Şimdi Ara

ASUS M5A97 Serisi Kullananlar Kulübü (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.725
Cevap
26
Favori
114.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Weisanstein

quote:

Orijinalden alıntı: hasanN61

quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

Alınır mı bu anakart? Sene 2015 olmuş ama hala gideri var mıdır?

Alırken uyumlu bir ram ile alın kolay kolay sstem değiştirmezsiniz artık

Teşekkürler. Dolar fırladı. Full HD oyun derdim yok ama nette gezerken takılmayan, 1080P videoyu tarayıcıda takılmadan izletecek güzel bir PC toplamak istiyorum.

Hocam bu anakartın birçok özelliği üst sınıf anakartta yer alan özellikler.Eğer bütçeniz kısıtlıysa daha ucuzlarına bakın derim çokta ucuz değil bu anakart.İnternette gezinirken bugün sizi zorlayacak bir anakart sözkonusu değil.Sisteminiiz yazarsanız hangisinin yükseltilmesi gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışırım.Anakart söylediğiniz sorun için son değişecek parçadır.Ayrıca internetinizin kalitesinden de emin olduğunuzu varsayıyorum.Ping durumu

• Arkadaşlar bende yeni sistem topladım bugün elime ulaştı, anakart ASUS M5A97 le 2.0 windows 10 u usb üstünden kurmaya çalışıyorum fakat boot menüsünden usb yi seçiyorum, arkasından windowsun kurulum mensüne geliyor mavi ekranda ve anında donup kalıyor öylece sistem. bunun herhangi bir ayarı var mıdır? secure boot seçeneğini falan kapatsak? daha önce başına gelip çözen var mıdır?
  • usb 3.0 portuna takmadan kurulumu başlat düzelmesi lazım yada ram ile alakalı sıkıntı var olabilir.

Benimde sıkıntım var bu nalet kartta raid 0 krulum yaptım Windows 10 tam 2 dakkada kuruldu her şey güzel fakat boot olma muhabbeti mahvetti beni ya raid0 ssd 120 gb 2 adet samsung evo 840 var ve tam 1 dakka sürüyor açılması bu nedir yahu ? raidi bozuyorum diskler buhar oluyor bios bile görmüyor başka karta takıp yeniden fdisk attıktan sonra asus anakarta taktığımda görünüyor biosta. ne saçma bir ürün bu gigabyte ve msi ana kartlarda da raid yapmıştım ama böyle bir rezalet yoktu. raidi bozduğum anda iş bitiyordu. gerçek server sistemlerinde bile böyle durum yok raidi bozdun mu bozdun formatı atınca kuruyor. rezil etti bu kart 2400 mhz ram açmaktan başka hiç bir espirisi kalmadı şeytan diyor at çöpe git al başka ana kart bu dertten de kurtul. şu ana kartı adam etmenin bir yolu yok mudur acaba ??

• quote:

Orijinalden alıntı: huoralcarin

Arkadaşlar bende yeni sistem topladım bugün elime ulaştı, anakart ASUS M5A97 le 2.0 windows 10 u usb üstünden kurmaya çalışıyorum fakat boot menüsünden usb yi seçiyorum, arkasından windowsun kurulum mensüne geliyor mavi ekranda ve anında donup kalıyor öylece sistem. bunun herhangi bir ayarı var mıdır? secure boot seçeneğini falan kapatsak? daha önce başına gelip çözen var mıdır?

sorunu biostan secure boot u kapatarak çözdüm, windowsu sorunsuz kurdum kullanabiliyorum şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huoralcarin -- 15 Aralık 2015; 18:25:00 >
  • M5A97 plus diye bi model var tavsiye olunur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 19 Mayıs 2016; 12:34:24 >
  • benim kartın işlemci kısmından cızırtı tipi çok gıcık bi ses geliyor bunu nasıl çözücem.
  • kullanılabilir miktarını BİOS tan disable yapabiliyorduk fakat aramalarıma rağmen bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim
  • bu anakart da 2 kez kullandım biri amd fx 8320 diğer fx8350 ikisinde de aynı durum. ister stok ister oc ile ısıları bu anakart fazla ölçüyor ve işlemci bu anakartta çok ısınıyor. son bios güncellemesi zaten yok, son bios yüklü..
  • bendede bu anakart var 1 yıldır mavi ekran hatası alıyorum hdd ram ekrankartı değiştirdim mavi ekran hatları gitmiyor mavi ekran yiyince res atıp atıp mavi ekran cıkıyor farkettimki chipsetler ısınıyor ve mavi ekran verdiriyor ne zaman mavi ekran verse dokunuyorum chipsetlere yanıyor resmen napacaz anakartmı değişecez bios vs hep güncelledim sorun aynı yani
  • sistemi değiştireceğim arkadaşlar. bu anakarttan var bende hali hazırda kullanıyorum. ne kadara satabilirim ikinci elde? sorunsuz sıkıntısız.
  • yaklaşık 7 yıldır bu anakartı kullanmaktayım yattım kalktım beddua ettim ve sonunda yandı. mavi ekran,işlemciyi ısıtması beni kudurtmuştu kafayı yemek üzereydim en sonunda yandı kurtuldum ama hd 7850 ekran kartımı da yaktı bu anakartı kim çıkarttıysa yedi cihanda peşindeyim
  • yaklaşık 7 yıldır bu anakartı kullanmaktayım yattım kalktım beddua ettim ve sonunda yandı. mavi ekran,işlemciyi ısıtması beni kudurtmuştu kafayı yemek üzereydim en sonunda yandı kurtuldum ama hd 7850 ekran kartımı da yaktı bu anakartı kim çıkarttıysa yedi cihanda peşindeyim
  • Geçen ay masaüstü sistemime ikinci el olarak aldığım Asus M5A97 EVO R2.0 anakartı taktım. Başta birkaç mavi ekran hatası dışında bir sorun yoktu. Tam olarak sorun nerede başladı hatırlamıyorum ama ses gitti. Ne yaptıysam düzelmiyor. Ses aygıtlarında SPDIF gibi bir şey görünüyor anormal bir şekilde. Jackları falan da görmüyor. HD Audio kablosunu çıkarıp AC97 takınca kulaklık görünmeuye başladı ama bu sefer de arka jaka takınca ses gelmiyor, öne takınca da ses gelmiyor ama bir uğultu duyuluyor. Denemediğim şey kalmadı. Format attım, BIOS kurcaladım, driver kaldırdım kurdum, Ubuntu flash bellekten başlatıp orada denedim orada da ses yok.

Ne yapabiliriz? Bu sorunu yaşayan var mı daha önce?
  • asus m5a97 r2.0 bu anakarta fx 4100 çıkardım fx 8350 taktım hiç bir görüntü yok post ekranı bile yok lütfen yardım bios sürümü 2603 teşekürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar lütfen bir yardım asus m5a97 r2.0 anakartımda fx 4100 işlemci şu an kullanıyorum fx 8350 işlemciyi takınca hiç bir görüntü gelmiyor siyah beyaz pos ekranı bile yok bios sürümüm 2603 yüklü
  • turgaybuz T kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta Advanced Menuye gec orada Boot başlığını seç option rom messages'i keep current yap belki düzelir.
  • Yıllarca M5a97 r2.0 hd 7950 16gb ram fx6100 olarak sistem kullandım bir kere olsun hata vermedi. Burada yazılanları okuyunca çok şaşırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stacker80 kullanıcısına yanıt
    teşekürler dediginizi yapamam çünki ekrana hiç birşey gelmiyor fx 4100 işleciyi takıyorum süper şalışıyor fx 8350 işlemciyi takıyom hiç bir şey yok ekranda normal işlemci fanı vs çalışıyor fakat ekran kartında hiç bir sinyal gelmiyor sanki çünki ekran karında led var fx 4100 takınca ledler yanıyor çünkü işlemci ölmüş olabilirmi saygılar teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgaybuz

teşekürler dediginizi yapamam çünki ekrana hiç birşey gelmiyor fx 4100 işleciyi takıyorum süper şalışıyor fx 8350 işlemciyi takıyom hiç bir şey yok ekranda normal işlemci fanı vs çalışıyor fakat ekran kartında hiç bir sinyal gelmiyor sanki çünki ekran karında led var fx 4100 takınca ledler yanıyor çünkü işlemci ölmüş olabilirmi saygılar teşekürler
    işlemcinin bozulmuş olduğunu gösteriyor.
  • Arkadaşlar sistemimi aşağıya döktüm. Üstadlardan ricam bu anakartı son performansı ile kullanabileceğim şekilde anakarta uyumlu en üst seviye işlemci, ram ve ekran kartı tavsiyesi. Eldeki Ram i başka pc ye takacağım için ram i şu an hiç yok farzedelim.

M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

SAPPHIRE HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX Kasa

SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stentli -- 19 Nisan 2021; 15:59:41 >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.