Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar , bu anakartı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorunsuz hızlı ve stabil , sitemim şöyle

PATROİT 2 GB 1600 MHZ
    PHENOM II X2 3.0GHZ 7MB Cache 45nm İşlemci
    320 GB 16MB ÖN BELLEKLİ SAMSUNG HARD DİSK
    350 WAT ATX KASA

Bazen sistemi FULL HD SONY-LCD KDL-37S5500 tv ye hdmi kablo ile bağlıyorum , oyun oynarken - film izlerken -masaüstündeyken vee boşta iken bile değişik zamanlarda 2 yada 1 saniyeliğine kararıp tekrar geliyor , full hd çözünürlükte kullanırken gidip ekran tekrar geldiğinde tüm renkler kırmızı oluyor tekrar gidip geldiğinde yada çözünürlüğü değiştirdiğimde düzeliyor. Full hd değilde diğer çözünürlüklerde kırmızı ekran gelmiyor. Hdmi kabloyu 1 kaç kere değiştirdim sorun kablodan değil acaba böle bir sorun yaşayan arkadaş varmı ? Bu arada Windows 7 64 bit yüklü , aynı sorunu XP yüklediğim de de yapıyor. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rufuk -- 23 Eylül 2010; 12:33:48 >

• ARKADAŞLAR SİSTEMİM IMZAMDA MEVCUT...

SORUNUM ŞU:

PC AÇILMIYOR DÜĞMESİNE BASIYORUM ISIKLARI VS YANIYOR FANLAR CALISIYOR AMA BIOS EKRANI DAHI GELMIYOR... ARKDAN BIR KAÇ DEFA RESET ATUIP FISI CEKTIĞIMDE BAZENDE POWER TUSUNDAN RESETLİYORUM BİRAZ UĞRASIYORUM SONRA GEŞLLIYOR... EN AZ 15 - 20 DK SUYORU BOLE SONRA ANAKRT AKTIFLESIYOR SANIRIM YADA İŞLEMCİ DEVREYE GIRIYOR.. PC ACILDIKTAN SONRA ASUSU BI PROGRAMI VAR PCDE "AOTO - YUKSEK PERFORMANS VS" DİYE YUKSEK PERFPRMANS DEDIĞIMDE İŞLEMCİ FANIN DELIRIYOR ACAYIP SES GEIYOR SANIRIM DONUS HIZI ARTIYOR... AOTO YAPINCA SES KESILIYRO FAKAT PROGRTAMI KAPATTIĞIMDA TEKRAR YUKSEK SES GELMEYE BASLIYOR.. ACABA BUNDA DOLAYIMI PC HEMEN ACILMIYOR.....

YARDIMMMMMMMM
  • Merhaba arkadaşlar,
    yahu çok acayip bir problem oluştu bende. 2 aydır problemsiz olarak çalışan dual ramlerim, bugün itibariyle dual çalışmayı reddediyor. Windows açılırken, bios ekranında, heryerde kitleniyor alet. Farklı slotlara taktığımda ise normal olarak çalışıyor.
    Ramlerim isehttp://www.hepsiburada.com/Liste/gskill-trident-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-165v-voltaj-dual-cl8-8-8-8-21-bellek-f3-12800cl8d-4gbtd/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd750681
    G skill trident 2*2 1600 mhz cl8 ramler.
    Durduk yere oluşan bu sorunun çözümü nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

quote:

Orijinalden alıntı: emmare

Arkadaşlar merhaba;

M4A89 anakartım var.Acaba şu çekirdek açma işlemi nasıl yapılıyor anlatabilecek olan varmı sizlere zahmet.Nette açıklayıcı düzgün birşey bulamadım malesef.

Teşekkürler.

asusun sitesindenhttp://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us işletim sistemine göre bios versiyonu (son versiyon 2105) indirip anakrt cdsinden asus update programı ile yükleyebilirsin.

son bıosu yukledım bu 4. çekirdek açma olayı nasıl yapacağım... ve benım işlemci acaba şu anda kaç çekirdek ile calısıyor nasıl oğrenebılırım....

• ARKADAŞLAR SİSTEMİM IMZAMDA MEVCUT...

SORUNUM ŞU:

PC AÇILMIYOR DÜĞMESİNE BASIYORUM ISIKLARI VS YANIYOR FANLAR CALISIYOR AMA BIOS EKRANI DAHI GELMIYOR... ARKDAN BIR KAÇ DEFA RESET ATUIP FISI CEKTIĞIMDE BAZENDE POWER TUSUNDAN RESETLİYORUM BİRAZ UĞRASIYORUM SONRA GEŞLLIYOR... EN AZ 15 - 20 DK SUYORU BOLE SONRA ANAKRT AKTIFLESIYOR SANIRIM YADA İŞLEMCİ DEVREYE GIRIYOR.. PC ACILDIKTAN SONRA ASUSU BI PROGRAMI VAR PCDE "AOTO - YUKSEK PERFORMANS VS" DİYE YUKSEK PERFPRMANS DEDIĞIMDE İŞLEMCİ FANIN DELIRIYOR ACAYIP SES GEIYOR SANIRIM DONUS HIZI ARTIYOR... AOTO YAPINCA SES KESILIYRO FAKAT PROGRTAMI KAPATTIĞIMDA TEKRAR YUKSEK SES GELMEYE BASLIYOR.. ACABA BUNDA DOLAYIMI PC HEMEN ACILMIYOR.....

YARDIMMMMMMMM
  • Arkadaşlar bu kartla crosfire yapmak mümkün mü?
    Yani mesela 2 tane hd 5850 bağlama olanağımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B_O_S_S

Arkadaşlar bu kartla crosfire yapmak mümkün mü?
    Yani mesela 2 tane hd 5850 bağlama olanağımız var mı?

Mümkün ama 2. pci-e 4x hızında çalışıyor.Bu yüzden performans kaybı söz konusu olur.Yani CF için uygun bir anakart değil.
    Burada bir inceleme mevcut
    http://forum.donanimhaber.com/m_38960609/mpage_1/f_/key_5850,@16x//tm.htm#39074925
  • ARKADASLAR BU ANAKARTIN POWER BAĞLANTISI HAKKIINDA BIRI YARDIM ETSIN......

YA PC ACILMIYOR 1 HAFTARADI ARADA ACILIYOR DELIRMEK UZEREYIM....

24 PİN + 4 PİN MI BAĞLAMYACAĞIM.. YOKSA 20 + 4 MÜ...

dostlar bu açılamam sorunun nasıl halledecez ya... kafayı yemek uzereyım... pc butun doannaımları takınca hdd led sıığı sureklı yanıyor dvdrw yanıp sonuyor işlemci fanı diğer fanlar osorunsuz calısıyoır fakat ıslemcı hıc ısınmıyor... anakart uzerındekı bu girişler doğru mu....

ve reset basılı tuutuğumda işlemci fanı cok donuyor ... ama işlemci ısınmıyor...

• Merhaba. Ben de dün itibariyle sizlerin aranıza katıldım. Umarım bu kartı satın aldığım için pişman olmam. En kısa zamanda forumdaki yazıların tamamını okuyarak daha çok bilgi sahibi olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

ARKADASLAR BU ANAKARTIN POWER BAĞLANTISI HAKKIINDA BIRI YARDIM ETSIN......

YA PC ACILMIYOR 1 HAFTARADI ARADA ACILIYOR DELIRMEK UZEREYIM....

24 PİN + 4 PİN MI BAĞLAMYACAĞIM.. YOKSA 20 + 4 MÜ...

dostlar bu açılamam sorunun nasıl halledecez ya... kafayı yemek uzereyım... pc butun doannaımları takınca hdd led sıığı sureklı yanıyor dvdrw yanıp sonuyor işlemci fanı diğer fanlar osorunsuz calısıyoır fakat ıslemcı hıc ısınmıyor... anakart uzerındekı bu girişler doğru mu....

ve reset basılı tuutuğumda işlemci fanı cok donuyor ... ama işlemci ısınmıyor...

• Arkadaşlar bu kart ile (Hybrid) CrossFire yapabiliyor muyuz. Tecrübe eden oldu mu acaba? Eğer oluyorsa hangi harici ekran kartlarıyla uyumlu acaba?
  • @diplomat61
    dostum 4lü pin ve 24lü pin takılı olacak.kuzey köprüsü ve güney köprüsü soğutucularının ısınması normal sonuççta bunlar soğutucu anakartın üzerindeki ısıyı almakla görevliler.hardware monitör gibi programlarla ısıları bi kontrol et.

bendeki sıcaklıklar 2.7den 3450mhz ocde

@fatality-one
    bence hybird cf nin vereceği performansa değmez hatırladığım kadarıyla 3450 gibi düşük kartlarla yapılabiliyordu.tek başına iyi bi kart alın daha avantajlı olursunuz.örneğin ucuzlardan 5670>4670 gibi biraz daha üst seviye 5750-gts450-5770 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 6 Ekim 2010; 12:42:14 >

• pc acılmıyorkı kontrol edeyım dostum... bugun yolluyorum iişlemci ve an akartı garantıye hepsiburadaya.. bakalım 1 aya yollarlar mı :ddddd
  • bağlantıları yanlış yapmış olabilirsin kontrol ettin mi?powerında sorun olabilir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 6 Ekim 2010; 12:49:08 >
  • bu arada şunu anladım ki 6 ay önce cihaz eski biosla (sanırım 506) 3.6 da rahat açılırken hem de stok işlemci ile ve 70 dereceleri görse bile prime95 hata vermiyordu, şimdi son biosla 3.6 da bir türlü açılmıyor yukardaki ısı değerleri olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 6 Ekim 2010; 12:51:06 >
  • "Epicus"

Evet haklısınız sanırım. Bende 8800GT var. Belki bunu satar orta seviye bir kart+onboardla daha iyi bir performans elde ederim diye düşünmüştüm ama maceraya gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

pc acılmıyorkı kontrol edeyım dostum... bugun yolluyorum iişlemci ve an akartı garantıye hepsiburadaya.. bakalım 1 aya yollarlar mı :ddddd

bios da problem var anakartı öncelikle resetleyin ve deafult olarak açılmasını sağlayın,ramlerinde yerlerini değiştirin bi,sonra bir tane usb flash disk bulun sitesinden onaylı bioslarından birini asus ez flash ile yükleyin sorun düzelecektir,düzelmezse,ramleri değiştirin,bir arkdaşınızdan ram bulun öyle deneyin anakartta sorun olacagını sanmıyorum donanımsal bir arıza olsa ilelebet açılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cose Turche -- 7 Ekim 2010; 7:52:25 >
  • dostum sağol ama işlemci + anakartı yolladım garantıye bakalım ne yapacaklar...

bıos ekranı bıle gelmıyorken bıos guncellemesını nasıl yapabılırım...

ve anakart resetleme nasıl oluyor.. pili cıkarttım 1 gun bekedım ama yıne olmamıstı...
  • anakart üzerinde pil mi oluyor arkadaşlar? ne işe yarar? bilgisizliğimi hoş görün lütfen..

bi de size şunu sorayım:

PC'min tüm elektirk bağlantısı anahtarlı 5'li priz üzerinde toplanmış durumda(yazıcı, hoparlör, monitör ve PSU bağlantısı) akşamları prizin anahtarını kapatıp tüm sistemin elektriğini kesiyorum garanti olsun diye.. iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum acaba?? herhangi bir sakıncası olur mu bu durumun?

şimdilik gözlemlediğim tek sıkıntı; her açılışta sistem saatini yeniden ayarlamam gerekiyor bu sorunun çözümü var mı?
  • Arkadaşlar daha önce Amd Overclock konusunda yazdığım bir problem vardı.

Sorunu kısaca anlatayım ;

Bizim stok fanı bilirsiniz. Sıcaklık arttıkça fan dönmeye başlar . Normalde hep fan dönme sesini falan duyarım ki amd kullanıcıları da iyi bilirler.
    Bu sıralarda fan sesi pek gelmemeye başladı. Bende gürültü yok diye seviniyorum. Dedim ki işlemci sıcaklıklarına bir bakıyım dedim.
    Baktığımda gözlerime inanamadım. 80-100 derecelerde geziyor. Sonra zaten pc kapandı kendilğinden.

İşlemci fanı dönmüyordu. Bende araştırdım. PWR konnektöründe problem olduğu şüphesiyle servise gönderdim.

Servisten daha geri dönmedi. Dönünce detaylı olarak yazarım.

Benimle aynı probleme sahip olan ya da olacak arkadaşlara fikir olur.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.