Merhabalar. Bende Asus K53S serisi bir laptop var. Bilgisayarda önceleri hiç bir sıkıntı yoktu, ama son zamanlarda ekranım bozulmaya başladı. Ekran karıncalanıyor, değişik karma karışık renklerden başka bir şey gözükmüyor. Ama ekranı oynatınca bazen düzeliyor, bazen düzelmiyor. Temelli bozulmadı ama ekran böyle arada bir gidip geliyor. Bilgisayarın ekranı şu an düzgün, aynı problemli bilgisayardan şu anda mis gibi yazıyorum. Ama bilgisayarı daha sonra açınca ekran bozulmuş olabiliyor. Biraz ekranla oynarsam düzelebiliyor. Bahsettiğim problem, bir renk kaybı problemi değil. Ekran tamamiyle anlaşılmaz bir şekilde karıncalanıyor. Aklıma bu problemin kaynağıyla ilgili bir kaç ihtimal geliyor:
1)Ekran Kartı Problemi 2)Menteşedeki Kablolarla İlgili Problem 3)LCD Ekran Problemi
Sizce problemim bunlardan hangisi? Ve bu sorunlardan hangileri garanti kapsamına girer, hangileri girmez? Eğer ekran değiştirilmesi gerekilecekse, bildiğim kadarıyla bu servis kapsamına girmez. Ne kadara mal olur, servis ekran değiştirirse?
Emin değilim ve böyle problemlerden de anlamam ama eğer ekran oynayınca düzeliyorsa menteşelerdeki kablolarla ilgili bir problem olabildiğini düşünüyorum. Duyduğum kadarıyla kabloların yenilenmesi/tamir edilmesi de yüksek maliyetli olmazmış.
Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Başka detay sorarsanız yardımcı olabilirim.
Eğer konuyu yanlış yere açtıysam haber verin, nereye açmam gerektiği hakkında pek bir fikrim yoktu. Forumda da acemi sayılırım.
Şu yolları deneyin öncelikle ekran kartınızın sürücülerini program seçeneklerden komple kaldırın tekrar kurun yada sürücü kontrolü için ara kablonuz varsa harici bir ekrana bağlayın aynı sorun var mı? Bana fleks kablo problemi olarak geliyor temassızlık var dediğine göre.Birde ekran görüntüsü atabilirsen daha iyi yorum yapabilirim.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Ekran kartı sürücülerini nasıl kaldırıp nasıl tekrar kurucam? Asus'un sitesinden kendi bilgisayar modelim için sürücü mü indirmem lazım öncelikle? Bilgisayar donanımlarıyla ilgili bilgim az da, biraz anlatabilirseniz sevinirim.
Kesin olarak temassızlık var demedim. Ekranı oynatınca gidip gelmesi beni kablolarda sıkıntı olduğu konusunda şüphelendirdi sadece.
Ekran görüntüsü derken bilgisayarı telefonla çekip o görüntüyü mü atmamı istiyorsunuz? Ne istediğinizi söyleyin, akşam müsait olduğumda atarım.
Sorun çözülmedi ama bu yaptıklarımın biraz katkısı oldu gibime geliyor. Fotoğrafı upload ediyorum. Görüntü böyle bozulduğunda ekranı açıp-kapatıp oynatıyorum yada ekranın klavyeye bağlandığı menteşenin oralara dokununca düzeliyor. Kullanım sırasında bilgisayarı kımıldatmaz ve sarsmazsam ekran düzgün kalıyor. Donanımsal bir sorun sanırım. Ama biraz hassas, sarsılınca bozulup geri gelebiliyor. LCD bozulmuş olsaydı görüntü heralde hiç gelmezdi, yanlış mıyım? Sanırım (umarım) kablolarla ilgili bir sorundur.
Kablo temassızlığı olarak görüyorum ben fleks yada invertöde temassızlık olabilir ekranda sıkıntı olsa düzelme yapma durumu istisna olurdu gözden geçirtmeniz gerekir.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Kablo problemleri garanti kapsamına girer mi? Sonuç olarak benim ekran düzgündü, sonra geçenlerde açıp kapadım o vakitten beri böyle olmaya başladı. Eğer garanti kapsamına girmezse bunun tamiri ortalama ne kadar tutar?
Girer tabiki servise verin ekranda sorun varsa yine garanti kapsamında kırık olsa hatayı sana atabilirlerdi ama sorun içten sonuçta.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Şu an bilgisayarım tamir edilmiş bir şekilde servisten döndü. Sadece geri dönüp bana yardım ettiğin için teşekkür etmek istedim, konuma cevap yazan tek kişi sendin ve yardımcı da oldun. Sağolasın.
aynı laptop ve aynı sorun bendede var.. bende servise vermiştim bu problemden dolayı .... lcd panel değişti ve genel bakımları yapıldı dediler bana ve servisten geldikten 2 hafta sonra yine başladı aynı problem ... bence bu cihazlarda kronik bir problem var...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme