arkadaşlar Asus K53SV-SX581D aldım ve windows 7 32 bit yükledim driver işine gelince çözemedim. driver sitesinde her başlık altında bir ton dosya var ekran kartı driverı hangisi? wireless driver ını bulamadım bi türlü, bir kaç dosya kurdum wireless hala açılmadı. örnek vereyim vga adı altında 2 tane nvidia 1 adet intel dosyası var hangisi mesela? LAN adı altında wireless olana dosyada 2-3 tane setup olan şey çıkıyo, kuruyorum olmuyo hala? Kablosuz yazan yerde atheros diyor, intel 1000 diyor intel 6250 diyor vs vs
bilen varsa sırası ile hangi dosyaları kuracağız, bi yardım etseniz.
aldıgında asusun bi cd si olması lazım.onun içinde instALL denen bi program otomatik olarak sana lazım olanları kuruyor.cd nin içinde o dediğin gibi bikaç marka model wlan driver ı var ama o dogruyu seciyor.
Dostum cd nin üzerinde bu driverlar windows 7 64 bit içindir diye yezıyor.
bios ta bios 320 yi indir bios araçlarında winflash var sadece zaten,onu indir (bu programla indirdiğin bios 320 yi gösterip bios update yapabiliyorsun).
Lan da iki seçenek var,bunda bi fikrim yok ama sen ikisini de kur dene bence
Kart okuyucu tek dosya var
işaretleme aygıtındaki en üstteki en günceli
usb deki en üstteki en günceli
araçlardan önerdiklerim(bunlar gerekli ama diğerleri ıvır zıvır):
Power4Gear Hybrid Utility (en üstten ikincisi en güncel) Keyboard Device Filter Utility ATKACPI driver and hotkey-related utilities
kablosuz da büyük ihtimalle atheros (en üstteki) bende k53sv sx144d var,büyük ihtimalle sendeki WLAN da atherostur.
Bluetooth ta en üstteki Azurewave BlueTooth driver.
Hocam çok sağol çözüldü olay sayende bi sıkıntı yok
quote:
Orijinalden alıntı: tbn57
quote:
Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar Asus K53SV-SX581D aldım ve windows 7 32 bit yükledim driver işine gelince çözemedim. driver sitesinde her başlık altında bir ton dosya var ekran kartı driverı hangisi? wireless driver ını bulamadım bi türlü, bir kaç dosya kurdum wireless hala açılmadı. örnek vereyim vga adı altında 2 tane nvidia 1 adet intel dosyası var hangisi mesela? LAN adı altında wireless olana dosyada 2-3 tane setup olan şey çıkıyo, kuruyorum olmuyo hala? Kablosuz yazan yerde atheros diyor, intel 1000 diyor intel 6250 diyor vs vs
bilen varsa sırası ile hangi dosyaları kuracağız, bi yardım etseniz.
aldıgında asusun bi cd si olması lazım.onun içinde instALL denen bi program otomatik olarak sana lazım olanları kuruyor.cd nin içinde o dediğin gibi bikaç marka model wlan driver ı var ama o dogruyu seciyor.
Dostum cd nin üzerinde bu driverlar windows 7 64 bit içindir diye yezıyor.
bios ta bios 320 yi indir bios araçlarında winflash var sadece zaten,onu indir (bu programla indirdiğin bios 320 yi gösterip bios update yapabiliyorsun).
Lan da iki seçenek var,bunda bi fikrim yok ama sen ikisini de kur dene bence
Kart okuyucu tek dosya var
işaretleme aygıtındaki en üstteki en günceli
usb deki en üstteki en günceli
araçlardan önerdiklerim(bunlar gerekli ama diğerleri ıvır zıvır):
Power4Gear Hybrid Utility (en üstten ikincisi en güncel) Keyboard Device Filter Utility ATKACPI driver and hotkey-related utilities
kablosuz da büyük ihtimalle atheros (en üstteki) bende k53sv sx144d var,büyük ihtimalle sendeki WLAN da atherostur.
Bluetooth ta en üstteki Azurewave BlueTooth driver.
Hocam çok sağol çözüldü olay sayende bi sıkıntı yok
indirdiklerini bi cd ye yazdırırsan ilerde mutlaka kullanırsın
Biraz önce Asus un driver sitesinden bios 320 versiyonunu indirip win flash programıyla her adımda Bismillah diye diye kurdum.Ancak bi salaklık yapıp indirilen yerdeki işletim sistemi Win 7 32 bit miş onu 64 olarak değiştirmeyi unutmuşum.Bi fark warmıdır bios güncellemesi için? Gerçi ben bilgisayarı resetleyip biosa girdiğimde versiyon olarak 320 yazıodu sorun yok gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: exwarden
Biraz önce Asus un driver sitesinden bios 320 versiyonunu indirip win flash programıyla her adımda Bismillah diye diye kurdum.Ancak bi salaklık yapıp indirilen yerdeki işletim sistemi Win 7 32 bit miş onu 64 olarak değiştirmeyi unutmuşum.Bi fark warmıdır bios güncellemesi için? Gerçi ben bilgisayarı resetleyip biosa girdiğimde versiyon olarak 320 yazıodu sorun yok gibi.
yapmişsinz bir sikinti yok hadi geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimtapu
quote:
Eyvallah hocam sorun cıkmadı çok şükür...Evdeki herkese gofret ısmarlamıştım ben zaten hayır niyetne
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimtapu
quote:
Eyvallah hocam sorun cıkmadı çok şükür...Evdeki herkese gofret ısmarlamıştım ben zaten hayır niyetne
Allah kabul etsin :))
arkadaşlar bu bios güncelleme nedir böyle ya korku filmi gibi :)) mesela bios güncellerken bi sorun oldu o bilgisayarın geri dönüşü yokmu çöpe mi atak? garanti dışı mı klaıyo laptop öyle bi durumda ?
quote:
Orijinalden alıntı: serotr
arkadaşlar bu bios güncelleme nedir böyle ya korku filmi gibi :)) mesela bios güncellerken bi sorun oldu o bilgisayarın geri dönüşü yokmu çöpe mi atak? garanti dışı mı klaıyo laptop öyle bi durumda ?
Bios atmak zor bir konu değildir. Gözünüz korkmasın. Kaldı ki notebooklarda yapıyorsunuz bu işi masaüstü olsa elektrik gitse uğraş dur. Laptopda batarya ile bios güncelleme yaparsanız herhangi bir sorun olmaz. Ayrıca garanti dışı da kalmaz. Ağzı olan sıkıyor
BIOS a girip güncelleme yaparsanız daha rahat olur fakat windows üzerinden yapmaktada bir zarar yok. Hangisi kolayınıza geliyorsa.
Arkadaşlar, bugün yarın notebook almam lazım. Bakarken bu modeli beğendim ve %95 oranında kararımı verdim gibi. Ama kafama takılan tek şey vcar ve gidip mağazada görme şansım da yok. Aklıma takılan şey şu; kapağı nasıl? Yani parmak izi olayı nasıl, bazı modellerde kapak dığına dokunulduğunda hemen iz oluşuyor k53sv de bu durum nasıl. Kullanan bir arkadaş söylerse olay kafamda netleşir. Şimdiden teşekkürler.
Ekranın üst kapağı parmak izi tutuyor fakat siyah ve desenli olduğu için göz'e pek batmıyor. Touchpad çevreside aluminyum materyal olduğu için parmak izi tutmuyor.
Manual için teşekkürler fakat video ile göstermek daha faydalı. Ben açarken A43 serisinin videolarından faydalandım resimlere bakarak açarsanız tırnaklardan birkaçını muhtemelen kıracaksınız A43 serisinin kasası tamamen aynı sökmek isteyenler açarken vidaları hızlı açmasın ve fazla sıkmasın sonra benim gibi vida soketini kırabilirsiniz
Ahanda video
quote:
Orijinalden alıntı: Vantage Point
quote:
Orijinalden alıntı: serotr
1 gb gt540m le 2 gb gt540 m arasında fark varmı gözle görülür ?
Oyunlarda performans farki yoktur.
Daha oncedende soyledigim gibi 540M 2GB rami kullanabilecek bir kart degildir.
Kisacasi pek cok acidan bakildiginda gereksizdir.
millet yanlış biliyor 1gb gt540 ile 2gb gt540 arasında elbette fark vardı. bu fark bfme2 gibi ordu yapılan savaş oyunlarında görülür. eger bfme2 tarzında oyunları çokça oynuyorsanız 2gb almanızı tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: U1H2
Ekranın üst kapağı parmak izi tutuyor fakat siyah ve desenli olduğu için göz'e pek batmıyor. Touchpad çevreside aluminyum materyal olduğu için parmak izi tutmuyor.
Teşekkür ederim, öğle gibi siparişi verdim, kargoya vermişler hemen. Bakalım yarın gelince iyice bir inceleyip, win7 kurup, hediye kutusuna koyacağım :) Beğenirsem kendime de alırım belki.
quote:
Orijinalden alıntı: regular6
Merhabalar, nerdeyse 1 ay önce -sx795r modelinden almıştım. Listeye eklerseniz memnun olurum. 3 gb ram olması dışında bir eksiği yok bahsettiğiniz modelden, bir de win7 home basic var ama sorunsuzca upgrade ediliyor.
Performans konusunda ise masaüstü bilgisayarımla yarışır derecede iyi diyebilirim. Oyunlarda hwmonitor ile görebildiğim en yüksek sıcaklık 92 idi ama genelde 80 derecelerde geziniyor. Yakında kingston 4 gb ram daha ilave etmeyi istiyorum, tabi 1 gb kendi ramini çıkarıp 6 ya yükseltmiş olurum. Üstündeki ASint technology markalı ram ile uyumlu çalışacağını umuyorum. Cpu-z ile bakınca 4 memory slot gibi duruyor ama durum böyle değil. İşlemcinin entegre grafik çipi de eski onboard olanlarına göre gayet performanslı gördüğüm kadarıyla.
hocam cihazda usb 3.0 var mı aydınlatırsanız seviniim alacağım ama emin olamadım
quote:
Orijinalden alıntı: sangreal_1905
bende sx-795R kullanıorum usb 3.0 var suan da butun k53svlerde var galıba
hocam cihazın kasası gri ve alimünyum değil mi ? bide usb 3.0 kesin var? herkes bir şey söylüyor kafam karıştı
bende sx144d var,usb3.0 yok.kasa gri,aliminyum.
quote:
tşkkler hocam bilgi için o zaman k53 svlerin hepsi gri kasa ama usb 3.0 bazı modellerinde var bazılarında yok bnm merak ettiğim k53sv-ex795r modeli usb 3.0 ve kasa şekliydi
quote:
Orijinalden alıntı: chessmania
quote:
tşkkler hocam bilgi için o zaman k53 svlerin hepsi gri kasa ama usb 3.0 bazı modellerinde var bazılarında yok bnm merak ettiğim k53sv-ex795r modeli usb 3.0 ve kasa şekliydi
olay revizyon kasa yada 2.nesil işlemci değil.ama kahverengi olanlarıda var k53sv lerin.bende usb3 olsa biri mavi filan olurdu heralde düşünüyorum,deniyecek usb3 bi parçamda yok,sürücü de kurmadım,eger normal sürücüyle 2 çalışıyorsa bilemeyeceğim :D çoğu modelinde var sanırım usb3
birkaç siteye baktım,iki çeşit yazılmış hep.almadan önce ısrarla sor.o soruyu kafasına sok çünkü bazıları orda ne yazıyosa o diyor ama öyle olmuyor.mediamarkt taki bi elemanda bi keresinde benimkinin ekran kartının 64 bit,mediamarkt ta ki modelinin 128bit oldugunu iddaa etmişti.ama öyle değildi tabiki.bilmiyorum,gözünle görmeden inanma derim,piyasa fena.