Şimdi Ara

Asus laptop garantiden değişim yapılması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS X550VX model bir bilgisayarım var. Bilgisayarı bazı problemleri yüzünden garantiye gönderdim. Bilgisayarın parçası değişmesi gerekiyordu ancak parçayı azami tamir süresinde temin edemediler ve asus müşteri hizmetlerinden beni arayıp azami tamir süresi geçtiği için ücret iadesi yada cihazın değiştirilmesi haklarınız doğdu kullanmak istiyor musunuz denildi ve bende cihazı değiştirelim o zaman dedim. Ardından kendileri YSA (Yasal Süre Aşım) raporu dedikleri bir raporu bana göndereceklerini ve bilgisayarı satın aldığım firma ile (Ebrar Bilgisayar) görüşüp bu rapora istinaden ücret iadesi yada bilgisayar değişimi istemem gerektiğini söylediler. Ebrar bilgisayar ile görüştüğümde de biz raporu distribitöre gönderiyoruz ordan size bir bilgisayar önerecekler (benim bilgisayarımın sıfırı üretilmiyor artık) o bilgisayarı kabul etmezseniz fatura tutarındaki ücret (3.200 TL) iadesini yapacağız dediler. Şimdi bana önerilecek ürün kanunen benim bilgisayarımın özelliklerinden aşağıda olamıyor diye biliyorum bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi acaba? Ücret iadesini kesinlikle isteme taraftarı değilim çünkü benim bilgisayarımın şu anki değeri bile 7643 TL civarında (http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ook-24194.html). Stoklarda görünmüyor ama fiyat bilgisi var. Eğer ücret iadesini kabul edersem aynı özelliklerde bilgisayar alabilmem için nerdeyse yapılan iade tutarından daha fazla benim üzerine eklemem gerekiyor. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek yol gösterebilecek birileri var mıdır acaba?

Çok teşekkürler şimdiden..

• Hocam aynı olayın benzeri benim başımdan da geçti.

https://forum.donanimhaber.com/edit-hepsiburada-rezaleti-rezalet-icin-ozur-dilendi-hata-duzeltildi--135362739

Ben kanunda eğer üretilmiyorsa bir üst model ile değişir ibaresi bulamadım ama var diyenler var. Benim satıcı değişim falan yapamam para iadesi yaparım dedi direkt ve tam olay mahkemelik olacak iken hepsiburada araya girdi ve konuyu çözdü. Olay tamamen distribütörde bitiyor. Sana saçma sapan modellerde önerebilirler, işini iyi yapan bir distribütör ise artık üretilmediği için cihazın bir üst modelini de önerebilir. Onların insiyatifinde yani durum. Ama genelde hakkını vermiyorlar hocam. Olayın sakın oldu bittiye getirilip para iadesi yada saçma sapan bir bilgisayar ile değişim yapılmasına izin verme. İşin arkasında olacağını hakkını arayacağını hissettir. Önce hakem heyetine hatta tüketici mahkemesine kadar gitmeye hazırla kendini. Ve mümkünse git. Hatta olayı sosyal medyada ve forumlarda sana bu olayı yaşatan kimse ifşa et hocam ki herke bilsin. Umarım bunların hiçbirine gerek kalmadan çözülür olay.

• Sonucu yazmayı unutmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışı anakart değişimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.