Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asus'un resmi sitesindeki forumda CR2 yapma imkaninin bios'ta mumkun olmadigini ama Asus'tan yeni cikacak bios'larda bu opsiyonun eklenmesinin beklendigine dair bir yazi okudum. Ram'leriniz hangi voltajda cl7 oluyor ise once o voltaja getirip ayarlari da el ile girince oluyor. Nereden mi ? Suradan...
    http://www.ocworkbench.com/2009/asus/M4A785TD-V-EVO/g6.htm
    sayfada ust sagdaki resim, altinda "DRAM timing adjustments, CAS latency, tras, trcd ,trd etc. can be set here" yaziyor.
  • @darkcald
    quote:

şimdilik düşünmüyorum ilerde alacam.oc için ekran kartı olması daha mı iyi olur?

hayır, öyle bir şart yok...
  • yapamadım gitti :( yok mu 620 de oc yapan kimse? yardım bekliyorum
  • Arkadaşlar selam. Bu anakartı şu anda onboard grafik kartı ile kullanıyorum. İleride bir kart alırsam, oyun oynamadığım zamanlar BIOS'tan onboard olanı primary seçip, harici kart tamamen kapalı sistemi kullanmak mümkün değil mi? (Harici kart DVI, onboard'ı analog bağlasak monitöre mesela). Böylece fazla fan sesinden kurtulup, enerji tasarrufu yapabiliriz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJ

Arkadaşlar selam. Bu anakartı şu anda onboard grafik kartı ile kullanıyorum. İleride bir kart alırsam, oyun oynamadığım zamanlar BIOS'tan onboard olanı primary seçip, harici kart tamamen kapalı sistemi kullanmak mümkün değil mi? (Harici kart DVI, onboard'ı analog bağlasak monitöre mesela). Böylece fazla fan sesinden kurtulup, enerji tasarrufu yapabiliriz???

Ekran kartını çıkarıp enerji tasarrufu yapabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mchll

quote:

Orijinalden alıntı: madator

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=880362 ben bu şekl,de kullanıyorum direkt 1600 de çalışmıyor cunku ramler

Hocam sen nasıl cl 7 yaptın ramleri. Bende aynı ramlerden var. Yapamadım.
    cr 2t olması gerekirken 1t.
    Ayrıca cr yi biosadan değiştiremiyorum.
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

CL11 de istersen 2200mhz'de kullan performans vermez.

1600MHZ'den performans almak istiyorsan CL7'de kullanmalısın yoksa, 1600mhz yalan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Talıman

quote:

Arkadaşlar selam. Bu anakartı şu anda onboard grafik kartı ile kullanıyorum. İleride bir kart alırsam, oyun oynamadığım zamanlar BIOS'tan onboard olanı primary seçip, harici kart tamamen kapalı sistemi kullanmak mümkün değil mi? (Harici kart DVI, onboard'ı analog bağlasak monitöre mesela). Böylece fazla fan sesinden kurtulup, enerji tasarrufu yapabiliriz???

Yani mesela minumum yük durumdaki kadar enerji çekmeye devam mı edecek? Peki fan?
  • quote:

quote:

quote:

Yani mesela minumum yük durumdaki kadar enerji çekmeye devam mı edecek? Peki fan?

Sanırım yine enerji çekmeye devam eder. Bios'ta öyle seçenek var, denemedim ama ben olsam kartı çıkarırım.

• 2-3 gündür bende bu anakartı arıyorum ama nereye baksam yok diyorlar çizgi elektronik sordum yolda ocak ayında gelicek dediler :(

amd 965be ile beraber kullancagım başka bir anakartta aklıma yatmadı.

Herhangi bir yerde gören duyan varsa çok iyi olur ?
  • M4A785TD buna 6 gb ram onerırmısını yenı sıstem alcamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackbird_jdm

2-3 gündür bende bu anakartı arıyorum ama nereye baksam yok diyorlar çizgi elektronik sordum yolda ocak ayında gelicek dediler :(

amd 965be ile beraber kullancagım başka bir anakartta aklıma yatmadı.

Herhangi bir yerde gören duyan varsa çok iyi olur ?

http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_m4a785tdv-328-9021.html
  • Command Rate Problemi İle Alakalı

Arkadaşlar merhaba. Command Rate olayın da az da olsa birşeyler buldum.
    Paylaşmak istiyorum.

1 Öncelikle bizim biosda Command Rate seçeneğinin olmaması ve ram timinglerinin 7 7 7 21 2t şeklinde çalışması yüzünden CR1 de kalan biosumuz ile elde etmeye çalıştığımız
    CL7 yi yapamıyoruz.

Fakat AMD OverDrive yazılımı ile CR seçmek mümkün.
    OverDrive da memory sekmesine gelince Command rate seçeneği var. Oradan 2t yi seçtim . Ve biosdan ayarları 7 7 7 21 olarak girdim.
    Sistem 1333 cl7 olarak çalıştı fakat yeniden başlat dediğimde kapandı ve siyah ekranda kaldı. Başlamadı .
    Kapatıp açtıktan sonra bisodan deafult ayarları girdim.

Bunun sonucunda bende daha bilgili ve bu işleri daha iyi bilen arkadaşlar .
    Command Rate i OverDrive dan değiştirmenin bir sakıncası olurmu olmaz mı ve benzeri soruların cevaplarını almamız için incelemenizi isterim.

2. Ayrıca Sadece memory over voltage dan voltaj yükselttim. Diğer hiç bir ayarı editlemeden. Cl9 olarak açıldı pc. 1333 cl9 oldu. CR1 .

a. Acaba bunun bir zarartı var mı?
    b. Voltaj artırmaya devam etsek kendiliğinde cl7 yapar mı ?

Arkadaşlar bu sorunu çözelim. Bu anakartın tek adam akıllı konusu Türkiye de bu başlık
    Herkese kolay gelsin.

• quote:

Command Rate Problemi İle Alakalı

Arkadaşlar merhaba. Command Rate olayın da az da olsa birşeyler buldum.
    Paylaşmak istiyorum.

1 Öncelikle bizim biosda Command Rate seçeneğinin olmaması ve ram timinglerinin 7 7 7 21 2t şeklinde çalışması yüzünden CR1 de kalan biosumuz ile elde etmeye çalıştığımız
    CL7 yi yapamıyoruz.

Fakat AMD OverDrive yazılımı ile CR seçmek mümkün.
    OverDrive da memory sekmesine gelince Command rate seçeneği var. Oradan 2t yi seçtim . Ve biosdan ayarları 7 7 7 21 olarak girdim.
    Sistem 1333 cl7 olarak çalıştı fakat yeniden başlat dediğimde kapandı ve siyah ekranda kaldı. Başlamadı .
    Kapatıp açtıktan sonra bisodan deafult ayarları girdim.

Bunun sonucunda bende daha bilgili ve bu işleri daha iyi bilen arkadaşlar .
    Command Rate i OverDrive dan değiştirmenin bir sakıncası olurmu olmaz mı ve benzeri soruların cevaplarını almamız için incelemenizi isterim.

2. Ayrıca Sadece memory over voltage dan voltaj yükselttim. Diğer hiç bir ayarı editlemeden. Cl9 olarak açıldı pc. 1333 cl9 oldu. CR1 .

a. Acaba bunun bir zarartı var mı?
    b. Voltaj artırmaya devam etsek kendiliğinde cl7 yapar mı ?

Arkadaşlar bu sorunu çözelim. Bu anakartın tek adam akıllı konusu Türkiye de bu başlık
    Herkese kolay gelsin.

Ram'ler marka ve Timing nedir?
    CR1 ile CR2 arasında o kadar fark yok. uğraşmaya değmez...

buradaki linkte programla CR2 yaptım performansında değişen bir şey yok. Windows'u tekrar başlattım hiç açılmadı daha sonra Safe Mode modunda başlatıp o programı sildim...

http://www.tweakers.fr/cputweaker.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 19 Aralık 2009; 14:04:04 >

• arkadaşlar bu kart 250watt PSU ile çalışırmı?
  • bu anakartın

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231275

ile normal çalışıp çalışmadığını söylerseniz minnettar olurm...
  • quote:

Ram'ler marka ve Timing nedir?
    CR1 ile CR2 arasında o kadar fark yok. uğraşmaya değmez...

buradaki linkte programla CR2 yaptım performansında değişen bir şey yok. Windows'u tekrar başlattım hiç açılmadı daha sonra Safe Mode modunda başlatıp o programı sildim...

http://www.tweakers.fr/cputweaker.html

Hocam ramlerin markası Team Xtreem DDRIII 1600 7-7-7-21 2T

Cr1 Cr2 arasında performans açısından fark ufak düzeyde olabilir. Ama pc nin sağlığı açısından önemi var.
    Birden fazla modül olan pclerde 2t olması önerilir.
    1t ile cl7 olupta 10 dakika sonra göçenler var.

• EPU-4 Engine kurdum pc auto ve high performansta 800Mhz de çalışıyor. ağır programlarıda açtıgımda
    800Mhz de çalışıyo bunu nasıl düzeltebilirim?
  • quote:

Hocam ramlerin markası Team Xtreem DDRIII 1600 7-7-7-21 2T

Cr1 Cr2 arasında performans açısından fark ufak düzeyde olabilir. Ama pc nin sağlığı açısından önemi var.
    Birden fazla modül olan pclerde 2t olması önerilir.
    1t ile cl7 olupta 10 dakika sonra göçenler var.

Team Xtreem DDRIII 1600 7-7-7-21 2T bellekler iyiymiş. Bios'tan kendi değerleri girilmiyor mu? aksi halde yeni BIOS çıkmasını bekleyeceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 20 Aralık 2009; 11:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan333

EPU-4 Engine kurdum pc auto ve high performansta 800Mhz de çalışıyor. ağır programlarıda açtıgımda
    800Mhz de çalışıyo bunu nasıl düzeltebilirim?

EPU-4 adlı programı kaldırıp sorun düzeliyor...
  • quote:

Team Xtreem DDRIII 1600 7-7-7-21 2T bellekler iyiymiş. Bios'tan kendi değerleri girilmiyor mu? aksi halde yeni BIOS çıkmasını bekleyeceğiz...

Evet hocam ramler fena sayılmaz. Bu ramleri cl9 kullanmak insanı kötü ediyor.
    Acaba yeni biosda olucak mı.
    Yapancı sitelerde araştırdım.
    1 ve3 slotlara birisi takmış ramleri kendiliğinden 2t olmuş.
    Böyle bir ihtimal varmı acaba. Koca Asus Comman rate den mi kaçıcak.

Edit : Biosdan kendi değerleri giriliyor command rate dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 20 Aralık 2009; 12:39:05 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.