Şimdi Ara

ASUS K55VM SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
7
Favori
35.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • K55VD modelinden almayi dusunuyordum da isinma ve fanlarla ilgili sanirim genel bi problem var. Yurt disindayim burada ki forumlarda da ayni seylerden bahsediliyor. Sanirim Lenovo ideapad y580 yada Asus N56VZ alacagim. Fiyatina gore ozellikleri bakimindan cok guzel K55VD serisi ancak problemli gordugum kadariyla...
  • ben bilgisayarı iş için kullanmak istiyorum. çizim programı felan kullanırken şarjı ne kadar gider sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorgunk

quote:

Orijinalden alıntı: zebani

aleminyum olmasından kaynaklı normal birşey. başka marka notebooklardada oluyor bu durum.

cevap icin teşşekkür eder,m Bir sorunum daha var.
    Kurtarma Dvd si oluşturma olayını biraz geciktirdim,
    Recovery i F8 kullanıp ilk haline getirip yapsam bir sorun olur mu.
    Henüz bir ay olduğu için kullanmak istemiyordum ama yedekte dvd bulunmalıymış
    Yan, Recovery i kullanmanın herhangi bir zararı var mı??

Arkadaşlar kurtarma dvd si sanırım recovery bölümünden oluşturuluyor. Ancak dvd leri kullanarak sistemi yenilemeyi lütfen denemeyin.. Ben Asus K55VM için denedim :(( DVD ler harddiski ilk aldığımız duruma döndürmek veya yeni harddisk alırsak fabrika çıkışı gibi recovery bölümü, %40 OS ve %60 D bölüntülerini oluşturmak için. Sistem yedeğini aldığımı düşünerek kullanmıştım. Bilgisayar harddiski görmez oldu. Partition wizard ile bakınca recovery ve diğer bölüntüler oluşturulduğunu ancak harddiskin GPT biçiminde olduğunu gördüm. Recovery için F kısayolu çalışmaz hale gelmişti, Windows kurmak isteyince GPT olduğu için kuramıyorum diyordu. Harddiskteki tüm bölümleri sildim, GPT biçimini tekrar MBR biçimine çevirip tekrar 5 DVD ile ilk güne dönüp recovery den başlatmak istedim. Ama harddisk gene GPT olarak hazırlanmıştı...Sonuç, laptop Asus destek birimine gitti ve harddiske recovery tekrar yapıldı. Bendeki 5 dvd de oluşturma sırasında hata oluşmuş olabileceği söylendi. Ancak program "başarıyla oluşturuldu" demişti...

Bir uyarı; windows 7 ile sistem imajı almayın. Windows "Sistem Gölgesi Başarı ile Oluşturuldu" diyor ancak ben kurtarma cd si ile gölgeyi geri yükleyemedim, çünkü imajı bulamadı ve dosyayı bizim göstermemize imkan vermiyor!.. Microsoft tr yi aradım. Verilen cevap; üraticinin oluşturduğu recovery sistemi windowsun yedeğe ulaşmasını engelliyor.. Ben yaşadıklarımı windowsla aldığım yedeği kullanacağımı varsaymama borçluyum.

Lisansa bi ton para ödüyoruz lütfen kaybetmemek için sistem yeni kurulduğunda veya başarılı bir şekilde recovery yaptığınızda ghost veya acronis ile imajınızı oluşturun. Yaklaşık olarak DVD oluşturmak 1,5 saat, dvd den harddiski ilk kullanıma hazırlamak 1 saat 5 dakika recovery işlemi 40-60 dakika, acronis ile imaj yazmak 20, açmak 10 dakika..

Son olarak yaşadığım bir sorun;

bilgisayarı kapat dediğimde windows dil dosyasını kaldırmak istiyor ancak 2-3 saat uğraşıp kaldıramıyor. Sistemi kurtarıp eski haline getirmek ve bu işlemleri beklemek saatlerce sürüyor. Sanırım buna windowsun bir güncellemesi sebep oluyor. Bundan kurtulmak için sistemi yeniden kurarsam direk regedit den türkçe dışındaki dil dosyalarını kendim sileceğim. Bu sorunu yaşayan varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

• merhaba arkadaşlar bende aşşağıdaki linkteki modeli yani asus k55vj'yi alacağım fakat birkaç sorum olacak bilen var şimdiden teşekkürler.

1. sorum: ön kapakta maus kısmındaki gibi aliminyum mu fotolarda ve videolarda izlediğim kadarıyla öyle gözüküyor ama emin olamadım.

2. sorum:bu modelde herhangibir problem yaşarmıyım yani seçtiğim model iyimi yada siz hangi modeli tavsişye edersiniz?

3. sorum ise: sadecenotebook.com'dan daha önce alışveriş yapan var ise ne kadar güvenli ilgililermi sorun yaşatıyorlarmı kısaca ordan alacak olsam içim rahatmı olmalı tecrübesi olan arkdaşlar varsa cevabınızı bekliyorum.

http://www.sadecenotebook.com/Alisveris-Sepetim/Asus-K55VJ-SX031D-Core-i5-3210-250-Ghz-4-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu213370.html

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf3101

merhaba arkadaşlar bende aşşağıdaki linkteki modeli yani asus k55vj'yi alacağım fakat birkaç sorum olacak bilen var şimdiden teşekkürler.

1. sorum: ön kapakta maus kısmındaki gibi aliminyum mu fotolarda ve videolarda izlediğim kadarıyla öyle gözüküyor ama emin olamadım.

2. sorum:bu modelde herhangibir problem yaşarmıyım yani seçtiğim model iyimi yada siz hangi modeli tavsişye edersiniz?

3. sorum ise: sadecenotebook.com'dan daha önce alışveriş yapan var ise ne kadar güvenli ilgililermi sorun yaşatıyorlarmı kısaca ordan alacak olsam içim rahatmı olmalı tecrübesi olan arkdaşlar varsa cevabınızı bekliyorum.

http://www.sadecenotebook.com/Alisveris-Sepetim/Asus-K55VJ-SX031D-Core-i5-3210-250-Ghz-4-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu213370.html

Slm, bende k55vm var. Ön kapak aliminyum değil,verdiğin linkteki kasanın aynısı, touchpad (maus) kısmı ile klavye kısmı aliminyum kaplama..

Kişisel yorumum k55vm den memnunum. Ancak aynı fiyata temmuz 2012 de i5 (3210) işlemcili lenova z580 alırken Vatan Bilgisayarda son anda fikir değiştirip bunu almıştım. Lenova tamamen aliminyum kasa idi ve daha şık görünüyordu. Harddisk c 700 GB d ise 40 GB olarak bölünmüştü, kendim ne kadar düzenlesemde recovery yaptığımda harddiski varsayılan bölüntülere geri döndüreceği söylendiğinden vazgeçmiştim. Halen onumu alsaydım diyorum.
    Freedos istediğine göre harddisk bölüntüleri senin için bu sorun değil. Lenovada bence artı olarak 4 usb, dokunmatik tuşlar, metal kasa ve ön kapak var. (bu sanırım sadece gri renkte, kırmızı ve beyaz aliminyum kasa değildi) Aliminyum olduğu için soğutma daha iyi olabilir, darbelere karşı kırılma ve çatlama yönünden daha iyi olabilir..Dokunmatik tuşla fan devrine kumanda edilebiliyor. Bu ürünü inceleyip karşılaştır derim;

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z580-59-332445-notebook-urun7947.html

• ahcell ilk olarak cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim

gönderdiğin linkteki ürünüde inceledim ve doğru söylemek gerekirse kafam çok karıştı hangisini almalıyım
    acayip kararsız kaldım çünkü leptoplar konusunda pek bi bilgim yok ve lenavo ile asus arasında kalmış durumdayım.
    LENOVO IdeaPad Z580 tasarımı asustan kat kat daha güzel sağlamlık konusunda da zaten iyi aliminyum kasa.
    fakat anakart konusunda asus daha iyi deyip duruyor çevremdekiler bende kime inanacağımı şaşırdım sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf3101

ahcell ilk olarak cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim

gönderdiğin linkteki ürünüde inceledim ve doğru söylemek gerekirse kafam çok karıştı hangisini almalıyım
    acayip kararsız kaldım çünkü leptoplar konusunda pek bi bilgim yok ve lenavo ile asus arasında kalmış durumdayım.
    LENOVO IdeaPad Z580 tasarımı asustan kat kat daha güzel sağlamlık konusunda da zaten iyi aliminyum kasa.
    fakat anakart konusunda asus daha iyi deyip duruyor çevremdekiler bende kime inanacağımı şaşırdım sanırım :)

Bence z580 kullananların memnuniyet/şikayet durumunu forumdan incele, biz k55 alırken yukarda yazayan şikayetler yoktu. Lenova z580 de kronik bişey varsa düşmüştür forumlara:)

Birde servise ulaşım durumunu inceleyip karar verebilirsin. 2 üründe paranın karşılığını verir diye düşünüyorum. Fiyat, görsel beğeni ve servis yönünden inceleyip içinin ısındığı ürünü al. Böylece aldığın üründe hoşlanmadığın birşey olursa pişmanlık duyma ihtimalin azalır.

lenova için forumdaki konu linki;
    http://forum.donanimhaber.com/m_62778683/mpage_48/key_z580/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcell -- 21 Aralık 2012; 16:16:45 >

• LÜTFEN YARDIM...
    Arkadaşlar bende sx078 aldım anacak düşündüğüm performansı bulamadım.Öncelikle açılması neredeyse 1 dakkayı buluyo.Görüntü geldikten 6-7 saniye sonra açılma sesi geliyo.Oyunda sıkıntı yok kasmsdan oynuyo fakat bi programı tıkladığım zaman bikaç saniye bkleyip öyle açıyo.Birkaç program açılmayınca çalışmayı durduruyo.bazen çok küçük oyunları bile geç açıyo.Acaba sorun nedir.w7 32 bit yüklü 64 bitmi yüklemek gerekiyo.driver cd sinden sürücüler haricinde her şeyi yüklemedim o etkiler mi.Gereksiz kalıntıları da temizliyorum.8gb lik ram ın 2.71 gb ının kullanıldığını gösteriyo bu neden olabilir veya bütün sistemi en verimli şekilde kullanmak için ne yapmam gerekir bilgisayarı kullanmayıda çok fazla bilmiyorum Bana acilen yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc7 -- 21 Aralık 2012; 17:24:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc7

LÜTFEN YARDIM...
    Arkadaşlar bende sx078 aldım anacak düşündüğüm performansı bulamadım.Öncelikle açılması neredeyse 1 dakkayı buluyo.Görüntü geldikten 6-7 saniye sonra açılma sesi geliyo.Oyunda sıkıntı yok kasmsdan oynuyo fakat bi programı tıkladığım zaman bikaç saniye bkleyip öyle açıyo.Birkaç program açılmayınca çalışmayı durduruyo.bazen çok küçük oyunları bile geç açıyo.Acaba sorun nedir.w7 32 bit yüklü 64 bitmi yüklemek gerekiyo.Bana acilen yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden teşekkürler

Bunu freedos aldın galiba hemen 64 bit yüklemeni tavsiye ederim mevcut ram'in sadece 3.2gb'sini görür.Ayrıca yeni aldın yükleme yaptın güncel sürücüleri yükledin galiba sitesinden doğru mu? işletim sistemide güncellenmeli hepsi bir anda güncellenmiyor.Açılış konusunda başlangıçtaki programları kapatman gerekir,başlata msconfig yaz açılan pencerede başlatma bölümündeli bütün programların tikini kaldır yeniden başlat düzelir,hdd olan bir makinede sende 7200rpm var galiba ortalama zaten bu markaya göre değişiyor ama 50sn'de açılır biraz temiz ayarla mesela bende 35 sn'de açılıyor ssd gibi haman açılmasını bekleme

• haklısın ahcell kardeşim biraz daha araştırma ve karşılaştırma yapıp sabretmem gerek içimin ısındığı üründe asus k55vj ama sen öyle deyince o ürünede bakınca iki arada kaldım
    ve bugünde çarşıda tanıdığım bir bilgisayar satış noksaına gidip sadecenotebook.comu açtırıp ordaki sepetten gösterdim ürünü aynı zamanda fiyatıda gördü ve sitedeki fiyattan
    300 tl yukarda söyledi ürün karşılaştırmasında ise ikiside güzel dedi tabi ama sipariş için biraz daha bekleyeceğim bakalım.

çok teşekkür ederim yardımın için ve diğer arkadaşların tarışma konusunda edindiğim bilgilerden dolayıda herkeze teşekkürler
  • vercenik53 kardeşim dediğin gibi w7 ultimate 64 bit yükledim fakat bu sefer de ikide bir windows gezgini çalışmayı durduruyor.Ne yaptıysam düzeltemedim.İnternetten de araştırdım ama sonuç aynı.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc7 -- 27 Aralık 2012; 19:29:01 >
  • Arkadaşlar ASUS K55VM modelindeki laptopumda ses öncede klavyenin üstündeki ALTEC LANSING yazan yerden gelmekteydi. Yani çoğu laptopla aynı yerden geliyodu. Artık laptopumun o altec lansing yazan hoparlöründen değil laptopun altından geliyor. Tahminime göre bilgisayarın altındaki hava giriş çıkış yerinden geliyor ses. Ama laptopun altından geldiği kesin sesin. Acaba sesi eskisi gibi nasıl o normal yere yani altec lansing yazan yere getirebilirim yardım ederseniz çk sevinirim. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkkayhi

Arkadaşlar ASUS K55VM modelindeki laptopumda ses öncede klavyenin üstündeki ALTEC LANSING yazan yerden gelmekteydi. Yani çoğu laptopla aynı yerden geliyodu. Artık laptopumun o altec lansing yazan hoparlöründen değil laptopun altından geliyor. Tahminime göre bilgisayarın altındaki hava giriş çıkış yerinden geliyor ses. Ama laptopun altından geldiği kesin sesin. Acaba sesi eskisi gibi nasıl o normal yere yani altec lansing yazan yere getirebilirim yardım ederseniz çk sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarı aldığım ilk günden beri ses alt kısımdan geliyor. Konunun başında yapılan yorumlarda da bu durumun belirtildiğini hatırlıyorum sanki. Sesi yukarıdaki kısımdan alabiliyorsak (ki bunu ilk kez sizden duyuyorum) çok güzel olur aslında. Varsa bu konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.

• Hoparlörler altta yukarı kısımdan nasıl almayı düşünüyorsunuz,bazıları yankıdan dolayı üstten geldiğiniz zannedebilir ama yumuşak bir zemine koyun ses boğulur.
  • Arkadaşlar herkese selam. Bugün asus k55vj model laptop aldım içerisinde w8 yüklü. Konu arasında yazan olduysa affola. Bunda asus recovery burn yazılımını bulamadım, netten yüklemek istediğim de de çıkmıyor. Kısaca içerisindeki yedekleri DVD ye yazdırmak istiyorum. Artık bu yazılım yok mu yoksa w8 ile alakalı bi saçmalık mı? Bilen varsa açıklarsa sevinirim. Lenovo z500 lerde seri numarası bios içine yazılı olduğunu bu yüzden format atarken sıkıntı yaşadıklarını yazmışlar. Tabi elimde laptop olmayınca pek anlayamadım ne olduğunu. Bu lisans ile alakalı w8 yedek almamıza izin mi vermiyor durum nedir yani bende niye yok bu recovery burner(ya da adı ne karın ağrısıysa).

W8 olarak kullanan ve bilen varsa bi zahmet açıklasın.
  • Değerli forumdaşlarım sizden çok önemli birşey istiyorum bana asus k55vm İ5 3210 olanın recovery dvd ıso dosyalarını benimle paylaşırmısınız acil lazım kuzenim recovery diskini sildi dvd lerde çok çizik okunmadı lütfen yardım
  • masaüstü bilgisayara ait bir dvd-rw ile deneme yapın öncelikle isterseniz. Laoptaplara göre daha iyi okuyorlar. Neroda dvd kopya seçeneğini kullanın.
  • kurtarma recovery dosyalarını upload edebilcecek varmı i5 3210 sürümünün pls lütfen acill
  • quote:

Orijinalden alıntı: kar45

kurtarma recovery dosyalarını upload edebilcecek varmı i5 3210 sürümünün pls lütfen acill

size tavsiyem internetten windows 7 indirip home basic olarak kurulum yapıp sonra aktive etmektir. ben bu şekilde yaptım. gereksiz asus programlarından kurtulmuş oldum. sonra driverları kurarsınız.

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K55VM/#download

http://7.enpedi.com/2010/03/windows-7-yapabileceginiz-butun-dvdler.html

çok isterseniz boş zamanımda dvdleri çoğaltıp gönderebilirim. 5 dvd olması lazım. ne olur ne olmaz diye isolarını saklamıştım.

• internete upload eder ve link atarsanız çok güzel olur çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.