Arkadaşlar.ben 1 ay içinde bir dizüstü alacağım. istediğim özellikler; intel core 2 dua santa rosa (2.4 - 2.6 ghz gibi birşey) 250 GB veya daha harddisk, bluetooth, wireless ve benzeri ne varsa herşeyin bulunduğu, 2048 MB ram (min) e.kartı, yeni oyunları oynatacak cinsten.
Böyle bir sistem istiyorum, asus ve hp de bu özelliklere sahip farkklı modeller var ama karar veremedim. bi de hp compaq ve pavilyon(nasıl yazıldığını unuttum :D) arasında fark nedir? aynı özelliklere sahip olum compaq ve pavilyonlar var? birde asus daha ucuz ama, yinede karar veremedim asus mu hp mi? ekran boyutu olarak da ben 17 düşünüyordum ama çevremdekiler 15 dedi,siz nedersiniz? mümkünse direk modeller söyleyebilirseniz çok sevinirim.
tabiki asus hp ye
HP pavil serisi ile compaq arasında satış sonrası farkı var.compaq serisi aldınız diyelim.arıza yaptı.servise veriyorsunuz.size 1 kaç gün içinde sapasağlam yapıp geri veriyorlar.hatta talep etmeniz durumunda size tamir süresi boyunca düzgün bir laptop tasis ediyorlar.pavil. serisi alırsanız o zaman hapı yutarsınız.pav seri arıza yapınca ve servise verince 1 ay sonra alırsınız.alırsınız ama sağlam alamazsınız.eskisinden beter alırsınız....ama pavil. in iyi bir tarafı var.1 yıl içinde 3 kere aynı veya 4 kere farklı arızadan veya 30 iş günü içinde onarılmaması durumunda para iadesi alıyorsunuz.örneğin 1500 dolara pavilion aldınız.1 yıl sonra bu dediğim şartlardan biri gerçekleşti(ki emin ol başına gelir) makinayı rahatlıkla iade edip; bulunduğunuz zaman diliminde makinanızın değeri 1000 dolar bile etmezken 1500 oları aynen iade alıp ve siz de sıfır,ve çok daha iyi özellikli makine alıyorsunuz....tabi bu arızalarla başınızın ağrımasını göze almanız gerekiyor....marka olarak size asusu tavsiye ederim.(ama F3 serisinden uzak durun.diğer modelleri tercih edin.)..ya da uygun fiyat/performans oranına sahip compaq.
quote:
Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi
HP pavil serisi ile compaq arasında satış sonrası farkı var.compaq serisi aldınız diyelim.arıza yaptı.servise veriyorsunuz.size 1 kaç gün içinde sapasağlam yapıp geri veriyorlar.hatta talep etmeniz durumunda size tamir süresi boyunca düzgün bir laptop tasis ediyorlar.pavil. serisi alırsanız o zaman hapı yutarsınız.pav seri arıza yapınca ve servise verince 1 ay sonra alırsınız.alırsınız ama sağlam alamazsınız.eskisinden beter alırsınız....ama pavil. in iyi bir tarafı var.1 yıl içinde 3 kere aynı veya 4 kere farklı arızadan veya 30 iş günü içinde onarılmaması durumunda para iadesi alıyorsunuz.örneğin 1500 dolara pavilion aldınız.1 yıl sonra bu dediğim şartlardan biri gerçekleşti(ki emin ol başına gelir) makinayı rahatlıkla iade edip; bulunduğunuz zaman diliminde makinanızın değeri 1000 dolar bile etmezken 1500 oları aynen iade alıp ve siz de sıfır,ve çok daha iyi özellikli makine alıyorsunuz....tabi bu arızalarla başınızın ağrımasını göze almanız gerekiyor....marka olarak size asusu tavsiye ederim.(ama F3 serisinden uzak durun.diğer modelleri tercih edin.)..ya da uygun fiyat/performans oranına sahip compaq.
eminmisim bende compaq var .göndereli 7 iş günü oldu ama laptobun ne durumda olduğu belli değil sadece sıra bekliyo deniliyo.
Bence Asus çünkü HP mi tamir edemediler para iadesi alıp irek Asus aldım HP nin bir kere ekran kartları kötü aynı fiyata bir asus a bakın birde hp ye. Kalite olarak Hp nin dizüstüleri kalitesiz diyebiliriz Asus'ta ise ufak ayrıntılar mevcur kullanım kolaylığı için. Türkiye'de iyi servis yok gibi hp servisinden neler çektiğimi ben bilirim. HP Pavilion alırsan 8-9 ay içinde bozulacağına garanti verebilirim çevremdekilere hep böyle oldu da
merak ettim, DARKTOWER ile beraber alacağız. peki asus da önereceğiniz belli başlı bir / birkaç model var mı? yazılı özelliklere sahip olan? bide neden F3 den uzak duralım?
bende iki hp çöpe gittikten sora zorla iki ay sonunda paramı alıp asus aldım ve gayet memnunum hp ayrıca trimaxsahinabi arkadaşımızın ufak bi yanlışı var aldığınız ürün para iadesi sırasında aldığınız fiyat mesela 1500 dolar ise size 1500 dolar vermiyor.para iadesini aldığınız zaman kaç ytl ile aldıysanız öle geri veriyor ben aldığımda 2650 ytl ye almıştım 7 ay sora arızadan dönmeyince para iadesini 2650 ytl olarak yaptılar 1699$ olarak yapmadılar yani.hbriniz olsun...
bende iki hp çöpe gittikten sora zorla iki ay sonunda paramı alıp asus aldım ve gayet memnunum hp ayrıca trimaxsahinabi arkadaşımızın ufak bi yanlışı var aldığınız ürün para iadesi sırasında aldığınız fiyat mesela 1500 dolar ise size 1500 dolar vermiyor.para iadesini aldığınız zaman kaç ytl ile aldıysanız öle geri veriyor ben aldığımda 2650 ytl ye almıştım 7 ay sora arızadan dönmeyince para iadesini 2650 ytl olarak yaptılar 1699$ olarak yapmadılar yani.hbriniz olsun...
ben de aslında öyle demek istedim.cebinizden ne verdiyseniz onu aynen geri veriyorlar.dolarla ödeseydiniz öyle verirlerdi.mesela ben laptopımı dolar vererek aldım.ytl vermedim.bi sorun olursa aynı şekilde alıcam...(hem zaten dolar ın durumunu görüyonuz.olan bana oldu aslında ) @gooogle96 sende ki de şanssızlık sanırsam...compaq in servis bölümü bile ayrı.pavillion lar ayrı yerde compaq ler ayrı yerde.compaq ler için yedek parça stoğu bulunduruyorlar ama pavillionlarınki bekle ki yurtdışından gelsin...pavillionun servisi arayınca telefonda telef oluyon,compaq de onlar müşteri için telef oluyor.ama sizinki...anlamadım doğrusu...
quote:
Orjinalden alıntı: cehennemli
merak ettim, DARKTOWER ile beraber alacağız. peki asus da önereceğiniz belli başlı bir / birkaç model var mı? yazılı özelliklere sahip olan? bide neden F3 den uzak duralım?
F3 lerin kasa kalitesi pek iyi değil...gri boya elin teriyle siyaha dönüyor (boyası sökülüyor)...bi de f3 kasalarda ekran kartı maksimum 8600m gs.en azından ekran kartı seçiminiz 8600m gt olsun.asus için asus g1s diyebilirim.ama fiyat olarak biraz pahallı.ama 8600m gt ddr3 rami bi tek g1s modeli kullanıyor .diğer markalar gddr2 li ekran kartı kullanıyor...ayrıca lcd nin çözünürlüğü,kasanın güzelliği,kasanın sağlamlığı,söze gerek yok.para durumunuz iyiyse asus g1 s alın....
laptop forumunda bu soru hakarettir ve ban yemeyi gerektirir.Tabiki Asus kardeşim.Hp ile karşılaştırdığın bütün laptoplarda öbür marka yı seçeceksin yok illa ben bu hayattan bıktım kanser olup ölmek istiyorum birazda mazoşitim diyorsan bilmem
hmmm yani sizlerden anladığım kadarıyla hp yalan oldu.. ben asus alayım... tabi DARKTOWER da asus g1s i inceledim,evet,e.kartı daha iyi ama işlemci 2,2 ghz.. 2,4-2,6 düşünüyorum ben. benim ayırdıüğım miktar max 2.500 ytl(tabi duruma göre +100 falan olur. )
serkan0640 kardeş biri banlanacaksa bari beni banlayın, darktower ben dedim bu konuyu aç diye
ben daha önce notebook almadım da kullanmadım da, onun için sizlerden kullandığınız icelediğiniz direk modelleri söylemenizi istiyorum. hazıra konmak gibi bir niyetim yok,yanlış anlamayın bi kere alayım tam olsun memnun kalayım istiyorum.
benim sana tavsiyem sony asus dell ve toshiba bunlar dışında bakma derim
sony ve asus dışında hiçbir yere bakma hp sadece adı var
asus
quote:
F3 lerin kasa kalitesi pek iyi değil...gri boya elin teriyle siyaha dönüyor (boyası sökülüyor)...bi de f3 kasalarda ekran kartı maksimum 8600m gs.en azından ekran kartı seçiminiz 8600m gt olsun.asus için asus g1s diyebilirim.ama fiyat olarak biraz pahallı.ama 8600m gt ddr3 rami bi tek g1s modeli kullanıyor .diğer markalar gddr2 li ekran kartı kullanıyor...ayrıca lcd nin çözünürlüğü,kasanın güzelliği,kasanın sağlamlığı,söze gerek yok.para durumunuz iyiyse asus g1 s alın....
F3SV ve SA da kasalar sağlam diyorlar benim F3SA daha 1 aylık ondan pek bilemeyeceğim. Birde ekran kartı maksimum 8600GS değil benimkinde HD2600 var ve 8600GT ye yakın bir kart hatta 8600GT de full oynadığını bunda da oynarsın abartı bir fark yok.
Birde konuyu açan arkadaşa eğer oyun felan oynayacaksa ve bütçende 2300 YTL civarındaysa F3SA öneririm. Ben gayet memnunum boyası kalkarsa karbonla kaplarım yine de vazgeçmem çok memnun kaldım çünkü
quote:
Orjinalden alıntı: wmxfreex
sony ve asus dışında hiçbir yere bakma hp sadece adı var
düne kadar sony' mi vardı da biz almadık notebook bence kasa olarak hiç al benisi yok. hele hp, ya bakasım bile gelmiyor ya gerçi zevkler farklıdır, tartışılmaz ama bana hediye etseler kullanmam hp. dell ve toshiba derim. asus' unda güvenilirliği tartışılmaz. bence dell
F3 de elini koyduğun yerdeki boyalar ilerleyen zamanda çıkabilir.(asus f3jp lerde görüldü)....8600m gt 2600HD den daha üst bir kart.ama dediğin gibi çok abartı bir fark yok.bi de 2600HD 8600gs den daha iyi.kısaca; 2600XT (BEN KULLANAN LAPTOP GÖRMEDİM)> 8600m gt (GDDR3)> 8600M GT (GDDR2) >2600HD > 8600M GS
quote:
F3 de elini koyduğun yerdeki boyalar ilerleyen zamanda çıkabilir.(asus f3jp lerde görüldü)....8600m gt 2600HD den daha üst bir kart.ama dediğin gibi çok abartı bir fark yok.bi de 2600HD 8600gs den daha iyi.kısaca; 2600XT (BEN KULLANAN LAPTOP GÖRMEDİM)> 8600m gt (GDDR3)> 8600M GT (GDDR2) >2600HD > 8600M GS
Bende duydum bu boya problemini ama hiç bir sakınca görmedim almakta çünkü USB klavye kullanıyorum Böyle alıştık bir kere. Cidden Asus gibi bir markada bu sorun çok saçma umarım f3 serisinin yenilerinde yani f3sv ve f3sa da bu sorunlar olmaz ki daha iyi kasaya sahip bu ikisi söylenilenlere göre.
Tabi ki ASUS
Bir Hp kullanan olarak Hp i olmadığını kesinlikle söylerim.Asusla ilgili fikirim yok kullananlara sormak lazım...