Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARkadaşlar bir yardım edin deli olacam sistem calışır durumda iken bir sorun yok ama oyun(Call of duty,Medal of hanor,NFS hot pursuit) oyanamaya basladıgımdan bu yana sinirlerim iyice bozulmaya basladı sistemi değiştirdiğime pişman olmak üzereyim.Sistem default ayarlarında oc filanda yapmıs değilim ama oyun oyanama basladıktan bir süre sonra ekranda dikey cizgiler cıkıyor ve makine kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum ob olarak sistemi oyunda denemedim ama neden böyle bir durumla karsılasıyorum bilmiyorum.Yardımcı olacak kimse varmı dır.
    sistem;
    Asus M4A89 GTD Pro
    AMD x6 1090t
    2*2 1600 mhz corsair ram
    600 watt 80 plus power
    AMD 6850 vga
    250 gb seagate sata 2
    herhangi bir bios ta ayar filan yapmam gerekirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

ARkadaşlar bir yardım edin deli olacam sistem calışır durumda iken bir sorun yok ama oyun(Call of duty,Medal of hanor,NFS hot pursuit) oyanamaya basladıgımdan bu yana sinirlerim iyice bozulmaya basladı sistemi değiştirdiğime pişman olmak üzereyim.Sistem default ayarlarında oc filanda yapmıs değilim ama oyun oyanama basladıktan bir süre sonra ekranda dikey cizgiler cıkıyor ve makine kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum ob olarak sistemi oyunda denemedim ama neden böyle bir durumla karsılasıyorum bilmiyorum.Yardımcı olacak kimse varmı dır.
    sistem;
    Asus M4A89 GTD Pro
    AMD x6 1090t
    2*2 1600 mhz corsair ram
    600 watt 80 plus power
    AMD 6850 vga
    250 gb seagate sata 2

Hocam ekran kartında bir terslik olabilir.imkanın varsa başka bir e kart takıp pc yi onunla denemen iyi olur.Ama %100 ondandır diyemem, bilen arkadaşlar yardımcı olucakdır.

Bu arada benim sorunum bu anakartla ilgili sanırım.Çünkü ne zaman asus core unlocker enabled yapsam sistem 64bit i açmıyor.Hatta enabled yaptıkdan sonra çekirdekleri manuel olarak ayarlıyorum 3 ve 4 cü cekirdekleri yani gizli cekirdekleri kapatmama rağmen pc yine windows başlatılıyor derken restart atıp duruyor.Sizden ricam arkadaşlar özellikle 64bit kullanan arkadaşlardan, biosdan core unlocker ı enabled yaparak deniyebilirmisiniz. Eğer gizli cekirdekli işlemci kullanıp 2 cekirdeği aktif edip 64 bitde sorun olmuyorsa sorun bende veya anakartımda olabilir diye düşünüyorum.

Bu arada bu anakartda biosda gelişmiş özellikleri hangi tuş kombinasyonu ile açıyoruz? Veya acc ayarını nerden yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 26 Aralık 2010; 23:09:24 >

• quote:

ARkadaşlar bir yardım edin deli olacam sistem calışır durumda iken bir sorun yok ama oyun(Call of duty,Medal of hanor,NFS hot pursuit) oyanamaya basladıgımdan bu yana sinirlerim iyice bozulmaya basladı sistemi değiştirdiğime pişman olmak üzereyim.Sistem default ayarlarında oc filanda yapmıs değilim ama oyun oyanama basladıktan bir süre sonra ekranda dikey cizgiler cıkıyor ve makine kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum ob olarak sistemi oyunda denemedim ama neden böyle bir durumla karsılasıyorum bilmiyorum.Yardımcı olacak kimse varmı dır.
    sistem;
    Asus M4A89 GTD Pro
    AMD x6 1090t
    2*2 1600 mhz corsair ram
    600 watt 80 plus power
    AMD 6850 vga
    250 gb seagate sata 2

tavsiyem ramlerin gecikme zamanını yani cl7-7-7-24 gibi değerleri ve voltajını kendi ramlerinize uyanını öğrenip manuel olarak bios'tan girmeniz ve ayrıca biostan onboard ekran kartının bütün ayarlarını disable yapmanız..
    iyi şanslar,

• quote:

Orijinalden alıntı: Cupra_R

Hocam ekran kartında bir terslik olabilir.imkanın varsa başka bir e kart takıp pc yi onunla denemen iyi olur.Ama %100 ondandır diyemem, bilen arkadaşlar yardımcı olucakdır.

Bu arada benim sorunum bu anakartla ilgili sanırım.Çünkü ne zaman asus core unlocker enabled yapsam sistem 64bit i açmıyor.Hatta enabled yaptıkdan sonra çekirdekleri manuel olarak ayarlıyorum 3 ve 4 cü cekirdekleri yani gizli cekirdekleri kapatmama rağmen pc yine windows başlatılıyor derken restart atıp duruyor.Sizden ricam arkadaşlar özellikle 64bit kullanan arkadaşlardan, biosdan core unlocker ı enabled yaparak deniyebilirmisiniz. Eğer gizli cekirdekli işlemci kullanıp 2 cekirdeği aktif edip 64 bitde sorun olmuyorsa sorun bende veya anakartımda olabilir diye düşünüyorum.

Bu arada bu anakartda biosda gelişmiş özellikleri hangi tuş kombinasyonu ile açıyoruz? Veya acc ayarını nerden yapabilirim?

Bu sadece bir tahmindir baştan söyleyeyim bence sizin gizli çekirdekler ya da biri gerçekten bozuk olabilir ondan dolayı sistem core unlocker açılınca stabilitesini kaybediyordur, sizin manuel kapamanız etkilemiyor olabilir bunu

• Peki hocam bu gelişmiş bios ayarlarına nasıl girebilirim? veya acc ayarı varmıdır manuel olarak bizim anakartımızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 26 Aralık 2010; 23:29:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cupra_R

Peki hocam bu gelişmiş bios ayarlarına nasıl girebilirim? veya acc ayarı varmıdır manuel olarak bizim anakartımızda?

Anakart üzerinde cmos, core unlocker, mem tuşu ve turbo evo switchleri mevcuttur. Ayrıca bu aralar pek pc mi kullanamamaktayım(kafede bir sürü pc ile meşgulüm:)) ama del tuşuyla biosa girimesi lazım diye hatırlıyorum ama ilk gelen ekranda nereye girmek isterseniz açıkça ingilizce olarak yazmakta.

ilk ekranı görmek için TAB TUŞUNA basmanız gerekebilir, şu pc açılmadan internete bağlanma saçmalığı çıkıyorsa :) onuda(Asus Gate) biosa girip hemen kapatın ve boot menüdende boot opsiyonlarından açılış ekranını disable yapmanızda da fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 26 Aralık 2010; 23:47:16 >
  • @ Cupra_R

Ekran kartını baska bir pc de denedim son msajımdan bu yana banamısın demiyor.Sorunuda hallettim sorun Win7 64 bit önceden yüklü iken ob için gerekli olan yazılımlar vardı ben onların hiç birini kaldırmadan ekran kartını taktım sürücüsünü indirip yükledim sonra bu sorun oldu bende kart takılı iken format attım ve sonuc sorun yok umarımda bundan sonrada olmaz.
    Birde 64 bit demişsin ben bios'tan söylediğin özelliği enable yaptım suanda 3.2 mhz olarak yazan yerin üzerinde, açınca 3.6 mhz olarak cıktı sorun yok, artık oc mi oluyor yoksa 6 çekirdekte aktifmi oluyor bilmiyorum.Kısaca sorunsuz suanda win 7 ultimate 64 bit.

@ parkboy

Kullanmakta oldugum ram'ler cl9 serisi ki ilk defa amd sistemi kullanıyorum ve işlemcisinden tut anakartına kadar nedir biostan nasıl bir ayar verilmelidir bilmiyorum bunun ile ilgili sorularım oldu forumda ama tam cevap alamadım.Bendeki cl9 sersini ram 'lerin ayarlarını cl7 'ye göre ayarlayabilirmiyim peki desteklermi? desteklerse bu ayarları nerden nasıl bulabilirim? Sende bu anakarttan kullanıyorsun sanırım bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilirmisin.

OC yapmadan sistemin kendi stabil değerlerinde kullanmak için ne yapmak gerekiyor.Bu turbo unlocker acık olsa ne oluyor kapalı olsa ne oluyor ?Biostan ob özelliğini kapatırsam mavi slot devre dısımı kalır? kalırsa harici ekran kartı x8 hızındamı calısır.
    Son olarak bios sürümü bende 24.08.2010 sürüm 1606 olarak geciyor sitesinde ise 2010/12/10 sürüm ise 1106 olarak geçiyor şimdi bunlardan hangisi daha yeni ve sorunsuz ve güncellemek mantıklımı?

• quote:

]Kullanmakta oldugum ram'ler cl9 serisi ki ilk defa amd sistemi kullanıyorum ve işlemcisinden tut anakartına kadar nedir biostan nasıl bir ayar verilmelidir bilmiyorum bunun ile ilgili sorularım oldu forumda ama tam cevap alamadım.Bendeki cl9 sersini ram 'lerin ayarlarını cl7 'ye göre ayarlayabilirmiyim peki desteklermi? desteklerse bu ayarları nerden nasıl bulabilirim? Sende bu anakarttan kullanıyorsun sanırım bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilirmisin.

Şöyle söyleyeyim 2000 mhz cl9 ramlerin olduğunu farz edelim, bu ramlerin hızını 1600 mhz olarak kullanırsan gecikme zamanını cl8'e veya 1333 mhz'e kadar indirirsen cl7 gibi gecikme zamanlarına çekebilirsin.

quote:

OC yapmadan sistemin kendi stabil değerlerinde kullanmak için ne yapmak gerekiyor.Bu turbo unlocker acık olsa ne oluyor kapalı olsa ne oluyor ?Biostan ob özelliğini kapatırsam mavi slot devre dısımı kalır? kalırsa harici ekran kartı x8 hızındamı calısır.
    Son olarak bios sürümü bende 24.08.2010 sürüm 1606 olarak geciyor sitesinde ise 2010/12/10 sürüm ise 1106 olarak geçiyor şimdi bunlardan hangisi daha yeni ve sorunsuz ve güncellemek mantıklımı?

1)Ramlerine göre davranman gerekir, eğer o.c'siz kullancaksan sistem kaç mhz görürürse ramleri, öle bırakman gerekir ama gecikme zamanlarını 300 mhz kaybettiğinde 1 kademe düşürmen iyi olabilir. (örnek cl8-8-8-27 ise cl7-7-7-24 olabilir)
    2)Turbo evo ve core unlocker'ın fabrika ayarları kapalı gelir ve öle kalması istisnalar hariç normal olandır.
    3)Onboard ekran kartını disable yapmak biostan ekran kartı ayrıyeten kullananlar için en mantıklısıdır ama fiziki olarak anakarta beyaz yuvaya takılması için gelen parça ayrı taktığınız ekran kartının pciex 16 olabilmesi için zorunludur. Zaten onboard ekran kartıyla da bir ilişkisi yoktur ayrı ekran kartı takıldığı durumda gerekli bir parçadır, mavi slotu x16 yapar.
    4)Bios güncelemek genelde hep iyi sonuç verir çünkü üretici firmalar bunu gelişmekte olan diğer sistem parçalarıyla çıkabilecek sorunları gidermek için kullanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 27 Aralık 2010; 0:48:55 >

• @FoxPark

Sorununuz ekran kartından kaynaklanıyor. Dikey çizgiler genelde ekran kartı ram inin arızalı olduğuna işarettir ve bildiğim kadarıyla tamişri mümkün değildir. Garanti kapsamında yenisi ile değiştirilir sanıyorum.
  • @ FoxPark

Hocam çok teşekkürler, demekki genel bir sorun değilmiş.Gizli çekirdekler belkide 64bitde sorun verdiği için kapatılmış amd tarafından.Artık fazla kurcalamadan 2 cekirdekli 64bitde kullanıcam işlemci darboğazı olursa x6 destekli işlemci ile değişirim yalnız arkadaşlar siz siz olun gizli çekirdekden hayır beklemeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 27 Aralık 2010; 18:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@FoxPark

Sorununuz ekran kartından kaynaklanıyor. Dikey çizgiler genelde ekran kartı ram inin arızalı olduğuna işarettir ve bildiğim kadarıyla tamişri mümkün değildir. Garanti kapsamında yenisi ile değiştirilir sanıyorum.

Dünden bu yana oyunlarda sorun cıkmadı oynamayda devam ediyorum ama içime kurt düştü şimdi eğer ram lerinde bir sorun varsa oyunların dısında da sorun cıkarmazmıydı mesela 3d mark 11 test etmek için çalıştırdım sorunsuz testi bitirdi bir puan verdi ama kac verdiğini hatırlamıyorum.Ayrıca ekran kartını ben DH'in yarısmasından kazamıştım elimde ayrıca 5770 var 6850 'de oyunlarda daha iyi performans alırım diye kullanıyorum yalnız garantisi varmı yokmu bilmiyorum ki varsada bunu nasıl ögrenebiliriz bilginiz varmıdır bu konuda?

/>

• merhabalar bu anakartı almayı dusunuyorum x6 serısı bır cpu ıle yanlız merak ettıgım bu hybrıt ozellıgı hakkında mevcutta 4830 1gb ekran kartım var bunu anakartın ekran kartı ıle hybrıt yapabılırmıyım? yapılırsa bana avantaj saglarmı?
  • AMD sitesinden hybrid yapılabilecek ekran kartlarını bulabilirsiniz. HD34XX serisi ile hybrid yapılabiliyor olması lazım. Diğer serilerle yapılamıyor, bir şekilde yapanlarda sorunlarla karşılaşmışlar.
  • ok tesekkur ederım
  • bu anakartlı sistemime ekran kartı almayı düşünüyorum.Aklımdaki 5770 ama ilerde bir tane daha ekleyip cf yapmak amacım yalnız cf yapınca 8x mi çalışıcak yoksa 16x mi bunu sormamın nedeni forumda x8 le x16 arasında yapılan testde 5-6 fps lik bir farkın olduğu ortaya cıkdı.Bizim anakartımızda bu değer kaç?

Diğer bir konu ise psum bunun için yeterli olurmu ?

AMD Phenom II X2 555 Black Edition AM3 3.2GHz
    AsuS M4A89GTD PRO/USB3
    GSKILL 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1333Mhz CL7 1.5V
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK
    GIGABYTE GZ-X7 550W AKTIF PFC MidT

psu 550w ama üsütünde yazanlar şöyle +12v1 +12v2 18a 18a 432w. +3.3v +5v 130w diyor.yalnız işlemciyide 4 cekirdekli olarak kullanıyorum buda güç artışına neden oluyor.5770 cf için yeterli olurmu bu psu ve kasa?
  • ben vga switch kartını kaybettim yenisini nerden bulabilirim?.8x sacmalığı canımı sıktı.gtx 570 kullanıyorum.kullanmayan biri kargoyla gönderebilirmi :D?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

ben vga switch kartını kaybettim yenisini nerden bulabilirim?.8x sacmalığı canımı sıktı.gtx 570 kullanıyorum.kullanmayan biri kargoyla gönderebilirmi :D?

Çizgi elektroniki arayın, yardımcı olacaklardır.
  • arkadaşlar ben ekran kartı swictini taktığım zaman bilgisayar açılmıyor. çıkardığım zaman çalışıyor hatta ekran kartı bozuk diye göndericektim iyki başka bir yerde denemişim. ekran kartı bozul değilmiş. sonra aklıma onu çıkarıp çalıştırmak geldi ve çalıştı. peki eskiden bu swichle çalışırken şimdi niye çalışmıyor anlamadım gitti.

saygılar
  • @So say we all

Durum tam olarak nedir? Aşamalar nasıl gelişti?

Önce çalışıyordu aynı ekran kartıyla, birden mi çalışmamaya başladı? Bir donanım yada yazılım (bios gibi) değişikliğimi yaptınız? Switch hangi slotta, kart hangi slotta takılı? Bilgisayar açılmıyor derken, hiç güç gitmiyormu anakarta, yoksa ekrana görüntümü gelmiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: So say we all

arkadaşlar ben ekran kartı swictini taktığım zaman bilgisayar açılmıyor. çıkardığım zaman çalışıyor hatta ekran kartı bozuk diye göndericektim iyki başka bir yerde denemişim. ekran kartı bozul değilmiş. sonra aklıma onu çıkarıp çalıştırmak geldi ve çalıştı. peki eskiden bu swichle çalışırken şimdi niye çalışmıyor anlamadım gitti.

saygılar

aynısı oluyodu bende sora denerim dedim kaybettim :D dram ledi yanıp sönüyo fanlar çalışıyo ama ekrana görüntü gelmiyo dimi
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.