Şimdi Ara

Asus Laptop (x550jx-xx171d) kapalıyken ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda aynı laptopa sahip olanlar da var biliyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Yaklaşık 1 hafta önce sıfır olarak laptopı aldım. Akşam yatacakken pc'yi kapattığımda ses geldiğini duydum. Kesinlikl kapalı olduğundan eminim. Kapandıktan sonra üstüne doğru eğilince çok ince bir sesin (hani tüplü tvler ilk açıldığında gelen ses gibi ama çok hafif) saniyede bir tekrar ettiğini duydum. Sabaha belki geçer dedim ama yok. Batarya takılı durduğu sürece tam pcnin arkadaki orta yerindeki havalandırmadan ses geliyor. Aynı pcden arkadaşım da 1 gün sonra aldı aynı sorun onda da var. Performansta falan hiçbir sorun yok. Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim. Aynı laptopa sahip olanlar da kendilerininkini bir kontrol ederlerse..

• Bende de aynı laptop da aynı sorun var. Ebrarbilgisayar'da yorumlarda bu sorundan bahsedenler olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19ALaMuT93

Bende de aynı laptop da aynı sorun var. Ebrarbilgisayar'da yorumlarda bu sorundan bahsedenler olmuş.

Hocam bu sorunu ana konumuzda uzun uzadıya tartıştık oraya bir bak istersen. Toplam 7 kişi ses konusunda geri dönüş yaptı. 6'sında vardı senle birlikte 7 olduk. Ben Asus'u da aradım donanımsal bir sorun olabilir yollayın dediler DOA kapsamında değerlendirilmesi için kod aldım, garanti belgesini satın aldığım yere ta İstanbu'a gönderip onaylattım hatta ama neredeyse herkeste olduğunu duyunca vazgeçtim. Bakalım belki araba sektöründeki gibi bu seriyi geri toplatırlar :D
  • bendede aynı ses geliyor sorun olduğunu sanmıyorum. ama çözen varsa bi aydınlatsın bizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realdreamss R kullanıcısına yanıt
    Çözümünü bulamadık henüz. Ana konuya bakarsan orda konuştuk, arkadaşlar fikir beyan etti ama kimse garantiye gönderme taraftarı değil. Şu an bu sorunla garantiye gönderen ve geri dönüt alan birini bulursak çok güzel olacak ama yok hocam. Bekleyecez bakalım.
  • bir sonuç alabilen varmı acaba @Rutubettin cihazda bende aynı sorunu alıyorum alalı 4 gün oldu senin sorunda bi düzelme var mı acaba?
  • Twellman26 T kullanıcısına yanıt
    Ses ürün fişten çekili ama pil üzerinde takılı olduğu zaman mı geliyor ? (ve kapalıyken tabiki)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS X550VX BATARYA
    7 yıl önce açıldı
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen onun dışında bir sorun yok ama uyuz oluyorum bılgısayara zarar verıcek dıye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twellman26

bir sonuç alabilen varmı acaba @Rutubettin cihazda bende aynı sorunu alıyorum alalı 4 gün oldu senin sorunda bi düzelme var mı acaba?

Maalesef hocam durum aynı. Biri garantiye gönderip sonucu bildirmedikçe de bu kervan büyüyüp gidecek :) İstanbul'daysan gönder istersen ASUS'tan kod alıp. Ben Kayseri'de olduğum ve bu aralar pc çok lazım olduğu için tabi bunun yanında bu soruna sahip çok fazla kişi olduğu için göndermekten vazgeçmiştim.
  • Benim de cihazımda ilk aldığım günden beri aynı sorun var x550jx-xx106t sadece kapalıyken ve pil takılıyken çalışırken bir sıkıntı yok.
  • Bende o ses yok.

• farkettiğim kadarıyla bir gun boyunca o sesi cıkardıktan sonra cıhazı açtıgımda %2 lik bir şarjı yedıgınıde goruyorum ve bu sureklı 3-4 gundur oldugu ıcın pil artık %98 den sonra kendını korumaya alıyo elektiriğe baglı ama dolmuyor yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevy70

Benim de cihazımda ilk aldığım günden beri aynı sorun var x550jx-xx106t sadece kapalıyken ve pil takılıyken çalışırken bir sıkıntı yok.

Evet aynı şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: türker_hoca

Bende o ses yok.

Kısmet heralde anlamadım valla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twellman26

farkettiğim kadarıyla bir gun boyunca o sesi cıkardıktan sonra cıhazı açtıgımda %2 lik bir şarjı yedıgınıde goruyorum ve bu sureklı 3-4 gundur oldugu ıcın pil artık %98 den sonra kendını korumaya alıyo elektiriğe baglı ama dolmuyor yazıyor

Hocam sen çok farklı yorumlamışsın. Batarya zaten her zaman fullemiyor kendini. Mesela bazen %95'te şarjı kesiyor bazen de %98'de. Bu normal bir durum.
  • Arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var az önce farkettim. Çözümü olan var mıdır?

Edit:

Başka bir forumda şu bilgiye rastladım sanırım cevap bu

Bobin aglamasi ( coil whine ) diye birseymis bu ses. Ciddi derecede rahatsiz etmeyecek kadar ise normaldir deniyor. Tam anlamadim ama bobinin en ufak parcaciklarinin arasindaki boşluklarda ses yankilari oluşur nedeni budur diye de garip bir şey duydum.

hızlı başlat özelliği ile bilgileri ramda tutuyor birnevi kapalı görünümlü açık bilgisayar diyebilirim Bataryayı cıkarınca ramdan siliniyor veriler o sesde kesiliyor

o sese gelirsek bobinlerden geliyor o tiz ses.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colemerg30 -- 14 Mart 2016; 1:27:18 >
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim kardeşim. Bu konuyu tartışırken bir arkadaş da bobinden geldiğini söylemişti. Sorun yoksa devam edecez o zaman :)
  • Aynı sorun bendede var kapalı iken saniyede bir bip sesi geliyor.
    Asus x55ojx-171d win10pro
    Çözüme ulaşan?

• Ybsmarun Y kullanıcısına yanıt
    Bende hızlı başlat özeliğinden dolayı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Neticede cihaz kapalı durumda ama açık bir bilgisayar bence de. Yani tam kapanmıyor daha hızlı açılabilsin diye. Dolayısıyla bu ses geliyor.

quote:

hızlı başlat özelliği ile bilgileri ramda tutuyor birnevi kapalı görünümlü açık bilgisayar diyebilirim Bataryayı cıkarınca ramdan siliniyor veriler o sesde kesiliyor

şunu denedim mesela ben batartayı çıkartınca o ses gidiyor, şarj takılıyken de o ses olmuyor.

Garantiye vs yollayan olmadı mı hiç daha ?

Şu video içime su serpti, mutlaka izleyin

https://www.technopat.net/2015/08/02/coil-whine-nedir

Şu sitede de aynı olaydan bahsedilmiş.

http://blog.tamindir.com/coil-whine-nedir-nasil-cozulur_8014/

quote:

fakat bazılarında duymak için kasaya kulağımızı dayamamız gerekirken, bazılarında dayanılmaz bir ses bulunan yeri kaplayabiliyor

Bizdeki tam da bu. Sitedeki videoyu izledim sonra dönüp bilgisayarıma şükrettim, bizler kulağımızı dayadığımızda bu sesi duyuyoruz ama videoda ses bangır bangır resmen. O yüzden bence sorun yapılabilecek bir durum olmadığına kanaat getirdim.

Şurada da aynı olaydan bahsedilmiş, endişeye gerek olmadığı belirtilmiş:

http://www.bilgiustam.com/coil-whine-bobin-sesi-nedir-nasil-cozulur/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 20 Mart 2016; 17:17:43 >

• arkadaşlar,
    asus teknik servisi aradım bu sorunun İLK DEFA sizde olduğunu servise götürmemi istediler.
    okuldaki bilgisayar hocalarına sordum,batarya arızası veya anakart arızası olabilir dediler.
    ayrıca ses biostan geliyormuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.