Şimdi Ara

~ ASUS N51VF 266DV Kullanıcıları Kulübü ~ (24 Üye) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
46.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende w7 ye geçtim ve çok memnunum fakat benim kısayol tuşları ile başım belada yukarda bulunan multimedya kısayol tuşlarını bir türlü çalışmıyor express gate de çalışıyor fakat normal windows da çalışmıyor bu neden olabilir. bu özelligin diriveri hangisi veya başka bir problem mi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Devvil

Merhaba arkadaşlar dün bahsetmiştim..
    Tv'ye bağladım (HDMI ile) tv özellikleri: LG LH5000 Series 42"(106ekran) - Full HD (1080P) (1920* 1080) - TruMotion 200Hz 2ms Response Time......

Gayet net ve kullanışlı NFS Undercover oynadım Full ayarlarda çok güzeldi isteyen arkadaş olursa 1-2 oyun açıkken foto çekerim..
    Sorularınız olursa cevaplarım arkadaşlar

Merhabalar hocam, pc yi tv ye bagladigini yazmistin hdmi ile, cookk onceden, bagladginda seste alabildinmi? Ben daha bugun ilk defa bagladim tv ye( phlips lcd'ye ) ses alamadim kablo hdmi/hdmi altin uclu hama kablo, win 7 64 bit kulannıorm ses ozelliklerinde goruyor NVDIA HDMI Out olarak ve ustunde bi plazma resmi var ancak ses gelmiyor, bunu nasil halledebilirm? Ya da sen nasil yaptin?

• walla bende bağlamıştım bilgisayarı hdmı ile gayet sorunsuz bir şekilde ses de görüntüde aldım
  • bataryalar hakkında bir yazı buldum sizinle paylaşayım dedim.umarım işinize yarar.....

BATARYALAR HAKKINDA;

İnternette araştırırsanız bu konuda yazılmış pek çok şey bulabilirsiniz:

-İlk aldığında 15 saat hiç açmadan şarj et.

-Eğer sürekli prize takılı kullanıyorsan pilleri çıkar dışarıda muhafaza et

-Sürekli şarjda durursa pilin ömrü çabuk biter vs. vs.

Bunları pek çok ciddi internet sitesininde bile bulabilirsiniz.

İşin aslı bunların hepsi saçmalıktır.Bunlar notebook ların yeni üretilmeye başlandığı tarihlerde kullanılan eski teknoloji bataryalar için geçerliydi fakat artık bunlar geçerliliğini tamamen yitirmiştir.Buna rağmen Türkiye'nin en büyük teknoloji dergilerinin resmi sitelerinde bile bu yönde makaleler yayınlandı.Bu Türk insanının araştırmaktan ziyade tevatürlerle iş yapmaya ne kadar meraklı olduğunun çok açık bir göstergesi.Ben zamanında Asus,HP ve Sony'nin merkezlerine(Türkiye merkezleri değil) mail atıp bu konuda bilgi istedim.Bunu eğer biraz İngilizce niz varsa siz de yapabilirsiniz.Şimdi buyrun doğrulara;

* Günümüzde kullanılan batarya kitleri batarya dolduktan sonra cihazın prize takılı olması durumunda bataryayı bypass ederek ederek gelen enerjiyi direkt olarak notebook a verir.Dolayısıyla batarya dolduktan sonra üzerinden akım geçmez.

Yani neymiş;

*Aldıktan sonra 15 saat te şarj etseniz sadece dolana kadar da şarj etseniz aynıdır.

*Bataryayı doldurduktan sonra çıkarıp yazlığında da saklasan,kütüphanende de dursa "Notebook"a da takılı olsa aynıdır.

* Bataryaların ömrü saat olarak değil doldurma adedi olarak ölçülür.Her şarj ettiğinizde ömründen bir birim çalarsınız.

Yani neymiş;

*Bataryayı boşalttınız ve şarj etmek için notebook u prize taktınız.%30 doldu.İşiniz çıktı fişten çektiniz eve gidince bi daha fişe taktınız.Bataryanın ömründen 2 birim yemiş olursunuz.Yani bunu sık sık yaparsanız batarya ömrünüz yarı yarıya kısalır.

*Aynı şekilde %90 dolu iken de fişe takıp şarj ederseniz ömründen 1 birim yemiş olursunuz.Yani tamamen boş bir bataryayı şarj etmekle %90 dolu bir bataryayı şarj etmek arasında hiçbir fark yoktur.

* Bataryayı tembelliğe alıştırmayın.Her zaman bataryada kullandığınızda bataryayı sonuna kadar bitirin ve öyle şarja takın.

* Notebookunuzu ne kadar çok bataryada kullanırsanız bataryanın ömrü o kadar kısalır.Günümüzde batarya kitleri bu sebepten dolayı doluluk oranları %95 e düşünceye kadar kendilerini şarj etmezler.Bu da size notebookunuzu taşıdığınızda gittiğiniz yerde direk prize takıp kullanma imkanı verir.

Neymiş;

Mümkün olduğunca bataryayı az kullanın.Örneğin %100 dolu bir bataryayla evden çıktınız okula gittiniz.Priz bulabiliyorsanız prize takıp çalıştırın.Okuldan çıktınız kafeteryaya gittiniz yine priz bulma imkanınız varsa prize takıp başlatın.Bu şekilde 1 hafta hiç şarj etmeden mobil kalabilirsiniz.

* Eğer hemen hemen sürekli evde desktop gibi kullanıyorsanız yapmanız gerekenler şunlar;

*Prizden hiç çıkartmayın.

*Pil sürekli notebook un üzerinde olsun.

*Haftada bir prizden çekerek bataryayı tamamen boşaltın ve şarj edin.

ÖNEMLİ: Sürekli prize takılı olarak kullananların bataryasının işe yaramaz hale gelmesinin sebebi şudur;
    Batarya üzerinden elektrik geçmediği için durdukça doluluğu azalır.Ve %95'e düşünce şarj olmaya başlar.İşte bataryanın kalibrasyonunu bozan budur.Sürekli %5'lik bir kısmının şarj olması.Eğer yukarıdaki öneriyi uygular haftada bir boşaltıp şarj ederseniz,yada kontrol edip %96'ya geldiğinde boşaltıp şarj ederseniz uzun yıllar bataryanızı sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

* Yeni bir notebook aldığınızda ise bataryasını 4-5 defa tam doldurup tam boşaltın.Daha sonra yukarıda anlatıldığı şekillerde kullanmaya devam edebilirsiniz.

• mrh ACİL YARDIM ASUS N51 VN280 AÇILMIYOR Işıklar yanıyor ama asus BİOS başlamıyor hiç bişey yapmıyo sadece fan calışıyor. dün norton u hızlı tarama yapması için başlatınca pc dondu hiç bir işlem yapmadı bende açma kapama düğmsinden kapattım. tekrar acmak için bastım ama acılmadı ne yaptımsa olmadı bataryayı cıkartıp tekrar taktım. f2,f6,f8 vb hatta tekrar format atayım dedim oda olmuyo ekran yok, ses yok sadece üstdeki mavı ışıklı yerler yanıyo ve bazen fan calışıyo. arıza ne olabilir? umarım ana kartda falan sorun yoktur
    ne yapabilirim acil yardım lütfen.....
  • Ne olmuş bizim konumuza böyle durgunluk seziyorum..
  • merhaba. mart ın 15 asus pc ist servisine gönderdim. arıza ürün takibinden hiç birşey cıkmıyor.pc seri no yu
    yaz diye bir kutucuk var oraya seri no sunu yazdığım halde hiç bir şey çıkmıyor? ne yapabilirim şimdi!
  • bios versiyonunu güncelldim bugun 305 ti yanlış hatırlamıyorsam .. boot süresinde gözle görülür bir kısalma oldu güncellemenizi öneririm
  • Bütün arkadaşlara selmlar.....Bi sorunum var.......Yani sorunlar bitmiyi........Windows Update herşey güncel diyor güncelleme geçmişini aç diyom hiç birşey çıkmıyor.Yeni güncellemesi varmış ekran kartın başka güncellemeler var mı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim...şimdi güncellemeyi nvdia dan indirdik diyelim de nasıl ekran kartına bak güncellemeyi indirdim kendini güncelle nasıl denir bunu update yapmak kolaydı fakat durum öyle değil birazda güncellemelerden ağzı yanmış biri olarak yardım istiyorum şimdiden tşkr.......
  • arkadaşlar bir şey sorcam sizce n51 vf nin 2. eli ne kadar eder?
  • slm. acil yardım!!!!! ben 2 gün önce temiz kurulum yaptım orj.vista yı ve win7 64 ultimate yi 2 işletim sistemini birlikte kurdum ama win7 de dvd rw görünmüyor pc açıp kapatınca sadece cd sürücü çıkıyo. daha önce her 2 işletim sis kurmuştum bir problem çıkmamıştı.şimdi kurulum yapınca ne dvd film izleyebiliyorum nede dvd yada cd ne oku ne de yazdırabiliyorum? bir kaç defa işletim sistmlerini kurdum ama ne yaptımsa olmadı.ark. acilen bir yardım?????
  • Ben geldimmm!!
  • selam millet az önce biometric sensörün yazılımını güncelledim sorun yaşıyordum girişte parmak izi okutamıyordum bu update ile parmakizi okuyucusu asus security manegerin kontrolünden çıkıp windows ile entegre oldu ve çokta başarılı oldu hiç kasmadan parmak izi okutabiliyorum güncellemenizi öneririrm
  • quote:

NVidia 257.21 Windows 7 64-Bit

hocam şu ejkran kartı güncllemesini windows 7nin updatei ile yapabiliyorum exeyi indirip yapamıyorum var mı bunun bir hilesi
  • Neden yapamıyorsun? Hatamı veriyor? İşletim sistemini ve Şu anki kullandığın ekran kartı sürücüsünü yazarmısın.
  • quote:

Neden yapamıyorsun? Hatamı veriyor? İşletim sistemini ve Şu anki kullandığın ekran kartı sürücüsünü yazarmısın.

.ini hatası falan veriyordu son denediğimde windows update ile yükledim bu sürümde de aynı hatayı verirse yükleyemem anlamında söyledim

• Sen bu güncellemeyi NVidia'nın sitesinden bi indir yüklemeyi dene. Olmazsa ekran kartının şu anki sürücüsünü silip indirdiğini denersin. ;)
  • sorun olmadı bu güncelleme
  • Yüklendimi?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.