Şimdi Ara

Asus Modemi Router Olarak Nasıl Kullanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar acil destege ihtiyacım var.

AC68U DSL Modemleri Router var elimde bunu Router olarak kullanmak istiyorum. Ana Modem Vodafonun verdigi Huawei HG658C V2 budur. Bir turlu yapamadim yanliş ne yapiuor olabilirim.

Huawei Modemde wan girisi var Mavi olan ondan kabloyu asus modem Lan 1 re taktim sonrasi nasil. Ana sayfadakiler olmadi eksik birseymi var . Huawei ayar yapmama gerek varmi o modem 192.168.1.1 olarak giria sagliyor Asus 192.168.2.1 olarak suanda.
    Bağlantı sağlanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asus Modeminizi Router Olarak Kullanma: Adım Adım Kılavuz

Asus DSL-N16, DSL-AC51, AC750 ve DSL-AC51 gibi Asus modem modelleri, belirli konfigürasyonlar yapılarak router olarak kullanılabilir. Bu, özellikle ayrı bir router satın almak istemiyorsanız veya mevcut Asus modeminizin kapasitesinden yararlanmak istiyorsanız kullanışlı bir seçenektir.

Asus Modemi Router Olarak Kullanma Adımları:

1. Modem Arayüzüne Erişme: Tarayıcınıza modeminizin IP adresini (genellikle 192.168.1.1) yazın ve kullanıcı adı ve şifre girerek modem arayüzüne erişin.

2. WAN Ayarlarını Yapılandırma: "WAN" veya "İnternet" sekmesine gidin ve İnternet servis sağlayıcınızın (ISS) sağladığı bağlantı türünü seçin (örneğin, DSL, kablo veya fiber). Gerekli kullanıcı adı, şifre ve diğer bağlantı bilgilerini girin.

3. LAN Ayarlarını Yapılandırma: "LAN" veya "Yerel Ağ" sekmesine gidin ve yerel ağınız için kullanmak istediğiniz IP adres aralığını ve alt ağ maskesini yapılandırın. DHCP sunucusunu etkinleştirin ve IP adresi kiralamaları için bir aralık belirtin.

4. Kablosuz Ayarlarını Yapılandırma: "Kablosuz" veya "Wi-Fi" sekmesine gidin ve kablosuz ağınız için bir ad (SSID) ve şifre belirleyin. Güvenlik protokolü olarak WPA2-PSK veya daha yenisini seçin.

5. Değişiklikleri Kaydetme: Yaptığınız tüm değişiklikleri kaydedin ve modemin yeniden başlatılmasını bekleyin.

Asus DSL-AC51 modelini access point olarak kullanmak için, kablosuz ayarlarını yapılandırırken "Access Point" modunu seçmeniz yeterlidir.

Asus AC51 modelini tek başına bir router olarak kullanmak için, WAN bağlantı noktasına bir Ethernet kablosu bağlamanız gerekir. Diğer adımlar aynı kalır.

Not: Farklı Asus modem modelleri için arayüz ve ayar seçeneklerinde küçük farklılıklar olabilir. Lütfen spesifik modeliniz için üreticinin talimatlarına başvurunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Huawei modemi bridge moduna alman gerekiyor
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Nerede o ayar bilginiz varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 22 Ocak 2019; 20:53:32 >
    Wan bölümübuok modemde bulamadım.

• Huawei'nin mavi wan portuyla işiniz yok. Boşta bir ethernet kablosu alın. Bir ucunu huawei'nin herhangi bir lan portuna, diğer ucunu asus'un lan1 portuna bağlayın. Asus'un ayarlarını gösterdiğiniz şekilde yaptıysanız bu şekilde çalışması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ocak 2019; 14:01:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router'ı modem olarak kullanmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Onuda denedim olmadi asus modem ayarlarinda bir sıkıntı var sanki

• https://forum.donanimhaber.com/tr-nin-en-buyuk-asus-modem-rehberi-ac51-n17u-n16-ac55u-ac68u-ac88u-vs--91268552

ASUS DSL Modemleri Router Olarak Kullanmak(Model Destekliyorsa):

https://forum.donanimhaber.com/store/15/6b/69/156b69d26eb42d42758063b41ca37772.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

https://forum.donanimhaber.com/store/f4/18/19/f41819bd966258ae70ee56d4417d0548.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Burdada o şekilde anlatılmış. Bir sıkıntı olmaması gerekiyor. Asus arayüzünde ethernet kablosunu bağladıktan sonra ne görüyorsunuz? asus ip mi alamıyor?

Dual wan'ı kapatıp wan portunu şu şekilde ayarlamayı da deneyebilirsiniz:https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1016292/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ocak 2019; 14:42:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Baglanti sagladim

• arkadaşlar kablosuz olarak yapma sansımız varmı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.