Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (556. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
785.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bendede arada oluyordu bu sorun sisten W10 64 bit. İobit Driver Booster 4 programı ile driverları güncellediğimden beri bir sorun yok. Deneyin belki düzelir. Pro diye aratırsanız tam sürümü bulabilirsiniz rahatlıkla .
  • Ne guzel laptopmus arkadas. gecen orj pes 2017 aldım kurdum full ayarlarda kaymak gibi sıfır takılmayla acıyor 6-7 yıllık laptop bide bu yani . Ne diyim ,her gecen gun hayranlıgım ve minnettarlıgım artıyor ona...(N53sn 182v)
  • İşlemci Teknolojisi: Intel® Core™ i5 2410M 2.30GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Ön Bellek: 3 MB
    RAM: 4 GB DDR3 1333 mhz
    Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB 5400 rpm
    Ekran Kartı: nVidia GT550M 2GB Harici Bellek
    Ekran boyutu: 15.6'' 1920x1080 Full HD LED
    Optik Sürücü: Super Multi DVD-RW
    USB: 1 Adet USB 3.0+2 Adet USB 2.0
    Bluetooth 3.0
    Wireless 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n Arkadaslar benimde elimde asusun yukarıda özellikleri belirtilen modeli var bimeksden 2011 ve ya 2012 li yillarda almıştık ve ta ozamandan beri olmaması gereken bir yavasligi vardı kac defa servise vermeyi düşünsem de bir turlu veremedim ve sonrasında bir ara tüm bu modlei için bazılarını geri topladıklarını ogrendim ama maalesef is isten coktan geçmiş ve ben bunu kabul etmek durumunda kalmistim uzun suredirde laptopumu kardeşime verdigimden ne durumda olduğunu pekde onemsemiyordum ama bu aralar tekrar isim dustu ve geri aldim ancak surekli donma oluyor acilir acilmaz bir 2 dakika geçmeden yavaslayip donuyor ve sonucunda mavi ekrana dusuyor windows 7 professional yukledim suan tertemiz yani bir virus veya baska bir sey olma ihtimalide yok bunjnla ilgili bana yardimci olabilecek arkadaslar nesajlarinizi bekliyorum lütfen simdiden yardımlarınız için teşekkürler.  ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ

• bilal3452 B kullanıcısına yanıt
    Asusun sitesinden driverlari kurmadiysaniz sikinti cikarmis ozellikle islemcinin coklu cekirdek kismindan bahsediyo gibi okuyabildigime gore, google da asus (laptopmodeli) driver yazin asusun sitesine girin orda driverlari bulun indirin gerekli olanlari vs internette yaziyo hangileri gereksiz vs onu yapinca duzelir sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpin kardeşim driverleri güncelledim hatta ekran kartinda problem yasadim nvidia gt550m de onun driverini bukana kadar canim çıktı :) sonra araştırırken slim drivers diyenbir program onerdiler onu kurdum oda direk asusdan kiyaslama yaoarak eksik olan tum driverleri guncelliyor belki siz daha iyi bilirsiniz onlarida hep guncelledim ordan bir problem olacagini sanmıyorum mesela suan bir harddiske yedek alicam ama ilk bu hata mesajini attigimdan simdiye tam 4 kere yavaslayip dondu be mavi ekrana dustu kapatip kaaptip actim hala hata devam ediyo :(

Kusura bakmayin baska bi fikrim yok benim umarim bir sekilde duzeltebilirsiniz baska fikri olan arkadaslarda yardimci olurlar gorunce sanirim gecmis olsun

Hocam bende seninkine benzer i7 li sistem var. Çok bir bilgim yok ama ekran kartı yazılımı yada asus yazılımları ile alakalı olacağını sanmıyorum. Okuduğumda ilk aklıma gelen harddiskin sorunlu olabileceği. Laptoba yeni hdd yada ssd takarak yeni bir sistem kurarak deniyebilirsin. Benim makina 5 yıllık ve ısınmadan kaynaklı yavaşlama dışında bir sorun yok.
  • B.alpin kardeşim ne demek estagfirullah teşekkür ederim cevapların için :)

Hata hala devam ediyo

Biyoreaktor hocam internetten izledigim videolardan anladığım kadarıyla ramlardan veya dedigin gibi hdskten olma ihtimali uzerinde durucam sirasiyla ramlardan baslayacam teker teker deneyeceğim inşaallah hata yi cozebiliirm aldim alali bi hayrini goremedim desem öyle :( simdi iki tam var pcde acaba teki takiliyken çalışırmı en azindan mavi ekrana dusup dusmedigini kontrol ederim sırasıyla bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ramlarin ucunu silgi ile silmek performans anlaminda ise yarayabiliyormus zamanla tozdan kirlenen ve iletkenligi kaybolan ram uclarini silmek ise yarayabiliyormus Isinmadan dolayi olan yavaslik icinde icini açıp fani temizlemek ve sogutucu bakir borularin bastigi yerde macun varmış 16tlmi oyle birsey onlar zamanla kuruyormus onlari yenilemek ise yarayabilirmis yinede biraz arastirirsaniz belki daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz :)

Evet bir iç temizlik yaptırmam lazım da kendim cesaret edemiyorum, bilgisayarcılara çok güvenemiyorum makina eski ellerinde kalır falan laptopsuz kalırız diye korkuyorum.
    Tek ramle çalışır bence sıkıntı olmaz. Ram den kaynaklı olacagını pek sanmıyorum ama deneyebilirsin. Ben ramleri yanlıs taktıgım zaman ekrana görüntü gelmiyo. Yani ramler sorunlu olsa görüntü bile alamazsın diye düşünüyorum ama belki bi tanesi sorunludur. İnşallah sorunu ek kısa sürede çözersin
  • Aynen öyle kardeşim fazla anlamiyorsan cok karıştırmamak lazım daha buyuk hatalara sebebiyet mermemek için

Bu arada RAM leri tek tek denedim ikisinide söktüm sırası ile teker teker taktım ama ikisinde de 3.4. Dakika gecmeden mavi ekrana düştü yani parcalardan cok iyi anlamam ama hem ramleri hemde hdd nin resmini atıcam hdd yi ssd ile değiştirmeyi düşünüyorum ama tabikidw uyumlumu degilmi onlardanda pek anlamma nasıl bir ssd almam lazim laptopa uygun olani anlayan arkataslar bilgi veren olursa sevinirim

•  ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ

2.5 inç sata3 bütün ssd ler uyar merak etmeyin.
    www.hepsiburada.com
    SSD Harddisk Fiyatları & Solid State Disk Çeşitleri - Bu indirimlerle efsane ol
    http://www.hepsiburada.com/ssd-solid-state-drive-c-114814?filtreler=baglantitipi:sata203
    şu linkteki bütün ssdler uyar, örnek olması için verdim linki. Ama ssd almadan önce sorun hdd kaynaklımı onu öğrensen daha iyi olur. Son olarak hd tune diye bir program var onunla hdd nin sağlığını kontrol edebilirsin.

• Sorun hdd kaynaklı anladığım kadarı ile kardesimin toshiba laptounun hdd söküp benimkine taktım Windows 8 yukluydu yaklasik 45 dakika hic bir sıkıntı olmadan çalıştı daha oncesinde en fazla 3.4 dakika dayaniyordu simdi o hddin icindekileri yedek alip komple bicimlendir yapacağım eger tekrar temiz bir kurulumdan sonra hata verirse direk dusunmeden Allahın izni ile ssd aliyorum :)

• Komple hardiski bicimlendir yaptım 3parca ya bolunmus durumda 3unude ayri ayri bicimlendirdim

Hd tune programini indirdim ama bu sekilde yariya geldiginde hata veriyor bende cok iyi anlamıyorum bi bakarmisiniz eger hdd kurtarabilirsem ssd almayacagim bosuna bi daha masraf yapmayayaim yazik 500gblik hdd boşa gitmesin suan son durum bu beni yonlendirmek isteyen arkadaslar varsada yardımlarını beklerim sunu dene bunu dene gibisinden mesela iyi gunler kolay herkese

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2398915/514cbece-80cf-48f2-a278-5ae2d91469f8.jpg[/simage

• Hdd nin error durumu

Hdd hasarlı demekki hocam. Bad sector deniyor ona. Harddisk bir şekilde hasar almıs. Forumda hdd konusu varsa ordan yardım isteyebilirsiniz yada netten bad sector diye aratarak çözüm yollarına bakabilirsiniz. kolay gelsin
  • Bu kadar bad sector varsa o hdd artık çöp olmuştur, iflah olmaz.

• depolama gibi bir kaygın yoksa al bir 120 gblık ssd yoluna bak bende öyle yapacam şimdi kullandıgım acerin bir laptopu ama eski asusada ssd almayı düşünüyorum
  • Arkadaşlar vatandan Corsair - Forcele 240 gb sata 3 ssd aldim 370 tl ye dediginiz gibi verdik kirki çıktı korku hesabi bi deyim varya o hesap aldik almasinda bi bitmiyorki eksik :) bu seferde makina ssd yi gormuyor onun icinde bisou guncellemem gerekiyormus bu seferde aksi gibi batarya bitik direk fis ile prize bağlı bios ekranina gelipde bi ayar var ona gelince guc dusuk hatasi veriyor muhtemelen asusun koruma politikasi cunku bios guncellenirken yarim kalirsa elektirim gider veya baska bi sekilde kesinlikle servis disinda baska bir yerde yukleme yapilamiyormus simdi ya bir batarya alcam yada baska cozumler deneyecegim ama sirf bios guncellemek icinde batarya alirsam bu sefer gidip ustune birazdaha koyar yeni bir pc alirdim diyorum kendime baska bir cozum yolu varmi acaba .

• 
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.