Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim anakartın 8-pin güç girişinin 2 pini kararmış ve etrafındaki plastik yeşil olmuş su anda serviste sizce çizgi elektronik garanti kapsamına alır mı kartı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: H1dd3n_Man

benim anakartın 8-pin güç girişinin 2 pini kararmış ve etrafındaki plastik yeşil olmuş su anda serviste sizce çizgi elektronik garanti kapsamına alır mı kartı?

Cizginin tamir etmedigi ben ürün görmedim suana kadar .Bence yaparlar
  • Arkadaslar 3 gun once bende bu anakartan aldım fakat sistemde dusukluk oldu yanı windows 7 performans puanlamasında eskı system su sekıldeydı

amd x4 965 be

asus m3a32 mpv deluxe anakart fx790 sb600
    ati 2600xt 256mb
    ocz1066 4gb ram
    Wd 1 tb green 64mb cash

ve performan puanlaması su sekılde
    islemci 7,4
    ram 7,5
    grafikler 6,4
    3b is 6,4
    Hdd 5,9

simdi ise
    islemci 7,3
    ram 7,4
    grafikler 4,6
    3b is prf 5,6
    Hdd 5,9
    yeni system imzamda ama ekran kartı 4290 anakart uzerındekını kullanıyorum yıen eskı 2600xt 256mb bunumu kullamnsam

ayrıca anakartın ıcınde 2 tane swıc var onlar ne pozisyonda olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerse

Arkadaslar 3 gun once bende bu anakartan aldım fakat sistemde dusukluk oldu yanı windows 7 performans puanlamasında eskı system su sekıldeydıA
    Hdd 5,9

simdi ise
    islemci 7,3
    ram 7,4
    grafikler 4,6
    3b is prf 5,6
    Hdd 5,9
    yeni system imzamda ama ekran kartı 4290 anakart uzerındekını kullanıyorum yıen eskı 2600xt 256mb bunumu kullamnsam

Arkadaşım şu saçma teste takılı kalma, eski anakartın 790FX chipset ise iyi bir anakartdır yani aralarında pek performans farkı olmaz, bu saçma testde şimdiki anakartın ile az performans gösterebilir.

Eğer anakart değişiminde yeni bir windows kurmadıysan bundanda olabilir.
  • quote:

Arkadaslar 3 gun once bende bu anakartan aldım fakat sistemde dusukluk oldu yanı windows 7 performans puanlamasında eskı system su sekıldeydı

amd x4 965 be

asus m3a32 mpv deluxe anakart fx790 sb600
    ati 2600xt 256mb
    ocz1066 4gb ram
    Wd 1 tb green 64mb cash

ve performan puanlaması su sekılde
    islemci 7,4
    ram 7,5
    grafikler 6,4
    3b is 6,4
    Hdd 5,9

simdi ise
    islemci 7,3
    ram 7,4
    grafikler 4,6
    3b is prf 5,6
    Hdd 5,9

Bu anakart biraz komplike bir anakarttır, ramlerin voltajını, hızını, gecikme zamanlarını manuel girmen gerekebilir. Ayrıca gpu boostu kapatıp manuel olarak gpu hızını 800 mhz civarına çıkartmayı deneyebilirsin, kaldırırsa daha fazlasını deneyebilirsin havalar soğudu nasıl olsa, yoksa gpu otomatik olarak 500 mhz gibi çalışıyor.

Bir de önerim bunları yaptıktan sonra eski sistemini herhangi bir 3dmark gibi programla test ettiysen aynı testi bu sistemede uygula bir bak.

Doğru ayarlanırsa bu onboard ekran kartı ati 2600xt'ye çok yakın değerler alması gerekiyor diye düşünüyorum ama testinde ne mantıkla çalıştığıda önemli tabi..

Benim kullandığım referans değerler (Vista 64) :

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar

• Teskkurler arkadaslar ılgınıze iki sorum daha olucak biostaki ecc mode ayarında hangısını secmelıyım birde anakart uzerinde 3 dugme varcore unloker switch ve turbo key switc memok switc bunlar ne ıse yarar
  • quote:

Teskkurler arkadaslar ılgınıze iki sorum daha olucak biostaki ecc mode ayarında hangısını secmelıyım birde anakart uzerinde 3 dugme varcore unloker switch ve turbo key switc memok switc bunlar ne ıse yarar

Ecc mod konusunda bios'a bakmadım ama rahatça şunu söyleyebilirim ki load defult yaptığında ne ayara geliyorsa onda kalsın derim.

Core unlocker: Mesela Amd 4 çekirdekli ürettiği işlemcileri bazen ihtiyaçtan bazen de 1-2 çekirdeği bozuk olmasından dolayı 2 çekirdeğini kapatıp 2 çekirdekli diye satışa sunar, sende böyle bir işlemci almışsan bu özelliği kullanarak Amd'nin kapattığı çekirdekleri aktif hale getirebilirsin. Eğer bu çekirdeklerde sağlamsa 4 çekirdekli bir işlemciye sahip olursun.

Turbo key : Önemli bir özellik değil aktif hale getirirsen bir tuşla oc şansı tanır, biz zaten oc'li kullandığımız için sistemi genelde bize göre değil..

Memok: Oc yapıpta sistemi kitlediğinde reset atmanı sağlayan bir özelliğe sahip tuş diyebiliriz, ışık sönene kadar basılı tutarak çalışır, sistemi bir kereliğine load defult olarak açar hatalı ayarlarınızı düzeltmeniz için..

• Parkboy senin sisteminle benim sistem aşağı yukarı aynı ilave olarak bende ati4890 1gb var

oc ayarlarının olduğu bios sayfalarını ram ayarlarını ve voltaj ayarlarını buraya atabilrisen çok memnun olurum.

zira stabiliteyi bir türlü sağlayamadım.

şu an defaultta çalıştırıyorum. şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hexa

Parkboy senin sisteminle benim sistem aşağı yukarı aynı ilave olarak bende ati4890 1gb var

oc ayarlarının olduğu bios sayfalarını ram ayarlarını ve voltaj ayarlarını buraya atabilrisen çok memnun olurum.

zira stabiliteyi bir türlü sağlayamadım.

şu an defaultta çalıştırıyorum. şimdiden teşekkürler....

Yardımcı olabilirsek ne mutlu, kolay gelsin..

Yalnız bir konuda uyarmam lazım, heralde ramlerimiz de aynı değildir, ramlerin anakart üreticisinin destek listesinde yoksa veya ramlerin üreticisinin amd 890 chipset'iyle uyumludur gibi bir ibaresi yoksa biraz zorlanabilirsin. En mantıklı olanı işlemcin ısınmamasına rağmen stabilite yakalayamıyorsan önce ramlerini manuel olarak stabil çalışacakları orjinal voltajını kullanarak çalışma hızını ve gecikme zamanlarını ayarlamaya çalışmandır. Ama bunu yapmadan önce işlemcinin yük altında ne kadar ısındığını görmende(hwmonitör programıyla) iyi olur, x6 işlemcilerin cekirdek ısıları bu iklimde 40'lı dereceleri pek geçmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Not: Aşağıdaki listede sideport memory voltaj ve altındaki kısım ayrıca bir ekran kartı kullananlar için geçersizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 10 Kasım 2010; 22:35:13 >

• ilgine teşekkür ederim, ramler a data 1600+ asusun uyumluluk listesinde mevcut. ben eski intelciyim, bu ilk amd sistemim ondan birazda acemilik var sanırım. bileşenler çok iyi hiçbir eksik yok ama sistem bir yerde kasılıyor, istediğim gibi akıcı değil nedenini bulamadım. senin ayarlardan esinlenerek deneme yapacağım bakalım. fotolar işime yarayacak eline sağlık...
  • sideport clkspeed e takıldım. ne demek acaba bu ibare ?
  • ARKADAŞLAR
    AMD 1090T 4 GHZ İÇİN Bİ TÜRLÜ VOLTAJ AYARLARINI YAPAMADIM

ASUS M4A89GTD PRO USB 3 (BIOS SÜRÜMÜ 1606) 4.0 GHZ'DE KULLANAN ARKDŞLAR YARDIMCI OLMALARI MÜMKÜNMÜDÜR ACABA.???

BIOS RESMİ
    http://i1011.hizliresim.com/2010/11/11/5147.jpg
  • Arkadaşlar biraaz önce bende bu anakartı alıp evde suan açma fırsatı buldum. Biraz inceledikden sonra kafama küçük bir soru takıldı. 2 adet SATA II hard disk aldım bu anakart üzerinde 4 adet sata III girişi var. Bu sata III ler geriye uyumlu yani aynı zamanda SATA II disk bağlayabiliyoruz sanırım dimi ??
    Birde içinden bir sata II kablo birde sata III kablo cıktı. SATA II hardisklerimi hangi kablo ile bağlamalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

Arkadaşlar biraaz önce bende bu anakartı alıp evde suan açma fırsatı buldum. Biraz inceledikden sonra kafama küçük bir soru takıldı. 2 adet SATA II hard disk aldım bu anakart üzerinde 4 adet sata III girişi var. Bu sata III ler geriye uyumlu yani aynı zamanda SATA II disk bağlayabiliyoruz sanırım dimi ??
    Birde içinden bir sata II kablo birde sata III kablo cıktı. SATA II hardisklerimi hangi kablo ile bağlamalıyım ?

sata2 ile geriye uyumludur ve sata2 olarak kullancaksanız zaten sata3 kabloda sata2 gibi çalışır, sata2 kablo sata3 olarak çalışmaz yani sizin için farkeden bişey yok istediğiniz kabloyla sata2 olarak kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

sideport clkspeed e takıldım. ne demek acaba bu ibare ?

sideport clkspeed dediği anakartın üzerinde 128 mb onboard ekran kartı raminin hızını ayarlamayı sağlayan seçenek ve biraz yukarısında sideport memory voltaj ibaresi var ordanda ne kadar hız artırcaksanız o kadar voltaj verebilirsiniz.
  • Bir soru daha eklim, Raid için ayrı sata girişi bulamadım. Normal Sata1 ve Sata2 numaraları satalarla raid yapıyoruz sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekkes

ARKADAŞLAR
    AMD 1090T 4 GHZ İÇİN Bİ TÜRLÜ VOLTAJ AYARLARINI YAPAMADIM

ASUS M4A89GTD PRO USB 3 (BIOS SÜRÜMÜ 1606) 4.0 GHZ'DE KULLANAN ARKDŞLAR YARDIMCI OLMALARI MÜMKÜNMÜDÜR ACABA.???

BIOS RESMİ
    http://i1011.hizliresim.com/2010/11/11/5147.jpg

Bunlar benim kullandığım ayarlar zaten önceki cevaplar içinde de vardı. Sisteminiz, soğutma yönteminiz, yük altındaki işlemci ısısını gösteren ss'ler koyabilirseniz ve sorununuz açılışta mı yaşanıyor windows içinde mi yaşanıyor gibi detaya girerseniz belki fikir yürütebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

Bir soru daha eklim, Raid için ayrı sata girişi bulamadım. Normal Sata1 ve Sata2 numaraları satalarla raid yapıyoruz sanırım ?

anakartta 4+2 tam 6 tane sata3 kanalı var, bunların 4'ü anakartın SB850 chipset'iyle yönetilen dikine duran 4 kanaldır, bunlarda raid yapacaksanız diğer yatay jmicronun 2 kanalına raid yapaçağınız diski takamazsınız zaten tam terside mümkün..

raidi dikine kanallarda yapmanız daha mantıklıdır ve biostan aktif edip raid menüsünde 0 veya 1 olarak kurabilirsiniz.
  • arkadaşlar buda benim kasım ve anakartla ilgili çok sorularım var bir kaç tane foto ekledim
    http://img179.imageshack.us/i/dsc03934v.jpg/
    http://img707.imageshack.us/i/dsc03796l.jpg/ şu asus logosu beni bitiriyo zaten
    http://img408.imageshack.us/i/dsc03937a.jpg/

arkadaşlar pc yi kapatsam dahi anakarttaki yeşil ve kırmızı ışık yanıyor bu normal midir , ayrıca bu ışıkların sadece pc açılırken yanıp sonra sönmesi gerekmiyormu?

• anakartın bence en önemli eksisi cf yapınca hızın x8 e düşmesi fakat x8 ile x16 arasında çok bir fark olmadığıda söyleniyor
    anakartın arka paneli bana çok yeterli geldi işlemci ve çevresi temiz o/c denemelerinde ise gayet başarılı bir anakart o amd nin dandik soğutucusu ile 3.6ghz hıza stabil şekilde çıktım belkide daha çıkardı ama soğutucuya güvenemedim
    bu arada konu anakartı benim gibi zor tanıyanlar için çok faydalı olucaktır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.