Şimdi Ara

Asus K53SV KULLANICI PLATFORMU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
8
Favori
50.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya Arkadaşlar Bende Asus K53SV-SX581D İ5 modelini aldım bugün spariş verdim vebdenal.coma

ama aklıma takılan bi soru va bunun klavyesinde enter tuşu L şeklinde büyük olan şekliylemi yoksa küçükmü küçükse sıkıntı :S benim içinde benim alıcağım model büyük ihtimalle iç yüzü aliminyum kısmı beyaz olan olcak sizdede varsa yardımcı olurmusunuz

birde bu bilgisayarla ben mw3 bf3 tarzı oyunlar oynayabilirmiyim

Güncellemeleri demişsiniz güncellemelrini kendisi sistemden yapmıyomu arkadaşlar bunun ben anlayamadım valla bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilErhan23

Ya Arkadaşlar Bende Asus K53SV-SX581D İ5 modelini aldım bugün spariş verdim vebdenal.coma

ama aklıma takılan bi soru va bunun klavyesinde enter tuşu L şeklinde büyük olan şekliylemi yoksa küçükmü küçükse sıkıntı :S benim içinde benim alıcağım model büyük ihtimalle iç yüzü aliminyum kısmı beyaz olan olcak sizdede varsa yardımcı olurmusunuz

birde bu bilgisayarla ben mw3 bf3 tarzı oyunlar oynayabilirmiyim

Güncellemeleri demişsiniz güncellemelrini kendisi sistemden yapmıyomu arkadaşlar bunun ben anlayamadım valla bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim.

güncelleme denilme 2 tabe güncelleme var onu alma dedi. içinde işletim sistemi yok sen kuruyorsun biliyon değilmi?

Enter Tuşu Ters L şeklinde klavye tasarima göre orta ölçekli.

unİçin Aliminyum beyaz değil kahve saci açik bi renk şeklin ne renk oluyor bilmiyorum.

oyunlara gelince orta düzeyde oynarsin rahatlikla yüksek e de oynarsin ama o kadar abartmaya gerek yok.

• saol hocam seninki galiba kahverengi olan benimki ön tarafı aliminyum işte aliminyum rengini biliyosun inşallah dediğingibi ters L dir saol yardımın için
  • quote:

saol hocam seninki galiba kahverengi olan benimki ön tarafı aliminyum işte aliminyum rengini biliyosun inşallah dediğingibi ters L dir saol yardımın için

önemli değil

dişi lacivelt diye sipariş verdim fakat gelen siyah güneşte lacivelt oluyo gibime gelid. iç i gümüş kahve gibi
  • Arkadaşlar mrb Dün sipariş verdim bugün elime geçti asus K53SV-SX581D modeli bilgisayarım
    Sorun Şu ben kurmayı bilmiyorum :D İçinde sadece bir CD ile geldi acaba içinde nevar bilmiyorum

Nekadar Şarj edicem akabinde neyapcağımı bana adım adım anlatabilecek arkadaşım varmı dır acaba Çok sevinirim yaa
    bi el atınbe arkadaşlar size zahmet şimdiden tşk ederim. Kolay Gelsin
  • quote:

Arkadaşlar mrb Dün sipariş verdim bugün elime geçti asus K53SV-SX581D modeli bilgisayarım
    Sorun Şu ben kurmayı bilmiyorum :D İçinde sadece bir CD ile geldi acaba içinde nevar bilmiyorum

Nekadar Şarj edicem akabinde neyapcağımı bana adım adım anlatabilecek arkadaşım varmı dır acaba Çok sevinirim yaa
    bi el atınbe arkadaşlar size zahmet şimdiden tşk ederim. Kolay Gelsin

malum sitelerin birinde cracksiz windows 7 64 bit içerikli dosya çekeceksiniz onu nero yardimi ile yazdiracaksiniz.

sonra laptopun bios una girip (f2 ile (asusu ekranini görünce basicaksiniz f2 e ) ) boot a geliceksiniz ordan birinci sürücüyü dvd seçiceksiniz 2. yi de hdd seçiceksiniz. F10 ile kaydedip çikacaksiniz.

pc yeniden açildiktan sonra dvd den ön yükleme yapmak içi herhangi bi tuşa basiniz yazisini görünce enter a basin ( ben genelde enter a basiyorum) kurulum sira ile başlar. kurulum için de artık google u kullanin.

• arkadaşlar bende ürünü aldım
    bugün kurmayı deneyeceğim bakalım.

bios güncellemesinden bahsetmişsiniz, nasıl yapılacağını okudum ama
    driver sayfasında bios sekmesi altında bir sürü dosya var, hangisini indirip hangisini kuracağız?
    kimisinde Update CPU Microcode yazıyor, kimisinde Update EC firmware yazıyor, hangisini indirip kuruyoruz?
    windows yüklemeden önce biosu güncelleyeyim diyorum
  • öncelikle herkese merhabalar

Ben 3 tane ürün arasından bunu almayı kararverdim birisi lenovo z570 diğeri dell 5110

bu haftasonu vatandan almayı düşünüyorum. Üründen memnunmusunuz ben oyun oynarım fakat oyunları ultra ayarda onama gibi bir isteğim yok orta ayarda oynasam da olur yani :)

siz bilgisayarı kullandığınız kadarıyla memnunmusunuz almamı önerirmisiniz şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

arkadaşlar bende ürünü aldım
    bugün kurmayı deneyeceğim bakalım.

bios güncellemesinden bahsetmişsiniz, nasıl yapılacağını okudum ama
    driver sayfasında bios sekmesi altında bir sürü dosya var, hangisini indirip hangisini kuracağız?
    kimisinde Update CPU Microcode yazıyor, kimisinde Update EC firmware yazıyor, hangisini indirip kuruyoruz?
    windows yüklemeden önce biosu güncelleyeyim diyorum

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın

En güncel Bios versiyonu 3.20'dir, versiyonların altında yazan Update CPU Microcode vb. yazılar o Bios'ta yapılan düzeltmeleri belirtmektedir.

Kurulum için en güvenli yol sırasıyla şu şekildedir.

* 1 USB belleği FAT32 formatına getirin.

* Bu USB belleğe indirdiğiniz Bios dosyasını kopyalayın.

* USB bellek nootebook'a takılı bir şekilde yeniden başlatın.

* Asus logosunu gördüğünüzde F2 tuşuna basarak Bios'a girin.

* Bios'tan Start Easy Flash'ı seçin ve Bios dosyasını gösterin.

* İşlem bittiğinde ve notebook açılırken tekrar Bios'a girin.

* F9'a basın ve Load Optimized Settings'e evet deyin.

* Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve Bios'tan çıkın.

* Bios güncelleme işlemi bitmiştir, Windows'a devam edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 21 Mart 2012; 20:10:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serotr

öncelikle herkese merhabalar

Ben 3 tane ürün arasından bunu almayı kararverdim birisi lenovo z570 diğeri dell 5110

bu haftasonu vatandan almayı düşünüyorum. Üründen memnunmusunuz ben oyun oynarım fakat oyunları ultra ayarda onama gibi bir isteğim yok orta ayarda oynasam da olur yani :)

siz bilgisayarı kullandığınız kadarıyla memnunmusunuz almamı önerirmisiniz şimdiden teşekkürler.

Merhaba;

Yazdıklarınıza bakılırsa tam ihtiyaçlarınıza uygun bir model seçmişsiniz.

Cihaz şuan piyasadaki tüm oyunları orta/yüksek ayarlarla sorunsuz oynatmaktadır.

Kendi adıma oldukça memnunum, bu fiyatlarda alınabilecek en iyi notebooklardan biri kesinlikle.

Kafanıza takılan herhangi birşey olursa cevaplamaya hazırım, şimdiden hayırlı olsun

• ilgin için teşekkür ederim kardeşim bios güncelleme neden gerekli peki onu söylermisin ?
    güncellemezsek ne olur ? güncellerken sorun çıksa bilgisayar açılmasa garanti kapsamına girermi laptop?
    asusun garanti olayı nasıl dell kadar iyimidir evdee servis yok sanırım bir sorun olduğunda laptopu garantiye nasıl yollayacağız bayağı bir soru sordum :)) daha önce laptop almadğım için bilgili değilim bu konuda :)
  • quote:

ilgin için teşekkür ederim kardeşim bios güncelleme neden gerekli peki onu söylermisin ?
    güncellemezsek ne olur ? güncellerken sorun çıksa bilgisayar açılmasa garanti kapsamına girermi laptop?
    asusun garanti olayı nasıl dell kadar iyimidir evdee servis yok sanırım bir sorun olduğunda laptopu garantiye nasıl yollayacağız bayağı bir soru sordum :)) daha önce laptop almadğım için bilgili değilim bu konuda :)

Rica ederim hocam;

Cihazın gerek Bios gerekse Driver'larını güncel tutmak önemlidir.

Sonuç olarak yeni bir versiyon çıkartmalarının sebebi var olan hataları düzeltmek ve/veya performans arttırmak.

Güncellemezsen büyük ihtimal güncel versiyona göre daha düşük performans alır, daha çok sorun yaşarsın.

Bios güncellemesini yaparken cihazın bataryası dolu ve üzerinde, ayrıca adaptör takılı olarak güncellesen bir sorun olmaz.

Daha önce 2 sene Asus notebook kullandım, K53SV'yide 1-2 aydır kullanıyorum, henüz garantilik bir sorun yaşamadım ( Allah'a şükür )

Bu yüzden kesin olarak birşey söyleyemeyeceğim, fakat bu konuda internette ( özellikle sikayetvar.com ) araştırma yapabilirsin.

Genel olarak söyleyebileceklerim bunlar, cihaz kaliteli bir cihaz, alıp keyfini sür derim, kulurum vb. konular hakkında sorun olursa yardımcı olurum

• quote:

ilgin için teşekkür ederim kardeşim bios güncelleme neden gerekli peki onu söylermisin ?

en kolay yolu bu değil arkadaşım.

http://support.asus.com/download adım adım model seçme de.ordan modelini bul. bitane Winflash var bide 320 yazan bios update var.onları indir.tabi yanlışlık yapmadıysan (k53 olduguna emin ol) gerçi program yanlış dosya koyarsan yanlış diye gösteriyor. ondan sonra ok dediğinde 1 dakika filan sürüyodu sanırım. bios la filan ugraşmıyorsun.hem daha güvenli geldi bana,çünkü flash bellekte bi arıza filan olursa,yada usb de,tehlikeli olabilir.

ben böyle yaptım cok kolay oldu.program zaten seni yönlendiricek.şiddetle bu yolu tavsiye ederim.

gereklilik kısmına gelince,bende çok büyük bi sorun vardı,acpi ile alakalı,bi çekirdeğim sürekli yük altındaydı,3 ay sonra bu yolu denedim en son,ve çözüldü.bence sende yap,aynı sorun sende de olabilir kısa zamanda.hatta bence bu bilgisayarı kullanan herkesin yapması lazım.çünkü olay formatlık değildi,veya format sonrası kurulan programlarla alakalı değildi.biosla alakalıydı.farkında olmadan herkes bu sorunu yaşıyor olabilir.bende 3 ay sonra çıktı,yada ben geç farkettim,oyunlarda fps düşüyor ve oyun çok yeni değilse hiç farkedilmiyor.görev yöneticisi sadece grafik kısmında kullanıldıgını gösteriyor,process explorer kurdum ordan gördüm.

interrupts adında birşey toplamda %25 (yani ilk çekirdek) kullanıyordu.kapatılmıyordu.bazen yeniden başlayınca da düzelmiyordu.masaüstünde gezerken bile ısınıyordu doğal olarak,ve yine doğal olarak şarj süresi kısalıyordu.

mesela yatagında film izliceksin,normalde bir buçuk film izlersin,ama o sorun olunca bi film bile bitmiyordu pildeyken.

bu yazdıgım mesaj sabitlenmeli bile bence yukarıya.çünkü donanımsal birşey,virüs değil birşey değil.

• @i5 2410m k53sv

" En kolay yol " değil " En güvenli " yolu paylaştım ben.

Güncellemeyi direkt olarak Bios üzerinden yapmak en sağlıklı olanıdır.

Windows üzerinden 2. bir yazılımla güncellemek daha çok risk taşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 21 Mart 2012; 21:55:11 >
  • teşekkür ederim yorumlarınız için sayfa uzamasın diye alıntı yapmıyorum :)
    bi sorun çıkmazsa bu haftasonu vatandan alacağım malum %25 indirim oluyor(inş bu hafta sonu olur )
    alırsam bende aranıza katılmış olurum :) asıl sorular ozamn gelir :)

edit :
    bu arada bu modeli almayı düşünüyorum ama anca indirim olursa alabilirim :) bu model hakkında görüşlerinizi beklerim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-23ghz-4gb-ddr3-640gb-156-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıymalı danino -- 21 Mart 2012; 22:05:17 >

• quote:

teşekkür ederim yorumlarınız için sayfa uzamasın diye alıntı yapmıyorum :)
    bi sorun çıkmazsa bu haftasonu vatandan alacağım malum %25 indirim oluyor(inş bu hafta sonu olur )

edit :
    bu arada bu modeli almayı düşünüyorum ama anca indirim olursa alabilirim :) bu model hakkında görüşlerinizi beklerim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-23ghz-4gb-ddr3-640gb-156-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

bendeki 2410m bu 2430m.cok buyuk fark olmayacagını dusunuyorum.en azından aradaki fiyat farkına değmez.ben 1250 ye nova bilgisayardan aldım.mediamarkt te 1200 liraydı,gittigimde bitmisti.2 arkadaşımda daha var aynısından.hepsi memnun.saatlerdir bf3 multiplayer oynuyorum,1366x768 normal ayarlarda yaklaşık 30 fps veriyor.aşağıda benchmark ı var.(işlemcinin ne oldugu belli değil,i3 olabilir benchmark puanlarındaki.)zaten bf3te grafik ayarları ultra da olsa normalde olsa çok farketmediğini düşünüyorum,kişisel görüşümdür.

aynı bilgisayar,tek farkı freedos ve 500 gb. senin baktıgın win7pre 640 gb.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7811

gt540m :
    Battlefield 3 (2011) low: 35 36.5 ~ 36 fps med.: 23 23.7 ~ 23 fps high: 17.6 18 ~ 18 fps
    gt610m :
    Battlefield 3 (2011) low: 19 fps med.: 12.5 fps

bunu 610m e kanma diye yazdım

tüm liste burda:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

alternatif fiyatlara bak yinede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vantage Point

@i5 2410m k53sv

" En kolay yol " değil " En güvenli " yolu paylaştım ben.

Güncellemeyi direkt olarak Bios üzerinden yapmak en sağlıklı olanıdır.

Windows üzerinden 2. bir yazılımla güncellemek daha çok risk taşır

peki
  • Notebook soğutucu almayı düşünen ve mod düşünen arkadaşlar varsa elimde ki Coolermaster Notepal U2 ve Silverstone FM-121 fan ile birlikte satıyorum. Ayrıca laptop'un chipsetinden beslememesi için molex uca bağlayıp adaptörle güç alıyor. Adaptörüde alan olursa hediye vereceğim.4

İlanımın linki :http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=58970688
  • quote:

teşekkür ederim yorumlarınız için sayfa uzamasın diye alıntı yapmıyorum :)

edit :

soğutucuya gerek yok (açıkçası bi işe yaradığını da düşünmüyorum)

• resim koyma imkanı olan koyabilirmi?
    üstten,arkadan, yandan fln :) alacak olanlara daha yararı dokunur :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.