semihbalcioglu arkadaşım asus modelinin ekran kartı ve özellikleri hp ye 1000 basar asusu al derim bende öyle yapıcam ve asus n53jf-sx267v alıcam param ona yetiyor. eksen pcye bak derim orada biraz daha uygun oluyor ama asus n53jf-sx210v 80 dolara yakın zam gelmiz haberin olsun. ama asusu al derim marka olarak diğerleri yaaln.ama genede sen bilirsin kafaları karıştırmayalım
quote:
Orijinalden alıntı: FTH88
su siralar en dogru derceleri cpuid hwmonitor programi veriyor.. bununla denerseniz daha kesin bi cevap verebilirim.. mesela ben sogutucu kullanmadan 2 saat high detaylarda gta 4 liberty city oynadim hemen oyundan cıktıhım gibi programi calistirdim. islemciler 58-59 derce ekran kartida 55 dereceydi.. ki bence oldukca iyi.. cünkü hp ve acer ile sistemi cok daha az yoran oyunlarda bile inanilmaz sıcaklıklar gördüm..
15 dakika kadar call of duty oynadım dediğin program ile baktığımda şu değerleri gördüm THRM 89 derece / core 0 90 derece / core 1 91 derece (bunlar maksimum değerler) fan arasıra açtı.Bir problem mi var yoksa bu değerler normal mi? Bu arada power4gear hybrid programını entertainment modunda idi.Oyunları high performance de mi açmak gerekiyor.Ben yanlış modda mı oyunları çalıştırıyorum o nedenle mi bu kadar çok ısınıyor.
itiraf etmek gerekirse aklımdaki model Asus K52JT-SX299R buydu...fakat bu konuyu baştan sona inceledikçe kafam karıştı...acaba konuya hakim birisi beni CİDDİ manada aydınlata bilir mi?
Asus K52JT-SX299R bu model ile Asus N53JF-SX210V arasındaki farkları az çok biliyorum..hangi amçla üretildikleride dahil..fakat ben 2003 yılından bu yana hep masa üstü bilgisayarları tercih ettiğim için diz üstü teknolojisinden o kadar da iyi anlamıyorum :/
soru 1: Asus N53JF-SX210V ve Asus K52JT-SX299R arasında seçim yapmak zorunda kalsanız hangisini alırsınız?(fiyatını yorumlara katmayın fiyat önemsiz :) )
soru 2: alacağınız diz üstü bilgisayarın eğer bir oyun manyağı, yazılımcı ,tasarımcı olduğunuz ve aynı zamanda da film izlediğiniz göz önüne alınırsa yukarıdaki iki modelden hangisini alırdınız?Neden?
soru 3: asus yıllardı anakartları konusunda tercih ettiğim ve hiç bir zaman sorun çıkartmayan bir marka.peki ama bir diz üstü aldık ve diyelim ki arıza yaptı.servis ve müşteri hizmetleri konusunda nasıllar?
bu 3 soruyu iki modelide değerlendirmeye katarak yapacak arkadaşlara çooook teşekkür ederim bir-iki hafta içerisinde diz üstü pc alıcam fakat ikisi arasında kararsız kaldım(aslına bakarsanız LG A510 modelini de tavsiye edenler oldu o konuda fikri olanlarda yardımcı olabilirlerse makbule geçer)
herkese iyi forumlar dilerim...
quote:
Orijinalden alıntı: amonramses
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus_26
quote:
Orijinalden alıntı: amonramses
selam arkadaşlar, uzun süre bakındıktan sonra bütçemi biraz zorlayarak N53JF-SX210V almaya karar verdim.
forumdaki başlığı okurken bazı arkadaşların electroworld yada bimeksten kampanyayla 1500 lira civarında aldıklarını gördüm. ama dün neredeyse bütün mağazaları gezdim(electroworld hariç) vatanda 2000 lira bimekste 2200 lira civarında şu anda fiyatlar.teknosaya gitmedim bile :)
eğer son 1 haftada bu bilgisayarı (210V) 1800 lira altında alabilen bir arkadaş varsa bana nerden hangi koşullarda(taksit vs.) aldığını söyleyebilirmi?
selam ben henüz almadım, fiyat araştırması yapıyorum.en iyi teklifi tanıdık bir bilgisayarcı verdi 1870 lirayı 12 taksite bölüyor. ama sen iyi almışsın 200 liradan fazla bi fark var arada.tabi 12 taksitte ne olur bilmiyorum bimeks e bir daha bakıcam.
bimeks sürekli kampanya yapıyor her gün kontrol et indirimi görür görmez saldır ,hiç verilmez o fiyatlar .bu bilgisayarın hakkı budur.
arkadaşlar birşey soracağım ,mümkünse herkesin yardımcı olmasını istiyorum.PES 2011 oyununu ekran kartı aktif ve battery yide high performance modunda çalıştırdığım vakit oyun aşırı hızlanıyor,deyim yerinde ise topu takip edemez oluyorum. bu oyunun normal hızını bildiğim için açıkcası çok yadırgadım ve battery saving modunu denediğimde normal hızında olduğunu gördüm.. yüksek pil performansında oynarken illa ki oyunun aşırı hızlı mı olması gerekiyor ,başka bir çözüm yolu yok mudur?
quote:
arkadaşlar birşey soracağım ,mümkünse herkesin yardımcı olmasını istiyorum.PES 2011 oyununu ekran kartı aktif ve battery yide high performance modunda çalıştırdığım vakit oyun aşırı hızlanıyor,deyim yerinde ise topu takip edemez oluyorum. bu oyunun normal hızını bildiğim için açıkcası çok yadırgadım ve battery saving modunu denediğimde normal hızında olduğunu gördüm.. yüksek pil performansında oynarken illa ki oyunun aşırı hızlı mı olması gerekiyor ,başka bir çözüm yolu yok mudur?
dedigin sorun bende de oluyor. bence hic ugrasma battery save modunda oynamaya devam et. save modda oynarken oyu hızını +2 ye alinca bi sorun cıkmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: eduham
quote:
su siralar en dogru derceleri cpuid hwmonitor programi veriyor.. bununla denerseniz daha kesin bi cevap verebilirim.. mesela ben sogutucu kullanmadan 2 saat high detaylarda gta 4 liberty city oynadim hemen oyundan cıktıhım gibi programi calistirdim. islemciler 58-59 derce ekran kartida 55 dereceydi.. ki bence oldukca iyi.. cünkü hp ve acer ile sistemi cok daha az yoran oyunlarda bile inanilmaz sıcaklıklar gördüm..
15 dakika kadar call of duty oynadım dediğin program ile baktığımda şu değerleri gördüm THRM 89 derece / core 0 90 derece / core 1 91 derece (bunlar maksimum değerler) fan arasıra açtı.Bir problem mi var yoksa bu değerler normal mi? Bu arada power4gear hybrid programını entertainment modunda idi.Oyunları high performance de mi açmak gerekiyor.Ben yanlış modda mı oyunları çalıştırıyorum o nedenle mi bu kadar çok ısınıyor.
Herkes cihazın ısınmadığından bahsediyor.Ya benim cihazda problem var ya da ben ayarları yanlış yapıyorum.Pes 11 de 10 dakikalık maç yapıyorum cihaz 85 dereceye kadar çıkıyor ,fan sıcak üflüyor ve hafif hafif takılmalar oluyor.(harici ekran kartında turbo modda) Daha cihazı alalı 1 hafta oldu.Çok beğenerek aldım ama neden böyle oldu anlayamadım.Kullanan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.Teşekkürler
eger fahrenheit ile falan gostermiyorsa program, kesinlikle bi problem var senin makinende.. ben sen dedikten sonra oyun oynayip tekrar baktim max. kac oluyor diye daha 65i gecmedi.. parantez icindeki farenheit olmali dikkatli bakta yanlislikla onu soylemis olabilirsin
quote:
eger fahrenheit ile falan gostermiyorsa program, kesinlikle bi problem var senin makinende.. ben sen dedikten sonra oyun oynayip tekrar baktim max. kac oluyor diye daha 65i gecmedi.. parantez icindeki farenheit olmali dikkatli bakta yanlislikla onu soylemis olabilirsin
Yok derece olarak o değeri gösteriyordu.Biraz önde yine 10 dakikalık bir maç yaptım ama farklı modda (quiet office) max 65 oldu dediğin gibi.Ama oyunda ufak tefek takılmalar oldu.Yoksa makine normal kullanımda hiç ısınmıyor diyebilirim.Nvida denetim masasında birsürü ayar var bu ayarlarla ilgili bir sorun olabilir mi? Doğru ayarları nereden bulabilirim? Çok Teşekkürler.
slmlar arkadaslar bende yenı sx279v almış bulunmktayım cihaz gerçekten çok güzel ısınma konusunda hiç bi sorunum yok sadece galiba dvd rom un ordacızırtı gelıyor bi kaç kişide olmuş bu sorun çözebilen oldumu acaba ? herkeze iyi günler
quote:
quote:
quote:
Herkes cihazın ısınmadığından bahsediyor.Ya benim cihazda problem var ya da ben ayarları yanlış yapıyorum.Pes 11 de 10 dakikalık maç yapıyorum cihaz 85 dereceye kadar çıkıyor ,fan sıcak üflüyor ve hafif hafif takılmalar oluyor.(harici ekran kartında turbo modda) Daha cihazı alalı 1 hafta oldu.Çok beğenerek aldım ama neden böyle oldu anlayamadım.Kullanan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.Teşekkürler
hocam sıcaklık değerleri normal bende f1 2010 codemasters oynarken 80 li dereceler gördüm ancak soruna şöle bi çözüm ürettim....bilgisayarımızın işlemcisi oyun oynamaya müsait ancak fazlalaığı var o sebeple işlemci kullanımını biraz kısarsak sorunu çözeriz...çünkü işlemci ve ekran kartı aynı bakır hatla soğutuluypr ve işlemci ye fazla yüklenirsek gereksiz yere bu ekran kartının da ısısını arttıyor...demem o ki işlemci mak ..seviyesini %70 e çek sıcaklıkları 20 derecelere varan oranda düştüğünü göreceksin...hemde performans kaybı yaşamadan...
quote:
Orijinalden alıntı: bidi_52
quote:
quote:
quote:
hocam sıcaklık değerleri normal bende f1 2010 codemasters oynarken 80 li dereceler gördüm ancak soruna şöle bi çözüm ürettim....bilgisayarımızın işlemcisi oyun oynamaya müsait ancak fazlalaığı var o sebeple işlemci kullanımını biraz kısarsak sorunu çözeriz...çünkü işlemci ve ekran kartı aynı bakır hatla soğutuluypr ve işlemci ye fazla yüklenirsek gereksiz yere bu ekran kartının da ısısını arttıyor...demem o ki işlemci mak ..seviyesini %70 e çek sıcaklıkları 20 derecelere varan oranda düştüğünü göreceksin...hemde performans kaybı yaşamadan...
tamam birde öyle deneyelim bakalım nasıl olacak.Teşekkürler.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bidi_52
quote:
quote:
quote:
tamam birde öyle deneyelim bakalım nasıl olacak.Teşekkürler.
birde şu video magic kullanımı konusunda bilgisi olan var mı arkadaşlar?Bilgisayarın üzerinde gelen power dvd asus video magic programını açtığımda içinde görünüyordu ama demo versiyonuudu galiba onu silip full power dvd 10 yükledim video magic programının içinde görünmüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: help21
quote:
quote:
beyler arada video izlerken 1 snylik takılma oluyor o sıraca cız diye bir ses geliyor hoparlörden sonra tekrar devam ediyor video ve ses birlikte oluyor neden olabilir acaba gom player kullanıyorum sp1 den önce böyle birşey yoktu
bende yoktu güncellemeleri yaptıktan sonra cızırtı muhabbeti başladı :S
Yazilimsal bir sorun bence ama bendeki takılmalar can sıkıcı ılerde temiz bir win7 yüklerim bir arkadas öyle yaparak sorunun olmadıgını soylemiste
ben de oldu aynı sorun yok mu bir çaresi ? video izlerken ve müzik dinlerken ara ara bir cızırtı geliyor.İlk başta yoktu sonradan oldu.Bana da yazılımsal bir sorun gibi geliyor.Format atsak yada ses sürücülerini tekrar mı yüklesek acaba?
quote:
quote:
quote:
quote:
beyler arada video izlerken 1 snylik takılma oluyor o sıraca cız diye bir ses geliyor hoparlörden sonra tekrar devam ediyor video ve ses birlikte oluyor neden olabilir acaba gom player kullanıyorum sp1 den önce böyle birşey yoktu
bende yoktu güncellemeleri yaptıktan sonra cızırtı muhabbeti başladı :S
Yazilimsal bir sorun bence ama bendeki takılmalar can sıkıcı ılerde temiz bir win7 yüklerim bir arkadas öyle yaparak sorunun olmadıgını soylemiste
ben de oldu aynı sorun yok mu bir çaresi ? video izlerken ve müzik dinlerken ara ara bir cızırtı geliyor.İlk başta yoktu sonradan oldu.Bana da yazılımsal bir sorun gibi geliyor.Format atsak yada ses sürücülerini tekrar mı yüklesek acaba?
Valla suan vaktim yok ama bir ara temiz format atacak ve kendi su sonic Magic yazılımı yüklemeyecem ama vaktim yok yapan olursa yazsın buraya;)
Arkadaşlar ben de N53JF-SX267V almayı düşünüyorum.
Makinayı üç beş aydır kullanıp performansın düştüğünü hisseden var mı? Yani belli bir zaman sonra ısınma ve fan sesinde artış gözleniyor mu?
Cevap(lar) için şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar bende N53JF-SX022V serisinden alacağım da bi türlü indirimde rasgelemiyorum.bugun mediamarkt ta 1900 peşin fiatydı. İndirimde gören arkadaşlar buraya yazarsa çok ii olur ya.
quote:
Orijinalden alıntı: dfsf
arkadaşlar bende N53JF-SX022V serisinden alacağım da bi türlü indirimde rasgelemiyorum.bugun mediamarkt ta 1900 peşin fiatydı. İndirimde gören arkadaşlar buraya yazarsa çok ii olur ya.
şu ana kadar en ucuz bulabildim yer Tekmarshopta oda KDV Dahil Fiyatı :1.778,83 TL nakit fiyatı..tabi dolara göre değişebilirde :)) daha ucuza yakalayabilirsem bi tanede ben alıcam ama çok zor bu aralar ...eğer bakmak istersen BURADAN ulaşabilirsin ;)
hmmm.ya aralıkta felan arkadaşlar 1500 lerde almıs ya şaka gibi:). 1770 felan da çok yaramaz sanırım .. anlaşılan bekleyecegizz.
quote:
Orijinalden alıntı: meurglys0
Arkadaşlar ben de N53JF-SX267V almayı düşünüyorum.
Makinayı üç beş aydır kullanıp performansın düştüğünü hisseden var mı? Yani belli bir zaman sonra ısınma ve fan sesinde artış gözleniyor mu?
Cevap(lar) için şimdiden teşekkürler.
SX210V SER,S,NDE FAN SESİ SORUNU YOK....YAVAŞLAMA BELLİ SÜRE SONRA HER BİLGİSAYARDA OLUR....ÇEŞİTLİ TEMİZLEME PROGRAMLARIYLA ÜSTESİNDEN GELİNEBİLİR