Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bios altindan ya da suite programindan fanin hizini yukseltsen cozeceksin konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps4

quote:

Orijinalden alıntı: Prosatarus

quote:

Kardeşlerim yardım edin bende 9202 li eski versiyon bir bios vardı işlemci ısım oyun oynayım daha doğrusu ne yaparsam yapım kardeşlerim hiç bir şekjilde 42 den üste varmıyordu şimdi bu illeti kurdum
    Maximus IV GENE-Z BIOIS 3203 işlemcim 80 derecelere çıkıyor yardım edin asus suite devamlı kutucukla uyarıyor işlemciniz aşırı ısındı diye kuran kardeşlerim yardım etsin biosta sıkıntımı var rog ne yapmış böle
    bekliyorum kardeşlerim işlemcim i72700k sorunsuzdu bu eski 9202"di sanırım sorunsuz kullanıyordum habire sağdan suite uyarıyor kutucukla hatta şuan 86 oldu yav ne oluyor helppp yanıyor işlemcim

Bu nedir uyumlu değilse değiştircem bu versiyonu
    * Enable support for Intel Next Gen 22nm Processor E1 stepping MP version CPU.

işlemci hale masaüstünde bile yanıyor yav oc yok hiç bişiy yok remleri standart 1600 aldım eskisi gibi herşeyim bu nedir Allah aşkına

Hocam tek problemin ama iki ihtimalin var

Birinci ihtimal anakart'in bios ayarlarinda bir farklilik olmus ve fan hizi oldukca dusmus, Bios altinda Cpu Fan hizini yukselterek ya da bu ayarlari bilmiyorsan bios u default hale cevirmen ise yarayacaktir
    ikinci ihtimal anakartla ilgili olmadan, direk islemci fanin calismiyor
    eger programla bulamam dersen kasanin yan kapagini acip fanin calisip calismadigini kontrol edebilirsin, once fanin dusuk hizla da olsa calistigindan emin olmak lazim

Hocam kasam açık cnps 10 extrem var i72700k stok fanlan kullanmıyorum:=)
    şimdi default yaptım zaten işlemci bu seferde 22 derecelerde filan göstermeye başladı konvert programını bir açıyorum yine veryansın 1600 mhz"ye ayarlamayıda vazgeçtim remin bence bu bios saçma gelebilir lakin bizim i72700k"lara olmuyor 22 dereceden Allah
    aşkına nasıl hemen en ufak boyutlu bir programla 80 veya 70 dereceye çıkar pcı suite saçmalamıyor gerçekler bunlar bu bios hatalı arkadaş ben yine canım kanım benim bidanem 9002 düşüyorum uraşamam

Ne yaptıysam dönemedim:
    Eyvah kardeşlerim 9002 dönülmüyor pc suite ile yapmak istedim eski ubdatemi malesef olmuyor yav ben ne yapıcam bu versiyonu hiç ama hiç beyenmedim birkere cayır cayır yanıyor işlemci en ufak uygulamada nasıl olucak uyumlu değl bu versiyon bizim işlemcilerimize yardım edin kardeşlerim

senin kullandığın soğutucunun üzerinde hız ayarı var onunla dene

• quote:

Kardeşlerim yardım edin bende 9202 li eski versiyon bir bios vardı işlemci ısım oyun oynayım daha doğrusu ne yaparsam yapım kardeşlerim hiç bir şekjilde 42 den üste varmıyordu şimdi bu illeti kurdum
    Maximus IV GENE-Z BIOIS 3203 işlemcim 80 derecelere çıkıyor yardım edin asus suite devamlı kutucukla uyarıyor işlemciniz aşırı ısındı diye kuran kardeşlerim yardım etsin biosta sıkıntımı var rog ne yapmış böle
    bekliyorum kardeşlerim işlemcim i72700k sorunsuzdu bu eski 9202"di sanırım sorunsuz kullanıyordum habire sağdan suite uyarıyor kutucukla hatta şuan 86 oldu yav ne oluyor helppp yanıyor işlemcim

işlemci hale masaüstünde bile yanıyor yav oc yok hiç bişiy yok remleri standart 1600 aldım eskisi gibi herşeyim bu nedir Allah aşkına

Hocam Cpu-z programını açın ve oradan işlemci voltajına bakabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Hocam Cpu-z programını açın ve oradan işlemci voltajına bakabilirmisiniz

Kardeşlerim Hepinize Teşekkür ederim şuan işyerindeyim akşam voltajıydı şusuydubusuydu neyi varsa bakıcağım yalnız bu bios bişiyler
    yapıyor bu anakarta anakart sıfır yağ gibi gül bahçe 9202 yazılımı ile gül destan geçiriyoruk voltaj yüksekse eğer ne yapmam lazım bios pilini hatta bütün sıfırlamaları yaptım yanıyor uyugulama açınca lakin boşta 22 derece ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps4 -- 17 Mart 2012; 14:36:02 >

• Warnning bios inner framevork was changed Tehe Bıos İmage cant use ın this motherboard plase specifty one
    yardım edin bu hatayı veriyor ve biosu aşşa indirtmiyor Nerden bulaştım bu Allahın cezası 3302 ye hatalı kardeşlerim bu bios

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps4 -- 17 Mart 2012; 23:43:00 >
  • quote:

Warnning bios inner framevork was changed Tehe Bıos İmage cant use ın this motherboard plase specifty one
    yardım edin bu hatayı veriyor ve biosu aşşa indirtmiyor Nerden bulaştım bu Allahın cezası 3302 ye hatalı kardeşlerim bu bios

Hocam eski sürüme dönmesi biraz zor bios üzerinden yada Windows üzerinden döndürmek zor olabilir ama MSdos üzerinden yazılabilirse dönme olasılığı olabilir ama garanti veremem anakartın biosuda göçebilir . Bende 3203 yüklüydü Asus Maximus zgene/gen3'te ne ısı problemi nede başka problem vardı sizde neden böyle oldu bilmiyorum. muhtemelen anakart fazla voltaj veriyor işlemciye Voltajı elle girerek yeni bios çıkana kadar idare edebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Warnning bios inner framevork was changed Tehe Bıos İmage cant use ın this motherboard plase specifty one

Hocam eski sürüme dönmesi biraz zor bios üzerinden yada Windows üzerinden döndürmek zor olabilir ama MSdos üzerinden yazılabilirse dönme olasılığı olabilir ama garanti veremem anakartın biosuda göçebilir . Bende 3203 yüklüydü Asus Maximus zgene/gen3'te ne ısı problemi nede başka problem vardı sizde neden böyle oldu bilmiyorum. muhtemelen anakart fazla voltaj veriyor işlemciye Voltajı elle girerek yeni bios çıkana kadar idare edebilirsiniz.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2299813
    abi sen bir bakıver voltaj normal değilmi?
    Information on how to use the AMI FLASH DOS Utility.
    BUPDATER Flash BIOS tool under DOS.(V1.24)
    bu program ile nasıl aşşa çekeriz bu biosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps4 -- 18 Mart 2012; 0:20:16 >

• bios da elle gir voltaj değerini
  • quote:

quote:

quote:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2299813
    abi sen bir bakıver voltaj normal değilmi?
    Information on how to use the AMI FLASH DOS Utility.
    BUPDATER Flash BIOS tool under DOS.(V1.24)
    bu program ile nasıl aşşa çekeriz bu biosu

Hocam voltaj normal

Bilmiyorum nasıl eski bios geri yüklenir

• arkadaşlar benim kafama takılan birşey var. biraz araştırdım ama tam bir bilgi bulamadım. şimdi bildiğim kadarıyla asus anakartlarda ai suite diye bir program var ve o programla birçok ayarın yanı sıra anakarta bağlı fanların hızlarını kontrol edebiliyorsunuz. şimdi ben bu anakartı alsam ayrıyetten bir fan kontrolcü almam gereklimi yoksa fanları anakarttaki girişlere bağlayıp programla kontrol edebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

arkadaşlar benim kafama takılan birşey var. biraz araştırdım ama tam bir bilgi bulamadım. şimdi bildiğim kadarıyla asus anakartlarda ai suite diye bir program var ve o programla birçok ayarın yanı sıra anakarta bağlı fanların hızlarını kontrol edebiliyorsunuz. şimdi ben bu anakartı alsam ayrıyetten bir fan kontrolcü almam gereklimi yoksa fanları anakarttaki girişlere bağlayıp programla kontrol edebilir miyim?

her ne kadar fan kontrolcü kadar ince ayar yapamasan da fan expert den kontrol mümkün. standart, silent, turbo .vb ayarları var kısacası fanları sessiz bir şekilde anakarta bağlayarak kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

arkadaşlar benim kafama takılan birşey var. biraz araştırdım ama tam bir bilgi bulamadım. şimdi bildiğim kadarıyla asus anakartlarda ai suite diye bir program var ve o programla birçok ayarın yanı sıra anakarta bağlı fanların hızlarını kontrol edebiliyorsunuz. şimdi ben bu anakartı alsam ayrıyetten bir fan kontrolcü almam gereklimi yoksa fanları anakarttaki girişlere bağlayıp programla kontrol edebilir miyim?

her ne kadar fan kontrolcü kadar ince ayar yapamasan da fan expert den kontrol mümkün. standart, silent, turbo .vb ayarları var kısacası fanları sessiz bir şekilde anakarta bağlayarak kullanabilirsin

cevap için teşekkürler, peki her fanı ayrı ayrı standart, silent diye ayarlayabiliyor musunuz yoksa kasadaki bütün fanlar için tek bir mod mu seçmelisiniz. kasa olarak haf 912 plus almayı düşünüyorum ve üzerinde 4 tane fan olacak. kışın 2 tanesini kapatmayı düşünüyorum, anakarttan sanırım kapatamayacağım için fan kontrolcü almam grekecek.

• fanlar kasa cpu olarak 2 ye ayrılıyor tek tek ayarlayamıyoruz malesef ama cpu fanı için ayrı kasa fanları için ayrı modda çalıştırabiliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

fanlar kasa cpu olarak 2 ye ayrılıyor tek tek ayarlayamıyoruz malesef ama cpu fanı için ayrı kasa fanları için ayrı modda çalıştırabiliyoruz

teşekkürler, bu konu kafama çok takılıyordu, sayende kesin kararımı verdim bir fan kontrolcü alacam artık.
  • i7 2600k ve maximus gene-z anakartım var. işlemci ya 1600 yada 3800mhzde çalşıyor. Burası normal fakat hiç 3400e düşmüyor direk turbolu 3800 ve voltaj olarak ramlerden dolayı muhtemelen 1.256 veriyor 1600 ve 3800mhzdede bu sabit. default ayarlarındada böyle, ben xmp ile ramleri 1866 yaptım sadece. bunu nasıl çözebilirim? yapmam gereken ayarlar varsa söylerseniz memnun olurum.

bir de ilk açılışta bi kez kısa bip sesi çıkıyor fakat sorunsuz açılıyo. bu nedendir ve bu sesi kısmanın bir yolu var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 28 Mart 2012; 14:10:38 >
  • kartı yeni satın aldım problem yaşayan arkadaşlar için 1 2 şey yazayım.
    kartın default hali ile geldiğinde ai olarak ve iyi soğutulduğu düşünülerek ayarlarda geliyor.
    adı üstünde gamer kasalarda kullanılacağı düşünüldüğünden muhtemelen bunu alan kişi i7li sıvı soğutmalı alacaktır diyip öyle ayarlamışlar biosu. ki alınmalıdır da
    gelelim ısınma problemine ve biosa. kartı ilk aldığımda da bios update yaptığımda da durum aynı idi ısılarda.
    ai mod votaj ve çarpanları kendiniz ayarlamadığınız sürece bilgisayar kendisi ne kadar gereklilik okadar zorlanma şeklinde ayarlayacaktır. yük altına girince basacaktır voltajı. . 1.3 4lere gelecektir verilen voltaj. orta kalite air soğutma ve stock fanlar ile yük bindiği anda 72 üstünde çıkacaktır sıcaklık.
    bios da yanlıs bilgi vermek istemem ama en ufak problem görmedim. daha yeni olduğundna belki kart herşeyini denemedik bilemiyorum.
    ama muhtemelen bios update yaptığınzda sistem default ayarlara döndüğünden voltaj artarak sistemi zorluyor.
    ai mod aslında çok süper bir olay fakat ben de eski amd kullanıcısı olarak pek kurcalamak istemedim. muhtemelen ai mod açıkkende voltaj ve carpanların maximum değerleri ayarlanıyordur. max mhz i gördüm ayarını fakat voltaj olayını ben de bulamadım henüz
    bulduğum voltaj ayarında + 1.260 şeklinde ayarladım bilgisayar açılmadı (aklım gitti yaktım işlemciyi anakartı diye sonra da iyice ögrenene kadar ellemeyim dedim ) eğer ki o default voltaj üzerine + 1.26 veriosa şanslıymışım kart yanmadığına 2.4 voltaj vermiş oldum bi bakıma :P
    iyi bir sıvı soğutma veya noctua airler için beklediğimden şuan stock fanla 3.8 fan ayarı turboda. de kullanıyorum işlemciyi ileride kesinlikle 4.2ni o/c yaparım bu karta muhtemelende stabilim 4.6 olucaktır.
    bu başlığı okumadan almıştım kartı ama gayet memnun kaldım diyebilirim şimdilik.
    buna ek olarak bu kartı düşünenlerin ses kartı durumu kesin akıllarına takılmıştır.
    kart için şunu diyeyim oyuncunun işini fazlası ile karşılayan onboardlara göre daha net görünen bir ses kalitesi aldım. ama eski kullandığım xtreme music gibi kartların altında. onboarddan sonra extreme i taktığımda fark hissetmiştim kristalize özelliğini açınca. bundaki creative desteği yazılımsal olduğundan okadar fazlasını beklemeyin. ama dediğim gibi tatmin edici ses alacaksınız çok fazlasını aramayan için. kartın ben de şuan acemisi sayılırım varsa merak ettiğiniz denenmesini bakılmasını istediğiniz birşey yardımcı olabilirim

• arkadaşlar gene-z/gen3 kartımda crossfire yaptım 6850. nedense üstteki karta dvi bağlantımı yaptığımda bios görüntüsü, windows başlatılıyor görüntüsü gelerek normal olarak başlıyor. nitekim ana ekran çıkışımı diğer karta aldığımda ise direk masaüstü geldiğinde geliyor görüntü. yani bios ekranı ve windows başlatılıyor ekranı gelmiyor. bu sorunu nasıl çözebilirim. tecrübe eden varsa paylaşırsa memnun olurum.
  • beyler usb 3 yuvaları 2 adet miş galıba arkada ve board ustunde 2 adet daha varmış bunlar kasa baglantısı ıcın uygunmudur ?
  • Demin vatan indiriminde görüp aldım bende ama corsair 800d de su soğutmalı olarak kullanacağım, acaba kasada çok küçük mü kalır diye endişelerim başladı. Ama o kadar da küçük değildir herhalde dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.