Şimdi Ara

ASUS K55VM-SX078D Notebook İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
2
Favori
41.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzhan1010

pc yi 1 ay önce pcdepodan abime aldık. taksitte bindiriyorlardı çok fena, kredi çektik daha uygun bi yerden ödüyoruz simdi.
    call of juarez (bilen bilir öyle aham şaham bi oyun değil) oynarken 90 dereceyi gördü 91-93 arası kapandı küt diye alev püskürüyodu fan resmen
    prototype 1 oynarken 80 dereceyi görmeden kapandı aynı şekilde. görevlerden birinde fazla aksiyon var. daha 10 dk olmadı oyunu açalı kapandı pc yine

bende pc fanı vardı bi tane 12v luk adaptöre bağladım, monte ettim pc yi koyduğum yere kafa ütülüyo biraz tek problemi o
    çok iyi üflüyo usb den çalışan fanlara göre simdi 75 - 80 lere çıkıyo max sıcaklık

sonuç olarak ısınma sorunu var ama
    dead ısland
    skyrim 5
    cod mw3
    saints row the third gibi oyunlarda high de oynarken kapanma problemi olmadı. ama ne olur ne olmaz diye açıyorum ben fanı

ekranı iyi, bakış açısı mı diyorlar bir şey diyorlar ya sağdan soldan bakınca ekranın görünmesine iyi değil o pek. abim oyun oynarken izlemek için sandalyeyi onunkine olabildiğince yaklaştırıyorum mecburen.

full hd olmamasının zararını bir kaç yerde gördüm
    1. lost izliyorum hiç kaliteli değil. bölümler 40dk 400 mb kalitesi hd mi bilmiyorum ama..
    masaüstü ati x1550 ve 10 yaşında phılıps tüplü monitörden daha kaliteli ve canlı renklerle izleniyor..
    dandik bi premier dvd player ve 14 yaşında phılıps tv den daha canlı renklerle izliyorum.
    2. ekrana çok dikkatlice bakarsanız pikseller çok az cizgi cizgi belli oluyor.
    bildiğim kadarıyla bu pc nin bir üstü olan n56 (200 tl daha pahalı) fark olarak sadece gt650 ekran kartı ve full hd ekranıyla daha iyi ama paraya bakar

pc nin eksiklerini söyleyeyim ona göre alın.
    1. ekran çözünürlüğü düşük kalıyor günümüz için
    2. nvidia gt630 2gb ekran kartı düşük kalıyor birkaç(2-3) sene iyi götürür sizi ondan sonra low da oynamaya başlarsınız oyunları
    gt 650 olsatdı tadından geçilmezdi (bilmeyenler araştırsın farkı forum ve hazreti google dan)
    3. wifi ve bluetooth atheros marka. 300 kb saniyeyle veri aktarıyor bluetoot 4.0 mış güya.. hadi bluetooth u kaç kere kullanacaksın hayatında geçelim onu da.. wifi harbi felaket.. arada 1 duvar varken 4 çizgi çekiyor...
    komşu nun wifi tenda w300d çift antenli iyi bi modem. üst kat çaprazda oturuyor modemi ortak duvara yere koyduk bizim evden o duvarın dibine geldik 4 çizgi bayaa sövdük bu pc ye bunu takana şimdi modemle pc arasında 3 ara duvar 1 kat duvarı var 1-2 çizgi çekiyor arada kopma yapıyor bunu dikkate alın günümüzde herkes wifi kullanıyor...
    4. harddisk 7200 prm olmasına rağmen veri aktarım gızı 60 mb/sn civarları 5,9/7,9 puan almış..
    5. kamerası 0.3 mp gerçekten berbat utanmasalar 2bin tl lik pc ye vga takacaklar
    artıları da
    1. ivy bridge li 3. nesil 3610QM işlemci çok iyi. windows deneyim dizininden 7,6/7,9 alıyor. bu fiyata satılan pc lerde hala 2.nesil 2670QM takılı.
    2. ram ler çok iyi aynı fiyata satılan pc lerin ram lerinin çoğundan hızlı 1600 mhz. çoğunda 1033 ya da 1333 oluyor. 7,8/7,9 almış
    3. tasarım güzel ama klasik daha albenili olabilirdi
    4. ağırlık ideal ağır değil
    5. ekran gözü yormuyor gereğinden çok parlak değil

win7 64 bit için driver cd siyle geliyor. ben korsan win7 ultimate64x kurdum. abim inat etti tüm cd de ne kadar program varsa kurdu (takıyon seçiyon neleri kurmasını istiyorsan bi başlıyo tak tak tak otomatik kurulum yapyor bu iyi bak)
    pc bu sefer geç açıldı malesef. 1 dk dan uzun sürdü. 116 tane işlem gözüküyor görev yöneticisinden hak veriyorum pc ye size önerim
    driverlerı
    instant on
    fast boot gibi gereklileri kurun..
    ekran renk tonlarını ayarlayan bilmem ne cart curt programları kurmayın derim bir cacığa yaramıyorlar açmadık bile o prog.ları 1 aydır...

Bu faydalı inceleme için çok teşekkürler. Ben çok uzun süreli oyun oynamadım ama kısa süre için ısınma sorunu olmadı. Bence webcam gayet normal. Hoparlör sesi çok iyi, çok yüksek performanslı ve şık bir cihaz. Yalnız capslock ve diğer fonksiyon ışıkları yok gibi. Acaba ben mi yükleyemedim? Instant on ve fast boot ne işe yarar? bunların kurulum cd sindeki driver isimleri nedir?

• mrb arkadaslar kerem arkadasıma kesinlikle katılıyorum bnde leptobU ALDın bir hafta sonra garantie gonderdim bakalım daha gelmedi ..

oyun oynerken asıırı derecede ısınıyor ve kapanıyor altına sogutucu fan koydun ama nafile onboard ekran kartında hiç problem yok ama geforce işlem yapmaya basladımı 2 dk da cayır cayır yanıyo pc ve kendini kapatıyor

webcamına gelince keremin dediği gibi beerbatında berbatı 2000 tl lik pc de o webcam küfür eder gibi yani

satabilirsem 100-200 asagı vercen birisine ama oyle birini bulabilrsem :D:D:D

24-07.2012 de garantiye gonderdim bkalaım ne olacak hala ses seda yokk

kesimlikle tavsiye etmiyorumm pc yiiii fevkaledenin fevkininde fevkinde derecede berbatttt!!!!

Asus yaktınn beniiii
  • erkan_64 laptoptan masaüstü pc performansı beklemen ne kadar doğru?

aynı özellikte aynı fiyata bahsettiğin gibi ısınmayan bir laptop olduğunumu düşünüyorsun?

1600tl ye 12 taksit verebileceksen alacak birilerini bulurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_64

mrb arkadaslar kerem arkadasıma kesinlikle katılıyorum bnde leptobU ALDın bir hafta sonra garantie gonderdim bakalım daha gelmedi ..

oyun oynerken asıırı derecede ısınıyor ve kapanıyor altına sogutucu fan koydun ama nafile onboard ekran kartında hiç problem yok ama geforce işlem yapmaya basladımı 2 dk da cayır cayır yanıyo pc ve kendini kapatıyor

webcamına gelince keremin dediği gibi beerbatında berbatı 2000 tl lik pc de o webcam küfür eder gibi yani

satabilirsem 100-200 asagı vercen birisine ama oyle birini bulabilrsem :D:D:D

24-07.2012 de garantiye gonderdim bkalaım ne olacak hala ses seda yokk

kesimlikle tavsiye etmiyorumm pc yiiii fevkaledenin fevkininde fevkinde derecede berbatttt!!!!

Asus yaktınn beniiii

hocam biraz da şans meselesi seninki bence ben henüz almadım ama kullanan çatır çatır kullanıyor sonuçta..

• Satmaya kalksak kaç para eder veya istenir acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Satmaya kalksak kaç para eder veya istenir acaba ??

Neden satmayı düşünüyorsunuz ? memnun kalmadınız mı ?
  • Satılık ASUS K55VM 20 günlük, faturalı, kutulu çantalı. Sadece 4-5 gün kadar kullanıldı, sorunsuz bir cihaz. 1.600 tl. Balıkesir içi elden teslim
  • ben de satıyorum hiçbir problemi yok.Asusu sevmedim. fiyat 1599, peşin pazarlık payı yok.25 günlük faturalı garantili, win7 ultimate 64 bit işleti sistemi ve gerekli yazılımlar yüklü.Kargo ücreti alıcıya aittir
  • Bende bu laptopu almak istiyordum ama sizin yorumlarınızı gördükten sonra vazgeçtim.

ACER AS5755G-2434G50MNKS LX.RPW0C.046 *uygun fiyat

ASUS N53SV-SZ948D

DELL XPS 502X S67F65

DELL INSPIRON N5110 B67F67

Lenovo IdeaPad Z570 59-32606

HP B3D20EA G6-2010et

Toshiba Satellite L850-171 *usb 2.0ı yok

TOSHIBA SATELLİTE C855-18E *Çözünürlüğü Yüksek, Ekran kartı iyi performans verir mi?

Bu laptoplar nasıl önerirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maqmetasour -- 11 Temmuz 2012; 14:48:37 >
  • Asus N55 i7 işlemcili olan olabilir. Tahmineni 2.200 tl civarı. Ekran kartı da özellikleri de çok iyi.
  • bu laptopu almayı düşünüyordum ama yorumları görünce kararsız kaldım. mimarlık okuyorum özellik olarak yeterli gördüm sizce de yeterli mi ? n53 serisi indirime girse hiç bakmıcam buna ama...
  • bu ürüne muadil dell var ama kullanan göremedim. Kullanan biri yorum yaparsa bu ürünü bende almayı düşünüyorum

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5520-s61f61-notebook-urun7981.html 1722tl

işlemcisi, ve anakartı asustan daha iyi düşük olan harddisk hızı 5400 (1TB asusta 750gb). Asusta 8gb ram dell de 6gb ram var

kıyaslamanın olduğu başlık

http://forum.donanimhaber.com/m_63009499/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ishak_koc

bu ürüne muadil dell var ama kullanan göremedim. Kullanan biri yorum yaparsa bu ürünü bende almayı düşünüyorum

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5520-s61f61-notebook-urun7981.html 1722tl

işlemcisi, ve anakartı asustan daha iyi düşük olan harddisk hızı 5400 (1TB asusta 750gb). Asusta 8gb ram dell de 6gb ram var

kıyaslamanın olduğu başlık

http://forum.donanimhaber.com/m_63009499/tm.htm

Kesinlikle dell asustan çok çok daha iyi.Şuan elimde dell Studio 1555 odel 3 yıllık notebook var ve asusumu hiç açmıyorum neredeyse.7200 lüğün hiç farkı yok.

• Ses ve hoparlör kalitesi olarak dünyada HP'nin üzerine tanımam. Hiçbir laptop bu bakımdan HP'nin yerini tutamaz. HP harici diğer laptoplar benim için hata ve pişmanlık oldu açıkçası....
  • Arkadaşlar bikaç yere daha bu notebook hakkında yorum yazdım . Baştan belirteyim tekrar bu modeli 2 haftaya yakın süredir kullanıyorum .

Kendi cdsi ile gelen tüm programları yükledim ve açılışta hepsi çalışıyor , biliyorum bazıları gereksiz ama bi sıkıntı yaratmadığı için kapatmıyorum .

Isınma sorunu diyen arkadaşlar bu notebookta şimdiye kadar denediğim hiçbi oyunda çekirdekler 45 dereceyi geçmedi sadece bir parça var o parça 55 dereceyi binde bir görüyor geri kalan tüm parçalar (speed fan programında gözüken) 45 dereceyi geçmiyor . Hangi oyunu yüklediysem böyle oldu , yani demek istediğim bu arkadaşlar yazın göbeğinde soba üstünde felan mı kullanıyorlar da 90-95 dereceyi görüyor diyesi geliyor insanın . Fan sesini de duymanız çoğu zaman mümkün olmuyor.

Ekran parlaklığı , görüntü kalitesi imrendirici diyebilirim . Ses kalitesi ve gücü de öyle. Yanına hoparlör almasına gerek kalmayacak çoğu kullanıcının o kadar net söylüyorum.

Oyuncu ve programcı arkadaşlara da bi püf noktası olsun . Klavyesi sıkıştırmalı değil numerik tuşlar da bulunuyor . Bildiğiniz gibi çoğu modelde numerik tuşlar harflere entegredir ve genelde sıkıntı yaratır , zaman kaybıdır.

Satmayı da açıkçası düşünmüyorum bu notebook zamanın en iyi parçalarına sahip . Kamerası hariç :D Zira kameradaki ben miyim diye 10 dakika düşündüm sonunda kendim olduğuma karar verdim Şaka bi yana kamera götüremeyeceğiniz ortamlarda hiç yoktan iyidir kamerası 0.3 mp . Tek eksi yönü bu diye düşünüyorum . Sorusu olanların sorularını yanıtlayabilirim .

• Arkadaşlar notebooku kullanan biri HWmonitor ile boşta ve yükteki sıcaklık değerlerini paylaşabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 13 Temmuz 2012; 10:14:54 >
  • @efelerefesi

hwmonitor programı ile tüm parçaların ısılarını görebilirsin. speedfan kullanışlı bir program değil. sanırım senin speedfan işlemci sıcaklığını göstermiyor.
  • Bende oyun oynarken 85 oluyor sicaklik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet nerden aldınız peki şu anda çoğu sitenin stokları boş, normal teknoloji marketlerde zaten yok.. taksitle (mümkünse world kart) alıcam ama ürün yok ya da felaket vade farkı var.. bi yönlendirin lütfen..
  • arkadaşlar bilgisayarın hoporlörleri nerede acaba klavyenin üstündemi ? ses sistemi hakkında bilgi verirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.