Şimdi Ara

Asus K53SV KULLANICI PLATFORMU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
690
Cevap
8
Favori
50.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ram takviyesi yapmak ve/veya SSD almayı düşünen arkadaşlar için bilgilendirme açısından bir ekran görüntüsü koyuyorum.

Birazda imkanınız varsa özellikle SSD almanız için teşvik etmek amaçlı bir uygulama olsun, notebook zincirlerini kırdı resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 22 Mart 2012; 21:33:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vantage Point
    Ram takviyesi yapmak ve/veya SSD almayı düşünen arkadaşlar için bilgilendirme açısından bir ekran görüntüsü koyuyorum.

Birazda imkanınız varsa özellikle SSD almanız için teşvik etmek amaçlı bir uygulama olsun, notebook zincirlerini kırdı resmen

Vay vay vay!
    SSD'in hayırlı olsun kardeşim...
    Uzun süre sorunsuzca kullanırsın inşallah...
    Takıldığın bir konu olursa kapım her açık biliyorsun
  • arkadaşlar Asus K53SV-SX581D aldım ve windows 7 32 bit yükledim
    driver işine gelince çözemedim.
    driver sitesinde her başlık altında bir ton dosya var
    ekran kartı driverı hangisi? wireless driver ını bulamadım bi türlü, bir kaç dosya kurdum wireless hala açılmadı.
    örnek vereyim vga adı altında 2 tane nvidia 1 adet intel dosyası var hangisi mesela?
    LAN adı altında wireless olana dosyada 2-3 tane setup olan şey çıkıyo, kuruyorum olmuyo hala?
    Kablosuz yazan yerde atheros diyor, intel 1000 diyor intel 6250 diyor vs vs

bilen varsa sırası ile hangi dosyaları kuracağız, bi yardım etseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avic

quote:

Ram takviyesi yapmak ve/veya SSD almayı düşünen arkadaşlar için bilgilendirme açısından bir ekran görüntüsü koyuyorum.

Vay vay vay!
    SSD'in hayırlı olsun kardeşim...
    Uzun süre sorunsuzca kullanırsın inşallah...
    Takıldığın bir konu olursa kapım her açık biliyorsun

Teşekkürler hocam.

SSD seçimi yaparkende çok yardımcı oldun, şuan için çok memnunum, herşey olması gerektiği gibi

BU linkteki ince ayarları yaptım, performans ve SSD ömrü açısından yararlıymış.

Bunların dışında bir önerin veya eklemek istediğin birşey olursa seve seve dinlerim.

İyiki sayende SSD almaya karar vermişim, resmen çağ atladı notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 23 Mart 2012; 0:18:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

arkadaşlar Asus K53SV-SX581D aldım ve windows 7 32 bit yükledim
    ekran kartı driverı hangisi? wireless driver ını bulamadım bi türlü, bir kaç dosya kurdum wireless hala açılmadı.
    örnek vereyim vga adı altında 2 tane nvidia 1 adet intel dosyası var hangisi mesela?
    LAN adı altında wireless olana dosyada 2-3 tane setup olan şey çıkıyo, kuruyorum olmuyo hala?

aldıgında asusun bi cd si olması lazım.onun içinde instALL denen bi program otomatik olarak sana lazım olanları kuruyor.cd nin içinde o dediğin gibi bikaç marka model wlan driver ı var ama o dogruyu seciyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

quote:

aldıgında asusun bi cd si olması lazım.onun içinde instALL denen bi program otomatik olarak sana lazım olanları kuruyor.cd nin içinde o dediğin gibi bikaç marka model wlan driver ı var ama o dogruyu seciyor.

Dostum cd nin üzerinde bu driverlar windows 7 64 bit içindir diye yezıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

quote:

Dostum cd nin üzerinde bu driverlar windows 7 64 bit içindir diye yezıyor.

hiç dikkat etmemiştim ona,bendekide öyleymiş :(
    bu sayfayı bulmuşsundur zaten:
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=tr-tr&m=K53SV&p=3&s=295&os=29&hashedid=amrevEkgfqmrdCMD

bios ta bios 320 yi indir
    bios araçlarında winflash var sadece zaten,onu indir (bu programla indirdiğin bios 320 yi gösterip bios update yapabiliyorsun).

yonga set te de bir tane var.

ses te 2 tane var,en günceli en üstteki.

vga dakiler güncel değil,onun yerine

nvidia

1-http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-296.10-whql-driver.html

intel

2-http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/21030/a08/Win7_15265.exe&lang=eng&Dwnldid=21030&DownloadType=%0aDrivers%0a&OSFullname=Windows+7+Ultimate%2c+32-bit+version*&ProductID=3319

Lan da iki seçenek var,bunda bi fikrim yok ama sen ikisini de kur dene bence

Kart okuyucu tek dosya var

işaretleme aygıtındaki en üstteki en günceli

usb deki en üstteki en günceli

araçlardan önerdiklerim(bunlar gerekli ama diğerleri ıvır zıvır):

Power4Gear Hybrid Utility (en üstten ikincisi en güncel)
    Keyboard Device Filter Utility
    ATKACPI driver and hotkey-related utilities

kablosuz da büyük ihtimalle atheros (en üstteki) bende k53sv sx144d var,büyük ihtimalle sendeki WLAN da atherostur.

Bluetooth ta en üstteki Azurewave BlueTooth driver.

• quote:

Teşekkürler hocam.

SSD seçimi yaparkende çok yardımcı oldun, şuan için çok memnunum, herşey olması gerektiği gibi

Bunların dışında bir önerin veya eklemek istediğin birşey olursa seve seve dinlerim.

Rica ederim hocam...

Bu link direkt olarak açılmadı ama isimden aynı sayfayı buldum ocz forumlarında...

Valla ben bunların çoğunu yapmadım bile... Zaten sayfa başında da belirtildiği gibi bu yazı 2009'da yayınlanmış, buralarda anlatılan pek çok özellik artık Windowsun içinde gömülü olarak otomatik yapılıyor... Ama içinde manuel olarak ayarlanması gereken maddeler de var... Sonuçta yararlı bir yazı... Uyguladıysan sorun yok, Allah kabul etsin :)

• quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Rica ederim hocam...

Bu link direkt olarak açılmadı ama isimden aynı sayfayı buldum ocz forumlarında...

Valla ben bunların çoğunu yapmadım bile... Zaten sayfa başında da belirtildiği gibi bu yazı 2009'da yayınlanmış, buralarda anlatılan pek çok özellik artık Windowsun içinde gömülü olarak otomatik yapılıyor... Ama içinde manuel olarak ayarlanması gereken maddeler de var... Sonuçta yararlı bir yazı... Uyguladıysan sorun yok, Allah kabul etsin :)

Evet linki yanlış kopyalamışım uğraştırdım seni kusura bakma

SSD Tweak kasmındakiler Windows'un SSD'yi gereksiz yere sürekli olarak kullanmasını engelliyor gibi.

Antivirüs programının kendi kendi tarama yapma özelliğinide kapattım.

Ne kadar az kullanılırsa ömrü o kadar uzar mantığıyla hareket ettim.

Sonuç olarak keyif almaya bakıyorum artık, gittiği yere kadar gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 23 Mart 2012; 13:55:14 >

• quote:

Evet linki yanlış kopyalamışım uğraştırdım seni kusura bakma

SSD Tweak kasmındakiler Windows'un SSD'yi gereksiz yere sürekli olarak kullanmasını engelliyor gibi.

Antivirüs programının kendi kendi tarama yapma özelliğinide kapattım.

Ne kadar az kullanılırsa ömrü o kadar uzar mantığıyla hareket ettim.

Sonuç olarak keyif almaya bakıyorum artık, gittiği yere kadar gitsin

Aynen öyle, sonuçta tabi ki uzun ömürlü olmasını istiyoruz cihaz bileşenlerimizin ama kullanırken keyif almak ve ödediğimiz paranın karşılığı görebilmek de önemli... Ben bankacılık işlemlerimi de bu bilgisayardan yaptığım için ücretli McAfee kullanıyorum ve aslında McAfee yaramaz çocuk gibi arka planda sürekli birşeyleri denetleyen biryerleri kontrol eden bir programdır ama iyi bir antivirüs programıdır... Sonuçta konfigürasyonu düşünüldüğünde böyle bir sistem varken elimin altında SSD'yi daha az okusun diye güvenlikten taviz vermeyi hiç düşünmedim...

Bir ara AS SSD Benchmark sonuçlarını bizimle paylaşırsan sevinirim... Renk gelsin biraz sayfaya : )

• @Avic

Tamamdır hocam, fırsat bulduğumda bench'i yapıp paylaşırım
  • arkadaşlar şuan için bu laptopu almak mantıklı mıdır sizce? bugün yarın almayı düşünüyorum bütçem doğrultusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: byern

arkadaşlar şuan için bu laptopu almak mantıklı mıdır sizce? bugün yarın almayı düşünüyorum bütçem doğrultusunda

1.300 lira civarı en iyi tercihlerden biri şuan.

Ek olarak Lenovo'nun ve MSI'ın aynı fiyat ve performansta ürünleri var.

Onlarıda inceleyip kararını verebilirsin, hepsindende memnun kalacağından eminim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: byern

arkadaşlar şuan için bu laptopu almak mantıklı mıdır sizce? bugün yarın almayı düşünüyorum bütçem doğrultusunda

1.300 lira civarı en iyi tercihlerden biri şuan.

Ek olarak Lenovo'nun ve MSI'ın aynı fiyat ve performansta ürünleri var.

Onlarıda inceleyip kararını verebilirsin, hepsindende memnun kalacağından eminim

lenova aslında gayet iyi fakat usb 3.0 koymamaları çok kötü olmuş. msi'ın da 640 modelinde ekran kartı düşük yanılmıyorsam. galiba en mantıklı seçenek k53sv 581 d oluyor.

• 1 gb gt540m le 2 gb gt540 m arasında fark varmı gözle görülür ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serotr

1 gb gt540m le 2 gb gt540 m arasında fark varmı gözle görülür ?

Oyunlarda performans farki yoktur.

Daha oncedende soyledigim gibi 540M 2GB rami kullanabilecek bir kart degildir.

Kisacasi pek cok acidan bakildiginda gereksizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 23 Mart 2012; 17:14:31 >
  • ben bu ürünü alıcağım şu anda vatanda 1440 tl %25 indirimle fakat bu hafta alamam diğer haftaya sarktı haftayada %25 indirim olurmu

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-23ghz-4gb-ddr3-640gb-156-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

birde lenovonun bu modeli var ikisi arasında 2 haftadır düşünüyorum hangsiini alsam diye :))

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-23ghz-4gb-ddr3-640gb-156-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

lenovo özellik bakımından ve fiyat bakımından iyi asusa göre sizce hangisini seçmeliyim ya :S

• quote:

Orijinalden alıntı: serotr

ben bu ürünü alıcağım şu anda vatanda 1440 tl %25 indirimle fakat bu hafta alamam diğer haftaya sarktı haftayada %25 indirim olurmu

birde lenovonun bu modeli var ikisi arasında 2 haftadır düşünüyorum hangsiini alsam diye :))

lenovo özellik bakımından ve fiyat bakımından iyi asusa göre sizce hangisini seçmeliyim ya :S

http://www.sanalmarketim.com/urun/e14bc531df8b59dbbee6981d66922c1f/ASUS-K53SV-SX581D-Core-i5-2430M-4GB-500GB-15.6#34;-GT540M-1GB-Dos

burdan bakin birde fiyat gayet güzel

• quote:

Bir ara AS SSD Benchmark sonuçlarını bizimle paylaşırsan sevinirim... Renk gelsin biraz sayfaya : )

Bench'i yaptım, ekran görüntüsünü ekliyorum.

Sata 2 için değerler iyi gibi, daha sonra Sata 3 destekli bir notebook'a geçince artık tam performans alırız.

İleriye dönük olsun diye Sata 3 SSD tercih ettim, notebook'u değiştirirken birde SSD al/sat derdim olmayacak böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 23 Mart 2012; 21:56:12 >

• quote:

Eline sağlık, gayet güzel yapılandırmışsın hocam...

(Bu arada ben K53'leri de bizimkiler gibi SATA3 destekli sanıyordum ama mesele yok, daha önce de dediğim gibi günlük pratiklerde işin bu kısmı kullanılmıyor zaten)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.