Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mchll

Evet hocam ramler fena sayılmaz. Bu ramleri cl9 kullanmak insanı kötü ediyor.
    Acaba yeni biosda olucak mı.
    Yapancı sitelerde araştırdım.
    1 ve3 slotlara birisi takmış ramleri kendiliğinden 2t olmuş.
    Böyle bir ihtimal varmı acaba. Koca Asus Comman rate den mi kaçıcak.

Edit : Biosdan kendi değerleri giriliyor command rate dışında

Cl7 Ram'lere biraz voltaj ver, olmuyorsa, CL8 yap.

Bende ki Corsair Bellekleri yabancı siteden yapılmış hali AMD sistem değil ama...http://forums.vr-zone.com/overclocking-bazaar/456146-mini-oc-report-corsair-tr3x6g1600c8-xms3-classic-quick-tests.html

Bu da kendi sistem performansı 1 ve 2 slotlara takılı CL8 1.65 volt, 1 ve 3 slotlara takınca performansı %10 düşüyor...

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Command Rate 1

Command Rate 2 (AMD OverDrive 3.1 Program ile)

Not: CR2 yaptıktan 5-6 dakika sonra sistem kendi kendine reset attı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 20 Aralık 2009; 16:54:48 >

• Talıman hocam. Cl8 sekiz yapıcam bende.

Yazılım ile Command Rate değiştirmek sanırım pek olumlu olmuyor ki yeniden başlatılınca 1T ya dönüyor.
  •  ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

667 mhz yaptım memoryclock value yi
    800 mhz yapsam cl8 1600 olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 20 Aralık 2009; 19:35:30 >
  • quote:

667 mhz yaptım memoryclock value yi
    800 mhz yapsam cl8 1600 olur mu ?

CL8 1600 olur... 2x2 Ram varsa ikisinide siyah slotlara tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 20 Aralık 2009; 20:37:16 >
  •  ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..

Yaptım hocam 1600 mhz. CL8. Bios Update kadar böle gitsin bakalım.
  • quote:

Yaptım hocam 1600 mhz. CL8. Bios Update kadar böle gitsin bakalım.

Bu sefer 8.8.8.24 yerine 8.7.7.21 dene çalışacak mı?

8.7.7.21 1.65V

7.7.7.21 1,785V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 20 Aralık 2009; 22:50:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Talıman

quote:

Orijinalden alıntı: tufan333

EPU-4 Engine kurdum pc auto ve high performansta 800Mhz de çalışıyor. ağır programlarıda açtıgımda
    800Mhz de çalışıyo bunu nasıl düzeltebilirim?

EPU-4 adlı programı kaldırıp sorun düzeliyor...

Programı kaldırdım fakat hala aynı düzelmiyor.
    ya bunun bi yolu olmalı yardım lütfen
  • kevinsert - bu kart 250 watt psu ile calisabilir !!! Uzerine mesela Model 705e; Revision C2; Wattage 65 Watt'lik islemci takarsan olabilir. AMD Athlon II X3 405e 45 Watt ile calisir mesela 250 watt psu tabi sisteme ne ekran karti ne pci'dan basak bir sey takmazsan. 1 harddisk 1 DVD rom 1 islemci garanti olmasi bakimindan da 1 ram !
  • quote:

quote:

quote:

EPU-4 Engine kurdum pc auto ve high performansta 800Mhz de çalışıyor. ağır programlarıda açtıgımda

ilk önce Bios'tan Cool 'n' Quiet ayarı disable yap.
    Masaüstüne sağ tıkla Özellikler > Ekran koruyucu > Güç seçenekleri tıkla oradan Ev/Ofis bilsayarı seç tamam tıkla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 21 Aralık 2009; 21:11:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

kevinsert - bu kart 250 watt psu ile calisabilir !!! Uzerine mesela Model 705e; Revision C2; Wattage 65 Watt'lik islemci takarsan olabilir. AMD Athlon II X3 405e 45 Watt ile calisir mesela 250 watt psu tabi sisteme ne ekran karti ne pci'dan basak bir sey takmazsan. 1 harddisk 1 DVD rom 1 islemci garanti olmasi bakimindan da 1 ram !

250 Watt PSU da 24 pin güç çıkışları yok artı 4 pin yok. Yalnız 20 pinlik çıkış vardır...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ilk önce Bios'tan Cool 'n' Quiet ayarı disable yap.
    Masaüstüne sağ tıkla Özellikler > Ekran koruyucu > Güç seçenekleri tıkla oradan Ev/Ofis bilsayarı seç tamam tıkla...

Taliman eywallah birader çok makbule geçti format atmaktan kurtardın beni: ))

• Ben sakasina teorik olarak kaldirabilir gibisinden demistim. Evet o konuyu da unutmusum dogrusu. Ne zamandir 250 watt psu gormedim...
  • Herkese merhaba, sanırım yakında bende bu klube katılacagım Size kucuk bir sorum olacak, bildigim kadarıyla anakartın uzerinde onboard ekran kartı, ram ve ses kartı mevcut. örnegin ben hd 5770 ekran kartı ve 4 gb ddr3 ram aldıgımda, on board bilesenlerinin benim soradan ekledigim parcalara faydası olacak mı? farklı bi sorum daha var 5770 ekran kartını kullanmak istedigimde, on boardla cakısmaması icin onboard ekran kartını biostan kapattırmam mı gerekecek?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a785td-v-evo-m4a785td-v-evo-am3-amd-785gsb710-ddr3-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=40061
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a785td-m-evo-m4a785td-m-evo-am3-amd-785gsb710-ddr3-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=40058

bu iki anakart arasında fark nedir hangisini oneriosunuz neden?

1x eSATA çıkışı

ayrıca v EVO da 1 tanemi sata cıkısı var, oyle yazıyor yanılıyormuyum? eger oyle ise sıkıntı yaratmazmı

• AMD sistemde şu HT ve NB hızlarını default kullanmasanız? Gördükçe bana batıyor yahu 2600MHZe çekmeyi denesenize ikisini de? HT Autodan çıkartıp 2600MHZ yapın NB de Autodan çıkartıp 2600 yapıp bir de öyle test alın CPU/NB ve HT voltajlarını autoda bırakabilirsiniz, 2.6GHZe sorunsuz çıkacaktır iki değer de
  • mc_karizma - hosgeldin... Tabi ki TD-V Evo oneririz cunku islemciyi 10 faz guc beslemesi ile cok daha stabil calisacaktir. Ayrica fiyatlari da verdigin linkte ayni. Oyle ise neden aTX olani almayasin ? 1x eSATA cikisi sorun yaratmaz kanimca. Kac tane eSATA cihazi baglamayi dusunuyorsun ayni anda ? Bu SATA II harddisk ve DVD baglantisi degil yanilmayasin. Cipset olarak 785 G cipseti 1 tane eSATA girisine sahip ama SATA II baglantisi diyorsak 5 adet SATA II cihaz baglayabilirsin butun 785G cipsetli anakartlara. 5770 i taktiktan sonra bios'tan ayarlari var, oradan onboard grafik cipini kapatirsin. 5770 ekran karti ile onboard 4200 grafik cipinin Hybrit calismadigini biliyorum. Yanilmiyorsam bu sekilde birbirini destekler bir durum olamayacaktir. 2 Gb ram ile 4 gb. ram kiyaslanirsa tabi ki 4 gb. ram'in sisteme extra bir getirisi olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Aralık 2009; 14:21:44 >
  • Arkadaşlar bu anakartı nerede bulabilirim acaba.
    Nereye baksam STOK YOK.
    Saygılar.

Buroteknik dışında bir yerde yok bazı sitelerde de vardı ama arayıp sorduğumda stokta olmadığını söylediler.
    Buroteknik çok pahalı olduğu için orada olsa bile almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_O_S_S -- 22 Aralık 2009; 16:43:57 >
  • AMD'nin cpu listesinde cpu'larla uyumlu onerilen anakartlar listesinde bizim anakartin Revision 1.02 GX 'inin ciktigini gordum !..
    -
    Buyrun siz de gorun :)
    http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Athlon+II+X3&f2=405e&f3=C2&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=45+W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Aralık 2009; 19:30:13 >
  • merhablar..1 hafta önce yeni bir sistem topladım.

s. hd 5770
    hi-level 4 gb (2+2) 1333 mhz ddr3
    amd phenom II x4 QuadCore
    ASUS M4A785TD-V EVO 785 G
    seagate 500 gb
    kasa : aercool va-9 pro 600 w
    (win 7 kurulu)

sorun şu ki..pc bazan açılışta mavi ekran veriyor bazen sorunsuz şekilde açılıyor fakat özlellikle oyunlarda belli bir zaman sonra ekran gelip gidiyor -/gidiyor gelmiyor..ve reset atmak gerekiyor...

acaba anakartla alaklaı bir durum olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalema -- 22 Aralık 2009; 19:49:41 >
  • ekran kartını cıkarıp, onboard goruntu bagdastırıcısıyla dene
    eğer aynı seyi yaparsa mobodan suphelenebilirsin
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.