Şimdi Ara

ASUS M5A97 Serisi Kullananlar Kulübü (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.725
Cevap
26
Favori
114.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bende r2 var sistemi topladim pc calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor. Eski anakarti takiyorum goruntu geliyor ne yapmam lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelyus

Arkadaslar bende r2 var sistemi topladim pc calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor. Eski anakarti takiyorum goruntu geliyor ne yapmam lazim

Hangi ram takıyorsun ram uyumsuz olabılır.
  • Arkadaşlar merhaba bu kartın r2.0 modeli var bende ne yaptıysam bios ekranına gelemedim.USB bios flashback ile son biosunu yüklediğimi tahmin ediyorum.İşemcim phenom ii x6 1090t ramlerim team elite team elite 4gb ddr3 1333mhz cl9 dual kit (2x2gb) toplamda 8 gb ve bunlar yine bir asus m4a785td-v evo kart üzerinde çalışıyorlar.Tek tek tüm slotları ve MemOk tuşunu da kulanarak tamıtmaya çalıştım yok banamısın demiyor.Ekranda görüntü yok belki ekrana görüntü vermez diye yuvarlak uc girişli klavyede taktım yok yok.Bir de Dram ışığı ben memok tuşuna basınca yanıyor aynı karar yanıp sönüyor hiç birişlem yaopmadığı belli gücü kesmeyinde kapatılamıyorda.Sorun ne olabiilir.Ben ramden şüpheleniyorum ancak memokun işlevi zaten rami tanımak değilmi.Üstelik zaten çalışıyorlar.Sorun sizce nerededir
  • arkadaşlar merhaba, benim de elimde r2.0 modeli var. düne kadar hiç bir sorun yaşatmamıştı bana ama dünden beri ard arda sorunlar yaşıyorum. önce ekrana görüntü gelmedi, ramlari söktüm taktım düzeldi format attım sonra bir iki kere yine gelmedi ekran ama tekrar resetleyince düzeldi. şimdi de hub bağlantısında güç yüklenmesi hatası veriyor. ayrıca açılırken ramlerin oradaki kırmızı led bir kere yanıp sönüyor ve açılıyor. bios'u güncelledim bütün bu işlmelerden önce, ilgisi olabilir mi bilmiyorum. çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • Beyler r2.0 modelini kullanıyorum. Birgün ekrana bu görüntü geldi(fotoyu yüklerken hata veriyor görüntü bu linkte mevcuthttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108385503&p=1#108386433 ) ve bilgisayarı bidaha açamadım çok gizemli bi olay yaşıyorum.
    -Ekranda görüntü yok
    -Fare ve klavyede ışık yok
    -Bütün fanlar dönüyor ama devirleri biraz düşük gibi.
    -Hdd ve dvd rom çalışıyor
    -İşlemci taş gibi soğuk makine çalışırken.

Başka bir psu ile denedim sorun psu da değil. Başka ekran kartı ile de denedim sorun devam ediyor. Şimdi bu noktada sorun işlemci kaynaklı mı anakart kaynaklı mı nasıl anlayabilirim. Duruma göre sağlam parçayı satıp amd yi terkedicem intele geçicem. Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhç_78 -- 2 Eylül 2015; 15:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oh yeah konu yanıyor.
  • arkadaşlar bende M5A97 EVO R2.0 anakart var, bios u güncellerken resimdeki gibi bir hata veriyor güncelle yemiyorum sorun nedir acaba
     ASUS M5A97 Serisi Kullananlar Kulübü

• mhç_78 kullanıcısına yanıt
    Bir önceki bilgisayarımda bende böyle bir olayla karşılaşmıştım,sorunumun anakarttan kaynaklandığını anladım, daha doğrusu anladık, anakartı yakmıştım. o.c yaparken oldu.
    ama işlemcide ve diğer parçalarda sorun yoktu. geçmiş olsun.
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    Sağolasın dostum benimde anakart yanmış yabancı forumlarda da benimle aynı sorunu yaşayan hatrı sayılır insan var galiba bu modelde bir sıkıntı var. Ama eski ekran kartım da Asus'tu 4830 vardı ve oda böyle durduk yere arıza yaptı ve birdaha asus alırsam allah benim belamı versin. Çok çektim bu firmadan monitörüm de Asus o bari sağlam çıksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar m5a97 r 2.0 modelini kullanan biri anakartın işlemci takılan yerin tam arka yüzününü fotoğrafını ekleyebilirmi.Anakartı dürbün ön camıyla inceledim.Sanırım sorunumu buldum.Dirençlerden birinin koptuğunu düşünüyorum.Sorunumu yukarıda yazmıştım tekrar yazayım.Tüm bağlantılar tamam fanlar çalışıyor fakat bios ekran gelmiyordu.Ramden şüphelenmiş değiştirmiştim yine sorun devam ediyorduİşaretlediğim yerde bende direnç yok ancak sanki daha önce varmış gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: abraxsas

arkadaşlar bende M5A97 EVO R2.0 anakart var, bios u güncellerken resimdeki gibi bir hata veriyor güncelle yemiyorum sorun nedir acaba

Asusun bios araçları arasında renamer var onu indirip bios dosyasının yanına açın bir kere çalıştırın.Bios dosyasının adını değiştirecek ondan sonra tekrar yüklemeyi deneyin.Böyle yükleyemezsiniz

Yada elle bios dosyanızın ismini değiştirin şöyle olmalı

" M5A97E20 "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanN61 -- 12 Eylül 2015; 11:08:56 >

• hasanN61 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabınız için, sorunumu hallettim ,sorun flaşı biçimlendirirken NTFS Formatında değilde FAT32 formatında biçimlendirmek gerekiyormuş,
    burada bu bilgiyi paylaşmayı unuttum sizin sayenizde hatırlamış oldum ,hatırlatmış olduğunuz içinde ayrıca teşekkürederim.
  • M5a97 le r 2.0 acaba amd fx 8300 için nasıldır? Bu "le" ne demekki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manchester United -- 14 Eylül 2015; 10:38:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX8300 için hiç iyi olmaz. LE demek Low Edition demek. Yani o serinin en baz modelidir. Daha da açmak gerekirse oc kapasitesi en düşük ve en özelliksizidir. FX 6 ve 8 serisi kullanıcılar en az m5a97 r2.0 kulanmalıdır.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • R 2.0 da bütçeyi artık zorluyor. Bütçeyi kısıtlı olduğu için.

• Gösterdiğin yerde direnç var dostum.

M5a97r2.0

• Hocam r 2.0 ile le arasında çok fark varmıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhç_78

Gösterdiğin yerde direnç var dostum.

M5a97r2.0

Teşekkür ederim kendim tamir etmeye çalışacaktım ancak önceki gün servise gönderdim.Bakalım ne kadar masrafı çıkacak nasıl oldu anlamadım galiba soğuk lehimdi kargoda taşınırken de düştü.Teşekkür ederim bu arada ilginiz için

• Nedemek geçmiş olsun inşallah fazla masraf çıkarmazlar.

• Aşırı bir fark yok Le olan modelde mofset soğutucusu yok ve o.c için pek uygun değil birde ön panel usb 3.0 bağlantısı yok kısaca R.2 modelinin kırpılmış hali.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.