Şimdi Ara

Asus N53JF-SX210V kullanan varsa yarumlarını benimle paylaşabilirmi ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
47.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akgulcemal

Şimdi crysis 2 den çıktım.1366x768 çözünürlükte grafik ayarı gelişmişte olarak gayet akıcı 1 buçuk saat oynadım hiçbir sıkıntı yaratmadı.Açıkcası bu kadarını beklemiyodum şaşırdım biraz...Oyun da gerçekten harika olmuş.

Aynen öyle bende bugün oynamaya başladım.Hiçbir sıkıntı yaratmadı.Cihaz gerçekten çok güzel.Ekran Kartı oyunlar konusunda gayet başarılı.Birde ses sorununu halledebilirsek dört dörtlük olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61bordomavi

gecen gün sx267v modelinin siparisini verdim ve sanırım bununla 210 un ankartları aynı, bu cihazların ram slotları kactane? ve blueray okuyucu + ram 1333 için n460 yerine n480 alınırmı? birde usb 3.0 konusunda bimekste 267 modelinde yok denmiş doğrumudur?
    tskkurler...

usb 3.0 var sx267 de
  • bütün yazıları okudum.çok model var kafam karıştı 02 210 267. Usb 3.0 neysede blueray dvd önemslz gibi 1650tl civarı hangisini tavsiye edersiniz birde ses cızırtı sorunu çözüldü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqqqqq0

bütün yazıları okudum.çok model var kafam karıştı 02 210 267. Usb 3.0 neysede blueray dvd önemslz gibi 1650tl civarı hangisini tavsiye edersiniz birde ses cızırtı sorunu çözüldü mü?

Çözmeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım.Windowsu yeniden kurup denemeye karar verdim.(Recovery yapacağım) Gelişme olursa yazarım.Model konusunda da yeni çıkan 2.nesil İ5 ve İ7 leride bir incele istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqqqqq0

bütün yazıları okudum.çok model var kafam karıştı 02 210 267. Usb 3.0 neysede blueray dvd önemslz gibi 1650tl civarı hangisini tavsiye edersiniz birde ses cızırtı sorunu çözüldü mü?

Çözmeye çalışıyorum.En son olarak Windowsu yeniden kurmayı deneceğim.Gelişme olursa yazarım.Model konusunda da yeni çıkan 2.nesil İ5 ve İ7 işlemcili olan modelleri bir incele derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eduham

quote:

Orijinalden alıntı: help21

quote:

Arkadaşlar ses sorunu bütün n53fj ler de mi var ? Yoksa bizim şansımıza mı çıktı bu sorun.Ayrıca sorunu çözen oldu ise nasıl çözdüğünü belirtebilir mi ?
    Teşekkürler

Valla herkeste var gibi bios güncellemesi sorunu çözermi bilmem ama umudum var:)

bios güncellemesini nasıl yapacağız asus un sitesinde bios 208 diye bir program var onu mu kuracağız?

Bende bilmiyorum hocam :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar ses sorunu bütün n53fj ler de mi var ? Yoksa bizim şansımıza mı çıktı bu sorun.Ayrıca sorunu çözen oldu ise nasıl çözdüğünü belirtebilir mi ?
    Teşekkürler

Valla herkeste var gibi bios güncellemesi sorunu çözermi bilmem ama umudum var:)

bios güncellemesini nasıl yapacağız asus un sitesinde bios 208 diye bir program var onu mu kuracağız?

Biosu güncelledim.Asusun sitesinden biosun 210 sürümünü indirip yine asusun sitesinde bulunan winflash diye program ile güncellenmeyi başardım.Ses probleminin gidip gitmediğini test edemedim.Test edince yorumlarını yazarım.( Not : forumlarda araştırdığım kadarı ile Bios güncellemenin dikkatli yapılması gerekiyormuş.Bazı durumlarda cihaz açılmayabiliyormuş.)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

Biosu güncelledim.Asusun sitesinden biosun 210 sürümünü indirip yine asusun sitesinde bulunan winflash diye program ile güncellenmeyi başardım.Ses probleminin gidip gitmediğini test edemedim.Test edince yorumlarını yazarım.( Not : forumlarda araştırdığım kadarı ile Bios güncellemenin dikkatli yapılması gerekiyormuş.Bazı durumlarda cihaz açılmayabiliyormuş.)

Dikkatli yapılması gerekiyor derken ? Birde ses sorunu çözülmüşse mesaj yazarsanız çok ii olur takipteyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

Dikkatli yapılması gerekiyor derken ? Birde ses sorunu çözülmüşse mesaj yazarsanız çok ii olur takipteyim

Herharde bios güncelleyen programı yarıda falan kapatmamak geriyor.Bende birkaç forma okumuştum tehlikeli diye.Gerçi çok kısa sürüyor.Ses olayına gelince 2 gündür test ediyorum sadece sıcaklığı ölçen bir program var ( Hwmonitör) onu açınca ve everesti açınca yaptı diğer programlarla sorun yok.Bu arada sadece müzikte test ettim.Video da test edemedim.Test edince yazarım.Asus un sitesinde yeni biosda neler düzeltilmiş yazıyor.Bios güncellemeyi bir dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eduham -- 2 Nisan 2011; 15:16:58 >

• Bu durumda donanımsal olarak ses sisteminde bir arıza var demek mantıksız eğer videodada yapmazsa tabi.İnşallah en kısa sürede videodada yaparsınız çünkü bu modeli almayı düşünüyorum ona göre bakıcam.Eğer imkanınız varsa bir USB flashdisk ile içinde boot edilebilir bir win7 kurup bilgisayarınızı flashtan başlatırmısınız (Dikkat! Format için demiyorum portable olarak bir win7 olacak içinde)
    Eğer bu şekilde o tür programlarda ses cızırtısı olmazsa sorun HDDdir, değiştirilerek sorun çözülebilir arkadaslar.
    Son bir soru bu sorunu everestin ilk başlangıcında yani aygıtları tararkenmi yapıyor? eğer öyleyse kesinnn HDD
    Birde hocam ayrıntılı olarak everestte tüm parçaların bilgisini ss olarak gösterebilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 2 Nisan 2011; 19:14:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

Bu durumda donanımsal olarak ses sisteminde bir arıza var demek mantıksız eğer videodada yapmazsa tabi.İnşallah en kısa sürede videodada yaparsınız çünkü bu modeli almayı düşünüyorum ona göre bakıcam.Eğer imkanınız varsa bir USB flashdisk ile içinde boot edilebilir bir win7 kurup bilgisayarınızı flashtan başlatırmısınız (Dikkat! Format için demiyorum portable olarak bir win7 olacak içinde)
    Eğer bu şekilde o tür programlarda ses cızırtısı olmazsa sorun HDDdir, değiştirilerek sorun çözülebilir arkadaslar.
    Son bir soru bu sorunu everestin ilk başlangıcında yani aygıtları tararkenmi yapıyor? eğer öyleyse kesinnn HDD
    Birde hocam ayrıntılı olarak everestte tüm parçaların bilgisini ss olarak gösterebilirmisin

Videoda da test ettim sorun yok.Hdd sorun olduğunu düşünmüyorum.Everest ve ısı ölçen programı kaldırdım.Sorun kalmadı.Bu arada boot işiyle uğraşacak kadar vaktim yok:) Çok beğenerek aldığım cihazın böyle bir sorun çıkarması canımı sıkmıştı ama sorunu çözünce içim rahatladı.Şimdi gayet memnunum.

• otomatık windows image alıyor ve dosya boyutu 65 gb ı buldu, bunu durdurmanın yolu nedır ? :) bu image dosyası bızım cd ye yazdırdıgımız recovery cd sı ıle dogrudan ılgılı mıdır ? yanı sılsem sıkıntı cıkarmı ılerıde
  • aralıkta 1500 liraya almıssınız şimdi 1800 lira
    bimeksten bi kampanya daha bekliyoruzzzz
  • benim bir sorunum var . N53JF SX210V kullanıyorum alalı 2 ay kadar oldu.Son bir kaç haftadır fan aşırı çalışmaya başladı
    .everest ile sıcaklık ölçtüm netteyken oyun falan açık değil
    cpu : 48
    core1 : 47
    core2 : 40 derece civarında bu değerler normalmi bu ölçümleri yaptığımda queıt office modundaydı .

high performance moduna aldım
    cpu : 55
    core1 :52
    core2 :50 dereceyi gösteriyor .
    Oyunlara girdiğimde fan çok hızlanıyor ve oldukça sıcak hava üflüyor .
    yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: underkan1907

benim bir sorunum var . N53JF SX210V kullanıyorum alalı 2 ay kadar oldu.Son bir kaç haftadır fan aşırı çalışmaya başladı
    core2 : 40 derece civarında bu değerler normalmi bu ölçümleri yaptığımda queıt office modundaydı .

Arkadaşım yazmış olduğun sıcaklıklar gayet normal. Benim pc de aynı ortalama sıcaklıklarda çalışıyor. oyunlarda ise sıcaklığın 80-85 derecelere çıkması ve fanın da yüksek devirde dönmesi gayet normal ama normal kullanımda (oyun ve işlemciye yüklenen herhangi bir uygulama) fan sürekli çalışıyorsa servisle bi görüşmeni tavsiye ederim

• Selamlar. Bende bu notebookdan almayı düşünüyordum lakin bazı kişiler yeni nesil işlemcili olanlarını bekle vs dedi.
    Bimeksden baktığım kadarıyla bu yeni nesil işlemciye sahip seri ile bunun arasında 300 400tl fark ediyor. Yeni nesil işlemcililerde + olarak nvidia gt540m e.k. kullanılmış.
    Oyun açısından notebooku çok fazla kullancağımı zannetmiyorum evdeki masaüstüm bir çok oyunu max çözünürlükte akıcı olarak oynamama elveriyor
    Asıl kullanım amacım mühendislikle ilgili programları sorunsuz kullanabilmek. Bundan yola çıkarsak bu bilgisayarda nasıl bir performans elde ederim.
    Bir lg e500 magduru olarak kasanın sağlamlığıda çok önemli benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rplyman

quote:

Orijinalden alıntı: underkan1907

benim bir sorunum var . N53JF SX210V kullanıyorum alalı 2 ay kadar oldu.Son bir kaç haftadır fan aşırı çalışmaya başladı

Arkadaşım yazmış olduğun sıcaklıklar gayet normal. Benim pc de aynı ortalama sıcaklıklarda çalışıyor. oyunlarda ise sıcaklığın 80-85 derecelere çıkması ve fanın da yüksek devirde dönmesi gayet normal ama normal kullanımda (oyun ve işlemciye yüklenen herhangi bir uygulama) fan sürekli çalışıyorsa servisle bi görüşmeni tavsiye ederim

Bence de sıcaklık değerlerin gayet normal görünüyor.www.non-pasaran.blogspot.com da bununla ilgili çok faydalı bir yazı var okumanı tavsiye ederim.O yazıda belirtilen ayarları yaptım sıcaklık değerleri biraz daha düştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: jacksonkelly

Selamlar. Bende bu notebookdan almayı düşünüyordum lakin bazı kişiler yeni nesil işlemcili olanlarını bekle vs dedi.
    Bimeksden baktığım kadarıyla bu yeni nesil işlemciye sahip seri ile bunun arasında 300 400tl fark ediyor. Yeni nesil işlemcililerde + olarak nvidia gt540m e.k. kullanılmış.
    Oyun açısından notebooku çok fazla kullancağımı zannetmiyorum evdeki masaüstüm bir çok oyunu max çözünürlükte akıcı olarak oynamama elveriyor
    Asıl kullanım amacım mühendislikle ilgili programları sorunsuz kullanabilmek. Bundan yola çıkarsak bu bilgisayarda nasıl bir performans elde ederim.
    Bir lg e500 magduru olarak kasanın sağlamlığıda çok önemli benim için.

Eğer oyun ağırlıklı kullanmayacaksan ( Bu arada oyunları da gayet güzel kaldırıyor tabi ki 425M ile 540m arasında fark var ama fiyat farkı da var) JF almanı tavsiye ederim. Performansından gayet memnunun. Kasası gerçekten çok güzel. non-pasaran.blogspot.com da detaylı olarak 2.nesil işlemciler ile ilgili çok faydalı bir yazı var.Bir göz at istersen.

• Önemli Uyarı

Asus N53 serisi bilgisayar alıp da, tuşlarda kararma/boya soyulması, parlama problemi yaşayanlar asus[at]onur.gen.tr adresinden bana mail göndersinler. Şuanda garanti kapsamına girmiyor fakat problemi yaşayan kullanıcı sayısı bir hayli fazla ise bir yöntem izleyeceğiz.

Saygılar
    Onur
  • quote:

Teşekkürler

Galiba ben şanslıyım bnde herhangi bir sorun çıkmadı
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.