Şimdi Ara

ASUS M5A97 Serisi Kullananlar Kulübü (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.725
Cevap
26
Favori
114.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de ilk satılan "asus m5a97" var. ilk aldığım günden beri usb , Ethernet vb donanımlarda sıkıntı yapıyor. hele hele usb girişinden çektiğimi başka hiçbir şeyden çekmedim.
    mesela bir usb ye bağlı usb modem var. başka bir usb ye usb bellek takınca usb modem bağlantısı kesiliyor. bazen usb girişi hiç çalışmıyor, bazen çalışıyor. usb 2.0 cihaz bağlayınca "bu cihaz daha hızlı çalışabilir" uyarısı geliyor.zaten usb 2.0 neden daha hızlı çalışabilir diyor. anlamıyorum.
    anakart güncellemesi yapayım diyorum. asus un sitesinde güncelleme dosyaları var. çok karışık. anakartın bütün ihtiyacı olan sürücüleri tek bir dosyaya yüklememişler. illa teker teker yapman gerekiyor. ya da ben ne yapacağımı bilmiyorum.
    sizden isteğim. bu ürünün bütün sürücülerinin bulunduğu bir dosya var mı? ayar yapmadan "çalıştır" diyerek kullanabileceğim bir dosya. varsa sevinirim.

• aksu01 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir fark olmuyor açıkcası ilk başta daha iyi performans veriyormuş gibi oluyor ama aynı sorunlar devam ediyor yine bende R.2 modeli vardı onu kenara atıp Msı 970 gaming aldım bunda'da aynı sorunlar var anlayacağın sürücüleri iyi olmadığı için böyle.
  • mrb
    m5a78 de max cpu voltaj seçeneği vardı
    m5a97 evo r2.0 aldım lakin bunda max cpu voltaj seçeneğini bulmadım!?
  • selamun aleyküm arkadaşlar phenom 2 x4 965 be işlemcim var ve 2.el m5a97 r2.0 almayı düşünüyorum önerir misiniz ?? ve piyasası ne geçiyor garantili ürün için teşekkürler..
  • Selam arkadaşlar bir sorum olucak lütfen yardımcı olun bende bu seri anakart var ,

Bios uyarı sesilerini tam olarak nasıl kaptabilirim ?
    Anakartın üzerine baglı olan hoparlörü bulamadım , veya bios ayarından kapatma varmı ?
  • asus m5a97 evo r2.0 için GSKILL F3-14900CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1866Mhz kullanıyorum. 8 gb daha ram almak istiyorum 1866mhz ve 14900CL9D farklı olsa uyum sağlarmı yoksa 1866mhz 14900CL9D uyumlu olmak zorundamı ?
  • Merhaba arkadaşlar. m5a97 le r2.0 anakartım var. fakat windows8.1 için chipset sürücüsü ne asus un kendi sistesinde ne de anakartın cd sinde var? anakartın chipset sürücüsü de olmak zorunda değil mi? yoksa 8.1 için chipset kurmaya gerek yok mu? düz m5a97 de windows 8.1 de chipset sürücüsü de kuruyordum. m5a97 le r2.0 da gerek yok mu? teşekkürler..
  • merhaba arkadaşlar ,

ayrı bir başlık olarak açmadım kullanıcı kulübünü görünce.bende de m5a97 le r2.0 var ve uzun bir süredir sorunsuz çalışıyor.lakin son birkaç gündür cpu fan error almaya başladım.sistem değerleri 3200 küsür rpm olarak gösteriyor.işin garip tarafı,biosa girip yalandan çalışma modunu (turbo,standard,silent v.s. ) değiştirince sistemi başlatması.belki de bununla bile alakası yoktur ama bir şekilde sistemi sorunsuz tekra başlatıyorum.büyük ihitimalle basit bir problem ama ne olduğunu merak ediyorum.benzer problem yaşayan arkadaşlarımız var mı.bu arada işlemci 1055t ve sunbeam core contact soğutucu var.soğutucu anakart üzerinden ayarlıyorum.kendi ayar çubuğunu takarsam düzelir mi?
  • mrb arkadaşlar m5a97 re2 kullanıcısıyım format attım fakat chipset diriverini bi türlü kuramıyorum win8.1 64bit yüklühttp://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows%208.1%20-%2064 siteden düzgün bir şekilde indirmeme rağmen (uygulama yükleme paket yükleme hatası) aldım bu durumla karşılaşan varmı

cihipset diriverini kurmasak sorun çıkarmı

SAYGILAR
  • yusufkes Y kullanıcısına yanıt
    İlk defa bu driveri görüyorum . Bu anakartın sanırım driverı yok zaten uefi sistem olarak başlıyor.

Tavsiyem ASUS AI Suite II kurup bios update yapıp devam edebilirsin.

Eğer birşeyler kurucam diyorsan burdan birşeyler kurabilirsin :)

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/
  • teşekkür ederim floky amaç birşeyler kurmak değil bios update yaptım sadece merak ettiğim amd sitesinden 970 chipset driver diye indirdiğim dosyayı neden kurmuyor
  • yusufkes Y kullanıcısına yanıt
    İndirmede bir hata olmuş olabilir baştan indirip denemen'de fayda var.
  • Alınır mı bu anakart? Sene 2015 olmuş ama hala gideri var mıdır?
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Seneyle alakası yok senin bütçene ve ne istediğine bağlı bir durum.
  • şimdi faturaya baktım da , 216TL ye almışım bu anakartı
  • Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var.Anakartım kafayı yemiş durumda :)

Sorun şu ; anakartın bios ayarı kendi kendine sıfırlanıyor ve ssd diskimi bazen görmüyor gördüğü zamanda bazen dosyaların eksik olduğu uyarısı veriyor.Tabi bunu ara sıra yapıyor yani 2 3 günde bir oluyor..Bilgisayarı güç düğmesine basılı tutup kapattıp tekrar açınca normal bir şekilde başlıyor ve hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyor.Bazende açılırken diğer depolama yaptığım disklerden açmaya çalışıyor.Bütün bunlar kendi kendine oluyor.Yani bilgisayarı normal kullanıp kapatıyorum bir sonraki gün açarken bunlarla karşılaşıyorum.Bazende bir programı açmaya çalışırken donup kalıyor ve resetleyince normal çalışmaya başlıyor.

SSD diski hata tarama vs. gibi tüm testlerden geçirdim ve herhangi bir arıza batsector vs.şeylerle karşılaşmadım.Corsair'in SSD Toolbox programında da testlerden geçiriyorum sağlıklı ve sağlam görünüyor.

Format atıp başka işletim sistemi kuruyorum sorun yine devam ediyor. O.c ile 3.5 ghz olan işlemcimi 4.5 ghze çıkarttım bazen açınca bakıyorum işlemci O.C ayarları sıfırlanmış ve orjinal haline yani 3.5 GHZe geri düşmüş oluyor.Soğutmada bir sıkıntı yok.Sıvı soğutma kullandığım için aşırı ısınma olmuyor.

Sorun hakkında bir fikri olan varsa yardım ederse sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~~hyperion

Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var.Anakartım kafayı yemiş durumda :)

Sorun şu ; anakartın bios ayarı kendi kendine sıfırlanıyor ve ssd diskimi bazen görmüyor gördüğü zamanda bazen dosyaların eksik olduğu uyarısı veriyor.Tabi bunu ara sıra yapıyor yani 2 3 günde bir oluyor..Bilgisayarı güç düğmesine basılı tutup kapattıp tekrar açınca normal bir şekilde başlıyor ve hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyor.Bazende açılırken diğer depolama yaptığım disklerden açmaya çalışıyor.Bütün bunlar kendi kendine oluyor.Yani bilgisayarı normal kullanıp kapatıyorum bir sonraki gün açarken bunlarla karşılaşıyorum.Bazende bir programı açmaya çalışırken donup kalıyor ve resetleyince normal çalışmaya başlıyor.

SSD diski hata tarama vs. gibi tüm testlerden geçirdim ve herhangi bir arıza batsector vs.şeylerle karşılaşmadım.Corsair'in SSD Toolbox programında da testlerden geçiriyorum sağlıklı ve sağlam görünüyor.

Format atıp başka işletim sistemi kuruyorum sorun yine devam ediyor. O.c ile 3.5 ghz olan işlemcimi 4.5 ghze çıkarttım bazen açınca bakıyorum işlemci O.C ayarları sıfırlanmış ve orjinal haline yani 3.5 GHZe geri düşmüş oluyor.Soğutmada bir sıkıntı yok.Sıvı soğutma kullandığım için aşırı ısınma olmuyor.

Hocam anakartı birden fazla ram ile kullanıyorsanız bir müddet tek ram ile çalıştırmayı deneyin.Bir de her ihtimale karşın bios pilini değiştirin.Biosu güncelleyin ve bir hafta deneyin bakalım sorun çıkartıyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

Alınır mı bu anakart? Sene 2015 olmuş ama hala gideri var mıdır?

Alırken uyumlu bir ram ile alın kolay kolay sstem değiştirmezsiniz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanN61

quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

Alınır mı bu anakart? Sene 2015 olmuş ama hala gideri var mıdır?

Alırken uyumlu bir ram ile alın kolay kolay sstem değiştirmezsiniz artık

Teşekkürler. Dolar fırladı. Full HD oyun derdim yok ama nette gezerken takılmayan, 1080P videoyu tarayıcıda takılmadan izletecek güzel bir PC toplamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanN61

quote:

Orijinalden alıntı: ~~hyperion

Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var.Anakartım kafayı yemiş durumda :)

Hocam anakartı birden fazla ram ile kullanıyorsanız bir müddet tek ram ile çalıştırmayı deneyin.Bir de her ihtimale karşın bios pilini değiştirin.Biosu güncelleyin ve bir hafta deneyin bakalım sorun çıkartıyormu

Sorunu çözdüm hocam.

SATA 1 slotu arızalıymış. Oraya taktığım zaman bütün bu sorunları yine veriyor orayı kullanmazsam sorun yok ama.

Yinede ilginiz için teşekkür ederim. İyi günler

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.