Şimdi Ara

Asus k52jc i310m grafik sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta asus k52jc (i3 370 - onboard intel ve 310m 1 gb ekran kartlı modeli) aldım. Sadece kaliteli WOW oynamak istiyorum. Oyunda grafik değişimlerinde lüzumsuz takılmalar oluyor ama önemli olan ayarları high yaptığım zaman (ki bunun birde ultra sı var) liquid detail good veya ultra olunca oyunda su olan yerler sadece cukur olarak gözüküyor. daha dandik ekran kartlarında bile cok güzel su efektleri var ama ben sadece cukur görüyorum. Hem asus un sitesinden hemde nvidianın sitesinden en son 310 m driverlerini indirip kurdum ama değişen birşey yok.. sorun işletim sisteminden olabilir diye w 7 nin hem 32 bit hemde 64 bit olanını kurdum hala aynı.. Sizce bu donanımsal bir problemmidir eğer öyleyse asus bana ne cevap verir :)
    Bu arada bence ben bu laptop u almamalıydım..

• aynısı bende de var :(
  • Şunu dener misiniz?

Bir arkadaşımda da aynı laptop bulunmakta. Dün biraz uğraşmıştım. Driver indirmeye vakit yetmedi.

http://www.note*book.gen.tr/asus-notebook-f4/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html
  • Sorunu bugün çözmüş bulunmaktayım. O kadar driver güncellemesine rağmen olmamıştı.

Çözüm:

Asus un sitesinden en son BIOS u kurmak

Ancak ozaman masaüstünde sağ tuş yapınca nvidia denetim masası çalışıyor. Aksi durumda görmüyor nvidia kartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Sorunu bugün çözmüş bulunmaktayım. O kadar driver güncellemesine rağmen olmamıştı.

Çözüm:

Asus un sitesinden en son BIOS u kurmak

Ancak ozaman masaüstünde sağ tuş yapınca nvidia denetim masası çalışıyor. Aksi durumda görmüyor nvidia kartı.

Bende kontrol ettim onu ama benim bios ile asusun sitesindeki bios aynı version... ayrıca ben görüyorum nvidia yı ama performans kötü ötesi , onboard ekran kartlı Acer bile bundan daha iyiydi:(
  • Mechatronik
    Bende 2 hafta önce Asus K52JC-EX392R laptop satın aldım. Win7 Home Basic 64 bit kurulum yaptım ama beğenmeyince de XP Proya döndüm. Webcam hariç (görüntüyü ters gösteriyor) tüm sürücülerini kurdum ama Win7'de aygıt yöneticisinde her iki ekran kartı görünürken, XP'de sadece Intel HD Graphics kartı görünüyor.
    Senin anlattığım çözümle Nvidia Geforce 310M ekran kartını da ekleyebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 8 Şubat 2011; 16:35:44 >

• @ettu

k52 arkadaşımın pc si. Aynı kamera sorunu ondada vardı. Yine Asus un sitesinden en son driverı kurup sorunu halletmiştik.(ekleme: şimdi hatırladım bu yolla düzelmemişti heralde sorun

http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/asus-notebookunuz-icin-dogru-web-kamera-surucusunu-bulma-t722-220.html
    burayı inceler misiniz?)

Xp de değiştirilebilir grafik kartlarını kullanıp kullanamadığınızı bilmiyorum.

Bios unuz güncel değilse son sürümü kurmanızı tavsiye ederim. Keşke win7 yi biraz daha kullansaydınız alışınca xp ye dönmek istemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 9 Şubat 2011; 10:51:30 >
  • merhaba Mechatronik
    Laptopta Win7 Home Basic 64 bit yüklüyken sadece XP pro yüklü makinama ethernet kablosuyla ağdan bağlanamama sorunum vardı. Tüm sürücüler sorunsuz kuruluydu.
    Bu nedenle XP Pro kurunca 2. ekran kartı ve webcam sorunu yaşadım.
    XP'de sadece Intel HD Graphics ekran kartı tanımlı olduğu için NVIDIA Geforce 310M'i kullanamıyorum.
    Win7'deki web cam USB2.0 0.3M UVC Webcam diye geçiyor. XP uyumlu çok driver aradım ama halen bulamadım.
    Bendeki bios:K52Jc 212
    En son bios dosyasını (K52JcAS.215) indirdim ama bu dosyayı nasıl entegre edebilirim?
  • Asus un sitesindeki BIOS-Utilities bölümündeki programa indiriğiniz bios dosyasını gösterip update edebilirsiniz.
    Biliyorsunuzdur belki, ama yinede hatırlatıyım bu işlemi yaparken laptop prizde olsun.

Kamera sorunun nasıl çözüldüğünü tam olarak hatırlamıyorum. Yukarıdaki mesajımıda editledim.

Burdaki yöntemleri dener misiniz?

http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/asus-notebookunuz-icin-dogru-web-kamera-surucusunu-bulma-t722-220.html

Bu konuda alttaki yorumda k52j xp driverları yer almakta. Umarım işinize yarar.

http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/asus-k52jc-notebook-modelleri-ana-konu-t12152.html

• Biosumu güncelledim ama 2. ekran kartı ve webcam ters gösterme olayını bir türlü çözemedim. Win7 Ultimate Evalution sürümünü deneyeceğim. O da olmazsa Win7 64bite geri döneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 18 Şubat 2011; 22:50:15 >
  • düzelmez kardeş. A.Rıza abi makineyi servise gönder, belki düzelir ;)
  • Arkadaşlar herşey bir yana ben bilg. teknisyeniyim denenebilecek herşeyi denedim bios güncelleme driver son sürümleri (hem asus dan hem nvidiadan) yüklaedim w7 64 bit 32 bit ultimate ,home hepsini denedim. sağ tıklayınca menüde cıkıyor yüksek grafik işlem ci ile calıstır komutu onuda denedim.... olmuyooor bu berbat bir notebook avatarın blueray filmini kare kare izleyebiliyorum ses bile gec geliyor. servise göndereceğim son care olarak ama biliyorumki onlarda sorun yok calısıyor deyip gönderecekler .
    hediye gelmese hayatta almazdım bunu ya neyse:DD
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Biosumu güncelledim ama 2. ekran kartı ve webcam ters gösterme olayını bir türlü çözemedim. Win7 Ultimate Evalution sürümünü deneyeceğim. O da olmazsa Win7 64bite geri döneceğim.

Doğru sürücüyü bulup yükledim. Şimdi XP Proda webcam doğru ve net gösteriyor.
  • nvida yi algıladımı peki ? çözdünmü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.