Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2500K ile bu Anakartı kulanıyorum. Onboard Grafiği kapalı biliyordum, deniyeyim dedim HDMI yi taktım görüntü geldi.

Nereden kapatıyoruz bunu ?
  • beyler pekı Sennheiser PC 350 alsam bu anakart ıle guzel bır oyun keyfı yasarmıyım ses konusunda anakartın ustundekı ses kartı ıdare edermı benı?
    Sağolsun arkadaşın bırı cok ılgılendı onun vasıtası ıle almak ıstedıgım urunler var suan aklımda Sennheiser var ama olmazsa steelseries alıcam arkadaş sayseınde
  • İşlemciyi 2500K 3.3 Ghz (Default) dan 4.2 ye alıyorum hazır profilden. Ama Default'taki gibi işlemci boştayken voltaj düşmüyor. Default'ta hız ve voltaj düşüyor.

4.2 de ise sadece hız düşüyor voltaj yine 1.300 de kalıyor. Bunun çözümü var mıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 25 Mayıs 2012; 20:38:14 >
  • beyler Sennheiser PC 350 aldım ancak pek verım alamadım anakartın ustundekı ses kartından yenı ses kartı almayı dusunuyorum onerılerınız nelerdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kehanist -- 26 Mayıs 2012; 1:49:32 >
  • İşlemciyi 2500K 3.3 Ghz (Default) dan 4.2 ye alıyorum hazır profilden. Ama Default'taki gibi işlemci boştayken voltaj düşmüyor. Default'ta hız ve voltaj düşüyor.

4.2 de ise sadece hız düşüyor voltaj yine 1.300 de kalıyor. Bunun çözümü var mıdır.

Çok mu zor soru oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

İşlemciyi 2500K 3.3 Ghz (Default) dan 4.2 ye alıyorum hazır profilden. Ama Default'taki gibi işlemci boştayken voltaj düşmüyor. Default'ta hız ve voltaj düşüyor.

Çok mu zor soru oldu

intel fanları 2500-2600k kulananlar nerdesiniz her amd yorumuna bir cevabınız vardı , bakın intel kullanan arkadaş bir soru sormuş kaç gündür, hadi yardımcı olun, anakart biosdan birşeyi kapatıyorduk asusda ama hatırlayamadım o hız düşmeside iydir enerjiden tasaruf sağlar , pc yükteyken belirlediğin hızda çalışır yani bir sorun değil o hız artıp düşmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 27 Mayıs 2012; 10:11:45 >

• quote:

İşlemciyi 2500K 3.3 Ghz (Default) dan 4.2 ye alıyorum hazır profilden. Ama Default'taki gibi işlemci boştayken voltaj düşmüyor. Default'ta hız ve voltaj düşüyor.

Çok mu zor soru oldu

cpu voltajı offset mode'a alman lazım. auto ayarda overclock yaptığın için öyle oluyor. şahsen ben defaultta kullanıyorum speedstep kapalı hep 3800 de 1.256 v'de çalışıyor. inip çıkmasını bekleyene kadar tam performans kullanırım :). bilgisayarı güç ayarından tam performans moduna yada, biostan speedstepi kapatarak 1.3v 4.2de hız düşmesi olmadan ve voltaj değişmedende kullanabilirsin, karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 27 Mayıs 2012; 13:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gilth

quote:

Çok mu zor soru oldu

cpu voltajı offset mode'a alman lazım. auto ayarda overclock yaptığın için öyle oluyor. şahsen ben defaultta kullanıyorum speedstep kapalı hep 3800 de 1.256 v'de çalışıyor. inip çıkmasını bekleyene kadar tam performans kullanırım :). bilgisayarı güç ayarından tam performans moduna yada, biostan speedstepi kapatarak 1.3v 4.2de hız düşmesi olmadan ve voltaj değişmedende kullanabilirsin, karar senin.

Ben şimdi aynılarını yazacaktım. Speedstep disabled yaparak arkadaşın dediğini yapabilirsin.Bende enable konumunda boştayken dalgalanmalar oluyor herhangi bir problem yaratmaz.Tercih senin

• Windows tam açılacakken Mavi Ekrana düşüyor :( İşlemciyi Default yaptım yine aynı

Windows Onarmayı yapıyorum ama yine aynı. Windowsu nasıl çalışabilir hale getirebilirim. Fotmat atmadan Windowsu açmam lazım.

Hata ekranı bu

• Hallettim teşekkürler
  • merhaba 29.05.2012 tarihi itibari ile anakartımı(maximus genez/gen3)çizgiye gönderdim bu ikinci gönderişim ilkinde işlemci soketi düzeltilmiş denildi bugun sorduğumda ise değiştirildiği söylendi problemlerime gelince anakartın ısısı 42 dereceden aşagıya düşmüyordu sistem boşta iken.Neyse asıl konu göndermeden evvel anakartın 2.pcıex slotuna ekran kartımı taktığımda görüntü alamıyordum acaba bu doğalmı herkezde olanbir problemmi çünki arakadaslarım 2.slotun slı veya cf yapılırsa kullanılacağından bahsetmişlerdi sizden bunu öğrenmek istedi.bir diğer husus ise anakartım 3 aylık bir donanım ve bir 2kez garantiye gitti duyduğum kulaktan dolama bilgilere göre 3.kez servise gittiğinde anakartın değişmesini talep edebiliyormuşum bu doğrumudur.saygılarımla sağlıcakla kalın.
  • Son BIOS’u yükledikten sonra Bellek’ler 1T çalışmaya başladı :)

Bellek Gskill Ripjaws 2x4 1600 Mhz cl9
  • aynı bellekleri kullanıyoruz dediğiniz gibi bellerler 1T olmustu bir sıkıntınız varmı biostan sizce o.c yapıyormusunuz bilmiyorum ısılarnasıl eski hızınıza ulastınızmı ben 4,6 dan yukarı cıkamadım buyuzden sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

aynı bellekleri kullanıyoruz dediğiniz gibi bellerler 1T olmustu bir sıkıntınız varmı biostan sizce o.c yapıyormusunuz bilmiyorum ısılarnasıl eski hızınıza ulastınızmı ben 4,6 dan yukarı cıkamadım buyuzden sordum.

Hazır 4.2G seçeneğinden fazla O.C. denemedim eski bios ile. Yeni bios ile O.C. denemedim henüz.

Gene Z O.C. rehberi diye bir konu var onu incele istersen. 5.0 Ghz için yapılmış.

Ama Belleklerin 1T olması hoş oldu :)
  • fark ediliyormu bu fark 1T gecikme süresi ile ilgili biliyorum.
    o konuyu bende incelemiştim fakat ısım cok yukarıdaydı bende buyuzden corsair h80 almıstım fakat yeni biosların değişimlerinden dolayı konudaki resimler farklılastı bende birdaha kurcalamadım kendi bildiğim yoldan gittim.
  • Merhaba,

Asus Maximus IV Gen-z/Gen-3
    Intel I5 2500k
    Corsair Vengeance (2*4) 8gb Ram
    Zalman CNPS 9900 Max CPU Cooler
    Seagate 1 TB HDD

sistemi topladım.

Ancak bilgisayarı çalıştırdıktan sonra, anakart hata LED'i üzerinde 34 no'lu kod yazıyor. BIOS ekranı bile gelmiyor.
    Manual'den baktım 34 no'lu kod için CPU post-memory initialization açıklaması mevcut. Sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • aynı problem yuzunden 2.kez anakartı çizgiye yolladım bugun geldi henuz kuramadım sabaha insallah.çizginin soylediği işlemci portu değişmiş isterseniz bir gönderin.ben 3.kez gonderirsem artık anakartın değişmesini talep edeceğim 3 aylık kart 2kez garantiye gidiyor olacak iş değil saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın Mahmut

İnanın bende bilmiyorum. 2 Anakart denedim gittim arkadaşın sistemi söktüm hata vermedi , ama benim anakartta hata verdi ve sistem açılmadı.

Kesinlikle kısa devre yapıyordu.

İşte Benim Canavar Stiker çok hoş duruyor

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

Çok sağlam sistemin var, tebrik ederim.

• arkadaşlar gene-z gen3 için silver arrow sb-e almak istiyorum fakat soğutucu 1. pci slotunun kullanılmasına izin vermiyor mecburen ekran kartını 2. slota takmak gerekiyor sli sistem kurmayacağım için bu önemli değil ama aklıma takılan birşey var ekran kartını 2. slota takınca x16 olarak mı çalışacak yoksa x8 mi onu bilemiyorum bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Sistem:
    Cooler Master Haf X
    Asus Maximus IV Gene-z Gen3
    Intel Core i7 2700k
    Gskill Ares 2 x 4 GB 2133 Mhz
    Seagate Barracuda 2TB
    Asus HD6970 Direct CU II
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.