Şimdi Ara

Asus K53S FORMAT ATAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop yavaş olduğunda dolayı recovery yapmayı denedim ama hata verince format atmaya karar verdim ve recovery için ayrılan bölümü sildim daha sonra format işlemini yaptığım anda kurulum sırasında hata verdi iptal edip tekrar denedim windows u nereye yüklemek istiyorsunuz bölümüne geldiğimde blgisayar donuyor bir buçuk saat beklememe rağmen ilerleme olmadı ayrıca disk biçimlendir seçeneğindede hata veriyor yani format atamıyorum bu arada bilgisayar hiç düşmedi darbe almadı yüklemeye çalıştığım işletim sistemi windows 7 daha öncedende o yüklüydü acil yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler....

• Kullandığınız DVD veya Optik sürücü ile ilgili problem olmadığından emin olun. DVD çizilmiş veya Optik sürücü tozlanmış olabilir.
  • aynı cd cen masaüstü bilgisayara format atmıştım bir sorun çıkmamıştı az önce de xp yi kurmayı denedim 0x0000007B diye bir hata verdi sabit diskinizi chkdsk yapıın diyor ama şuanda yüklü işletim sistemi yok nsl chkdsk yapacam anlayamadım masaüstüne defalarca format atmıştım ama laptopa niye atamıyorum anlayamadım ne yapmam lazım
  • linka_try kullanıcısına yanıt
    Disk seçme ekranına sorunsuz gelebiliyor musun ? Birde usb ile dene.
  • Dil seçme ekranını geçiyorum hatta windowsu yüklüyor kurulum ekranında bütün yüklemeleri &100 yapıyor bir alt seçeneği olan güncelleştirmeler yükleniyor kısmına gelince bir saate yakın bekliyorum sonra windows çevrimdışı yerel ayar bilgisini ayarlayamadı. Hata kodu 0x80880000 hata kodunu verdi, daha sonra usb ile format lamayı denedim bigisayar açılırken missing operating system yazsı çıkıyor hiçbir şekilde işlem ilerlemiyor denemediğim yol kalmadı kafayı yiyecem iyicene çıldırtacak beni kıracam bu asus laptopu

• linka_try kullanıcısına yanıt
    önce bios ayarlarını varsayılana döndür.

Eğer alıntı yapsaydın yada haberdar etseydin daha çabuk cevap verebilirdim. disk seçme ekranına geldiğinde ctrl+f10 a basarak komut istemcisine düş. komut istemcisine diskpart yaz entere bas - list disk yaz entere bas - çıkan tabloda diskinin numarasını bul. büyük olasılıkla 0 dır. (kapasitesinden anlayabilirsin) select disk 0 yaz entere bas.

clean yaz entere bas. convert gpt yaz entere bas. gpt ye çevirmeye gerek yokta, olsun sen yinede yap. sonra exit enter exit enter yap çık. disk seçme tablosunda yenile butonuna bas. devam et. böyle bir dene.

diskaprt enter
    list disk enter
    select disk 0 enter
    clean enter (clean dediğinde tüm disk silinir)
    convert gpt enter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 8 Mayıs 2014; 20:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgürluk allaha kulluktur

önce bios ayarlarını varsayılana döndür.

Eğer alıntı yapsaydın yada haberdar etseydin daha çabuk cevap verebilirdim. disk seçme ekranına geldiğinde ctrl+f10 a basarak komut istemcisine düş. komut istemcisine diskpart yaz entere bas - list disk yaz entere bas - çıkan tabloda diskinin numarasını bul. büyük olasılıkla 0 dır. (kapasitesinden anlayabilirsin) select disk 0 yaz entere bas.

clean yaz entere bas. convert gpt yaz entere bas. gpt ye çevirmeye gerek yokta, olsun sen yinede yap. sonra exit enter exit enter yap çık. disk seçme tablosunda yenile butonuna bas. devam et. böyle bir dene.

diskaprt enter
    list disk enter
    select disk 0 enter
    clean enter (clean dediğinde tüm disk silinir)
    convert gpt enter

Çok teşekkür ederim şuanda açılışta otamatik olarak windows kurulumuna geçiyor ama siyah ekranda kalıyor hiçbir ilerleme olmuyor yani artık kurulum başlama sayfasına da gelmiyor bios ayarlarını defalarca değiştirip denedim hiç işe yaramadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.