evet şu anda ekran kartını aşağıya taktım ve swichi yukarı taktım ama yine *8 gözüküyor. acaba ayarlarla oynamakmı gerekiyor...
Ayar yapmana gerek yok direk kart 16X gorecektir.İlk slota Vga Switch kartı 2. slota da ekran kartını taktigin zaman 16x calisyor.
quote:
Orijinalden alıntı: metinolampx
bende bu x16, x8 durumunu sonradan farkettim ve aşağı taktım. Bu durum pek hoşuma gitmedi. Ne kadar farkediyor acaba x8 ile x16 arası performans ?
Bu konuda yapılmış testler var, X8 ile X16 arasında fark yok. Ha belki cf-slı kurulumlarında ya da çok güçlü ekran kartı kullanımlarında (HD5970 gibi) fark olur mu? onuda test etmek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: SpawnOnur
Ayar yapmana gerek yok direk kart 16X gorecektir.İlk slota Vga Switch kartı 2. slota da ekran kartını taktigin zaman 16x calisyor.
peki anakartın sol üst tarafındaki güç girişlerinin plastiğide kaldırıp hepsini takmak gerekir mi yoksa açık olan kısma takmak yetiyormu ? ayrıca hepsini taksak bir problem ile karşılaşırmıyız acaba ?
Bu durumda X16 olması gerekiyor. Ekran kartını birkaç kez söküp tekrar tak, bios sıfırla v.s. uğraş biraz. Bak benden bir SS taze taze.
@metinolampx
4 pin de takarsınız ama oc yapıldığı zaman özellikle ihtiyacı olan gücü karşılayabilmesi için 8 pin takılması öneriliyor. (Ben ilk kez 8 pin kullandım bu anakartta bugüne kadar hep 4 pini takardım, 4 ü takmazdım)
bende kullanıyorum bu anakartı athlon x3 440 ile 4. çekirdek açıldı ama l3 önbellek açılmadı
3.6 overclock yaptım stabil kullanıyorum anakart baya iyi daha gider
cok acil olarak,
Windows 7 install ekraninda takildim kaldim, driver isteyip duruyor...
muhtemel driver'lari kendi CD'sinden arattiriyorum fakat banamisin demiyor...
help!
@scorpionteam
Tam olarak yüklemenin neresini kastettiniz? Bende 5-6 defa Win7 kurdum ama hiç driver felan istediğini hatırlamıyorum.
problem kurmaya calistigim windows ile ilgili sanirim... simdi eski diskim ile actim windows'u, cakilmadi ona da sastim... zira eski board nvidia chipset'li idi...
Valla bende arkadaslar ekran kartı yukarda olsun dıye ustekı kucuk parcayı cıkarıp o yuvaya taktım gtx 460'ı.Sizce kayda deger bır performans farkı olurmu dedıgınız gıbı kucuk parcayı beyaz slota ve gtx 460 ı mavı solota taksam
Olması gereken zaten mavi slota kart, beyaz slota aparat. Bu şekilde kartınız x16 olarak çalışacaktır. X8-X16 arasında ise fark nerdeyse yok.
Arkadaşlar bende bu anakartı alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Yalnız bir sorunum var.İşlemci soğutucum OCZ Gladiator MAX.Soğutucuyu 4 pinlik CPU Fan kısmına taktığım zaman pc yi açtığımda CPU Fanı dönmüyor.Fanı başka bi bilgisayara taktım ve fan da hiçbir sorun yok ve çalışıyor.Daha önce de bu fanı kullanıyordum zaten.Fakat işlemcimin stok fanını taktığım zaman ilk açılışta çalışıyor.Sorun acaba biostaki CPU Fanın ayarlarından kaynaklanıyor olabilir mi ?
CPU fan kısmına değilde başka bir sokete mesela kasa fanına takınca çalışıyor mu?
Onu denemedim hocam eve geçince onu da deneyeceğim.Yalnız dediğim gibi stok fanı takınca stok fan çalışıyor.OCZ'nin fanını da başka bir bilgisayara taktığımda da çalıştı.
Suna da dıkat edın ben stok fanını cpu fan yazan degılde dıgerleınden bırıne takmıstım calısıyordu ama cpu fan yok gıbı bır hata verıyordu
Arkadaşlar biostan CPU Q Fan seçeneğini disable yaptım ve şu anda çalışıyor.Sanırım Q Fan seçeneği açıkken işlemci tam ısınmadan fan dönmeye başlamıyordu.Kapattım ve fan çalışıyor şu anda.Yalnız sistemi açtıktan 3-4 saniye sonra CPU fanı dönmeye başlıyor.Normalde açılışta kasa fanları hemen devreye giriyor.Sizde de durum böyle mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Lionheart
Arkadaşlar biostan CPU Q Fan seçeneğini disable yaptım ve şu anda çalışıyor.Sanırım Q Fan seçeneği açıkken işlemci tam ısınmadan fan dönmeye başlamıyordu.Kapattım ve fan çalışıyor şu anda.Yalnız sistemi açtıktan 3-4 saniye sonra CPU fanı dönmeye başlıyor.Normalde açılışta kasa fanları hemen devreye giriyor.Sizde de durum böyle mi ?
Evet orda sıkıntı yok. Hoş benimki fan kontrolcüye bağlı ve daimi 1300 rpm açılıştan kapanışa sabit.
Bu arada Q Fan Enabled olsa bile fanın düşük devirde dönmesi lazım. Q Fan enabled yapınca seçenekler olması lazım. Sılnet, turbo v.s. v.s. onlara baktın mı? Hatta hatırladığım kadarıyla sende seçebilmen lazım min. ve max. rpm oranlarını.
Evet hocam o seçeneklerin hepsine baktım.Orayı biraz daha ayrıntılı inceleyeceğim.
Ya arkadaşlar birçok o/c denememe rağmen aleti stabil şekilde çalıştıramadım sanırım voltaj konusunda hata yapıyorum yada anakart filan arızalı herhalde bilemedim..Birde CPUZ de Gpu Core sizde 898mhz gözüküyor bende bu değer 490mhz civarı bu nasıl olur?Birde ram normalde 1.65v le çalışması lazım biosta default ta 1.50v civarında gözüküyor ben 165V yaptığım halde CPUZ de 1.60V gözüküyor
Amd X6 1055T Asus M4a89gtd pro usb3.0 Gskill trident CL9 ddr3 2000mhz ram 500W fsp saga II extra ekran kartım yok