Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu şu karta hala ram seçemedim. 250-300 tl arası bütçem var. En stabil olanı hangisidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

quote:

Orijinalden alıntı: So say we all

arkadaşlar ben ekran kartı swictini taktığım zaman bilgisayar açılmıyor. çıkardığım zaman çalışıyor hatta ekran kartı bozuk diye göndericektim iyki başka bir yerde denemişim. ekran kartı bozul değilmiş. sonra aklıma onu çıkarıp çalıştırmak geldi ve çalıştı. peki eskiden bu swichle çalışırken şimdi niye çalışmıyor anlamadım gitti.

saygılar

aynısı oluyodu bende sora denerim dedim kaybettim :D dram ledi yanıp sönüyo fanlar çalışıyo ama ekrana görüntü gelmiyo dimi

aynen öyle hocam görüntü gelmiyordu. 4 saatim gitti bozuldu zannettim ekran kartı.

• ters takmış olabilirmisiniz acaba ? ters takıldığında, yani beyaza ekran kartı, maviye switch takıldğında dediğiniz gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

ters takmış olabilirmisiniz acaba ? ters takıldığında, yani beyaza ekran kartı, maviye switch takıldğında dediğiniz gibi oluyor.

yoksa sanmıyorum bunca zamandır çalışıyordu sorun yoktu birden oldu. İşlemciye yakın olan tarafta swicht takılı uzak olandakinde ekran kartı takılıydı. zaten şimdi en son update yaptım. yarın falan denerim bi daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So say we all -- 3 Ocak 2011; 21:36:12 >
  • ben de yeni aldım bu anakartını. yeni sistemim:

asus m4agtd-pro
    phenom 955 be
    2x2gb gskill
    500gb WD Cav. Black

şöyle bir sorunum var arkadaşlar, ilk başta pcyi eski hdd ve win xp ile açtım pc açıldı fakat mouse ve klavye pc tanımasına hatta biosta çalışmasına rağmen xp açılınca çalışmadı. tamam dedim yeni işletim sistemi kurayım(zaten kuracaktım windows üzerinden kurabilirmiyim diye denedim). bootable dvd ile win7 64 bit kurdum yeni hddye. bu seferde eski hdd hangi sata girişine takarsam takayım tanımıyor.

ayrıca en başta boot ekranında neredeyse 30-40 saniye bekliyor daha sonra bi 10-15 saniye sonra pc sorunsuz açılıyor. quickboot açık, full screen logo show kapalı, pc açılırken asus un bir zımbırtısı var adını unuttum şimdi onu da kapattım boşuna süre kaybetmemek için.
  • Eski HDD iniz sağlammıydı?
  • eski hdd sağlam dediğim gibi başta xpyi açtı. eski hddyi eski sistemle deneyip hiç olmazsa yedeklemediğim bazı şeyleri yedeklemeyi deniyeceğim. ama pcnin geç açılması hakkaten sinir bozucu onun hakkında bir öneri var mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality_

eski hdd sağlam dediğim gibi başta xpyi açtı. eski hddyi eski sistemle deneyip hiç olmazsa yedeklemediğim bazı şeyleri yedeklemeyi deniyeceğim. ama pcnin geç açılması hakkaten sinir bozucu onun hakkında bir öneri var mı acaba.

hocam hayırlı olsun yeni sisteminiz.Aynı işlemciyi ve anakartı kullanıyoruz, siz cekirdek açmayı denediniz mi? Eğer açtıysanız ve sorunlarınız hal olduysa, win7 64 bitde 4 çekirdek aktifken açmayı deneyebilirmisiniz?

Benim sistemimde 32 bitde 4 cekirdek sorunsuzken 64 bitde sorun yaratıyor ve hiç açılmıyor.Sizde bir denerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cupra_R -- 5 Ocak 2011; 17:11:55 >
  • dostum benim işlemci x4 955 be, x2 555 veya x3 serisi ile karıştırdın sanırım :S

sorunuma şöyle bir güncelleme yapayım :

eski hddyi tekrar eski sisteme bağladım ne yaptıysam orda da tanımadı sanırım hdd arızalandı ama bir günde nasıl bu hale geldi anlamadım hiçbir sorun yoktu. sistem açılış hızı da eski hddyi çıkarınca normale döndü boot screende hddyi tanımaya çalışıyor ama tanıyamıyordu sanırım o yüzden zaman kaybı yaşıyordum.
  • HDD arızalı olduğunu tahmin etmiştim ama siz sağlam diyince kesin bişey diyemedim. Özellikle bot ekranında çok beklemesi genelde donanım sorununa işaret eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality_

dostum benim işlemci x4 955 be, x2 555 veya x3 serisi ile karıştırdın sanırım :S

sorunuma şöyle bir güncelleme yapayım :

eski hddyi tekrar eski sisteme bağladım ne yaptıysam orda da tanımadı sanırım hdd arızalandı ama bir günde nasıl bu hale geldi anlamadım hiçbir sorun yoktu. sistem açılış hızı da eski hddyi çıkarınca normale döndü boot screende hddyi tanımaya çalışıyor ama tanıyamıyordu sanırım o yüzden zaman kaybı yaşıyordum.

Yeni sistemi achi modda kurmuşsanız eski hdd'de ki xp de ide modda kurulmuşsa boot edilmeyebilir, eğer boot sektörde bir sorun yoksa biostan jmicron chipsetini ide moda alıp eski hdd'nizi oraya takın(bu sata 5 ile 6. portları kontrol eden chiptir.) hdd'niz arızalı değilse çalışacaktır diye düşünüyorum.

• Herkese Merhabalar,öncelikle bu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim,

bendede Asus M4A89gtd/pro usb3 anakart var ve bende bu anakart ile ilgili başıma gelenleri paylaşmak istiyorum

Anakart iyi hoş güzel de bazı problemlerle karşılatım onları yazmak istedim,belki alacak arkadaşlara yardımcı olur

1)öncelikle ram den bahsedeyim, arkadaşlar bende Patriot 4gb(2*2)ram vardı 1600 mhz cl8 ddr3 dual kit ram.ilk başlarda bu ramı kullanırken 4gb olarak kullanırken sorun yoktu,ama 3 ay sonra bir 4 gb daha aynı dual kitten aldım ve ram 8 gb oldu,ancak tüm ram slotlarını doldurduktan sonra pc açılmadı nedeni ise 4 tane ramın 1600 mhz de olmasıydı 1600 den 1333 mhz e çektim açıldı,yoksa görüntü gelmiyordu açılmıyordu pc.buna mukabil ram voltajı auto yapmak ve zamanlamalarıda auto yapmak zorunda kaldım yoksa stabilite sorunları yaşıyordum.8 gb ram ile kullancak arkadaşlara duyurulur.

2)Pciexpress den çalışan Ocz revo X2 Pciexpressx4 SSD alacaktım ama anakartın Pciexpressden boot özelliği yokmuş onun için Sata SSD aldım ocz vertex 2,,ancak yeni çıkacak biosta bunun yani pciexpressden boot özelliğinin düzeltileceği aldığım bilgiler arasında yer alıyor,Pciexpress den çalışan yüksek performanslı SSD alacaklara duyurulur.

3)normalde pc yi sorunsuz kullanırken,bazen pc yi yeniden başlattığım durumlarda durduk yerde ilk açılış ekranında f1 default bios,f2 loaded bios falan tarzı uyarılar çıkıyordu ayda 1 kesin oluyordu,yani biosta bir hata yada eksiklik var gibi bir uyarı geiyordu düzeltmek için şu yada başka bir şeye basın diyordu yani bir nevi error mesajı idi,biosa girip hemen çıkma ile sorun düzeliyordu ama ayda 1 kesin oluyordu yinr bu hata,

benim başıma gelenler bunlar arkadaşlar,sizleri anlattıklarımla umarım sıkmamışımdır

• ayrıca yeni bios çıkmış beyler ilgilenenlere duyurulur,biraz önce asusun sitesine baktım,sistem stabilitesini geliştirdiklerini yazmışlar açıklamaya, yeni biosun özelliği buymuş,

Description; M4A89GTD PRO/USB3 BIOS 1703
    Improve system stability.

File Size 1.02 (MBytes)
    2010/12/31 update

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 6 Ocak 2011; 12:28:35 >
  • BU ANAKARTTA EKRAN KARTINI TAKIP 8X ALAN ARKADAŞLAR BİOS PİLİ VE ANAKARTIN 8 PİNLİ KABLOSUNU ÇIKARTSIN 5 DK BEKLEDİKTEN SONRA TAKSIN 16 OLARAK GÖRECEK...EKRAN KARTI VE SVİC KARTTA DAHİL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 6 Ocak 2011; 17:18:07 >
  • Arkadaşlar yeni bios u yükleyen varmı .Ben yükledim Bende bazı sorunlar çıktı (eskileri saymazsak tabiki) açılışta yeni cpu takıldı f1 bas setup a gir f2 ye bas default yap uyarıları çıkıyor.Bazende ses kartında durduk yere bir jak çıkarıldı bir jak takıldı mesajları gelmeye başladı. bilgilerinize....
  • En son bios u yükledim. Hiçbir sorun yok, bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

En son bios u yükledim. Hiçbir sorun yok, bilginize.

bende yükledim hiçbir sorun yok yeni biosta,ancak arkadaşında dediği gibi ilk başta f1 ve f2 bas diyor orda f1 basıp girip ayarları yapıp çıkıyorum sorun kalmıyor,orda f1 ve f2 ile uyarı vermesinin sebebi cmos u siliyoruz ya ondan işlemciyi yeni görüyor düzeltme ayar yapmanı istiyor
  • Elbette yeni bios yükleyince, bios ayarlarını def. yapıyor o nedenlede ayarları girmemizi istiyor. O bir sorun değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Elbette yeni bios yükleyince, bios ayarlarını def. yapıyor o nedenlede ayarları girmemizi istiyor. O bir sorun değil zaten.

ama yeni biosda da hala ram sorunu devam ediyor sanırım,

4*2 gb olarak 8 gb patriot ramim var,8 gb ddr3 cl8 1600 mhz özelliklerine sahip bir ram,hala default ayarlarda çalıştıramıyorum default derken ramin default ayarlarından bahsediyorum,

ram cl8 ama gecikme değerlerini cl8 yapınca donuyor gecikme değerini auto yapmazsam anakart sapıtıyor auto yapınca cl8 olan rami cl9 da çalıştırıyor

ram 1600 mhz olan kendi default değerlerinde donuyor 1600mhz olmasına rağmen,1333 mhz de sorun olmuyor ama ,1.65v verdim 1.7 volt verdim ama olmuyor 1600mhz de bilgisayar açılmıyor 8gb ta,

ama 4 gb ta cl8 ve 1600 olarak kullanılıyor 8 gb ta kullandırtmıyor anakart,

8gb ta pc açılsa bile masaüstü geliyor hemen donuyor pc,reset atıyorum,

bir çözümü varmıdır.8 gb da sorun var ama 4 gb da sorun yok. 8gb ram auto(cl9) ve 1333mhz de 8gb sorunsuz çalışıyor ama defaultta 8gb çalışmıyor.. auto yapmak gerekiyor ne yapabilirim sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 14 Ocak 2011; 11:43:53 >

• yazmıştım önceden vga switch kart kaybolmuştu bugün buldum.önceden taktıgımda görüntü gelmiyodu dram yanıp sönüyodu.

quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

BU ANAKARTTA EKRAN KARTINI TAKIP 8X ALAN ARKADAŞLAR BİOS PİLİ VE ANAKARTIN 8 PİNLİ KABLOSUNU ÇIKARTSIN 5 DK BEKLEDİKTEN SONRA TAKSIN 16 OLARAK GÖRECEK...EKRAN KARTI VE SVİC KARTTA DAHİL...

anakartın resmi üzerinde göstersen dediğin parçaları zahmet olmazsa :) fazla anlamamda
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.