Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
31
Favori
170.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin makinenizde sıkıntı varsa arkadaşınkinde sıfır halindeyken var diye bir kaide yok.Uzun süre o sıcaklıklarda oyun oynasın lehimler zarar görür sende belki şansa görmedi ama 100 derece basit bir derece değil biraz daha ısınsa makine kapanacak.
  • herkese selam arkadaşlar. model sx581d laptopumun garantisi ocak ayında bitmiş. sıkıntım ise şu neredeyse 20-25 gündür mavi ekran hatası alıyorum durup dururken. sorunun nerden kaynaklandığını merak ediyorum. linke son 5 mavi ekranın dmp dosyalarını yükledim.. yardım lütfen

www.dosya.tc
    Yeniklas_r.rar dosyas�n� indir - download
    http://www.dosya.tc/server25/WRk3YH/Yeniklas_r.rar.html

• tekrar mavi ekran hatası verince ramlere bakmak için pcyi soktum. sokmusken fan temizliği de yaptım ancak termal macunu bozdum yenilemem gerekiyo.

fan ve hava çıkış ızgarasının fotolarını ekledim. ikisi arasına siyah sağlam bir bant kullanılmış. fan anakarta vidayla sabitlenmiş. ızgara ve ısı ileten bakır malzeme yekpare ve sadece işlemci ve ekran kartı macunları üzerinde vidalanıp sabitlenmiş. fanı temizleyebilmek için bantı soktum ve bantın yapışkan formu bozuldu. tekrar yapışmaşı münkün değil. oraya nasıl bir malzeme kullanmalıyım, öenmli midir? tıbbı flaster uygun olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ziyakoray

tekrar mavi ekran hatası verince ramlere bakmak için pcyi soktum. sokmusken fan temizliği de yaptım ancak termal macunu bozdum yenilemem gerekiyo.

fan ve hava çıkış ızgarasının fotolarını ekledim. ikisi arasına siyah sağlam bir bant kullanılmış. fan anakarta vidayla sabitlenmiş. ızgara ve ısı ileten bakır malzeme yekpare ve sadece işlemci ve ekran kartı macunları üzerinde vidalanıp sabitlenmiş. fanı temizleyebilmek için bantı soktum ve bantın yapışkan formu bozuldu. tekrar yapışmaşı münkün değil. oraya nasıl bir malzeme kullanmalıyım, öenmli midir? tıbbı flaster uygun olur mu ?

bende bikaç gün içinde söküp fan temizliği yapmak istiyorum. Önerebileceğin bişeyler var mı?

• O bantı aynı şekilde takman gerekmez sadece orayı iyi monte et,termal macunu ince tabaka halinde yay fazla sürme.
  • Dostum fanı temizlemek için o bantı sökmene gerek yoktu. Fan zaten köşedeki klipsleri kaldırarak çıkarılabiliyor ucunda ki hava çıkışlarınıda ince tığ, kürdan gibi şeylerle temizleyebilirsin.

Bantın kimyasını bilmediğim için nasıl yapıştırılır bilemem ama patex, japon gibi yapıştırıcılar ile bir deneyin olmadı tam oturtup monte edin sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.
  • Ben cihazı sonunda notebook tamiri yapan bir yere verdim temizlemesi için, 50 TL bayıldım ama adam ne yaptıysa laptop ilk aldığım gibi, sıcaklık sorunum yok, oyunları akıcı oynatıyor :)
  • S.a arkadaşlar K53SV-SX645V notebook var. Alali 2 yildan fazla oldu son güncellemeden sonra dün pc mavi ekran hatasi verdi. Başına gelen varmi ya da sorunun nasil çözüleceğini bilenler yardim ederlerse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla arkadaşım açıkçası neden kaynaklandığını bilmiyorum ama format atmayı denedin mi ?
  • hayır hocam format atmayı denemedim. şimdi bios güncelleme deneyecem olmazsa format atmayı deneyebilirim. herhangi bir donanım mı arızalandı acaba. son gelen güncelleştirmelerden sonra böyle bir şey başıma geldi. niye olduğunu anlamadım. ilginiz için saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

quote:

Orijinalden alıntı: ziyakoray

tekrar mavi ekran hatası verince ramlere bakmak için pcyi soktum. sokmusken fan temizliği de yaptım ancak termal macunu bozdum yenilemem gerekiyo.

bende bikaç gün içinde söküp fan temizliği yapmak istiyorum. Önerebileceğin bişeyler var mı?

daha önce laptop söküp temizlik yapmadıysan ayrıntılı videolar var izlemeni tavsiye ederim. vidaları nerden söktün dikkat et. fanı temizlemek için bantı parçalamana gerek yok benim gibi hataya düşme. gerçi alüminyum bant kullanarak çözdüm sorunu, aklında bulunsun. sadece fan temizlemeyle kalma mutlaka termal macunları yenile. alet ilk günkü gibi oldu maşallahı var 55 60 dereceyi geçmiyor temizlikten beri.

• hasan.1923 kullanıcısına yanıt
    dostum adamın yaptığı pek bişey yok emin ol. ben kendim kalkıştım temizlik işine, fanıydı macunuydu bilmediğimiz için biraz yordu ama, aynen ilk günkü gibi alet. kendin yapabilirsin boşuna verme bir daha 50yi
  • Merhabalar asus k55vj model laptopuma kulaklığı takınca sadece sağ kulaklıktan ses alabiliyorum herkesin kullandığı 3,5 mm kulaklıklardan kullanıyorum ayrıca ses driverleri güncel yardımcı olabilir misiniz ?
  • merhaba arkadaşlar k53sv laptop normal şekilde kapattım 5 dakka sonra açmaya çalıştığımda açılmadi isiklari yaniyor hard disk isigi yanmiyor ve ekran gelmiyor oylece kaliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: muratyarali24

Merhabalar asus k55vj model laptopuma kulaklığı takınca sadece sağ kulaklıktan ses alabiliyorum herkesin kullandığı 3,5 mm kulaklıklardan kullanıyorum ayrıca ses driverleri güncel yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam 2-3 aydir bu problem bende de var kulaklik takiliyken sesi sona getirip muzigi aciyorum diger taraftanda ses gelmeye basliyor veya acip kapatiyorum aleti. Deneyin isterseniz.

Ekrani karanlik olan arkadasim ne kadar bekledin o durumda. Genelde power tuşuna basili tutup kapatinca oyle oluyor ve bekleyince geliyor sistem. Beklemiyorsaniz siyah ekranda, uzun sure beklemenizi oneririm. Olmadi acilirken safe mod da acin normal kapatip tekrar acin.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Denedim hala olmuyor
  • Arkadaşlar Bendede ASUS K53 Serisi Laptop Var Alalı 1 1.5 Sene Oluyor Garantisinin Bittiğini Düşünüyorum Yanlız Geçenlerde Söyle Bi Problem Cıktı Ortaya Cihaz Batarya Modunda Normal Calışıyor Fakat Performans Aldığımda Fan Sesi Cıkıyor Ve Fazla Isınıyor Bugün Bi Kaç Bilgisayarcıya Söyledim Kimisi Fan Tozlanmış Tıkanmıştır Temizletelim Dedi 50 TL Ücret İstedi Kimiside Fan Tırnakları Kırılmıştır Vs Vs Dedi Herkez Kafasına Göre Bişey Söyledi Size Sormak İstediğim Şu Bunu ASUS Servisine Yollasam Nekadara Hallederler + Böyle Kunllanırsam Ekran Kartım Veyahut Anakart Yanabileceğini Söylediler Bende Yemedim Tabi Ama Şans Meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilbox

Arkadaşlar Bendede ASUS K53 Serisi Laptop Var Alalı 1 1.5 Sene Oluyor Garantisinin Bittiğini Düşünüyorum Yanlız Geçenlerde Söyle Bi Problem Cıktı Ortaya Cihaz Batarya Modunda Normal Calışıyor Fakat Performans Aldığımda Fan Sesi Cıkıyor Ve Fazla Isınıyor Bugün Bi Kaç Bilgisayarcıya Söyledim Kimisi Fan Tozlanmış Tıkanmıştır Temizletelim Dedi 50 TL Ücret İstedi Kimiside Fan Tırnakları Kırılmıştır Vs Vs Dedi Herkez Kafasına Göre Bişey Söyledi Size Sormak İstediğim Şu Bunu ASUS Servisine Yollasam Nekadara Hallederler + Böyle Kunllanırsam Ekran Kartım Veyahut Anakart Yanabileceğini Söylediler Bende Yemedim Tabi Ama Şans Meselesi

El beceriniz varsa açın kendiniz temizleyin veya asus servisine verin gidipte normal bir bilgisayarcıya vermeyin abuk subuk yalanlarla başka parça değiştirip para koparmaya çalışıyorlar daha arıza tespiti yapamıyorlar para koparmak işleri güçleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Orijinalden alıntı: muratyarali24

Merhabalar asus k55vj model laptopuma kulaklığı takınca sadece sağ kulaklıktan ses alabiliyorum herkesin kullandığı 3,5 mm kulaklıklardan kullanıyorum ayrıca ses driverleri güncel yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam 2-3 aydir bu problem bende de var kulaklik takiliyken sesi sona getirip muzigi aciyorum diger taraftanda ses gelmeye basliyor veya acip kapatiyorum aleti. Deneyin isterseniz.

Ekrani karanlik olan arkadasim ne kadar bekledin o durumda. Genelde power tuşuna basili tutup kapatinca oyle oluyor ve bekleyince geliyor sistem. Beklemiyorsaniz siyah ekranda, uzun sure beklemenizi oneririm. Olmadi acilirken safe mod da acin normal kapatip tekrar acin.

Uzun sure beklemeyi denicem safe modda acmayi bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

Orijinalden alıntı: zazingo

Arkadaşlar K53'ün dvd sürücüsünü çıkarıp yerine SSD takmayı deneyen var mı?

Ya da hiç uğraşmadan dahili hdd yerine ssd yi takıp, hdd yi hdd kutusuna koyup dışardan mı bağlamalı?

Benim dwd rw yerinde 500 gb harddisk ve harddisk bölmesinde de 120 gb ssd var şu anda.

Harddisk in yerine niye değiştirdin ki?
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.