Şimdi Ara

Asus Modemlerin Karmaşık Kurulum Klavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Asus Dsl-n12e marka modem aldım Vatandan, itiraf edeyim 138 lira ile biraz kazık yemişim gittigidiyorda 89, hepsiburada'da 129'a bile varmış, neyse, acelem vardı aldık bulunduk, 158'den indirdi ayrıca!

Modem firmasının ve kurulum ekibinin başında kim var ise kullanıcı dostu olmayan ama kullanıcı dostu olduğunu sanan bir yapısı var, bunun bizden kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü birebir klavuzu çevirmişler yabancılar da öyle yazınca öyle olmuş suç bizde değil, klavuz kafa karıştırıcı. Zaten içinden yazılı Türkçe klavuz çıkmıyor CD'de Türkçe bir PDF var.

Her şeyden önce modem meğer kurulu geliyormuş, yani bütün ayarlar yapılı en azından müşteri temsilcisi öyle dedi.

Modemin arayüzüne girip ilk kurmaya başladığınızda sizi karmaşık bir ekran bekliyor. Buna dikkat.

Sizi karşılayan bu ekran tamamen tuzak. Burada yapabileceğiniz bir şey yok ama sizi içinden çıkan klavuz ile beraber bu ekrana sürüklediği için buraya girdiğiniz anda kafanızın karışmadan çıkması ve modemi kurabilmenizin imkan ihtimali yok.

Eğer bu tuzaktan kurtulup da yukarıdaki "Hızlı İnternet Kurulumu" kutucuğuna giremezseniz tuzağın sadece birinci bölümünü geçtiniz demektir. Yoksa diğer labirentte ömrünüzün heba olması işten bile değil, klavuzdan uzak durun, akıl sağlınıza koruyun.

Ve diyelim ki "Hızlı İnternet Kurulumu" bölümüne girdiniz. Burada YGS sınavının ikinci yanıltıcı sorusu ile karşı karşıyasınız.

Burada sizden kullanıcı ismi ve parola isteniyor. Direkt akla gelen şey, wireless kullanıcı adı ve şifre olacağı için, bir ağ adı ile şifra yazıyorsunuz. Sonraki pencerede ise sizden kablosuz ağ adınızı ve şifrenizi istediği anda kafanız ikici defa karışıyor. Peki ama bu istediği tam olarak nedir? Sizden hala internet servis sağlayıcınızın size verdiği kullanıcı adı ve şifreyi sormadı? Buraya da kablosuz ağ adı ve şifrenizi yazıyorsunuz mütemadiyen ve kafanız yine karışıyor.

Bu yazdığınızı da böyle kabul ettiği için size uyarı vermiyor ve her şeyi onaylayıp devam ediyor ve siz internetinizin nasıl bağlanacağını bilemiyorsunuz, çünkü klavuz denilen şey klavuzluk değil bildiğin kafanızı karıştırmak için yapılmış.

CD olarak verilen klavuzda da servis sağlayıcının şifresini nereye yazacağınıza dair tek bir bilgi verilmiyor hepten aptal durumuna düşüyorsunuz ve youtube a girip bir videoda bir aslan parçası meğer ilk ekrana bunun yazılması gerektiğini söylüyor da siz de raat nefes alıyorsunuz, internetiniz sonunda bağlanıyor.

Gelelim ikinci YGS sınav sorusuna. CD ile gelen klavuzda size hemen gelişmiş ayarlardaki: kablosuz, yerel, wan ve güvenlik duvarı ile ilgili ayarları yapmanızı belirten bir çok detay çıkıyor.

Dikkat, bunları yapmaya başladığınız anda kafanız allak bullak olacak ama ben muhakkak Asus Müşteri Hizmetlerini aramanızı tavsiye etmiyorum ama siz yine de arayın. (0216) 524 3000.

Müşteri Hizmetlerine Ulaşmanız o kadar kolay değil. Çünkü telefondaki Asus ürünleri seçenekleri arasında Modem diye bir şey yok! En son seçenek "kablosuz cihazlar ve sonlız (!) ürünleri için beşi tıklayınızı" tercih etmeniz gerekli. Modem kablosuz bir cihaz mı? Sonlız nedir ayrıca affedin. Wireless demiyor eminim.

Bu aşamayı da aştığınız anda sizi başka bir sorun bekliyor. Müşteri temsilcisine modemi bağladım ve internete girdim ama klavuzunuzdaki diğer ayarları yapmakta zorluk çektiğinizi söylediğiniz anda size bizim klavuzdaki ayarlar ile işimiz yok, o ayarları da niye koyduklarını lütfen Asus.com.tr ye bildirin, ben size bu konuda bir yardım yapamiyciğim, siz internete bağlandınız mı tamam gerisini biz de bilmiyoruz diyor ve bütün kurulum işlemi bitiyor.

Kolay gelsin Asus'u güle güle kullanın. Ah emektar ve yardımcı TP Link ekibi nerede Asus nerede. Dağlar kadar fark var da TP Link de virüslü modemleri ile gözümü korkutmayaydı hala o modem markasında kalırdım ben!.

Böylece bir Asus modem kurulumunun daha sonuna geldik, güle güle kullanın...

https://store.donanimhaber.com/aa/74/39/aa74392dce29c5dffb51d216567ac8e3.JPG

Asus Modemlerin Karmaşık Kurulum Klavuzu Asus Modemlerin Karmaşık Kurulum Klavuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Nisan 2016; 10:37:21 >

• virüs ne alaka TP-LINK modemlerde virüs hiç bir zaman olmadı... bence iade et... ucuz olan yerden al...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Birincisi alıp takıp kullandığım cihazı nasıl iade edeyim ayıp, zaten çok yakın bir yer değil gidip gelmem mesaisi 10 lirayı geçer, abartılmış fiyattan vermedi ki, sadece daha ucuzu varmış o kadar.

Öte yandan TP Link modemlerin bazı versiyonlarında virüs olmadığını bilmeyen mi var, foruma bak, olmadı googledan arat olmadı TP Link müşteri hizmetlerini arayarak bile öğrenebiirsin hangi modellerde telafisi zor virüs bulaştığını. Kimseye yalan borcum yok ki marka kötüleme huyum ise hiç yok TP Link gaye iyi markadır 4 senelik modemim. Ama virüs de bir gerçek.

http://forum.donanimhaber.com/m_91265546/tm.htm

http://www.bilgieksenim.com/2015/09/tp-link-modemlerde-virus-sorununa-kesin.html

https://forums.taleworlds.com/index.php?topic=307762.30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Nisan 2016; 22:32:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tècnics

DSL-N12E-C1_1.1.1.2https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/800785BF61F740B38EA912468D1CD7C0Y

Bu yazılımı güncel bunu yükleyebilirsin,

Ayrıca neden kurulumda bu kadar karmaşıklık yaşadın anlamadım , kullanıcı adı ve parolayı yazın ileri tıklayın dediği yerin üstünde yazıyor zaten adsl ayarları hazır olarak, o yazıyı görüp kullanıcı adı ve parolayı yazmak aklına gelmedi mi

• FreeRun kullanıcısına yanıt
    Kurulumunun neden karışık olduğunu belirttim ama tekrar belirteyim. Birincisi zaten içinden her dilde olsa bile bir tane Türkçe klavuz çıkmıyor.

İkincisi az buçuk bu ekrana girmeyi bilen biri iseniz modemin ara yüzünde AĞ EŞLEME MERKEZİ karşılıyor sizi. Bu tamamen bir hata ve yanıltmaca. Bu merkez veya altındaki hiç bir ayar ile alakanız yok, sizi bu pencerenin karşılaması tamamen lüzumsuz, karışıklıktan başka bir şey değil. CD içine konan klavuzda da zaten size AĞ EŞLEME MERKEZİNDEN başlayarak aşağıdaki bütün gereksiz ayarları nasıl yapacağınız anlatılıyor ki sorun da bu, sizin bu ayarları yapmanıza gerek yokmuş ki.

Öteki taraftan söylediğiniz "e ama bu ekranda şifre ile parolayı ne için istemiş çok net yazıyor" demeniz ise herhalde diyorum insanlarla dalga geçmek için buraya yazı yazıyorsunuz ya da Asus şirketinde çalışıyorsunuz durumu kurtarıyorsunuz... Zira: Aktarım Modu: ADSL WAN... filan fistan diye geçen ve orta karar bir kullanıcının anlayamayacağı bu yazının neresinde, internet sevis sağlayıcının size verdiği şifreyi yazın diyor? Buraya doğal olarak insan kablosuz internet bağlantısının ismini ve kendi oluşturduğu parolayı yazabiliyor, burada net bir açıklama yapılmış mı? Hayır.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/43873/8fbbc1e8-a8a0-4734-aa63-5389a3f77623.jpg

Benim tavsiyem Asus bir kere cihazlarının içine iki satır da olsa Türkçe kullanım klavuzu vermeyi Türk insanına hak görsün. Bizlerin Almanlar, Fransızlar, İngilizlerden daha akıllı olduğunu ön görüyorlar ve kullanım klavuzuna gerek yok ya Türkler akıllıdır yapar diyorlar sağolsunlar ama bizim de aklımız şaşabiliyor sevgili Asus... Sen koy ne olur eline mi yapışır...

Ve modem kurulumunda giriş ekranında ilk çıkacak pencerenin, Hızlı İnternet Kurulumu penceresi olması gerekirdi. Bu pencere şaşırtıcı bir şekilde yukarıda gizli bir şekilde bulunuyor ve bunu bir çeşit başlık sanıyorsunuz.

Ve şifre ve kullanıcı adı bölümüne de, üzerinde, mantıklı ve anlaşılır bir şekilde, Buraya İnternet Servis Sağlayıcının size verdiği kullanıcı ismi ve şifreyi yazın diye belirtmeli, @ uzantılı bu şifreyi yazılması gerekliliği üzerinde durulmalıydı. Geri kalan ayarları ise yapmaya gerek duyulmayacağı tekrar belirtmeli ve son kullanıcıya her tür yardımı yapıyor olmaları gerekmeliydi...

Böyleyken böyle Asus, Türkiyedeki bölümün değil bizzat Asus'un orijinal yazılımının ve firmanın kendi lüzumsuz dikkatsiz tasarımı olarak görüyorum bu durumu, lafım okyanus ötesi.

Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Nisan 2016; 15:18:29 >

• Modem kurulumu zor değil siz dolambaçlı anlatmışsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu serinin AP lerini kullandim, her seferinde gelismis kismindan ayarlarini yaptim. beni sinir seden sey ise bu cihaz icindeki islemcinin cok yavas olmasi ve bu kurulum kismini yapana kadar resmen surunmesi oldu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.