Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (542. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
786.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu durumda uzgunum yardimci olamayacagim cunku baska nasil yapilir bir fikrim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bilgisayara format atıp win10'a geçtikten sonra ses çıkışım çok azaldı ya neden böyle oldu? nereden düzeltebilirirm bunu? ses ayarlarımı bozmadan ses çıkışım çok düştü. Yardım edin lütfen

edit: hoparlör'den gelişmişlere 24bit, 48000 hz (stüdyo kalitesi) ni , 24 bit, 192000 hz( stüdyo kalitesi) ne çevirdim. sıkıntı olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 20 Ocak 2016; 14:49:08 >
  • uzun bi araştırma sonucu bende ssd almaya karar verdim ve 850 evo siparişimi verdim.DVD yuvasını ayda yılda birde olsa kullanılıyor bu yüzden biraz fedakar olup 500 gb ssd söyledim.Araştırmam sonucunda ssd lerin yoğun kullanımda dahi ortalama 7-8 sene ömrünün olduğu. Ve ssd lerde bildğiniz gibi disk birleştirme gibi bir şey yok ancak onlarda çöp biriktiriyor.Çöp toplama algoritması ve yönetim algoritması en iyi olan sandforce kontrölcü kullananlar ve samsunglar. sandforce kontrolcü kullanan bir ssd iyi güzel ama geri kalan bileşenler farklı firmalarda olduğu için ne kadar iyi performans verir tartışılır. Ancak samsung sanırım tüm bileşenleri kendi üretiyormuş ve 3D VNAND tipi yonga kullanan ilk firma kısaca bu teknolojinin mimarı tabi bu teknoloji 850 evodan itibaren kullanılmaya başlandı 840 serisinde bu yok. Diğer bir sebeb te firmanın ssd ye 5 yıl garanti vermesi buda çok cazip geldi.

Tercih meselesidir ama samsumg dışında bir marka alırsanız sandforce kontrolcülü olanı tercih edin.Bunu nasıl anlarım derseniz bu kontrolcüyü kullanan ssd lerin okuma yazma hızları birbirine çok yakındır 550/520 okuma yazma gibi.

SSD alıcak arkadaşlara uzun bir araştırmadan sonra yardımcı olması için sonucu paylaşmak istedim.İyi forumlar

daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz;
    www.enpedi.com
    SSD (Solid State Drive) Hakkında Her şey I : Giriş: Neden SSD?
    http://www.enpedi.com/2012/08/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey-i.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 21 Ocak 2016; 10:10:13 >

• N53SN-SZ129V kullanıcısıyım.

128 GB SSD takmak istiyorm. DVD rom un yerine. okuma/yazma hızı randıman alabilmek icin ne kadar olmalı bu modelde ? tercihen hangi marka alınmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaddyCooL88

N53SN-SZ129V kullanıcısıyım.

128 GB SSD takmak istiyorm. DVD rom un yerine. okuma/yazma hızı randıman alabilmek icin ne kadar olmalı bu modelde ? tercihen hangi marka alınmalı ?

SSD Yİ HDD YUVASINA takıp çıkan hdd yide aparatı ile cd yerinde kullanabilirsiniz cd yerine ssd takmayın !! Çünkü Bu seride hdd yuvası girişi sata 3 destekli cd girişi ise sata 2 destekli . Eğer HDD yi sata 2 portunda kullanırsanız daha verimli olur hdd zaten sata iki portun sağladığı maks. hızdan daha düşük hıza sahip olduğu için performans sorunu olmaz.
    Ben uzunca bir süre araştırdım markaları ssd kavramını vs vardığım sonuca göre şuanda en uzun ömürlü ssd ler samsung ssd lerde 850 evo serisi veya bütçeniz uygun olur ise 850 evo pro serisini tavsiye ederim.850 evo serisi 5 yıl garantili -Pro serisi ise 10 yıl garantili

• DaddyCooL88 D kullanıcısına yanıt
    Sipariş verdiğim samsung ssd elime ulaştı ve iyiki almışım diyorum.Şu an araştırdığım kadarıylla en iyi ve uzun ömürlü ssd ler kingshton ve samsung lar.
    Buda test sonucum sistem =N53sn 182V 8gb ram

• Arkadaşlar merhaba,

N53 SN modeli var bende de,Windows 10 a yükselttim herşey iyi ama usb 3.0 çalışmıyor ve internette yaptığım araştırmada bulamadım driverını..bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? teşekkürler
  • @tfndmr
    Hocam Asus'un sitesinden USB 3 driverını yükleyin Fresco diye geçer yada Driver Booster programıyla da yükleyebilirsin.
  • Arkadaşlar notebook un ekran kartı ışığı (güç düğmesinin yanındaki) sürekli beyaz yanıyor. Normalde intel grapich kullanırken mavi yanardı. Bilgisayar sürekli geforce ekran kartını mı kullanıyor? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

Arkadaşlar ben bilgisayara format atıp win10'a geçtikten sonra ses çıkışım çok azaldı ya neden böyle oldu? nereden düzeltebilirirm bunu? ses ayarlarımı bozmadan ses çıkışım çok düştü. Yardım edin lütfen

edit: hoparlör'den gelişmişlere 24bit, 48000 hz (stüdyo kalitesi) ni , 24 bit, 192000 hz( stüdyo kalitesi) ne çevirdim. sıkıntı olur mu

hacı asus sonic master ı kurdun mu? Onu kurunca ses yükseltiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbilinmeyen

Arkadaşlar notebook un ekran kartı ışığı (güç düğmesinin yanındaki) sürekli beyaz yanıyor. Normalde intel grapich kullanırken mavi yanardı. Bilgisayar sürekli geforce ekran kartını mı kullanıyor? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

O arada bende de oluyor cok takmayin kafaniza sonucta sadece isik farkli yaniyo performansta vs bi dusus yasamiyosunuz bende onu duzeltmek icin biraz ugrastim sonra yapamadim biraktim bazen intel e geciyo masaustundeyken bazen nvidia da duruyo yani sikinti yaratcak bi durum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: tfndmr

Arkadaşlar merhaba,

N53 SN modeli var bende de,Windows 10 a yükselttim herşey iyi ama usb 3.0 çalışmıyor ve internette yaptığım araştırmada bulamadım driverını..bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? teşekkürler

yadi.sk
    Fresco Logic xHCI USB3.0-3.5.100.0.rar — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/U14djh6JoBfkA
    bunu kullanabilirsin kardeşim.

• İyi günler arkadaşlar, Asus n53sv cihazıyla yeni tanıştım. Şuanda işletim sistemi olarak windows 10 kullanıyorum. Ama sıkıntılarımdan en büyüğü işlemcinin ısınması
    cihaz boşta iken işlemci 60, gpu 41 derecelerde sabitleniyor. Csgo da ise gpu 65 işlemci 95e kadar yükseliyor. Kendim solak olduğum için mouse sol tarafta kullanıyorum e haliyle sıcak hava direk elime çarpıyor :D dün gece cihazı açıp zalman zm-stg2 termal macun ile işlemci ve gpu temizledim ve uyguladım. işlemcide yaklaşık 5-10 derece arası düşü oldu ama hala daha cihaz çok ısınıyor. Sizce bu normal mi yada başka bir sorun olabilir mi ? yardımcı olursanız sevinirim :D
  • CELALCTN kullanıcısına yanıt
    birde cihazın hava kanallarını güzelce temizleyin ve tabi fanı.İşlemci nin 50-60 grafikte 40-50 civarı olması normal boşta oyun oynarken ısınmasıda normal önemli olan bu ısıyı dışarı atabilmesi.Tabi burda sol el biraz problem olabilir .Güzel bir soğutucu alırsanız stand olarak kısmen çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 9 Şubat 2016; 16:13:48 >

• Merhaba arkadaşlar N53SN-sz129v kullanıcısıyım bilgisayarımdan çok memnunum fakat artık hdd yetersiz kalmakta bunun yerine bende ssd'ye geçmeyi düşünenlerdenim. Siparişini verdiğim disk ZOTAC PREMIUM EDITION SATA 3.0 SSD 240 GB bunu hdd yuvasına takıp mevcut diski cdrom yuvasına takmayı planlıyorum. Tavsiye edeceğiniz kızak var mı acaba ?

Birde bu diski nasıl bilirsiniz acaba ?

Diske ait veriler;

Form Factor 2.5"
    Interface SATA III 6.0 Gb/s
    Flash Type MLC
    DRAM Cache 256MB DDR3
    Capacity 240GB
    Sequential Read up to 520 MB/s
    Sequential Write up to 500 MB/s
    Random Read up to 350 MB/s
    Random Write up to 330 MB/s
    Power Consumption Read: 2.556W
    Write: 5.010W
    Idle: 0.570W
    Thickness 7mm
    Supported OS Windows / MacOS / Linux
    MTBF (hours) 2,000,000
    Accessories User Manual
    Warranty Card

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rot_wailer -- 10 Şubat 2016; 14:12:48 >

• 120 gb ssd aldım siz siz olun almayın. Daha geniş kapasitede bir ssd tercihi daha iyi olacak gibi görünüyor.
  • 240 gb ssd aldım sistem ve bütün programlarımı kurdum kalan kısım 176 gb gayet yeterli bir alan. 640 lık hdd'yi de optik okuyucu kısmına taktım şuan çok memnunum.

Ssd'yi taktım ilk deneyimim şöyle;

Aynı programlar ve antivirüsle(eset kullanıyorum) hdd açılış ve kendine gelme süresi 67 sn iken ssd'de bu süre 6 sn olarak ölçüldü.

Render alımlarında ve aşırı yüklenmelerde ram'de tekleme yaşıyordum 6 gb lık ram yetersiz kaldı bunun yerine 16 gb ram'e yükselttim şuan pc'im uçuyor resmen. Yeniden aşık oldum diyebilirim.
  • bilgisayarda sıcaklık özellikle 3. çekirdekte 93 dereceyi buluyor. hem de league of legends gibi bir oyunda sadece yarım saatte bu hale geliyor. Fan temizliği ve termal macun yenilemesi hiç yapmadım 2011 de aldığım da düşünülürse acilen temizliğe ihtiyaç var. bu modelin çok zor ve uzun sökümü olması beni korkutuyor. Bilgisayarı söken veya temizleyen var mı, nasıl yaptı, termal macun olarak ne denediniz, hangi markayı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rot_wailer

240 gb ssd aldım sistem ve bütün programlarımı kurdum kalan kısım 176 gb gayet yeterli bir alan. 640 lık hdd'yi de optik okuyucu kısmına taktım şuan çok memnunum.

Ssd'yi taktım ilk deneyimim şöyle;

Aynı programlar ve antivirüsle(eset kullanıyorum) hdd açılış ve kendine gelme süresi 67 sn iken ssd'de bu süre 6 sn olarak ölçüldü.

Render alımlarında ve aşırı yüklenmelerde ram'de tekleme yaşıyordum 6 gb lık ram yetersiz kaldı bunun yerine 16 gb ram'e yükselttim şuan pc'im uçuyor resmen. Yeniden aşık oldum diyebilirim.

Merhaba. Hangi ssd aldiniz acaba

• ZOTAC PREMIUM EDITION SATA 3.0 SSD 240 GB

Testlere güvendim fazlası çıktı kingston ve corsair arasında kalmıştım ki bunu tesadüf eseri gördüm iyi ki görmüşüm. Kesinlikle tavsiye ediyorum yani muhteşem bir performansı var.
  • 
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.