Şimdi Ara

ASUS GTX 970 Coil Whine(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar,geçen hafta ekran kartını yeniledim,sıkıntı şu,oyunlara girince speakerlardan cızırtı daha doğrusu dırıltı geliyor,elektrik devresi sesi gibi..en yüksek ses advanced warfare de geliyor hatta.

Bu coil whine la mı alakalıdır onu merak ediyorum,böyle bişey daha önce tecrübe eden arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• Büyük ihtimal coil whine.
  • Napabilirim peki düzeltmek için yada dakka 1 gol 1 servise mi gidicek..
  • devil911 D kullanıcısına yanıt
    Ne marka, hangi model PSU kullanıyosun ve bu karttan önce speakerlar'da bu sesin olmadığına eminmisin, önceki kartın neydi, en azından güç girişi olan 1 modelmiydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Ne marka, hangi model PSU kullanıyosun ve bu karttan önce speakerlar'da bu sesin olmadığına eminmisin, önceki kartın neydi, en azından güç girişi olan 1 modelmiydi ?
    forum arama butonunu kullanınız yeni konu açmadan önce.
  • O ses hoparlorden gelmez ve sadece cok yuksek fps aldigin yerlerde gelir. Rahatsiz oluyorsan Vsync ac veya kulaklik tak. Buyuk bir sorun degil bu 3 karttan 2sinde var nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

O ses hoparlorden gelmez ve sadece cok yuksek fps aldigin yerlerde gelir. Rahatsiz oluyorsan Vsync ac veya kulaklik tak. Buyuk bir sorun degil bu 3 karttan 2sinde var nerdeyse.
    hocam psu kac watt belki guc yetmiyordur ayrıca ne yazık ki coil whine sorunu her marka ve her seride oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Cooler Master 850 watt 80 plus PSU,bundan önce hiç gelmiyordu ses,eski kart ASUS GTX 590 dı.
  • devil911 D kullanıcısına yanıt
    Sesin speaker'dan geldiğine eminsen, ya PSU yada anakart beslemesindeki 1 parçada değer kaybı var (yani bozuk diyelim) veya anakart yada PSU kasana düzgün vidalanmamış olabilir 1 şaseleme sorunuda buna sebep olabilir, anakartının ve PSU kasa vidalarını gevşeklik varsa sıkmanı, eksik vida varsa bulup takmanı, fanlar veya başka kablolarında ekler varsa güzelce bantlamanı, HDD, Anakart VGA güç bağlantısı v.s. gibi nekadar soketli güç girişi varsa, bunları soketten değilde sokete yakın kısımlarından tutarak yerlerine ittirmeni tavsiye ederim, bütün bunları yaptıktan sonra halen speaker'dan ses geliyosa dediğim gibi sıkıntı anakart besleme veya PSU üzerindeki 1 parçadan kaynaklı olduğu nettir ama tesadüfi speakerda'da 1 sıkıntı çıkmış olabilir, onuda dışarıdan besleniyorsa farklı 1 prizde denemeni önerebilirim, ama speaker usb den besleniyosa sorun yine beslemeye gidiyo, speaker'ın anakart ses çıkışı kablonda / soketlerinde 1 temazsızlıkta olabilir önce bunu kontrol edebilirsin mesela, ha yok belkide dedikleri gibi bu ses e.kartından geliyodurda sen speakerdan geldiğini düşünüyo olabilirsinde, bunu kontrol için ses geldiğinde kasana dayarsın kulağını bakarsın.

• quote:

O ses hoparlorden gelmez ve sadece cok yuksek fps aldigin yerlerde gelir. Rahatsiz oluyorsan Vsync ac veya kulaklik tak. Buyuk bir sorun degil bu 3 karttan 2sinde var nerdeyse.

Hocam sadece çok yüksek fps ile gelecek diye kaide yok aslında. Evet genel kanı o yönde ama bende daha önce coil whine sorunu yaşamıştım 4 sene önce ve Fps 60 bile olsa bazı oyunlarda geliyordu o ses. Başka oyunda ise vsync açık olmasa bile gelmiyordu misal.

Gtx 970 e geçmeyi düşünüyorum ama bu coil whine düşündürüyor beni de. Sinirlerimi bozuyordu fazlasıyla zamanında. Ayrıca stoklarda da çok az yerde var kartlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheath

quote:

Hocam sadece çok yüksek fps ile gelecek diye kaide yok aslında. Evet genel kanı o yönde ama bende daha önce coil whine sorunu yaşamıştım 4 sene önce ve Fps 60 bile olsa bazı oyunlarda geliyordu o ses. Başka oyunda ise vsync açık olmasa bile gelmiyordu misal.

Gtx 970 e geçmeyi düşünüyorum ama bu coil whine düşündürüyor beni de. Sinirlerimi bozuyordu fazlasıyla zamanında. Ayrıca stoklarda da çok az yerde var kartlar...

O ses 300 fpsnin altındayken çıkıyosa zaten problem vardır demektir. Oyunların main menulerinde fps 1000-2000 lere çıkabiliyor. Ben ona normal bişey demiştim

• quote:

quote:

quote:

O ses 300 fpsnin altındayken çıkıyosa zaten problem vardır demektir. Oyunların main menulerinde fps 1000-2000 lere çıkabiliyor. Ben ona normal bişey demiştim

970 serisi için konuşmak gerekirse, yabancı forumlarda bazıları windows idle halde iken bile beni rahatsız ediyor demiş. Bazı 970 lerde yokken bazılarında çıkabiliyor ve oranı da yüksek 970 serisinde gördüğüm kadarı ile. Marka fark etmiyor anladığım, her markada çıkma olasılığı var coil whine olayının 970 serisinde şu an.

Hattahttp://linustechtips.com/main/topic/229278-the-gtx-970980-coil-whine-thread/ bu link de ekliyim. Gigabyte ın 2 tarafta da en üst sırada olması tahminim en çok satılan gtx 970 olmasındandır. Ama bu tablo biraz ürkütücü. Kaba hesapla söylemeyenleri de katarsak %40 oranında coil whine sorunu yaşama şansınız olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 12 Kasım 2014; 15:38:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

970 serisi için konuşmak gerekirse, yabancı forumlarda bazıları windows idle halde iken bile beni rahatsız ediyor demiş. Bazı 970 lerde yokken bazılarında çıkabiliyor ve oranı da yüksek 970 serisinde gördüğüm kadarı ile. Marka fark etmiyor anladığım, her markada çıkma olasılığı var coil whine olayının 970 serisinde şu an.

Hattahttp://linustechtips.com/main/topic/229278-the-gtx-970980-coil-whine-thread/ bu link de ekliyim. Gigabyte ın 2 tarafta da en üst sırada olması tahminim en çok satılan gtx 970 olmasındandır. Ama bu tablo biraz ürkütücü. Kaba hesapla söylemeyenleri de katarsak %40 oranında coil whine sorunu yaşama şansınız olduğunu gösteriyor.

Alıntıları Göster
    Al birini vur ötekine forumda sağlam 970 1-2 tane galiba. Onlarda ne derece sağlam tartışılır.İmkan varsa sesin kesin karttan geldiğini anladıktan sonra kartın değişimini iste gelen kartta olmayacak diye bir olay yok ama şansını denersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 12 Kasım 2014; 15:48:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

hocam psu kac watt belki guc yetmiyordur ayrıca ne yazık ki coil whine sorunu her marka ve her seride oluyor

Benim Asus strix gtx 970 de hic sorunum yok 3 arkadasimda asus stirx gtx 970 kullaniyor hic birinde o sorun yok asus modellerinde bu durum daha az anlasilan.
  • insanın moralini bozar 1250 tl kart alıyon kart ötüyor cızır cızır sesi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-51C189DEA

quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

Benim Asus strix gtx 970 de hic sorunum yok 3 arkadasimda asus stirx gtx 970 kullaniyor hic birinde o sorun yok asus modellerinde bu durum daha az anlasilan.

Alıntıları Göster
    Asus strix gtx 970 magduru biride benim
    https://www.dropbox.com/s/nocc5yirif5ki1k/2014-11-11%2000.13.10.mp4?dl=0

alın sıze cırcır bocegeee

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Tabii haklısınız 1250 TL verip kart alıyorsunuz ve cazur cuzur ses yapıyor doğru bişey değil bu ama kısmet diyelim elektronik şans işidir ve ben bu konuda çok şanslıyım :)
    Diğer bilgisayarım da da Asus R9 280X TOP var artifacts asus'larda çok oluyor denmişti gittim inadına o kartı aldım hiç sorun yaşamadım aynı şekilde gtx 970'dede sorun yaşamadım şans işi yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Hocam videonu indirdim izledim zamanında bende gtx580'de böyle birmsorun yaşadım ama bu kadar değildi...
    İlk çalıştığında yapıyordu böyle sonra çok nadir yine yapıyordu kesiyordu böyle cır cır böceği gibi değil hakikaten...

Her sene bi sistem toplayıp pire için yorgan yakan tiplerdenim ama bu gibi sorunlar için değil daha çok oyun yönünde ve yazılım bazlı sorunlar...
    Tekrar düşünmeye başladım bi sistem daha kısmetse yılbaşı yada en geç Şubat ayında filan bi sistem daha toplamayı düşünüyorum ve kesin olarak tercihim gtx970 değil gtx980 olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Hocam videonu indirdim izledim zamanında bende gtx580'de böyle birmsorun yaşadım ama bu kadar değildi...
    İlk çalıştığında yapıyordu böyle sonra çok nadir yine yapıyordu kesiyordu böyle cır cır böceği gibi değil hakikaten...

Her sene bi sistem toplayıp pire için yorgan yakan tiplerdenim ama bu gibi sorunlar için değil daha çok oyun yönünde ve yazılım bazlı sorunlar...
    Tekrar düşünmeye başladım bi sistem daha kısmetse yılbaşı yada en geç Şubat ayında filan bi sistem daha toplamayı düşünüyorum ve kesin olarak tercihim gtx970 değil gtx980 olacak...

Alıntıları Göster
    Hoparlörlerden cızırtı gelmesini, kasanın hemen yanında duran modemi uzağa taşıyarak çözdüm ben. Eğer sizde de yakında ise bir deneyin isterseniz. Eğer değilse başka bir nedendendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Hoparlörlerden cızırtı gelmesini, kasanın hemen yanında duran modemi uzağa taşıyarak çözdüm ben. Eğer sizde de yakında ise bir deneyin isterseniz. Eğer değilse başka bir nedendendir.

Eyvallah hocam bakiyim bi,inşallah ondandır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.