Şimdi Ara

Asus gtx 970 strix oyuna girince ekran kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce sistem topladım genel amaç oyun oynamak internette takılıp video izlemek için.
    Sistem:
    Anakart- Msi gaming m7
    İşlemci- i7 6700k
    Ram- CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 2400MHz CL14
    Ekran kartı- gtx970 strix
    ssd-850 evo 256 gb
    hdd-1tb black sata
    İşlemci sogutucu- corsair h100i v2
    Psu-EVGA SuperNOVA 750 B2 80+ BRONZE, 750W
    Biosu sistemi kurarken güncelledim- ekran kartı driverı da güncel versiyon
    2 oyunda denedım payday 2 ve cs go da oyuna girince hemen olmuyor 5 dk sonra filan ekran kararıyor ama kasanın fanları calışmaya devam ediyor bilgisayarı restleyince düzeliyor.
    Bu konuda bilgisi olan var mı ?

• Bende de 970 Strix var ve Windows 10 ile ilgili bu güne kadar ben hiç bir sorun yaşamadım. Hele ki böyle donanıma etkiyecek sıkıntı hiç yaşamadım. Bence PCnin sıcaklık değerlerini kontrol etmekte fayda var.
    Hocam sıcaklık ölçen bir program kurun, PC boştayken ve oyundayken sıcaklıklarınızı kontrol edin, ekran kartınızın fanları dönüyor mu?. Zaten ekran kartınızın fanları 60 dereceye kadar çalışmayacaktır. Bu dereceden sonra kontrol edin fanlar sağlıklı çalışıyor mu? Bunların dışında V-ram arzası da olabilir kartın, oyuna girdikten 5 dk. sonra kararıyor ise V-ramler dolduğunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bence bir de ekran kartını söküp on-board olarak kullanın. Basit oyunlar açıp biraz zorlayın bakalım aynı sıkıntı yaşanacak mı?
  • Windows 10 ile alakası olacağını sanmıyorum bende gtx970 strix kullanıyorum neredeyse 2 sene olacak hiç bir sorun yaşamadım hiç bir oyunda.
  • PiccoLo kullanıcısına yanıt
    Görüntü kablosu olarak ne kullanıyorsunuz?Görüntü kablosunu değiştirip dener misiniz?Win 10 tam sürüm çıktığından beri, arkadaşım win10 ile Asus 970 strix kullanıyor ve hiçbir sorun yaşamadı.Dvi,hdmi ve display port kablolarının hepsini kullandık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 3 Mayıs 2016; 19:43:44 >
  • Evet hocam yukarıdaki mesajlardan sonra daha önce yazdıklarımı silmiş bulunuyorum...forumda aynı seviye sistem ile benzer sorunları yaşayan ve sonucu işletim sistemi+sürücüye bağlanan bir kaç (benzer kart+işlemci) konudan sonra bu yönde kanaat oluştu,ancak yukarıdaki kullanıcı yorumlarından sonra siz elden gelen testleri yapınız sonucu buradan yazın takip edelim sorununuz çözülmez ise bilgi Verin Çözüm Noktasında farklı öneriler gelir...Gereksiz bilgi kirliliği önlenmiş olur...Saygılar...
  • Merhaba. Ayni sorunu yasadim dostum. Bende msi gtx 960 4g ekra karti vardi. Bir gun bu olayin aynisi basima geldi ve ekran kartinin yandigini dusunerekten yeni bir ekran karti aldim. Fakat ayni sorunla karsilastim. Bu durumu su sekilde cözdum.

1-) Ramlari slotlarindan cikarip taktim.ram slotlarina hava uflettim.Sonra 2 ramin yerlerini degistirdim (Ayni yuvalar icinde degisiklik)

2-)Guc kablolarinin hepsini cikartip taktim. ANAKARTA gidwn butun guc kablolarida dahil. Hepsini parlattim cilaladim. Ekran kartinin guc kablo girislerini kontrol edip cikartip taktim

3-) PSU guc kablosunu monitöre , monitörun guc kablosunuda PSU ya bagladim. Ayni sekilde Ekran ara kablosunun yerini degistirdim ( Moniturde takili olan ekran ucunu ekran kartina , ekran kartininkinide monitöre taktim tam tersi)

ve sorunu cözdugumu yeni ekran kartininda bana kazik olarak gecirildigini anladim malesef. UMARIM sende olur bu inaniyorumki olucaktir yaparsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi akşamlar arkadaşlar;
    Oyundan atınca kartın fanları çalışmaya devam ediyor kasa fanları da çalışıyor oyuna girer girmez atmıyor 4-5 dk sonra atıyor.
    Herhangi bir ses gelmiyor(hdd hatasında, ram hatasında çıkan ses gibi- stabil bir şeklide fanlar çalışıyor) oyunun sesleri devam ediyor arkadan.
    Sistem sanki bir sorun yok gibi çalışmaya devam ediyor.
    İşletim sistemi windows 10
    Herhangi bir parça da zerre toz yok tozlanmadan filan olacağını sanmıyorum.
    İlk bunu farkettiğimde dvi kablosu takılıydı az önce hdmi kablosu ile denedim yine aynı durumu yaşadım kabloda sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    Televizyonu taktım hdmı bağlantı ile onda da aynı durum oldu monitör de de sıkıntı yok
    Bu arada biraz önce eski ekran kartım olan ati hd 5770 le denedim acaba başka bir parçadan mı oluyor diye onda bir sıkıntı yaşamadım normal birşekilde oynattı o.
    1. resim ekran kartsız strest test
    2.resim ekran kartsız boşta test
    3.resim ekran kartsız 20 dk lık test csgo test
    4.resim yarım saat payday 2 test HD 5770 takılı iken
    5. resim 970 takılı sistem boşta test
    6. resim gtx 970 takılı 20 dakıkalık stres testi
    2 gün sonra birbirine hemen hemen yakın sistemi olan arkadaşım var ona götüreceğim kartı birde onda denemeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiccoLo -- 3 Mayıs 2016; 22:26:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PiccoLo kullanıcısına yanıt
    Denetim masasından güç seçeneklerine girin güç planını yüksek performansa alın. Büyük ihtimal düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşta denedim ekran kartını normal bir şekilde gta5 oynattı eve gelip ram slotlarını yer değiştirdim birde psu dan güc kablosunu değiştirdim problem ortadan kalktı başına böyle birşey gelen arkadaşlar denesin herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.