Bildirim
ASUS LAPTOP CPU HIZINI NASIL SABİTLERİM...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bios ta belki speed step vardır varsa onu disabled yap... ayrıca bu daha iyidir senin için pil uzun sure dayanır+işlemci ömrünü arttırır... -
biosda power bolümünde power cpu saving diye bi kısım var disable ediyorum ama hiç bi şey farketmiyo...
quote:
Orjinalden alıntı: @yKuN
bios ta belki speed step vardır varsa onu disabled yap... ayrıca bu daha iyidir senin için pil uzun sure dayanır+işlemci ömrünü arttırır...
-
Masaüstünde güç sekmesinin altında taşınabilir diz üstü seçeneğini masaüstü yaparsanız her zaman en üst frekansta çalışır.. -
teşkkur ederim arkadaşım..iyi fikir...
quote:
Orjinalden alıntı: yarimpower
Masaüstünde güç sekmesinin altında taşınabilir diz üstü seçeneğini masaüstü yaparsanız her zaman en üst frekansta çalışır..
-
Nhc adında bi program var Notebooklar için sen hangi stepde çalışmasını istersen o stepde çalışıyor. Ayrıca voltaj ayarıda var. Sole diyeyim normalde 1862mhz de voltaj 1.396 olması gerekirken 1.196 düşürdüm ben. Divx falan kodlama yaparken işlemci %100 dolu olduğunda fanın soğutma hızı işlemcinin ısısına yetişmiyodu. İşlemci hızı 90 dereceyi aştığında işlemci otomatik olarak kendini avaşlatıyordu. Ama voltajı ayarlarıyla oynadıktan sonra işlem ci ısısı % 100 dolulukta 75 dereceyi geçmedi. -
quote:
Orjinalden alıntı: taycel
Nhc adında bi program var Notebooklar için sen hangi stepde çalışmasını istersen o stepde çalışıyor. Ayrıca voltaj ayarıda var. Sole diyeyim normalde 1862mhz de voltaj 1.396 olması gerekirken 1.196 düşürdüm ben. Divx falan kodlama yaparken işlemci %100 dolu olduğunda fanın soğutma hızı işlemcinin ısısına yetişmiyodu. İşlemci hızı 90 dereceyi aştığında işlemci otomatik olarak kendini avaşlatıyordu. Ama voltajı ayarlarıyla oynadıktan sonra işlem ci ısısı % 100 dolulukta 75 dereceyi geçmedi.
ama bu işlemcinin stabilitesini çok etkiler ve sistem çakılmalarına sebep olabilir.. sende normal olması garip... -
hocam teşekkur ederim..
quote:
Orjinalden alıntı: taycel
Nhc adında bi program var Notebooklar için sen hangi stepde çalışmasını istersen o stepde çalışıyor. Ayrıca voltaj ayarıda var. Sole diyeyim normalde 1862mhz de voltaj 1.396 olması gerekirken 1.196 düşürdüm ben. Divx falan kodlama yaparken işlemci %100 dolu olduğunda fanın soğutma hızı işlemcinin ısısına yetişmiyodu. İşlemci hızı 90 dereceyi aştığında işlemci otomatik olarak kendini avaşlatıyordu. Ama voltajı ayarlarıyla oynadıktan sonra işlem ci ısısı % 100 dolulukta 75 dereceyi geçmedi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X