Şimdi Ara

ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
6
Favori
116.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rufuk

Arkadaşlar selamlar bende bu anakartı kullanıyorum ve işlemci phenom x2 545 kullanıyorum bu işlemciye çekirdek açtırıp 4 çekirdek yapılabiliyormu?

yapılıyor(açılması şans tabiki).biostan acc yi aç.onun altında unleshead enabled olsun.

Bunları yaptım ancak windovs 7 kullanıyorum bilgisayar açılıyor windovs yazısı görünüyor sonra kendine reset yapıyor.Biosta işlemciyi PHENIOM II BE 45X4 olarak görünüyor. Başka yapmam gereken birşey mi var acaba?
  • all per(veya core tam hatırlamıyorum) seçili olacak yine aynı yerde auto var tek tek dene onları. bios update dene yine resetlerse demekki çekirdekler sağlam değil şansın yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 17 Ağustos 2010; 14:18:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

işlemci sıcaklıkların nedir?bi de ramler de sorun olabilir mavi slotlara takmayı dene şu sıcaklarda 2.7ghz den 3.4ghz oc de kullanıyorum boşta 45 derece

Hocam işlemci sıcaklıkları boşta 37 ila 41 derece arası gidip geliyor.Ram lerde sorun olacağını sanmıyorum aynı ram lerle arkadaşım aynı işlemciyle ancak farklı anakartta 3.6 yı rahatlıkla görebilyordu.. Ramler mavi slotta ne yapıcam bilmiyorum çakılıp kalıyor siz nerelere voltaj verdiniz anlatırsanız çok sevinirim ben şuan 3435 te stres testi yapıyorum 3450 de çakılmıştı ram leri 667 ye aldım 7-8-7-20-30 şeklinde timing lerini ayarladım inşallah şimdi çakılmaz istediğim enaz 3.6 ya ulaşmak...
  • ben voltaj vermeden 3.6 yı görüyorum daha yukarısını denemedim.bu anakartın ram seçtiği daha önce de söylendi özellikle hi-levellerde sorun yaşayanlar da olmuştu.bi de ht hzını düşürmeyi deneyin
    benim yaptığım işlem sadece fsb değerini artırmak şuan havalar sıcak olduğu için fsb 250 de yani 3375 mhz.ramlere dokunmadım
  • aslında şuan bende de bazı tuhaflıklar var önceki stok soğutucu ile yaptığım denemelerde 3.6ghz de prime95 testinde 40dk da hiç hata vermezken.şimdi 3.5 ghzde yeni soğutucu ile(daha düşük sıcaklıklara rağmen) 1-2dk sonra hata veriyor.ama 3dmark 2006 yı tamamlayabiliyor.olayı hala çözebilmiş değilim ya bios update değişikliği neden oldu buna ya da canlandırdığım çekirdekler tekrar ölüyor mu nedir artık.ama günlük kullanmda sorun yok yani sadece prime95 te hemen hata veriyor.anakart sıcaklıkları da yeni soğutucudan sonra 3-4 derece artış olmuştu belki bu da neden olmuş olabilr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 18 Ağustos 2010; 16:12:35 >
  • Bende bu anakartı kullanıyorum memnunum.
  • quote:

aslında şuan bende de bazı tuhaflıklar var önceki stok soğutucu ile yaptığım denemelerde 3.6ghz de prime95 testinde 40dk da hiç hata vermezken.şimdi 3.5 ghzde yeni soğutucu ile(daha düşük sıcaklıklara rağmen) 1-2dk sonra hata veriyor.ama 3dmark 2006 yı tamamlayabiliyor.olayı hala çözebilmiş değilim ya bios update değişikliği neden oldu buna ya da canlandırdığım çekirdekler tekrar ölüyor mu nedir artık.ama günlük kullanmda sorun yok yani sadece prime95 te hemen hata veriyor.anakart sıcaklıkları da yeni soğutucudan sonra 3-4 derece artış olmuştu belki bu da neden olmuş olabilr

bende eski biosla gayet güzel kullanıyorudum yeni bios güncelemeri yaptıkca pc sapıtmaya başladı eski bios yükleyemiyorum .eski bios nasıl yüklenir bilgisi olanlar bi el atın

• yeni çıkan 2105 nolu biosu yükledim durum aynı 3.5 ghzde voltajsız stabil değil rest falan atıyor.3.4gz de stabil.hatırladığım kadarıyla 506 veya 604 bioslarında bundan 3-4 ay önce yaptığım defalarca denemede(oc klasörümde görüntüleri mevcut) 3.6da voltajsız olarak stabil oluyordu.eski biosa dönme olayını ben de çözemedim henüz ama sorun ondan mı kaynaklı emin de değilim
  • quote:

yeni çıkan 2105 nolu biosu yükledim durum aynı 3.5 ghzde voltajsız stabil değil rest falan atıyor.3.4gz de stabil.hatırladığım kadarıyla 506 veya 604 bioslarında bundan 3-4 ay önce yaptığım defalarca denemede(oc klasörümde görüntüleri mevcut) 3.6da voltajsız olarak stabil oluyordu.eski biosa dönme olayını ben de çözemedim henüz ama sorun ondan mı kaynaklı emin de değilim

asus un bios yüklemek için bir bios programı var Afudos BIOS bu programla eski biosu yükleyebilirsiniz ancak bende hata vermişti işletim sisteminden kaynaklı 64bit desteği yok sanırım programın bende 32bit win7 kurmamıştım...bunu deneyebilirsiniz asus un sitesinden download ta bizim anakrtları seçip BIOS-Utilities e tıklayarak indirebilirsiniz...pc nizin 3.5 te reset atmasının en olası nedeni sıcaklıktır 3-4 ay önce böyle sıcaklar yoktu bende geceleri 3.4 dün üzerine çıkabiliyorum stres testinde 54-55 derece oluyor ve çakılmıyor ancak öğlenleri kesin çakılıyor ve aynı derecede anlamadım gitti...

• quote:

Orijinalden alıntı: aykurt86

quote:

yeni çıkan 2105 nolu biosu yükledim durum aynı 3.5 ghzde voltajsız stabil değil rest falan atıyor.3.4gz de stabil.hatırladığım kadarıyla 506 veya 604 bioslarında bundan 3-4 ay önce yaptığım defalarca denemede(oc klasörümde görüntüleri mevcut) 3.6da voltajsız olarak stabil oluyordu.eski biosa dönme olayını ben de çözemedim henüz ama sorun ondan mı kaynaklı emin de değilim

asus un bios yüklemek için bir bios programı var Afudos BIOS bu programla eski biosu yükleyebilirsiniz ancak bende hata vermişti işletim sisteminden kaynaklı 64bit desteği yok sanırım programın bende 32bit win7 kurmamıştım...bunu deneyebilirsiniz asus un sitesinden download ta bizim anakrtları seçip BIOS-Utilities e tıklayarak indirebilirsiniz...pc nizin 3.5 te reset atmasının en olası nedeni sıcaklıktır 3-4 ay önce böyle sıcaklar yoktu bende geceleri 3.4 dün üzerine çıkabiliyorum stres testinde 54-55 derece oluyor ve çakılmıyor ancak öğlenleri kesin çakılıyor ve aynı derecede anlamadım gitti...

program için teşekkürler..yalnız sorun sıcaklık olsa ben stok soğutucu ile işlemci sıcaklığı 65-70 leri bulduğunda bile prime95 te stabildi.şimdi 55 dereceyi görmeden 1-2dk içinde çakılıyor.o zaman da ya anakart ya da ramler fazla ısındığı için çakılıyor gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 19 Ağustos 2010; 18:28:45 >

• quote:

program için teşekkürler..yalnız sorun sıcaklık olsa ben stok soğutucu ile işlemci sıcaklığı 65-70 leri bulduğunda bile prime95 te stabildi.şimdi 55 dereceyi görmeden 1-2dk içinde çakılıyor.o zaman da ya anakart ya da ramler fazla ısındığı için çakılıyor gibi geliyor bana

anakarttan olacağanı zannetmem pc probe den sıcaklıklara baktığımda anakart çipset 35-36 olarak gösteriyor en fazla 37 ama ram lerden olabilir...
  • arkadaşlar bu boardu crossfire veya SLİ modunda kullanırken 2 pci slotuda 16x mi çalışıyor..yoksa biri 16x diğeri 4x mi..crossfire veya SLİ yapmayı düşünüyorum, performans kaybı yaşarmıyım??

teşekkür ederim..
  • Maalesef biri 16x diğeri ise 4x hızında çalşıyor yani cf yapınca ikiside 4x hızında çalışacak diğer anakrtlar ise cf yapınca 8x *8x hızında çalşıyor bu durum biraz performans kaybına yol açar ama çok fazla farketmediğini duydum birkaç fps gibi birşeyler farkediyormuş...Ama yinede siz bir araştırın derim...8x ile 4x arsındaki fark burada...işte link:
    http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_480_PCI-Express_Scaling/7.html
  • rakamlarda bi karışıklık var sanırım.normalde bizim anakartta cf 8x modunda yapılmakta.diğer anakartlardaki cf ise 16x hızında.4x hızı zaten agp ekran kartları için kullanılan bir birim.
  • maalesf 4x te çalışıyor resimden bakabilirsiniz....
     ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !..
  • evet öyle yazıyormuş ama cf yaparken slotlardan biri 16x diğeri 4x çalışamaz ki.8x 8x şeklinde çalışıyordur muhtemelen yani çalışma hılzarı aynı olmalı benim bilidiğim .çünkü incelemelerde de 8x 8x veya 16x 16x şeklinde belirtiliyor hep.ordaki 4x durumu hybird ile alakalı bir durum olabilir veya kartın o slota takıldığındaki tek başına olan hızı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 20 Ağustos 2010; 20:37:12 >
  • quote:

evet öyle yazıyormuş ama cf yaparken slotlardan biri 16x diğeri 4x çalışamaz ki.8x 8x şeklinde çalışıyordur muhtemelen yani çalışma hzıları aynı olmalı benim bilidiğim .çünkü incelemelerde de 8x 8x veya 16x 16x şeklinde belirtiliyor hep.ordaki 4x durumu hybird ile alakalı bir durum olabilir veya kartın o slota takıldığındaki tek başına olan hızı olabilir.

16x*8x olsaydı 8x*8x şeklinde çalışırdı ancak 16x*4x olduğundan enalt değer baz alınıyor ve ikiside 4x olarak çalışıyor...
  • arkadaşlar selamlar,
    bu kartta 1 tane ps/2 bağlantı var bende kablosuz klavye maus var sadece klavyeyi kullanabiliyorum 2. ps/2 bağlantı nasıl yapabilirim.

teşekürler.
  • çevirici var ancak vindovs atgıtı tanımıyor..
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.