Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sıstemım geldı bu anakjartı ramı işlemciyi monte edip kasaya taktıktan sonra kasyı calıstırdıktan sora xp kuracağım.. acaba bıos tan ayar falan yapmamız gereıyormu ılk kuraraken sıstemı toplarken....
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

arkadaslar sıstemım geldı bu anakjartı ramı işlemciyi monte edip kasaya taktıktan sonra kasyı calıstırdıktan sora xp kuracağım.. acaba bıos tan ayar falan yapmamız gereıyormu ılk kuraraken sıstemı toplarken....

ben sistemi toplatıkdan sonra xpyi kurdum, ve ardından bios güncellemesi yaptıktan sonra bios ayarlarını yaptım. şuan boşuna bios ayarı yapma güncelledikten sonra sıfırlanıyo ayarlar.
  • dostum sağol... yani direk parcaları takıp xp kurayım çalışır dıyorsun ole mı... ayara gerek yok sonra hallerım dıyorsun snaırım dostum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diplomat61 -- 16 Eylül 2010; 16:18:41 >
  • Arkadaşlar Sistemi Çok Şükür Kurdum Yakında Resimleri Ve Sistemin Detaylı Özelliklerini Ekleyeceğim...
    Yalnnız Bir Sorun Var Ramları 3.25 Gb Olarak Görüyor Sistemim...
    Ve Beklediğim Performansı Tam Alamıyorum Gibime Geliyor...
    Aynı Anda 2 Dosyayı Winrar arşivinden çıkartıp 2 oyun yukluyorum... Fakat Sankı yavaş gibime geldi... Ekran ARÇELİK HD READY 82 EKRAN [SAKIN ALMAYIN] ( ... AMA İDARE EDER... VE EN BUYUK 2.SORUN İŞLEMCİ FANI COK ACAYIP SES ÇIKARTIYOR....

PERFECT XP 2010 V2 YÜKLÜ... WİN 7 BULUNCA YUKLUCEM HEMEN...
  • Arkadaşlar Sistemi Çok Şükür Kurdum Yakında Resimleri Ve Sistemin Detaylı Özelliklerini Ekleyeceğim...
    Aynı Anda 2 Dosyayı Winrar arşivinden çıkartıp 2 oyun yukluyorum... Fakat Sankı yavaş gibime geldi... Ekran ARÇELİK HD READY 82 EKRAN [SAKIN ALMAYIN] ( ... AMA İDARE EDER... VE EN BUYUK 2.SORUN İŞLEMCİ FANI COK ACAYIP SES ÇIKARTIYOR....

SİSTEMİM:

İşlemci: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz (soket 938) AM3 Black Edition Kutulu İşlemci

Anakart: Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200 Ht 4xDDR3 1800(OC) Soket AM3 Anakart

Ekran Kartı: Sapphire Ati HD5850 1GB GDDR5 (Directx 11) 40nm Pci-e 2.1 x16 Ekran Kartı

Kasa: Aerocool Vx-e Pro 600W Türbin Fanlı Super Mid-Tower Kasa

Ram: OCZ Gold Edition 4GB 1600MHZ DDR3 CL8 Low Voltage Dual Belek Kiti (2x2GB)

Harddisk: 500 Gb Seagate Sata Harddisk... + 1.5 TB Seagate Sata Harddisk [DEPO - ARŞİV]

Monitör: Arçelik HD Ready 82 Ekran Lcd Tv

• quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

Arkadaşlar Sistemi Çok Şükür Kurdum Yakında Resimleri Ve Sistemin Detaylı Özelliklerini Ekleyeceğim...

SİSTEMİM:

İşlemci: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz (soket 938) AM3 Black Edition Kutulu İşlemci

Anakart: Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200 Ht 4xDDR3 1800(OC) Soket AM3 Anakart

Ekran Kartı: Sapphire Ati HD5850 1GB GDDR5 (Directx 11) 40nm Pci-e 2.1 x16 Ekran Kartı

Kasa: Aerocool Vx-e Pro 600W Türbin Fanlı Super Mid-Tower Kasa

Ram: OCZ Gold Edition 4GB 1600MHZ DDR3 CL8 Low Voltage Dual Belek Kiti (2x2GB)

Harddisk: 500 Gb Seagate Sata Harddisk... + 1.5 TB Seagate Sata Harddisk [DEPO - ARŞİV]

Monitör: Arçelik HD Ready 82 Ekran Lcd Tv

aynen öyle ayar yapmadan kur sistemi, sonra biosu güncelle, yap ayarlarını, 4gb remi 3,25GB görmesi normal, 32 bit işletim sisteminde maximum 3,25gb görür sistem, 64 bit sistem kurarsan 4gb görürsün,
    bu arada windows xp'de işlemcinin bağırması normal, cool'n quite teknolojisi xpde çalışmıyo, windows 7 kurarsan ses azalır sıcaklık 10-15 derece farkediyo.

• Arkadaşlar merhaba, bende bu ankartı kullanıyorum. OC konusunda kör cahil sayılırım. Bugüne kadar tüm denemelerim başarısızlıkla sonuçlandı . Bu konuda anakartımın ve işlemcimin aynısından olan arkadaşlar gördüm. Acaba bios menüsünde hangi değerleri vermem gerekiyor. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sistemim :
    Athlon II x4 620 2.6 ghz
    2x2 gb Hi level 1333 mhz ddr3
    Asus m4a785 td-v evo 785g
    Zotac gtx 460 1gb
    500 gb wd hdd
    Silverstone 500watt psu
  • Arkadaşlar Son Güncellemelrini Link Olarak Koyabilir Misiniz....

• @ sanitarium8787

cool'nquite xp'de calismiyor mu? yanlisiniz olmasin ben athlon64 zamaninda (amd 3700 vardi) bile xpde devreye sokuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 19 Eylül 2010; 0:49:11 >
  • asus global
    M4A785TD-V EVO | Motherboards | ASUS Global
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fcsXWSxnhzZE9rnR&templete=2

adresinden bios'u indiriniz. sonra bios update programında indirdiğiniz dosyayı açınız gerisi kendiliğinden oluyor

OC ayarlarını bende tam olarak bilemiyorum ramlarım 1600 olmasına rağmen 1333te çalışıyor. birde işyerindeki core2 duo 1.6 + 3gbram pc bile benim makinamın yanında biraz sönük kalıyor? tam bilemiyorum. biostan belki bişiler yapmam gerek xp32bit kullanıyorum. henüz win764bite tam geçiş yapamadım. kullandığım cad programları var!

• Gün itibariyle aranıza katılmış bulunmaktayım. Daha doğrusu kart bir süredir elimdeydi ancak sistemi az önce topladım.

2 adet sorum olucak;

1) HD5770 ekran kartı aldım, onboard ekran kartıyla ortak çalışmalarını sağlayabilir miyim?

2) 1. sorunun yanıtı hayır ise onboard ekran kartını donanım ayarlarından "disable" etmem mi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

@ sanitarium8787

cool'nquite xp'de calismiyor mu? yanlisiniz olmasin ben athlon64 zamaninda (amd 3700 vardi) bile xpde devreye sokuyordum.

biostan aktif ama xp'de aktif değil sürekli 3,4'te çalışıyo
  • New here, just come to say hi. BTW, what're you talking about in this topic?
  • We are talkin' about a main board. Model of mainboard is in the topic title.
  • yeni bi sistem topluyorum M4A88TD-M, 880G mu M4A785TD-M EVO yumu tercih etmeliyim bide gigabyte ma785gt ud3h modeli arasında kararsız kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanitarium8787

quote:

@ sanitarium8787

biosta aktif ise xp masaüstüne gelip şunu denemenizi rica edeceğim,

başlat>kontrol paneli>güç .. burda "en az güç tüketimi"ni seçerseniz. pc boştayken daha düşük hızlarda çalışacaktır.

win7 kullandığım için ekran görüntüsü veremiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

@ sanitarium8787

başlat>kontrol paneli>güç .. burda "en az güç tüketimi"ni seçerseniz. pc boştayken daha düşük hızlarda çalışacaktır.

teşekkür ederim şuan şirketteyim akşam eve gidince denicem sonuçları yazarım.

• arkadaşlar 4 aydır bu anakartı kullanıyorum Windows 7 64 bit işletim sisitemim var bilgisayar masaüstündeyken çok cılız bi ses geliyo hoparlörlerden sizin anakartlarda böyle bi problem var mı neden oluyo garantiye mi gönderiyim
  • Anakartı alalı neredeyse 1 sene olacak ama ram ile ilgili problemimi giderebilmiş değilim.Kingston 1333 cl 7 ram lerim var.Sistem oc li ve işlemci frekansıma göre ram 1476mhz de çalışıyor fakat bir türlü %100 stabil olmadı.Hem auto da hem de kendim elle cl değerlerini girerek defalarca denedim ama olmuyor.Mesela en son 1476mhz de cl 8-8-8-24-27 zamanlamaları ile 2 hafta kadar sorunsuz çalıştı ama bir oyun sırasında çaaat mavi ekran.Ama şöyle bir şey var : Bu mavi ekran sorunu ile sık sık karşılaşmıyorum.Bazen haftada 1-2 oluyor.Bazen bir kaç gün üst üste oluyor.Bazen uzuuun bir süre olmuyor.Sistem %100 stabil gibi gözüküyor ama hiç ummadığım bir anda mavi ekran ile karşılaşabiliyorum.
    Karşılaştığım mavi ekran hatası genelde PFN_LIST_CORRUPT hatası.Bir kaç kerede MEMORY_MANAGEMENT ve REFERENCE_BY_POINTER hataları ile karşılaştım.
    Bu ram ler ile anakartın uyumsuzluğu ile ilgili mi yoksa ben mi doğru ayarları bulamıyorum acaba ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ sanitarium8787

teşekkür ederim şuan şirketteyim akşam eve gidince denicem sonuçları yazarım.

hocam çok sağol işe yaradı, 800mhz'e düştü boştayken, bu kadar basit bi çözümü olduğunu bilmiyorum , allah senden razı olsun eyw.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.