Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Alıntı yaparken hiç değilse resimleri alıntılamasanız ve hatta sadece cevap vereceğiniz bir kısmı alıntılasanız konu daha güzel görünecek. Böyle sayfayı berbat ettiniz.

alıntı yapıp hemen cevap yapıştırıyoz ya ondan oluyor, ben benim cevapları bir düzeltem doğru diyorsun
  • ARKDŞLAR YARDIM LÜTFEN

ASUS M4A89GTD PRO USB3 - AMD 1090T
    4,0ghz yükseltiorum ama Cool n Quiet Enable olmasına rağmen işlemci 800mhz düşmüor
    OFFSET'te Voltajı yükselttiğimde Cool n Quiet açık
    ama bukez OFFSET'İ Manuel yapıp Voltajı yükselttiğimde Cool n Quiet KAPALI (Disabled) YARDIMMM.????
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekkes

ARKDŞLAR YARDIM LÜTFEN

4,0ghz yükseltiorum ama Cool n Quiet Enable olmasına rağmen işlemci 800mhz düşmüor
    ama bukez OFFSET'İ Manuel yapıp Voltajı yükselttiğimde Cool n Quiet KAPALI (Disabled) YARDIMMM.????

Overclock Tuner MANUEL
    Turbo Core Tec. DISABLED
    CPU ratio 18
    cpu bus 2__ gibi ayarlanırsa ve cool n quiet defult ayarı yanlış hatırlamıyorsam enable olması lazım bu şekilde cpu ekonomik çalışması lazım benim ss'si olan bios ayarlarımda şu an işlemci gerekli gördüğünde x4 900 mhz'lere düşmekte..

Not : bende bunu ayarlamaya çalışırken epey zorlanmıştım ama heralde voltajla ve ayarlarıyla ilgisi olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 24 Kasım 2010; 11:40:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: parkboy

quote:

ARKDŞLAR YARDIM LÜTFEN

Overclock Tuner MANUEL
    Turbo Core Tec. DISABLED
    CPU ratio 18
    cpu bus 2__ gibi ayarlanırsa ve cool n quiet defult ayarı yanlış hatırlamıyorsam enable olması lazım bu şekilde cpu ekonomik çalışması lazım benim ss'si olan bios ayarlarımda şu an işlemci gerekli gördüğünde x4 900 mhz'lere düşmekte..

Not : bende bunu ayarlamaya çalışırken epey zorlanmıştım ama heralde voltajla ve ayarlarıyla ilgisi olmaması lazım.

HOCAM BN AYARLARI BÖYLE YAPTIM AŞAĞIDA RESİM LİNKİNİDE KOYDUM
    0,075000 V yapınca Win açılıştan 30 saniye snra mavi ekran verio bnde 0,100000 yaptım sorun ortdan kalkmş oldu ama soğutucum Stok Fan olduu için 4,ghz'de 60.derece oluor 60.derece oluncada yine mavi ekran o yüzden yeni bi soğutucuyla işi çözücem

http://i1011.hizliresim.com/2010/11/24/5037.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 24 Kasım 2010; 20:23:04 >

• quote:

quote:

quote:

ARKDŞLAR YARDIM LÜTFEN

Overclock Tuner MANUEL
    Turbo Core Tec. DISABLED
    CPU ratio 18

0,075000 V yapınca Win açılıştan 30 saniye snra mavi ekran verio bnde 0,100000 yaptım sorun ortdan kalkmş oldu ama soğutucum Stok Fan olduu için 4,ghz'de 60.derece oluor 60.derece oluncada yine mavi ekran o yüzden yeni bi soğutucuyla işi çözücem

extreme soğutucu alana kadar voltaj vermeden 3600 mhz i geçmeyen bir oc ile idare edecen bence başka yolu yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

ARKDŞLAR YARDIM LÜTFEN

Overclock Tuner MANUEL
    Turbo Core Tec. DISABLED
    CPU ratio 18

extreme soğutucu alana kadar voltaj vermeden 3600 mhz i geçmeyen bir oc ile idare edecen bence başka yolu yok

BUS FREKANSINI HİÇ ELLEMEDEN 200'DE x18.5 YAPTIM 3,7 DE Cool N Queit BOŞTAYKEN İŞLİOR MAKSİMUM x18.5 DHADA FAZLA KABUL ETMİOR
    VOLTAJ AYARLARINDA UFAK DEİŞİKLİK YAPTIM SARI RENGİN Bİ ALTI YAPTIM MAVİ RENKTE 0,062...... GİBİ BŞY YAPTIM 3,9'DA RHATÇA PAŞA PAŞA KULLANIORUM BU NASIL ONU ÇÖZEMEDİM :))...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 27 Kasım 2010; 2:58:47 >

• Bu anakartın üzerine amd phenom 2 x6 1090t işlemci aldım. Yalnız hangi ram alacağım konusunda kararsızım. Siz ne öneriyorsunuz? ddr3 1666mhz alacağım diyorum ama tam randıman alamıyormuşuz sanırım.

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_20115_KINGSTON__KVR1333D3N9K2_4G___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_26801_G_SKILL_Ripjaws__F3-10666CL7D-4GBRH___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

bu iki rami gördüm şimdiye kadar. G.skill flare serisi amd ye uyumludur diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz ram konusunda ne kullanıyorsunuz ?

• 1666 mhz değilde 1600 mhz dir o. Tam randıman alamamak diye bir şey yok. 1333 mhz ile 1600 mhz arasında gözle görülür fark yok demektir o.

Eğer oc v.s. uğraşmıyorsanız en ucuz olan rami alabilirsiniz, 1333 mhz de yeterlidir. OC yapacaksanız (Özellikle ram lere) o zaman kaliteli ram e ihtiyacınız olur. Çok pahalıya kaçmaya gerek kalmadan yazdığınız g.skill leri alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan_34

Bu anakartın üzerine amd phenom 2 x6 1090t işlemci aldım. Yalnız hangi ram alacağım konusunda kararsızım. Siz ne öneriyorsunuz? ddr3 1666mhz alacağım diyorum ama tam randıman alamıyormuşuz sanırım.

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_20115_KINGSTON__KVR1333D3N9K2_4G___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_26801_G_SKILL_Ripjaws__F3-10666CL7D-4GBRH___4_GB_Dual_KIT__2x2GB___DDR3-1333MHz.html

bu iki rami gördüm şimdiye kadar. G.skill flare serisi amd ye uyumludur diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz ram konusunda ne kullanıyorsunuz ?

Ben bu anakart'ta 1800 mhz altı ramleri pek önermem çünkü o.c. yapmayacaksanız zaten 1800 mhz ramler bu anakartta ancak 1600 mhz de çalışacaktır. Benim sistemde o.c. yapılmıştır ama ramlere o.c. yapılmamıştır ve o.c. ayarlarım ramlerin orjinal mhz'inde çalışmasına göre ayarlanmıştır. Ayrıca para önemli değilse tabi uygun olan ramler 300 tl üzeri olacaktır, ramleri alırkende amd 890 chipsetleriyle uyumlu olup olmadığınada dikkat edilmelidir. Örnek olarak G.skill markasında flare serisi bu anakartlarla uyumludur.

• Overlock ile uğraşmam, oyunu mu oynar çıkarım :) bu bakımdan g.skill flare serisi 1333 mhz cl7 ram uygun mudur ? Ayrıca 1800 mhz altı yok flare serisi sanırım. Ozaman 1600 mhz de çalışacağını bilerek 1800 mhz almak garip değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcan_34 -- 15 Aralık 2010; 20:02:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan_34

Overlock ile uğraşmam, oyunu mu oynar çıkarım :) bu bakımdan g.skill flare serisi 1333 mhz cl7 ram uygun mudur ? Ayrıca 1800 mhz altı yok flare serisi sanırım. Ozaman 1600 mhz de çalışacağını bilerek 1800 mhz almak garip değil mi ?

Yanlış anlamayın ama amd'nin en pahalı işlemcisini alıp sonra onun yanına neden ddr2 performansı bile göstermiyecek ddr3 ramler almaya çalışıyorsunuz, ben bunu pek anlayamadım. Ayrıca 1333 mhz ramlerde büyük ihtimalle 1066 olarak çalışacaktır.
    Kolay gelsin..
  • yok hocam yanlış anlamadım. fiyat/performans açısından en iyisini arıyorum. Gerektiğinde masraftan kaçmıyorum yani.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32501

Bunda karar kıldım. Yalnızlık fanı büyük olduğundan işlemci fanı ile sıkıntı yaratır diyorlar ileride ? Kullanan var mı bariz sıkıntı oluyor mu
  • Bu anakatı çok büyük midi kasalarda sıkıntı olduğunu duymuştum en üst pcı x16 çalışıp diğerleri 8x çalışıyormuş üst pcı ekran kartı taktımı hdd kutusuna dayanıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Bu anakatı çok büyük midi kasalarda sıkıntı olduğunu duymuştum en üst pcı x16 çalışıp diğerleri 8x çalışıyormuş üst pcı ekran kartı taktımı hdd kutusuna dayanıyormuş.

http://www.teknobiyotik.com/aerocool-cyborgx-600w-mid-tower-oyuncu-kasasi.html

kasa olarak bu var elimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Bu anakatı çok büyük midi kasalarda sıkıntı olduğunu duymuştum en üst pcı x16 çalışıp diğerleri 8x çalışıyormuş üst pcı ekran kartı taktımı hdd kutusuna dayanıyormuş.

Her duyduğuna inanma. Mid tower kasalarda sıkıntı yaşatmaz. Ayrıca üst değil alt pcı-e slotu 16x çalışıyor.
  • Bu anakarta illa ki g.skill flare 2x2 1800 mhz mi almak lazım ? 150 dolar yahu. Onun yerine atıyorum kingston 8 gb koymak daha iyi olmaz mı ? Sonuçta marka nekadar önemli olsa da stabil çalışması daha makbul değil mi
  • @parkboy
    hocam bende bu anakarttan aldım. daha bugün elime ulaştı. p2 965be ile kullanacağım ama 1 kaç sorum olacak. ekran kartı olarak üstündeki onboard kartı kullanmayı düşünüyorum ama nasıl ? ekran kartı takmadan biosa girebilirmiyiz ?
  • Bakın şu incelemede 890GX yazanlar o/b hd4290 ile alınmış değerler.

http://www.anandtech.com/show/2952/2

o/b a ekranı bağlarsanız bios ada girersiniz, oyunda oynarsınız.
  • @MÜŞAVİR

kart bugün elime ulaştı. işlemciyi rami bagladım. hard disk ve dvdrom yarın gelecek o yüzden sadece biosa girmek için kasaya monte ettim. ramlerde felan uyumsuzluk varmı diye. gerçi QVL listesinde desteklediğini söylüyor. ramlerim g.skill eco 128000CL9D. ama bir türlü ekran gelmedi. kapattım. harddisk takılı değil. 80 gb suan kullandıgım sata var ama xp yüklü diye onu takmadım. acaba ondan olabilirmi? birde ekran kartı için switch kartı takmamız gerekiyormu onboard kullanacakken. klavuzda sadece 16x kullanmak için takın diyor ama
  • dostum g.skillin ürün sayfasından uyumluluğu kontrol ettin mi ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.