Şimdi Ara

Asus Laptop Şarj Adaptörüden Ses Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2 ay önce asus marka laptop satın aldım vivobook 16 sorunsuz kullanıyorum dün akşam akşam laptopu kapattım şark kablosunu şarjdan çektim ses geliyordu dikkatli dinleyince duyuluyor cızzz diye şimdi şarja taktım bilgisayarı prize takılı başlığını kulağımı yaklaştırıp dinledim ses geliyor cızzz diye ama normal birşekilde ses gelmiyor kulağımı yaklaştırınca ses geliyor aldığımda varmıydı bilmiyorum yeni fark ettim araştırdım normal diyende var ama çözemedim siz ne diyorsunuz acaba

• Her adaptörden o ses gelir.

Telefon adaptörlerinde de aynı ses var.

• Ya baktım telefonda ses gelimiyor da eski laptopun adaptörü denedim onda da ses yok ama dediğiniz gibi normal galiba ses normal çalışma sesi gibi takıntı olduğum için sormak istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz olayın adı Coil Whine'dır.

"Coil Whine elektronik devrelerde genellikle indüktörlerden kaynaklı karşılaşılabilen bir sorundur. Genellikle elektronik devreye yük bindiği zamanlarda indüktör dediğimiz bobinlerin kalitesiz veya hatalı sarımlarından kaynaklı ses cızırtısı duyulabilmektedir."

Normal bir durumdur zararı yoktur. Bobini olan bir çok devrede rastlanır bazı üreticiler önüne geçmek için bobini komple izole etme yoluna gideler.

• Hocam cevap için çok teşekkür ederim cihazı alalı 2 ay oldu orijinal asusun adaptörü bu kadar kalitesiz mi hemen bozulmuş garantiye göndermeyi düşünüyorum ama o da 1 ay sürer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    LAPTOP SES PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.