Şimdi Ara

ASUS N51VF TAVSİYE LÜTFEN - 266DV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ASUS N51VF 266DV Notebooku almak istiyorum. ALma amacım web tasarımı yapmak ve 3d modellemesi. Dolayısıyla 3dMAX Photosop Dreamweaver ve Flash gibi ağır programalrı kullanacağım. Haliyle oyunda oynamak istiyorum. Mesela sıkıldıkça cs 1.6 oynarım ondan sıkılırsam crysis GTA4 Ve Call of Duty 5 gibi oyunları severim. Tabii notebook tamamiyle yani %60 tasarım %40 da oyun için kullanıcak.

Bu bilgisayar bu program ve oyunları kaldırısa ki kaldırır ne derece performans verir. Bu arada bu bilgisayarı ben pek fazla kapatmyacağım her günün 12 saati kesinlikle açık kalacak bu yüzden bana kaç yıl yeter minimum 4 yıl gidermi?

Ve şu ddr2 130m ekran kartı bu oyunları kaldırırmı. hadi oyun oynamayacağım diye varsayım yapalım. Grafik tasarım için ekran kartı ne denli gereklidir? yani ekrana gelen o tasarımlar renkler felan ekran kartına göre değişirmi? kısacası bu ddr2 ekran karı grafik tasarım için yeter ve fazla bile gelirmi? onu çok merak ediyorum. birde bu 5400 devirli hdd 7200e göre çokmu kötü çünkü sürekli dreamweaver gibi programları açıp kapatım download yapacağım.

Son olarak ekranı LED ekranmı arkadaşlar? Çok teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar. Bu bilgisayarı tercih etmemin nedeni donanımı dışında hoş tasarımı ve parmak izi okuyucusu arkadaşlar ve en önemlisi numrelik tuş takımı olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fandosram -- 14 Temmuz 2009; 19:35:52 >

• güncell
  • Güncel bencede bende aynı ihtiyaçlara ve aynı sorulara sahibim yardım lütfen...
  • Hp Pavilion DV7-1230 Core 2 Duo P8600 2.4 Ghz 4 Gb 1 Tb 17" VH Premium

Intel Core 2 Duo
    İşlemci Türü Core 2 Duo P8600 2.4 Ghz - 3 Mb
    Bellek 4096 Mb
    Bellek Türü DDR II 800
    Maksimum Bellek 8192 Mb
    Sabit Disk 1 Tb
    Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm
    Ekran Boyutu 17"
    Ekran Çözünürlüğü 1400 x 900
    Ekran Türü WXGA High Definition BrighView Widescreen
    Ekran Kartı Türü Paylaşımsız
    Ekran Kartı Nvidia GeForce 9600M GT - 512 Mb
    Optik Sürücü DVDRW DL SuperMulti LightScribe
    Ses Kartı 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11a/b/g Draft N
    Bluetooth Var
    Kamera Var
    Ağırlık 3 - 3.5 Kg
    İşletim Sistemi Vista Home Premium
    Portlar 4 x USB, 1 x VGA, 1 x IEEE1394, 1 x HDMI, 1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 1 x Ses Çıkışı, 1 x Mikrofon Girişi
    Kart Okuyucu 5’ i Birarada Bridge Media Yuvası, Express Card Slot
    Parmak İzi Okuyucu Var
    Pil Tipi Li-Ion 8 cell

Ekran büyüklüğü ve çözünürlük seviyesi + ekran kartı isteklerin için yeterli olacaktır.

• Sectigin notebook oldukca guzel. Bence hicbir eksigi yok. Ama 12 saat acik kalmaya ve yuk altinda uzun sureli calismaya ne kadar dayanir bilemem. Bu konuda Asus un kalitesinin devreye girecegini dusunuyorum. Bana kalirsa 4 sene degil ama 2-3 sene rahat goturur. GT 130M Ekran Karti cok populer olan 9600M GT ile ayni sinifta ve performans ondan daha ustun, yani isini rahatlikla gorur ama fazlasini beklememen gerek :)
    5400RPm ile 7200RPM arasinda fazla fark yok yani kullanacagin programlar icin durum boyle. Ama oyunlarda ve yuksek boyutlu datalarla ugrastiginda 7200RPM bir diski tavsiye ederim. LED ekranlar icinde oldukca guzel ve az enerji harcamalarina ragmen bir o kadarda hassas ve kisa omurluler. Goruntu kalitesi karsidan bakinca harika ama yanlardan bakinca ekran karariyor gibi oluyor. Bu tamaminin bu sekilde oldugu anlamina gelmez ama benim karsilastigim notebook LCD LED ler o sekilde idi. Geciktigim icin ayrica uzgunum nedendir bilmiyorum ama sanki ben bu konuya daha once cevap verdim saniyordum :)

• uzun süre açık kalmaya dayanıyor :) ama bu laptop 4 yıl gitmez :)
  • quote:

LED ekranlar icinde oldukca guzel ve az enerji harcamalarina ragmen bir o kadarda hassas ve kisa omurluler. Goruntu kalitesi karsidan bakinca harika ama yanlardan bakinca ekran karariyor gibi oluyor. Bu tamaminin bu sekilde oldugu anlamina gelmez ama benim karsilastigim notebook LCD LED ler o sekilde idi.

Evet, sağdan ve soldan geniş açıyla bakıldığında sanki ekrana alttan bakıyormuşsunuz gibi kararıyor LED ekranlarda. Asus N51VF'nin üzerindeki etikette HD/LED olduğu yazıyor ekranın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LED Ekranların ömrünün kısa olduğunu belirten bir örnek verirmisiniz. Ben tam tersi diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Sectigin notebook oldukca guzel. Bence hicbir eksigi yok. Ama 12 saat acik kalmaya ve yuk altinda uzun sureli calismaya ne kadar dayanir bilemem. Bu konuda Asus un kalitesinin devreye girecegini dusunuyorum. Bana kalirsa 4 sene degil ama 2-3 sene rahat goturur. GT 130M Ekran Karti cok populer olan 9600M GT ile ayni sinifta ve performans ondan daha ustun, yani isini rahatlikla gorur ama fazlasini beklememen gerek :)
    5400RPm ile 7200RPM arasinda fazla fark yok yani kullanacagin programlar icin durum boyle. Ama oyunlarda ve yuksek boyutlu datalarla ugrastiginda 7200RPM bir diski tavsiye ederim. LED ekranlar icinde oldukca guzel ve az enerji harcamalarina ragmen bir o kadarda hassas ve kisa omurluler. Goruntu kalitesi karsidan bakinca harika ama yanlardan bakinca ekran karariyor gibi oluyor. Bu tamaminin bu sekilde oldugu anlamina gelmez ama benim karsilastigim notebook LCD LED ler o sekilde idi. Geciktigim icin ayrica uzgunum nedendir bilmiyorum ama sanki ben bu konuya daha once cevap verdim saniyordum :)

• arkadaşlar ASUS N51VF-266DV max. belleği 4gb yazıyor bazı sitelerde bu doğrumu acaba bu çok büyük bi dezavantaj değil mi?bide bu nun fiyatında düşüş olur mu 1 ay içinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKANİNCE

arkadaşlar ASUS N51VF-266DV max. belleği 4gb yazıyor bazı sitelerde bu doğrumu acaba bu çok büyük bi dezavantaj değil mi?bide bu nun fiyatında düşüş olur mu 1 ay içinde?

max bazı yerlerden 4gb bazı yerlerde ise 8gb yazıyor buna kesin bir çözüm lazım :S
  • arkadaşlar ben ASUS N51VF yani ;
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası T9600
    İşlemci Hızı 2.8 GHz
    İşlemci Bus Hızı 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB(max 8gb)
    Hafıza (RAM) Tipi DDR2
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT240
    Ekran Boyu(inch) 15.6" " COLOR SHINE
    Monitör Tipi WXGA(led aydınlatmalı)
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, BlueTooth, Kamera
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık 2.8 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

kullanıyorum basitce özellikleri bunlardır.

ekim ayında satın aldım size yazdığım gün itibari ile 12 gündür bilgisayarım açık..
    crysis i bitirdim şu anda dragon age origins anno 1404 call of duty modern warfare 2 oynamaktayım... oyun oynarken genel de download ım hiç durmaz... notebook ile ilgili izlenimlerim;

ısınma seviyesi çok iyi ,ekran kartı beklentimi fazlasıyla karşılıyor(daha önce asus m51sn kullanıyordum).dvd writer dan şuanda memnunum.ram 4 gb ama 32 bit olduğundan 3 gb.LED EKRANA gelince kafanız karışmasın LCD ama led aydınlatmalı :) aynen şu yazıyor 15.6'' HD/LED ..yandan bakınca kararma normal lcd gibi değil görünür okunur..daha ne diyeyim win 7 yede uyumlu %100...Ben memnunum tavsiye ederim ...

ayrıca pci slotunda toz girmemesi için konulan plastik parçayada sd ms kart koyma yeri yapmışlar çok pratik ben 2 gb lık koyup sadece sistemi hızlandırmak için kullanmayı düşünüyorum gerek yok ama ram beklentiyi karşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dive_e -- 11 Aralık 2009; 1:15:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dive_e

arkadaşlar ben ASUS N51VF yani ;
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası T9600
    İşlemci Hızı 2.8 GHz
    İşlemci Bus Hızı 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB(max 8gb)
    Hafıza (RAM) Tipi DDR2
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT240
    Ekran Boyu(inch) 15.6" " COLOR SHINE
    Monitör Tipi WXGA(led aydınlatmalı)
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Ent parmak izi okuma, Kart Okuyucu, Wireless, BlueTooth, Kamera
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık 2.8 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

kullanıyorum basitce özellikleri bunlardır.

ekim ayında satın aldım size yazdığım gün itibari ile 12 gündür bilgisayarım açık..
    crysis i bitirdim şu anda dragon age origins anno 1404 call of duty modern warfare 2 oynamaktayım... oyun oynarken genel de download ım hiç durmaz... notebook ile ilgili izlenimlerim;

ısınma seviyesi çok iyi ,ekran kartı beklentimi fazlasıyla karşılıyor(daha önce asus m51sn kullanıyordum).dvd writer dan şuanda memnunum.ram 4 gb ama 32 bit olduğundan 3 gb.LED EKRANA gelince kafanız karışmasın LCD ama led aydınlatmalı :) aynen şu yazıyor 15.6'' HD/LED ..yandan bakınca kararma normal lcd gibi değil görünür okunur..daha ne diyeyim win 7 yede uyumlu %100...Ben memnunum tavsiye ederim ...

ayrıca pci slotunda toz girmemesi için konulan plastik parçayada sd ms kart koyma yeri yapmışlar çok pratik ben 2 gb lık koyup sadece sistemi hızlandırmak için kullanmayı düşünüyorum gerek yok ama ram beklentiyi karşılıyor.

peki hocam ses volume ü nasıl tatmin edici mi ? birde blueray yok o kafamı karıştırdı ve ddr2 olması ayrıca 5700 rpm olması :S ve 3gb görünüyor demişsin o nasıl oluyor . aydınlatırsan sevinirim .

• ses gayet iyi kardeş sadece ayarını iyi yapmalısın srs sound özelliğide var.5.25" , 12.7mm DVD Super Multi Blu-Ray DVD Combo resmi sitesinde böyle yazıyor :).evet ramlar ddr2 evet hdd 5400 rpm ..4gb ram var fakat 32 bit kullandığım için 3 gb olarak gözükür...windows vista home premium yüklü ama oda 32 bit... eğer almayı düşünüyorsan buradan incele

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0Tc42s23bOdbbvY5

4gb ram olmasına karşın 3 gözükmesinin nedenini bu linkte bulabilirsiniz ;

http://support.microsoft.com/kb/946003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dive_e -- 20 Aralık 2009; 18:23:55 >

• win7 ye yükseltme yaptım daha da iyi oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.