Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
31
Favori
170.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim garanti doldu, oyunlarda işlemci 100 dereceyi görüyor ve kasıyor artık, temizlik yapmak istiyorum ama fana ulaşmak için nerdeyse tüm bilgisayarı söküyorsun youtube videolarına göre. Kararsız kaldım söksem mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan.1923

Benim garanti doldu, oyunlarda işlemci 100 dereceyi görüyor ve kasıyor artık, temizlik yapmak istiyorum ama fana ulaşmak için nerdeyse tüm bilgisayarı söküyorsun youtube videolarına göre. Kararsız kaldım söksem mi :)

Throttle stop yukle. Gerekli ayarlari yap 100 derece olsa bile kasma yapmaz. İcini acmak buyuk mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim garanti doldu, oyunlarda işlemci 100 dereceyi görüyor ve kasıyor artık, temizlik yapmak istiyorum ama fana ulaşmak için nerdeyse tüm bilgisayarı söküyorsun youtube videolarına göre. Kararsız kaldım söksem mi :)

Söküp temizletmezsen bir süre sonra hava grilleri tozdan kapanacak ve iş yapamaz hale geliceksin. Sonrası ise ekran kartı çipin muhakkak zarar görecek ve cihazı çöpe atıcaksın karar senin.

İçini açmaya da korkma. Sökme-Takma işlemi yaparken mekanik olarak bozabileceğin kablolar dışında bir parça yok. Eh biraz elin hafifsede yavaşça kabloları çıkarıp takarsın olur biter.

Kendine güvenemiyorsan da servis de ya da işini bilen bir notebook tamircisinde temizlet geç. Sonra çok pişman olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Ram fps artışı sağlamaz,sisteminizde 4gb ram varsa bazı oyunlar 4gb ramden fazla çekerler dolayısıyla sisteminiz kasar 8gb yaparsanız sistem rahatlar fps artışı olmaz.4-5fps artışı sağlamak istiyorsanız hız aşırtmadan anlıyorsanız deneyerek kartın dayanma noktasını bulabilirsiniz anlamıyorsanız denemeyin msi afterburner programını kullanabilirsiniz,bu söylediğiniz fps artışını hatta oyununa göre daha fazlasını size sağlayabilir..

Teşekkür ederim hafif kasma ile oynadığım oyunu aynı ayarlarda 0 kasma ile oynamaya başladım :)
    fakat bu program ekran kartına zarar verirmi? sonuçta o.c yapıyoruz.
    ikisinide sonra çektim programda fan biraz daha çalışmaya başladı zaten bilgidayarı yeni temizlediğim için çok ısınma olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpu clock 750mhz, memory clock 925 mhz i geçmediği sürece sıkıntı olmaz. Tabi notebook fan temizliğini 6 ayda bir yaptığınız sürece. 2011 den beri körüklüyorum fanlarıda 4-5 ay da bir açıp temizlerim sıfır sıkıntı

Birde oyun oynuyorsanız throttlestop uygulamasını kullanın yoksa fps oyunlarında ki ani fps düşüşleri kanser edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U1H2

Gpu clock 750mhz, memory clock 925 mhz i geçmediği sürece sıkıntı olmaz. Tabi notebook fan temizliğini 6 ayda bir yaptığınız sürece. 2011 den beri körüklüyorum fanlarıda 4-5 ay da bir açıp temizlerim sıfır sıkıntı

Birde oyun oynuyorsanız throttlestop uygulamasını kullanın yoksa fps oyunlarında ki ani fps düşüşleri kanser edebilir.

Oyunlarda hiç ani fps düşüşü yaşamadım şu ana kadar.
    Core Clock 875
    Memory Clock 1170 şu ansorun olurmu

• Vur demişler sen öldürmüşsün hocam naptın

Gpu clock neyse her kartın potansiyeli bir olmuyor da memory clock u düşür o kadar yükseltme bellekler çok çabuk problem çıkartan parçalar. Ayrıca 875mhz de kararlı nasıl kullanabiliyorsunuz hayret ettim ben 820 mhz den sonrasını kullanamadım.
  • quote:

Vur demişler sen öldürmüşsün hocam naptın

Gpu clock neyse her kartın potansiyeli bir olmuyor da memory clock u düşür o kadar yükseltme bellekler çok çabuk problem çıkartan parçalar. Ayrıca 875mhz de kararlı nasıl kullanabiliyorsunuz hayret ettim ben 820 mhz den sonrasını kullanamadım.

820 den sonra k53sv lerde stabil olmuyo drıver hata verıyor voltaj yetmıyor olabılır dell xpslerde 900 mhzda kullananlar var 1 voltda bızde 0.980v gozukuyor voltaj

820 mhz bellekde ıse 1100 mhz gecmemek gerekır bu deger de stabıldır.
  • Fan temizliği için detaylı anlatımın olduğu bir link paylaşabilir misiniz?
  • quote:

Bencede arkadasin degerlerde oyunlarda dalgalanmalar kaplamalarda titremeler oluyor bende. Zaten 3. Yili aletin oyun oynamayi biraktim :D guncel oyunlari oynamaya calisirsam dayanamam satarim bunu.

• F3SV mağduru kullanıcısına yanıt
    K53 serisi kasalar hemen hemen aynı olduğu için altta ki videoya bakarak cihazın içini açıp temizlik yapabilirsiniz. Kendim daha 1 ay oldu temizleyeli yoksa açıp video çekerdim.

Pomeroy DC Jack Repairyoutube
    Asus K53E/SV X53E DC Power Jack Repair
    http://www.youtube.com/watch?v=CqFCP6Lvb6k

Vidaları hızlı açıp, sıkmayın ve kasayı sökerken hanzo modunda değilde biraz sakin sökün tırnaklar kırılmasın :) Vidalar da hızlıca açılınca yuvaları kırılabiliyor başıma geldi 5 tane vida yuvam kırıldı japanla yapıştırdım.

• Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Bencede arkadasin degerlerde oyunlarda dalgalanmalar kaplamalarda titremeler oluyor bende. Zaten 3. Yili aletin oyun oynamayi biraktim :D guncel oyunlari oynamaya calisirsam dayanamam satarim bunu.

hiç sorun oluşmadı :D
    belki program çalışmamıştır.

• Arkadaşlar K53'ün dvd sürücüsünü çıkarıp yerine SSD takmayı deneyen var mı?

Ya da hiç uğraşmadan dahili hdd yerine ssd yi takıp, hdd yi hdd kutusuna koyup dışardan mı bağlamalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zazingo -- 7 Mart 2014; 9:51:14 >
  • zazingo Z kullanıcısına yanıt
    DVD yerine takılan hdd aparatları var onlaran bir tane alacaksınız hdd'yi bu aparata hdd yerine ssd'yi takacaksınız bu aparatların 12.5mm ve 9.5mm olanları var sizdeki muhtemelen 12.5 olandır cetvelle ölçün o aparattan bir tane alın.
  • Söküp sadece fanı temizledim ama bi işe yaramadı, oyunda 100 dereceye vuruyor ve kasıyor, termal macunu mu değiştirecem şimdi? Masaüstünde de hiç sevmezdim şu macun işini .
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazingo

Arkadaşlar K53'ün dvd sürücüsünü çıkarıp yerine SSD takmayı deneyen var mı?

Ya da hiç uğraşmadan dahili hdd yerine ssd yi takıp, hdd yi hdd kutusuna koyup dışardan mı bağlamalı?

Benim dwd rw yerinde 500 gb harddisk ve harddisk bölmesinde de 120 gb ssd var şu anda.
  • quote:

Söküp sadece fanı temizledim ama bi işe yaramadı, oyunda 100 dereceye vuruyor ve kasıyor, termal macunu mu değiştirecem şimdi? Masaüstünde de hiç sevmezdim şu macun işini .

Kardesim bak ben ilk aldigimda tertemiz makine 100 dereceye vuruyordu. Problem etme bu kadar zaten 1 yil sonra guncel oyunlara hayatta yetmez bu alet. Sen keyfine bak sicakligi dusunme. 150 derecelere dayanabiliyor i serisi sanirim.
    Euro truck 2 oynuyorum 98 dereceleri goruyorum. Throttle stop programini ac gerekli ayarlari yap takilma filan olmaz.

• nba2k14 oynuyorum max. 100 derece oluyor ve kısa süre sonra kasıyor, throttlestop yükleyip denedim yine aynı. 2 ay önce kasmıyordu bu oyun böyle. Şu throotlestop ayarları dediğin 'set multiplier' bölümünü seçip makimuma getirme (bende 30T) ve turn on tuşuna basma değil mi? Farklı bir ayarı var mı?

Bir de notebook tamircisi fan temizliği ve macun değişimine, genel bakıma 75 TL istiyor fiyat fazla mı?
  • hasan.1923 kullanıcısına yanıt
    Isınma sorununuz var 75 tl fazla servis bile bunu yarısını istiyor yakınınızda servis varsa oraya yaptırın fiyatı öncelikle öğrenin temizleme işinden 75tl iyi para ben işyerimde en az 15 arkadaşımın bilgisyarını temizledim işi paraya döksek köşeyi döneriz beBecerebiliyorsun yukarıda yazmışsın sadece fan temizliği yetmez macunda değişmek zorundasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 11 Mart 2014; 9:14:44 >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.