Şimdi Ara

Asus GTX 1080 A8G Furmark Test Sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 DK'lık 1920x1080 Çözünürlüğünde Yaptığım Test Sonucu Aşağıda. Bir Anormallik Söz Konusumudur Acaba? 10 DK Sonra Makine Bildiğin İş Operator Makineleri Gibi Ses Çıkartmaya Başladığı İçin Bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacquesC -- 22 Haziran 2017; 15:50:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartı sıcaklığında bir sorun görünmesede işlemci sıcaklıklarında bir sorun olduğu kesin çünkü eklenen görüntüde core 3 97 C ye ulaşmışken işlemci package sıcaklığıda 96 C gösteriyor.Ayrıca çekirdekler arası sıcaklık farkı çok fazla ya termal macun uygulamasında bir sorun var yada yüksek voltaj nedeniyle böyle değerler elde edilmiş.İşlemci sıcaklıkları çok yüksek olduğundan voltajı ve hızı düşürülmeli yada termal macun yenilenmelidir.

Sistemin ilerleyen kullanımda ses yapmasının temel nedenide yükselen sıcaklıklar doğrultusunda ulaşılmış olan fan devirleri olmalı çünkü sıvı soğutma fan devirleri 2700 rpm de sesli çalışabilir.Ayrıca ekran kartı dışında sistemin geneli yüksek sıcaklıklarda çalışıyor.Hdd ler 40 C üstünde sıvı sıcaklığı yine 40 C üzerinde seyretmiş.Ortam sıcaklığı çok yüksek değilse muhtelemen kasa içi hava akışı yeterli değil yada radyatör fanları dışındakiler düşük devirde tutulmuş.Sistemde ekran kartı dışındakiler sıcak çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Ekran kartı sıcaklığında bir sorun görünmesede işlemci sıcaklıklarında bir sorun olduğu kesin çünkü eklenen görüntüde core 3 97 C ye ulaşmışken işlemci package sıcaklığıda 96 C gösteriyor.Ayrıca çekirdekler arası sıcaklık farkı çok fazla ya termal macun uygulamasında bir sorun var yada yüksek voltaj nedeniyle böyle değerler elde edilmiş.İşlemci sıcaklıkları çok yüksek olduğundan voltajı ve hızı düşürülmeli yada termal macun yenilenmelidir.

Sistemin ilerleyen kullanımda ses yapmasının temel nedenide yükselen sıcaklıklar doğrultusunda ulaşılmış olan fan devirleri olmalı çünkü sıvı soğutma fan devirleri 2700 rpm de sesli çalışabilir.Ayrıca ekran kartı dışında sistemin geneli yüksek sıcaklıklarda çalışıyor.Hdd ler 40 C üstünde sıvı sıcaklığı yine 40 C üzerinde seyretmiş.Ortam sıcaklığı çok yüksek değilse muhtelemen kasa içi hava akışı yeterli değil yada radyatör fanları dışındakiler düşük devirde tutulmuş.Sistemde ekran kartı dışındakiler sıcak çalışıyor.

Malum siz de bir i7-7700K kullanıcısı olarak bilirsiniz. i7-6700K ve i7-7700K modellerinde bu akıllı voltaj zımbırtısı yüzünden anlık yükselmeler oluyor :)

Sizin söylediğinize katılarak, voltajı sabitlemeyi tavsiye ederim ben de konu sahibine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 24 Haziran 2017; 7:6:6 >

• Eve gidince deneyeceğim ama GTX1080'den Önce Yine Asus RX480 8GB Vardı. Onun Furmark Testi Böyle Geçmemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

İmzanızda Msi markalı bir z270 çipset anakart kullandığınızı görüyorum.7700k da anlık sıcaklık yükselmesi gözlemliyorsanız Bıos ayarlarında Cpu PLL OC Voltage değerini "Auto" dan kademe kademe 1.100 v a düşürerek hem yükteki çalışma sıcaklıklarını hemde ani sıcaklık yükselmesi sorununu çözebilirsiniz.Bende Msi Z270 GAMİNG M7 kullanıyorum ve bu voltaj değerini işlemcime göre ayarlayarak(Auto değerde 1.35 v okunurken manuel olarak bu değeri 1.100 v a düşürdüm)sıcaklıklarda iyileşme sağladım.Belki boştaki değerler fazla bir anlam ifade etmesede şu an sistemin sıcaklığı bu değerlerde seyrediyor.

• %41 yükte 97 derece core temp iyimiş, ekran kartından önce başka parçaların için kaygılan.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Benim sistem aşağıda dostum.

https://forum.donanimhaber.com/i7-6700k-sistem-tavsiyesi-kasa-butce-4000tl--125675570#125675570

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu sıcakta öyle değerler almanız çok iyi gerçekten :)
  • Hocam her şey defaultken yani anakartın atadığı voltaj değerlerinde boştaki ve yükteki sıcaklıklar daha yüksek oluyor.Pek çok konuda bahsettiğim üzere 7700k için(6700k içinde aynı ayar varsa işe yarayabilir) tek bir voltaj değişimi ile paylaştığım sıcaklık değerleri elde ediliyor.Aslında her yer gibi buralarda ısınsada yinede ortam sıcaklıklarının çok fazla yüksek olmadığını belirtmek isterim.
  • quote:

Hocam her şey defaultken yani anakartın atadığı voltaj değerlerinde boştaki ve yükteki sıcaklıklar daha yüksek oluyor.Pek çok konuda bahsettiğim üzere 7700k için(6700k içinde aynı ayar varsa işe yarayabilir) tek bir voltaj değişimi ile paylaştığım sıcaklık değerleri elde ediliyor.Aslında her yer gibi buralarda ısınsada yinede ortam sıcaklıklarının çok fazla yüksek olmadığını belirtmek isterim.

Benim işlemcimde değişen pek bir şey olmadı :) voltajı 1.130 yaptım pc açıldı ama sıcaklık 30 35 40 değişiyor. Tabi bunu yaparken işlemciyi default ayara getirdim..
  • Hocam cpu voltajından ziyade bıosda cpu pll oc voltage diye bir değer varsa onu değiştirerek(Auto yerine manuel olarak daha düşük bir değer girerek) sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.
  • quote:

Hocam cpu voltajından ziyade bıosda cpu pll oc voltage diye bir değer varsa onu değiştirerek(Auto yerine manuel olarak daha düşük bir değer girerek) sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.

Anladım dostum. Ben de cpu voltajını düşürerek deniyordum. Peki bir şey soracağım, şu an cpu voltaj 1.200 ve 4.5 ghz hızında çalışıyor. Dediğin gibi cpu pll oc voltajı düşürsem overclock etkiler mi ? Yoksa bu değeri default GHZ için mi geçerli ?
  • Pll oc voltajı default hız yada overclock varken stabiliteye olumsuz yönde etki etmiyor.Sıcaklıkları düşürdüğü için overclock uygulandığında stabiliteye olumlu yönde katkı sağlıyor fakat pll oc voltajı tamamen cpuya ve anakarta bağlı.Anakartlar genelde bu değeri yüksek tutuyor bu nedenle hangi değere kadar düşürülebileceği cpuya bağımlı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 26 Haziran 2017; 2:44:3 >
    Dostum çok bilgili değildim bu konularda. Birşey daha öğrettiğin için teşekkür ederim. Hemen kontrol ediyorum şimdi :)
    Dostum tekrar rahatsız ettim. Fakat benim cpu voltaj kısmında cpu pll voltage diye bir şey yok, şu resimde görünenler var ? Aynı şekilde chipset voltaj kısmı var,
    oradada yok. Yani voltajla alakalı kısımların hiç birisinde "cpu pll voltage" yok. Anakartım Gigabyte z87x ud4h

• Hocam Haswell işlemcilerde böyle bir ayar mevcut değil onun yerine sıcaklığa doğrudan etki eden ayar CPU VRIN External Override voltaj değeridir.Bu değer haswell işlemcilerle pcb ye entegre edilen integrated voltage regulatorü için okunan değerdir ve bıos üzerinden kontrol edilebilir.İşlemci voltajıyla birlikte haswell işlemcilerde sıcaklığa etki eden en önemli etkendir.Benim bahsettiğim değer ise sizin işlemcinizde ve destekli çipsette yer almadığından bıos ayarlarında yer almıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.