Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halukkilic

Demin vatan indiriminde görüp aldım bende ama corsair 800d de su soğutmalı olarak kullanacağım, acaba kasada çok küçük mü kalır diye endişelerim başladı. Ama o kadar da küçük değildir herhalde dimi?

sorun olmuyor hocam
    ben deve kadar Cm stacker kasaya taktim
  • boyutunu merak edenler için. anakartı vidaladığınız yerde son kısımdan önce yerde vida yerleri vardır. boyutu oraya kadar gelicek. anakartı söküp bakabilirsiniz neresi olduğuna
  • Yaklaşık 3 gündür i5 2500k işlemcim ile kullanabileceğim Anakart araştırması yapıyorum. Bundan önceki almış olduğum anakart asus p8p67-m pro idi, aldığıma pişman oldum. sürekli boot hatası verip duruyordu. Garantiye gönderdim düzeltip göndermişler. Bu seferde açılırken bios logosunu aşırı derecede yawaş geldiğini gördüm. Sonra anakartı iade ettim. Ve son 3 gündür sorun çıkarmayacağını düşündüğüm, OC yapabileceğim, PCI 3.0 destekleyen maximum performans alabileceğim bir anakart arayışına girdim. Ve sanırım kararımı ASUS MAXİMUS IV GENE/Z-GEN3 ten yana kullanacağım. Merak ettiğim durum şu. Anakartın kutusunun hiç açılmamış ve GEN3 olduğunu nereden anlarım. Çünki bundan önceki anakartın kutusunun açılmış olduğu hakkında şüphelerim vardı.
  • Arkadaşlar merhaba eski konulara biraz göz attım .Version 3203 bios update yaptım şuan.Sanırım değerlerim normal ama emin değilim.i7 3,4 Stok fan kullanıyorum.Değerlerim şöyle:

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiLoN -- 7 Nisan 2012; 23:21:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiLoN

Arkadaşlar merhaba eski konulara biraz göz attım .Version 3203 bios update yaptım şuan.Sanırım değerlerim normal ama emin değilim.i7 3,4 Stok fan kullanıyorum.Değerlerim şöyle:

aman aman . 1.47 volt mu görüyorum orda. max 1.20-1.25 civarı olmalı voltaj defaultta. hemen biosa girip f5 ile default ayarlara dönün. hala 1.47 verirse elle 1.20 ila 1.25 civarı bir değeri elle verin. stok fan ile şu halde işlemciyi rafa kaldırabilirsiniz. değerler anormal yüksek. 3203 sorunlu bir bios diyorlardı nitekim doğruymuş.

• dostum voltajı nereden vereceğimi bilmiyorum sen yazarsan sevinirim ..ben şimdi girip bakacağım..
  • quote:

dostum voltajı nereden vereceğimi bilmiyorum sen yazarsan sevinirim ..ben şimdi girip bakacağım..

bilgisayarı açarken del tuşuna basıp biosa gir önce f5e basın. daha sonra f10 ile kaydedip çıkın. vpu-zden voltaj yazan yer öneml,.1.25 civarına düşmüşse sorun olmaz. eğer hala aynıysa bu sefer yine biosa girip extreme tweaking menüsünde alt tarafta cpu voltageı + - tuşlarını kullanarak 1.25 civarına çekin yine f10 ile kaydedip çıkın. bu kadar. ayrıca bios güncellemesini eğer sisteminiz zaten stabil çalışıyorsa yapmayınız.
  • kardeşim bios da manuel olarak voltah değiştiremedim ..ama bir daha bakıyım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gilth

quote:

dostum voltajı nereden vereceğimi bilmiyorum sen yazarsan sevinirim ..ben şimdi girip bakacağım..

bilgisayarı açarken del tuşuna basıp biosa gir önce f5e basın. daha sonra f10 ile kaydedip çıkın. vpu-zden voltaj yazan yer öneml,.1.25 civarına düşmüşse sorun olmaz. eğer hala aynıysa bu sefer yine biosa girip extreme tweaking menüsünde alt tarafta cpu voltageı + - tuşlarını kullanarak 1.25 civarına çekin yine f10 ile kaydedip çıkın. bu kadar. ayrıca bios güncellemesini eğer sisteminiz zaten stabil çalışıyorsa yapmayınız.

kardeşim bios dan değil de ai suit den çekdim geriye ..

şöyle değerler ..

Burdan geriye çektim .

Isı değeri düştü.Problem olmaz değilmi dostum.Bu sanırım Bios ayarlarınıda otomatik değiştirmiştir inşallah?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiLoN -- 7 Nisan 2012; 23:52:34 >

• quote:

quote:

quote:

şöyle değerler ..

Burdan geriye çektim .

Isı değeri düştü.Problem olmaz değilmi dostum.Bu sanırım Bios ayarlarınıda otomatik değiştirmiştir inşallah?

farketmez. stabil çalışacaktır, sıcaklık değerlerinizede bakarsanız baya bir düştüğünü görürsünüz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle değerler ..

Burdan geriye çektim .

farketmez. stabil çalışacaktır, sıcaklık değerlerinizede bakarsanız baya bir düştüğünü görürsünüz.

dostum bios dan dediğin gibi F5 yaptım ve sonra F10 dedim direk kendisi 1.25 çekdi.İyiki yazmışım.Bios'u sadece ssd alacağım onun için günceliyim demiştim.Yoksa ellemem hiç..SSd için ayrıca soru sorucakdım ama bir an panikledim :) Yardımların için ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle değerler ..

Burdan geriye çektim .

dostum bios dan dediğin gibi F5 yaptım ve sonra F10 dedim direk kendisi 1.25 çekdi.İyiki yazmışım.Bios'u sadece ssd alacağım onun için günceliyim demiştim.Yoksa ellemem hiç..SSd için ayrıca soru sorucakdım ama bir an panikledim :) Yardımların için ayrıca teşekkür ederim.

bende yeni aldığımdan ve nettede yeni biosla ilgili problemler yaşayanlar olduğundan güncellemedim. bende aynı işlemci ve anakartı kullandığımdan bu tür değerleri kontrol altında tutuyorum genelde. neyse çok geç olmadan durumu düzelttik. gönül rahatlığyla kullanırsın umarım :)

• Saol dostum sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.En azından değerleri kontrol ederim sıkıntı çekmeden.Diyorum ki venom fan dan bassediyorlardı baya alsam mı acaba diyorum.Kullandığın fan stok fan mı ?
    Şunu düşünüyorum
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

ayrıca birde ssd olarak ocz mi alsam karar veremedim.120gb bir ssd alacağım..

• Beyler MSI Z77A-GD55 ile bu kartı kıyaslar mısınız. MSI almayı düşünüyorum, hata mı olur?
  • arkadaslar bende corsair h80 aldım biraz once montajı bitti ve anakartın uzerındeki ledler de 80 yazı yor bu ne hatası acaba ve bu hataların anlamını nereden öğrene bilirim.
    birde kasamın üst kısmında 23 cm lik egsoz fan var fakat acılırken calıstı daha sonra durdu.acaba sizde varsa eksoz fanı nereye takıyosunuz yanlısbir girisemi takıyorum suphesı var içimde benim giriş anakartın en altındaki ön panel usb girişlerinin yanına taktım.ankartın ustunde cpu opt giriş var cpu nun yanındaki fan girişi var ve birde ram lerin yanında bir fan girişi var hangisi uygundur.
    buarada sıcaklıklar cpu 25 anakart 31 derecede
    eksoz fan calısmadıgından sıcak sanırım anakart
  • quote:

Saol dostum sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.En azından değerleri kontrol ederim sıkıntı çekmeden.Diyorum ki venom fan dan bassediyorlardı baya alsam mı acaba diyorum.Kullandığın fan stok fan mı ?
    Şunu düşünüyorum
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

ayrıca birde ssd olarak ocz mi alsam karar veremedim.120gb bir ssd alacağım..

bende cooler master hyper 412s var. akasada alabilirsin. ssd olarak ben 120 gb ocz agility kullanıyorum. tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

kartı yeni satın aldım problem yaşayan arkadaşlar için 1 2 şey yazayım.
    kartın default hali ile geldiğinde ai olarak ve iyi soğutulduğu düşünülerek ayarlarda geliyor.
    adı üstünde gamer kasalarda kullanılacağı düşünüldüğünden muhtemelen bunu alan kişi i7li sıvı soğutmalı alacaktır diyip öyle ayarlamışlar biosu. ki alınmalıdır da
    gelelim ısınma problemine ve biosa. kartı ilk aldığımda da bios update yaptığımda da durum aynı idi ısılarda.
    ai mod votaj ve çarpanları kendiniz ayarlamadığınız sürece bilgisayar kendisi ne kadar gereklilik okadar zorlanma şeklinde ayarlayacaktır. yük altına girince basacaktır voltajı. . 1.3 4lere gelecektir verilen voltaj. orta kalite air soğutma ve stock fanlar ile yük bindiği anda 72 üstünde çıkacaktır sıcaklık.
    bios da yanlıs bilgi vermek istemem ama en ufak problem görmedim. daha yeni olduğundna belki kart herşeyini denemedik bilemiyorum.
    ama muhtemelen bios update yaptığınzda sistem default ayarlara döndüğünden voltaj artarak sistemi zorluyor.
    ai mod aslında çok süper bir olay fakat ben de eski amd kullanıcısı olarak pek kurcalamak istemedim. muhtemelen ai mod açıkkende voltaj ve carpanların maximum değerleri ayarlanıyordur. max mhz i gördüm ayarını fakat voltaj olayını ben de bulamadım henüz
    bulduğum voltaj ayarında + 1.260 şeklinde ayarladım bilgisayar açılmadı (aklım gitti yaktım işlemciyi anakartı diye sonra da iyice ögrenene kadar ellemeyim dedim ) eğer ki o default voltaj üzerine + 1.26 veriosa şanslıymışım kart yanmadığına 2.4 voltaj vermiş oldum bi bakıma :P
    iyi bir sıvı soğutma veya noctua airler için beklediğimden şuan stock fanla 3.8 fan ayarı turboda. de kullanıyorum işlemciyi ileride kesinlikle 4.2ni o/c yaparım bu karta muhtemelende stabilim 4.6 olucaktır.
    bu başlığı okumadan almıştım kartı ama gayet memnun kaldım diyebilirim şimdilik.
    buna ek olarak bu kartı düşünenlerin ses kartı durumu kesin akıllarına takılmıştır.
    kart için şunu diyeyim oyuncunun işini fazlası ile karşılayan onboardlara göre daha net görünen bir ses kalitesi aldım. ama eski kullandığım xtreme music gibi kartların altında. onboarddan sonra extreme i taktığımda fark hissetmiştim kristalize özelliğini açınca. bundaki creative desteği yazılımsal olduğundan okadar fazlasını beklemeyin. ama dediğim gibi tatmin edici ses alacaksınız çok fazlasını aramayan için. kartın ben de şuan acemisi sayılırım varsa merak ettiğiniz denenmesini bakılmasını istediğiniz birşey yardımcı olabilirim

Hocam bende yeni sistem toplayacağım bu senin anlattığın olayı tam olarak anlayamadım . Özelden konuşsak olur mu tam olarak bi tartışsak senle ? Mesajını bekliyorum . !

• beyler bios son surume update yapdım kasa fanlarım calısmıyor nasıl gerı donebılırım acaba 0402 surumune ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: flat_kil

quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

kartı yeni satın aldım problem yaşayan arkadaşlar için 1 2 şey yazayım.
    kartın default hali ile geldiğinde ai olarak ve iyi soğutulduğu düşünülerek ayarlarda geliyor.
    adı üstünde gamer kasalarda kullanılacağı düşünüldüğünden muhtemelen bunu alan kişi i7li sıvı soğutmalı alacaktır diyip öyle ayarlamışlar biosu. ki alınmalıdır da
    gelelim ısınma problemine ve biosa. kartı ilk aldığımda da bios update yaptığımda da durum aynı idi ısılarda.
    ai mod votaj ve çarpanları kendiniz ayarlamadığınız sürece bilgisayar kendisi ne kadar gereklilik okadar zorlanma şeklinde ayarlayacaktır. yük altına girince basacaktır voltajı. . 1.3 4lere gelecektir verilen voltaj. orta kalite air soğutma ve stock fanlar ile yük bindiği anda 72 üstünde çıkacaktır sıcaklık.
    bios da yanlıs bilgi vermek istemem ama en ufak problem görmedim. daha yeni olduğundna belki kart herşeyini denemedik bilemiyorum.
    ama muhtemelen bios update yaptığınzda sistem default ayarlara döndüğünden voltaj artarak sistemi zorluyor.
    ai mod aslında çok süper bir olay fakat ben de eski amd kullanıcısı olarak pek kurcalamak istemedim. muhtemelen ai mod açıkkende voltaj ve carpanların maximum değerleri ayarlanıyordur. max mhz i gördüm ayarını fakat voltaj olayını ben de bulamadım henüz
    bulduğum voltaj ayarında + 1.260 şeklinde ayarladım bilgisayar açılmadı (aklım gitti yaktım işlemciyi anakartı diye sonra da iyice ögrenene kadar ellemeyim dedim ) eğer ki o default voltaj üzerine + 1.26 veriosa şanslıymışım kart yanmadığına 2.4 voltaj vermiş oldum bi bakıma :P
    iyi bir sıvı soğutma veya noctua airler için beklediğimden şuan stock fanla 3.8 fan ayarı turboda. de kullanıyorum işlemciyi ileride kesinlikle 4.2ni o/c yaparım bu karta muhtemelende stabilim 4.6 olucaktır.
    bu başlığı okumadan almıştım kartı ama gayet memnun kaldım diyebilirim şimdilik.
    buna ek olarak bu kartı düşünenlerin ses kartı durumu kesin akıllarına takılmıştır.
    kart için şunu diyeyim oyuncunun işini fazlası ile karşılayan onboardlara göre daha net görünen bir ses kalitesi aldım. ama eski kullandığım xtreme music gibi kartların altında. onboarddan sonra extreme i taktığımda fark hissetmiştim kristalize özelliğini açınca. bundaki creative desteği yazılımsal olduğundan okadar fazlasını beklemeyin. ama dediğim gibi tatmin edici ses alacaksınız çok fazlasını aramayan için. kartın ben de şuan acemisi sayılırım varsa merak ettiğiniz denenmesini bakılmasını istediğiniz birşey yardımcı olabilirim

Hocam bende yeni sistem toplayacağım bu senin anlattığın olayı tam olarak anlayamadım . Özelden konuşsak olur mu tam olarak bi tartışsak senle ? Mesajını bekliyorum . !

pm den de yardım olabilirim fakat sorularınızı buraya yazarsanız başkaları da okuyup bilgilenirler. forumların da amacı bu zaten değil mi

bu arada arkadaşlar ek bir bilgi vereyim. bios ayarlarını dediğim gibi yapmanıza ragmen cpu stress test lerde işlemci sıcaklık değerleriniz 70 gibi değerleri geçiyorsa full yük altında hiç overlock yapılmadan. fan montajında problem olmuş olabilir.
    i7lerin stock fanlarını monte ederlen insanlar 4 slotu da iyice bastırıyor oturdu sanıyor. o vidaları çevirip çıt gibi bir oturma sesi gelmediği sürece aslında tam oturmuş değildir soğutucu. kullanıcılar genelde bunu bilmediği için sadece bastırarak slotun oturdugnu sanıyor. o şekilde anakartı kırarcasına da bastırsanız sonra geriye doğru çektiğinizde soğutucunun çıktığını görürsünüz. fan okadar bastırmadan sonra tam oturmuş gibi görünür hafif temas olduğu için loadda deilken o soğutma da yeterli olur ama dediğim gibi problem çıkar. ısı problemi yaşayan arkadaşlar özellikle bu duruma dikkat etsinler.

@sanalforum
    son bios da böyle bi problem yok normalde. biosda monitorler sekmesinde fan ayarlarına bakın. bunun yanında asus un yazılımı var fanları kontrol etmek için onunla da fanların durumuna bakın bir. küçük bir ihtimal aç kapa yaparken fiziksel bir problem de olabilir. başka bir güç bağlantısı veya yeni bir fanla da control edilmeli. anakartın yan panelinde bulunan reset butonunu da kullanmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalforum

beyler bios son surume update yapdım kasa fanlarım calısmıyor nasıl gerı donebılırım acaba 0402 surumune ??

Son surumden geriye donus yok simdilik.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.