Şimdi Ara

Asus m5a97 r2.0 Kasa fanlarını hızlandırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyundayken işlemci 65 C diye uyarı alıyorum. Oyundan çıkıp Al Suite'den baktığımda, internette gezinirken bile işlemci ısısının 45 C lerde olduğunu görüyorum.

CPU fanı 5075 rpm de kıvranıyor.
    Buna karşılık 3 tane Cha Fan duruma aldırış etmeden 1000 rpm lerde takılmakta.
    Fan Expert ile Cha fana yaptığım müdahaleler fayda etmemekte.
    Bios güncel, Al Suite güncel, yok mu bu Cha fanların hızını arttırmanın bir yolu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaskoPusko -- 13 Haziran 2014; 1:44:25 >

• Al Suite II programından Tool sekmesine gir. Ardından Fan Xpert'e tıkla. Orada CPU Fan'ın yanındaki kutucuktan Turbo'yu veya %100'de dönmesini istiyorsan Disable'yi seç. Aynı şekilde Fan Name'den de Chasis Fan'ı seç ve onada CPU Fana yaptığını yap. Maalesef stok fan kullanıyorsan bu ısı ve ses sorununun çözümü yok. En temizi yeni bir soğutucu almak. CoolerMaster Hyper 212 Evo tavsiye ederim. 120TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Al Suite II programından Tool sekmesine gir. Ardından Fan Xpert'e tıkla. Orada CPU Fan'ın yanındaki kutucuktan Turbo'yu veya %100'de dönmesini istiyorsan Disable'yi seç. Aynı şekilde Fan Name'den de Chasis Fan'ı seç ve onada CPU Fana yaptığını yap. Maalesef stok fan kullanıyorsan bu ısı ve ses sorununun çözümü yok. En temizi yeni bir soğutucu almak. CoolerMaster Hyper 212 Evo tavsiye ederim. 120TL.

ncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.

Fan Expert 2'yi Asus'un sitesinde bulamadım. Fan Expert 1 ile dediklerini yapıyorum ama CHA Fanlar hala 1000 rpm civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaskoPusko

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Al Suite II programından Tool sekmesine gir. Ardından Fan Xpert'e tıkla. Orada CPU Fan'ın yanındaki kutucuktan Turbo'yu veya %100'de dönmesini istiyorsan Disable'yi seç. Aynı şekilde Fan Name'den de Chasis Fan'ı seç ve onada CPU Fana yaptığını yap. Maalesef stok fan kullanıyorsan bu ısı ve ses sorununun çözümü yok. En temizi yeni bir soğutucu almak. CoolerMaster Hyper 212 Evo tavsiye ederim. 120TL.

ncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.

Fan Expert 2'yi Asus'un sitesinde bulamadım. Fan Expert 1 ile dediklerini yapıyorum ama CHA Fanlar hala 1000 rpm civarı.

Sanırım fanların son hızda çalışıyor. 61 derece işlemci boştayken mi yoksa oyundan falan mı çıkmıştın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    Boştayken 40 - 45 C civarı, 60 C civarlarını oyundayken alıyorum. İşlemciyi garantiye versem mi? Burada görünen CHA Fanların haricinde kasaya iki fan daha takılı. Bu yüzden rakam çok yüksek geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaskoPusko

Boştayken 40 - 45 C civarı, 60 C civarlarını oyundayken alıyorum. İşlemciyi garantiye versem mi? Burada görünen CHA Fanların haricinde kasaya iki fan daha takılı. Bu yüzden rakam çok yüksek geliyor.

Kutunun içinden çıkan işlemci fanını kullanıyorsun sanırım. Bu sıcaklıklar normal. Eline para geçince işlemci soğutucu almanı ôneririm. CoolerMaster Hyper 212 Evo. İşlemci ve kasa fanların en yüksek hızda çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Stok fan kullanıyorum, evet. 212 Evo dahil bir iki soğutucuya baktım. Yarın kararımı verip alırım inşallah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.