Şimdi Ara

~ ASUS N51VF 266DV Kullanıcıları Kulübü ~ (24 Üye) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
46.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fn tuşuyla touchpad kapatma tuşu yok ki. Sadece üstteki dokunmatik bölümde var touchpad kapatma tuşu.

Bu arada, başka bir şey söyleyemeyeceğimden dolayı bunu diyrum; dokunmatik paneliniz bozulmuş olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametatak

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün Win7 64bit yükledim pc'ye fakat üstteki dokunmatik bölümünü bir türlü çalıştıramadım.. Vistada sorunsuz çalışıyordu.

http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/N51Vf/#download bölümünden tüm driverleri indirdim hepsini kurdum aygıt yöneticisinde tanınmayan bir özellik yok herşey yerli yerinde fakat yinede o tuşlar çalışmıyor sıkıntı devam ediyor.Bunun için ne yapmam gerekiyor ? Bir sıkıntı daha var fn tuşu ile görüntü ışığını açma kapama ve görüntü ile ilgili şeyler çalılıyor fakat ses ve touchpad kapatma çalışmıyor..

Acil yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler

Touchpad gibi bir simge vardı yalnis hatırlıyosam sanırım aksam doğru bilgiyi veririm olmadı.. dokunmatik bozulmuş olamaz sanirm çünkü yüklemeden önce sorunsuz çalışıyordu.. Acaba bı yerden etkinlestirme mı gerekiyor çözemedim ? Ayrıca, windowsu güncellemedim henüz onun bı etkisi varmidir acaba ?

• N51 vf kullanıcısı yok mu acaba ?
  • selam

arkadaslar bir sorum olacak 1 hafta öncesıne kadar wista 32 bit işletim sistemi yüklüydü bi win7 32 bt format atayım dedım format atarken dil sec felan geldikten sonra söyle bı sorun cıktı hiç bır aygıt bulunamadı ve ya buna benzer bişey siz bilirsiniz anakart cd sını taktım içindeki herseyi tek tek gösterdim birinde bi drıveri buldu yükledim olmadı win 7 kullanan arkadaslar nasıl wistadan yüksellettiniz bi yardımcı olursanız size minnettar kalırım.
  • Arkadaşlar RAM yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. DDR2'den DDR3'e yükselen oldu mu? Böyle bir şey mümkün mü?
  • Bu notebook'u 2009'dan beri kullanıyorum. Şu aralar pilde sorun vermeye başladı. Önceleri pilde 2 saat kullanabiliyordum. Şimdi 1 saat kullanabiliyorum. Windows 7 'de pil simgesine tıkladığımda pili değiştirmelisiniz uyarısı veriyor. Saat hesaplama yapmıyor. Sanırım pili değiştirmem gerekecek. Buna en uygun pili nasıl bulabilirim. Asus teknik destek merkezini aramak en güvenli yol olsa gerek. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
  • arkadaşlar merhaba acil yardıma ihtiyacım var bu konuda;

benim asus n51vf modeli notebook şimdiye kadar sorunsuz çalışıyordu fakat ne olduysa artık bilmiyorum bilgisayarımı açmak için power tuşuna bastığımda harddisk ten tiz bir ses geliyor ve sürekli devam ediyor bu ses sonra açılmıyor öylece kalıyor...

notebookun içini açtım harddiski biraz daha yerine yerleşsin diye oynattım sonra çalıştırdım ve oldu bu kez ama ondan önce onarım felan yapıyor açılmadan önce...
    notebooku açtığımda hardiske takılı olması gereken vidalardan birkaçının takılı olmadığını gördüm bu yüzden oynadığını düşünüyorum ne yapabiliriz lütfen bu sorun neden olur bilmiyorum ve bilgisayarı her açtığım da aynı sorun başıma geliyor bir daha kapak aç hardiski dengele tekrar onarım yapsın deli olacam bi yardımcı olun ..

• Merhaba arkadaşlar....

Uzun bi süreden sonra birkaç sorum olacak... Bu bilgisayara ddr 3 ram takmak istiyorum 8 gb daha önce takan falan oldumu.. nasıl performansı..?

birde en çok ne kadar Hdd takabiliyoruz...500 gb maksimum mu acaba...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: odilya

Merhaba arkadaşlar....

Uzun bi süreden sonra birkaç sorum olacak... Bu bilgisayara ddr 3 ram takmak istiyorum 8 gb daha önce takan falan oldumu.. nasıl performansı..?

hdd sınırı yok, istediğin boyutu takabilirsin. RAM anakart 8 izin verse de maksimum 4 bu cihazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 15 Eylül 2012; 18:15:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ck1991

quote:

Merhaba arkadaşlar....

hdd sınırı yok, istediğin boyutu takabilirsin. RAM anakart 8 izin verse de maksimum 4 bu cihazda.

hhd oldu da bak bu ram işi olmadı... neden 8 gb takamıyoruz anakart izinveriyorsa...?
  • ya inan tam hatirlamiyorum, bi ara arastirmistim bayagi 8gb cip tarafindan destekleniyord ama neden kullanamiyorduk hatirlamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin olmaz diyorsun yani.... ben yurtdışında yaşıyorum burada bi bilgisayarcıya götürmek istiyorum.onlar bi baksın bakalım takılır mı takılmazmı.. olmazsa geri takarız 4 gb yi
  • Hocalarım, yardımlarınıza ihtiyacım var. Yardım da denmez tam ama ben yine de yazayım.

Şimdik, ben bilgisayarla gelen Vista'yı kullanıyordum uzun zamandır. Sonra geçen sene Windows 7 64 bit (Ultimate)'e geçtim. Geçmişken 4GB'ı tam kullansın diye düşündüm ve sorunsuz, güzel bir şekilde geçtim.

Ama sonra çok sık kullandığım bir program 16 bitle yazılmış olması nedeniyle 64 bitte kullanamadım. 32 bite tekrar geçeyim dedim.

32 bit kurulumunu yaptım. Ama sonra 64 bite geçerken karşılaşmadığım birçok sorun çıktı başıma.

Önce çözünürlük düştü, en yüksek 1280*720 idi. Sonra saydamlık efekti, masaüstünü gösterin oradaki peek özelliği gibi aero özellikleri gitti. Monitör yenileme sıklığını falan ayarlayamıyordum. Ekran kartının ramini 14 mb olarak gördü. Ekran kartını tanımadı. Neysem, Asus'un sitesinden sürücüyü güncelleştirdim, bunlar düzeldi.

Ancak sanki yine fareyi falan oynatırken, klasörleri falan ekranda hareket ettirirken görüntü atlaması oluyor? Filmler de görüntü atlaması devam ediyor galiba. Monitör yenileme sıklığı en yüksek değer olan 60 Hertz'te.

Sonra ses feci şekilde az çıkmaya başladı. Girdim, Audio kısmından gerekli Realtek güncelleştirmesini yaptım. Ancak bir şey değişmedi. Değişmediği gibi daha önce sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayıp girebildiğim Realtek programına da giremiyorum. (Oradan gürültü dengeleme falan gibi birkaç ayar yapıp sesi artırıyordum ama dediğim gibi programın ruhu yok orada.)

Sonra bu Asus'tan indirdiğim programlar .zip uzantılı dosyalardı. Benim yedeklerimde Winrar'ın setup'u vardı ama kurmaya çalıştığımda "Appcrash" hatası alıyordum. Sonra yine yedeklerimde bulunan Winamp ve Gom Player'ı yüklemeye çalıştığımda yine aynı sorunu almaya başladım. Winrar'ın son sürümünü internetten indirip yükleyebildim ama, o vakit sorun çıkarmadı. Da niye kendimdeki eski sürümleri yükleyemedim?

Bu "appcrash" hatası için Bios'u güncelleyin diye bir öneri okudum internette. Onu da güncelleyeyim dedim. Ama güncelediğimde bir dosya indiriyor winrar içinde. Setup falan değil, açılmayan bir dosya (Dosyayı açan program yok belli ki bende.). Ama sanki oyun klasörlerinin içinde bir sürü dosya olur ya, onlar gibi. Nasıl güncelleyeceğim ben bu Bios'u? 64 bitte sorunsuz güncellemiştim.

Hatta ben tüm bu sorunlarla karşılaşınca kaç kere daha format attım. 64 biti tekrar denedim, Home Premium'u denedim. Tekrar tekrar dedim sürümleri ama kurtulamadım bu sorunlardan.

Anlamadığım daha önce 64 biti yüklerken bu sorunların hiçbirisiyle karşılaşmadığım halde şimdi ne yüklersem yükleyeyim bu sorunlarla niye karşılaşıyorum? Nereden çıktı bunlar?

Aklıma son çare olarak bilgisayarla birlikte gelen Recovery DVD'sini takıp kurmak var. Harddisk'te zaten Recovery için ayrılmış bir bölüm var. Her şey eski haline geri döner diye umuyorum, (hiçbir sürücü güncellemesi falan yapmaya gerek kalmıyormuş galiba. (Tabi aldığımız zamana göre.)) Ama onda da bilgisayarın kutusunu bulamıyorum, birkaç sefer lazım olmuştu yıl içinde. Ama nereye koyulmuş evde bulamıyorum.

Bir okuyup bir şeyler yazın hele.

• Kimsecikler kalmamış mı burada? BiOS'u güncelleyemiyorum bu nedenle program yükleyemiyorum arkadaşlar, bir el atın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ck1991

quote:

Merhaba arkadaşlar....

hhd oldu da bak bu ram işi olmadı... neden 8 gb takamıyoruz anakart izinveriyorsa...?

Arkadaşlar ben taktım Patriot ddr2 800 mhz 4gbx 2 bilgisayar gördü sorunsuz kullanıyorum.DDR 3 tabikide takılmaz çnk anakart ddr2 ama 8gb takabiliyosunuz.Ben taktım mesela

Benim size sorum olucak ssd takan oldumu bu bilgisayara yarın öbürgün bi ssd alıp takıcam poerformansı ne kadar etkileniyor onu merak ediyorum.
    8gb da çok bi performans farkı olmadı ama belki ssd ile birlikte çok daha iyi bir hal alır bilgisayar.
    ssd uygulamasını denemiş birilieri varsa ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Kimsecikler kalmamış mı burada? BiOS'u güncelleyemiyorum bu nedenle program yükleyemiyorum arkadaşlar, bir el atın.

Bir daha temiz bir windows 7 kurulumu yapmayı denediniz mi acaba? Bu arada asusun sitesinden aldığınız ekran kartı sürücüsü eskidir nvidia nın sitesinden indirin ben bugün indidrim mesela 306.23 sürümü ancak o şekilde düzelir sürücüyü kurarken de hızlı kurulum değil diğerini seçin şuan ismini hatırlayamadım ve temiz kurulum yap die bi kutucuk var onu işaretleyip kurun ki eski sürücüyü silip yenisini kursun bis sorun olmasın.
    Benimde hoparlörlerin durumu pek iyi değil son ses de biraz cızırı var ama öle dediler gibi rahatsız etmiyo zaten genelde kulaklık kullanıyorum vya müzek setine bağlı olduğu için laptop çok önemsemiyorum=)

• quote:

Orijinalden alıntı: DouAch

quote:

Kimsecikler kalmamış mı burada? BiOS'u güncelleyemiyorum bu nedenle program yükleyemiyorum arkadaşlar, bir el atın.

Bir daha temiz bir windows 7 kurulumu yapmayı denediniz mi acaba? Bu arada asusun sitesinden aldığınız ekran kartı sürücüsü eskidir nvidia nın sitesinden indirin ben bugün indidrim mesela 306.23 sürümü ancak o şekilde düzelir sürücüyü kurarken de hızlı kurulum değil diğerini seçin şuan ismini hatırlayamadım ve temiz kurulum yap die bi kutucuk var onu işaretleyip kurun ki eski sürücüyü silip yenisini kursun bis sorun olmasın.
    Benimde hoparlörlerin durumu pek iyi değil son ses de biraz cızırı var ama öle dediler gibi rahatsız etmiyo zaten genelde kulaklık kullanıyorum vya müzek setine bağlı olduğu için laptop çok önemsemiyorum=)

C'yi biçimlendirip format attım bu sefer (32 bit kurarken.), temiz kurulum diye ondan bahsediyorsan.

Neyse recovery yaptım, Vista'ya döndüm artık. Tekrar Windows 7 kuracağım artık. Ama sürücüleri dediğin yerden güncelleyeyeyim. Asus'dan güncelliyordum hep. Ekran kartını Nvidia'dan güncellesem yeter herhalde. Sesi falan başka yerden güncelleyemem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 27 Eylül 2012; 22:55:26 >

• quote:

quote:

quote:

C'yi biçimlendirip format attım bu sefer (32 bit kurarken.), temiz kurulum diye ondan bahsediyorsan.

Neyse recovery yaptım, Vista'ya döndüm artık. Tekrar Windows 7 kuracağım artık. Ama sürücüleri dediğin yerden güncelleyeyeyim. Asus'dan güncelliyordum hep. Ekran kartını Nvidia'dan güncellesem yeter herhalde. Sesi falan başka yerden güncelleyemem?

Valla ben harici hard diskimde kendime güvenilir driverlar klasörü yaptım her formatımda ordakileri kuruyorum hiç bir sorunum çıkmadı ama kolay olmadı onları toplamak açıkçası !!

-Temiz kurulumdan kastım tamamen bilgisayara format atıp sıfırdan windows 7 kurmandan bahsediytorum biosu da eski haline getir.
    -Her format sonrası stabil olmuyo bazen güncellemelerde de sorunlar çıkabiliyo o zaman yendiden format atıyorum can sıkıcı ama böyle bir durum var çok da stabil bi işletim sistemi değil windows.
    -Yardımcı olabileceğim bir driver sorunun olursa elimden geleni yaparım.
    -ekran kartı içinde nvidia stesi her zaman başka bi yerden indirme yükleme gereksiz bi uğraş nvidia gayet sıklıkla ve iyi bir şekilde yeniliyo driverları.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla ben harici hard diskimde kendime güvenilir driverlar klasörü yaptım her formatımda ordakileri kuruyorum hiç bir sorunum çıkmadı ama kolay olmadı onları toplamak açıkçası !!

-Temiz kurulumdan kastım tamamen bilgisayara format atıp sıfırdan windows 7 kurmandan bahsediytorum biosu da eski haline getir.
    -Her format sonrası stabil olmuyo bazen güncellemelerde de sorunlar çıkabiliyo o zaman yendiden format atıyorum can sıkıcı ama böyle bir durum var çok da stabil bi işletim sistemi değil windows.
    -ekran kartı içinde nvidia stesi her zaman başka bi yerden indirme yükleme gereksiz bi uğraş nvidia gayet sıklıkla ve iyi bir şekilde yeniliyo driverları.

Hocam öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Öyle yaptım zaten. Başka nasıl yapılıyor ki? Bir tek D'ye dokunmadım, onla da işi yok zaten.

Sonra benim eski programlarım vardı Vista'da kullandığım. Onların setup'larını tutuyordum. Chrome, Opera, Gom Player, Winrar, Winamp vs. Onları Windows 7 6 bit kurduğumda kuramamıştım. Hadi o 64 bit olduğu için uyumlu olmayabilirdi (Vista 32 bitti.). Ama 32 bit 7'ye geçtiğimde onda da kuramadım, AppCrash hatası verdi ve "Bu program düzgün yüklenmemiş olabilir: Önerilen ayarları tekrar yükle - Bu program düzgün yüklendi." penceresi geliyordu her programda. Ama yenilerini internetten indirince yükledi?

Bende bundan dolayı birçok format attım. Ultimate 32 kurmuştum. 64'e tekrar geçtim, Home Premium falan denedim. Olmadı ama. Recovery yapıp Vista'ya tekrar döndüm. Hani ilk kurduğum olan 64'te sorun çıkmamıştı ya, şimdi de ilk kez kurmuş olurum 7'yi ama 32 olarak, bu sefer de sorun çıkmaz diye düşündüm.

Neysem. Demek istediğim aslında sürücüleri yedek olarak tutsam bile kuramayacağımdı.

Bu AppCrash hatasının çözümü olarak da Bios güncellemesi yapmam gerektiğini okudum nette. Ama onu da Asus'tan indirince hiçbir şekilde açamadığım tek bir dosya çıktı. Setup falan değil, hani oyunların klasörlerinde dosyalar olur da çift tıklayınca "Listeden program seçmek" penceresi çıkar. O dosyalardan. Onu da ne yapacağımı bilemedim, sildim. Ama hatırladığım kadarıyla 64 bit kurduğumda sorunsuz güncellemiştim Bios'u.

Vista'dan sonra 7'yi bir tekrar kurayım. O zaman da sorun devam ederse Bios güncellemesini alırım senden. Hatta hepsini de alabilirim, hepsi güncel olmuş olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Öyle yaptım zaten. Başka nasıl yapılıyor ki? Bir tek D'ye dokunmadım, onla da işi yok zaten.

Sonra benim eski programlarım vardı Vista'da kullandığım. Onların setup'larını tutuyordum. Chrome, Opera, Gom Player, Winrar, Winamp vs. Onları Windows 7 6 bit kurduğumda kuramamıştım. Hadi o 64 bit olduğu için uyumlu olmayabilirdi (Vista 32 bitti.). Ama 32 bit 7'ye geçtiğimde onda da kuramadım, AppCrash hatası verdi ve "Bu program düzgün yüklenmemiş olabilir: Önerilen ayarları tekrar yükle - Bu program düzgün yüklendi." penceresi geliyordu her programda. Ama yenilerini internetten indirince yükledi?

Bende bundan dolayı birçok format attım. Ultimate 32 kurmuştum. 64'e tekrar geçtim, Home Premium falan denedim. Olmadı ama. Recovery yapıp Vista'ya tekrar döndüm. Hani ilk kurduğum olan 64'te sorun çıkmamıştı ya, şimdi de ilk kez kurmuş olurum 7'yi ama 32 olarak, bu sefer de sorun çıkmaz diye düşündüm.

Neysem. Demek istediğim aslında sürücüleri yedek olarak tutsam bile kuramayacağımdı.

Bu AppCrash hatasının çözümü olarak da Bios güncellemesi yapmam gerektiğini okudum nette. Ama onu da Asus'tan indirince hiçbir şekilde açamadığım tek bir dosya çıktı. Setup falan değil, hani oyunların klasörlerinde dosyalar olur da çift tıklayınca "Listeden program seçmek" penceresi çıkar. O dosyalardan. Onu da ne yapacağımı bilemedim, sildim. Ama hatırladığım kadarıyla 64 bit kurduğumda sorunsuz güncellemiştim Bios'u.

Vista'dan sonra 7'yi bir tekrar kurayım. O zaman da sorun devam ederse Bios güncellemesini alırım senden. Hatta hepsini de alabilirim, hepsi güncel olmuş olur.

Açıkçası ben bios güncellemesi yaptığımı hatırlamıyorum yaptıysam da çok zaan geçmiş demekki üzerinden =).Onun dışında yardımcı olabileceğim bişey olursa yardımcı olurum tabi bu arada bendeki driverlar çok da güncel sayılmazlar aslında sadece sorunsuzlar hepsi çalışıyo güncel olmayanı win 7 bi şekilde güncelliyo=)

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.