Şimdi Ara

Asus N53JF-SX210V kullanan varsa yarumlarını benimle paylaşabilirmi ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
47.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SX-210 V için yeni bios güncellemeleri yayınlanmış ben henüz kurmadım ama deneyen arkadaşlar var mı?
  • Arkadaşlar merhaba;

Müzik çalarken o çızırtı takılma gibi olan sesi NB PROBE adındaki program yapıyor. bende çok uğraştım. çözümü bu.
    ASUS Nb probu; control panel den uninstall ediniz. sorun bitsin. hepsi bu.
    sorununuz çözüldü ise onaylamak için buraya yazar mısınız lütfen,
    selamlar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidi_52

SX-210 V için yeni bios güncellemeleri yayınlanmış ben henüz kurmadım ama deneyen arkadaşlar var mı?

Ben denedim sorun yok.Güncelleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: telefust

Arkadaşlar merhaba;

Müzik çalarken o çızırtı takılma gibi olan sesi NB PROBE adındaki program yapıyor. bende çok uğraştım. çözümü bu.
    selamlar;

Bende de ses sorunu vardı biosu güncelleyerek ve ısı ölçen programları kaldırarak halletim.(Yukarıdaki yazılarımda var) Bu arada benim N53 de NB Probe diye program yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eduham

quote:

Arkadaşlar merhaba;

selamlar;

Bende de ses sorunu vardı biosu güncelleyerek ve ısı ölçen programları kaldırarak halletim.(Yukarıdaki yazılarımda var) Bu arada benim N53 de NB Probe diye program yok.

tekrar merhaba;
    bendeki cihaz N53 JQ; nb probe asus'un orijinal yazılımı ısı ölçer ve ısı bilgisayar için tehlikeli olduğunda alarm veren bir program, adı belki değişmiştir. szideki farklı olabilir. ancak ısı ölçer olan ASUS Nb probe yazılımı bendeki n53jq ya tekrar yüklediğimde o kulak tırmalayıcı, hdd takılması gibi olan yarım sn kadar süren ve arlıklarla olan "o"cızırtı sesi derhal oluşuyor. sizin de tespitiniz aynı sanırım. adı farklı olsa da ısı ölçen orijinal ASUS yazılımı. ben şimdi onu yerine coretemp 0.99.8 kullanıyorum. gadgete de Allcpu meter yükledim. gayet iyi çalışıyor.

ben,m bu arada sormak istediğim şu asus video magic nereden tekrar yükleniyor? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. not: asus'un açık mavi renkli sytem dvdsinde yok. asusun sitesinde de bulamadım.

selamlar,
    not: sorunun çözümü konusunda sanırım 2 ettik. bakalım başka var mı??

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eduham

quote:

Arkadaşlar merhaba;

selamlar;

tekrar merhaba;
    bendeki cihaz N53 JQ; nb probe asus'un orijinal yazılımı ısı ölçer ve ısı bilgisayar için tehlikeli olduğunda alarm veren bir program, adı belki değişmiştir. szideki farklı olabilir. ancak ısı ölçer olan ASUS Nb probe yazılımı bendeki n53jq ya tekrar yüklediğimde o kulak tırmalayıcı, hdd takılması gibi olan yarım sn kadar süren ve arlıklarla olan "o"cızırtı sesi derhal oluşuyor. sizin de tespitiniz aynı sanırım. adı farklı olsa da ısı ölçen orijinal ASUS yazılımı. ben şimdi onu yerine coretemp 0.99.8 kullanıyorum. gadgete de Allcpu meter yükledim. gayet iyi çalışıyor.

ben,m bu arada sormak istediğim şu asus video magic nereden tekrar yükleniyor? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. not: asus'un açık mavi renkli sytem dvdsinde yok. asusun sitesinde de bulamadım.

selamlar,
    not: sorunun çözümü konusunda sanırım 2 ettik. bakalım başka var mı??

bendeki cihazda jf-sx210v.NB probe orjinalinde yoktu bende ısı ölçen hwmonitor ve everest yüklemiştim onları kaldırınca sorun çözüldü.Bu arada asus video magic bende çok aradım ama bulamadım.Coretemp cızırtı yapmıyor değil mi?

• coretemp 0.99.8 i kullanın. 0.99.7 versiyonu elektrik gidince, makina sadece pile kalınca, arka arkaya açılan hata penceresi ile sorunlu idi. bu sorunu.8 versiyonunda çözmüşler, bir de gadget olarak all cpu meter version 3.5 addgadget.com'dan yüklerseniz iki program birbiriyle uyumlu hem core temp, hem cpu yüzdeleri, hem de hafıza yüzde olarak çok güzel birşekilde desktopta gözüküyor. coretemp ayarlarından herçekirdeğin ısısının taskbar da ayrıca gözükmesi sağlanabiliyor. sürekli olarak ısı kaydı yapıyor. açılışta minimize opsiyonu ile de ekranda yer tutmuyor. bence çok başarılı. cızırtı sorunu yaratmıyor.

ekranın donmasıyla ilgili de birkaç arkadaşım yazmış. belli belirsiz "hatta hiçbir sebep yokken" donuyor denmiş. buna sebep olan asus expressgate cloud utility programı. win7 açılmadan bir bios arayüzü ile webe düşük çözünürlükte bağlanılmasını sağlayan bir program. programa özel soldaki açılış tuşuyla birkere kullanılır ise sonraki 2 açılışta mutlaka win7 donuyor. zorlamalı kapatarak 3nü açılışta normale dönüyor. sonra tekrar onu kullanıncaya kadar sorun olmuyor. tavsiyem expressgate utilityi de uninstall etmeniz.unistall edildikten sonra birdaha hiç donma problemi olmuyor.

bu arada ben de bios 211 versiyonu ile biosu dün akşam update ettim.(sayenizde :) sanırım hem nb probe hem de express gate biosla alakalı olarak sorun yaratıyordu. biosu 211 versiyonu ile update etmiş olmama rağmen bu iki programı tekrar kurmayı düşünmüyorum. ancak şu dikkatimi çekti . bios updateinden sonra açılış hızı 45 saniyeye kadar düştü. önceleri 70-65 sn arasındaydı.

umarım deneyim lerim sizlere de faydalı olur.
    selamlar,

• quote:

coretemp 0.99.8 i kullanın. 0.99.7 versiyonu elektrik gidince, makina sadece pile kalınca, arka arkaya açılan hata penceresi ile sorunlu idi. bu sorunu.8 versiyonunda çözmüşler, bir de gadget olarak all cpu meter version 3.5 addgadget.com'dan yüklerseniz iki program birbiriyle uyumlu hem core temp, hem cpu yüzdeleri, hem de hafıza yüzde olarak çok güzel birşekilde desktopta gözüküyor. coretemp ayarlarından herçekirdeğin ısısının taskbar da ayrıca gözükmesi sağlanabiliyor. sürekli olarak ısı kaydı yapıyor. açılışta minimize opsiyonu ile de ekranda yer tutmuyor. bence çok başarılı. cızırtı sorunu yaratmıyor.

ekranın donmasıyla ilgili de birkaç arkadaşım yazmış. belli belirsiz "hatta hiçbir sebep yokken" donuyor denmiş. buna sebep olan asus expressgate cloud utility programı. win7 açılmadan bir bios arayüzü ile webe düşük çözünürlükte bağlanılmasını sağlayan bir program. programa özel soldaki açılış tuşuyla birkere kullanılır ise sonraki 2 açılışta mutlaka win7 donuyor. zorlamalı kapatarak 3nü açılışta normale dönüyor. sonra tekrar onu kullanıncaya kadar sorun olmuyor. tavsiyem expressgate utilityi de uninstall etmeniz.unistall edildikten sonra birdaha hiç donma problemi olmuyor.

bu arada ben de bios 211 versiyonu ile biosu dün akşam update ettim.(sayenizde :) sanırım hem nb probe hem de express gate biosla alakalı olarak sorun yaratıyordu. biosu 211 versiyonu ile update etmiş olmama rağmen bu iki programı tekrar kurmayı düşünmüyorum. ancak şu dikkatimi çekti . bios updateinden sonra açılış hızı 45 saniyeye kadar düştü. önceleri 70-65 sn arasındaydı.

umarım deneyim lerim sizlere de faydalı olur.
    selamlar,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Programları en kısa sürede deneyeceğim.

• n53 jf-sx210v kullanan arakdaşlar herhalde hb probe diye bi programa bulamadılar bende bulamadım...
    ama everesti kaldırarak sporunu gideren arkadaşlar olmuş bende aldığımda bilgisayara ilk kurduğum programlar arasındaydı...
    bide onu çalışmadan kullanıp deneyeceğim....
  • quote:

n53 jf-sx210v kullanan arakdaşlar herhalde hb probe diye bi programa bulamadılar bende bulamadım...
    ama everesti kaldırarak sporunu gideren arkadaşlar olmuş bende aldığımda bilgisayara ilk kurduğum programlar arasındaydı...

asus'un kendi sitesinde n53jf için;
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=N53JF&p=3&s=271&os=30&hashedid=zzD4OFFWhspritlV

bu linkte utilty altında;
    System Monitor Utility
    System Monitor Utility for Win7 32/64 bit

yani n53jf için de Asus tarafından verilen bir program " sistem monitor utulity" olarak mevcut. asus driver cd sinde de olmalı.sorun bende bundandı.

selamlar,

• quote:

quote:

n53 jf-sx210v kullanan arakdaşlar herhalde hb probe diye bi programa bulamadılar bende bulamadım...

asus'un kendi sitesinde n53jf için;
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=N53JF&p=3&s=271&os=30&hashedid=zzD4OFFWhspritlV

bu linkte utilty altında;
    System Monitor Utility
    System Monitor Utility for Win7 32/64 bit

yani n53jf için de Asus tarafından verilen bir program " sistem monitor utulity" olarak mevcut. asus driver cd sinde de olmalı.sorun bende bundandı.

selamlar,

teşşekkür ediyorum..peki bu programı kaldırıcakmıyız..
    yada bu program ne işe yarar...
    bi sorun yaratırmı
    örneğin bir başlangıç programı ise windowsla başlamasını engellesek?

• yok değil sistemde ısı kontrol eden ASUS'A ÖZGÜ bir program; siz kaldırın bakalım cızırtı kesilecek mi sizde de. zaten isterseniz de tekrar yüklersiniz. yukarıda yazdığım 2 program da aynı işi sorunsuz şekilde yapıyor hem daha şık, hem daha fonksiyonel ram, çekirdekler ve ısıyı ayrı ayrı gösteriyor. yani demem o ki, nb probe sorunlu bir program ve sistemde de sıkıntı yaratıyor. kaldır gitsin. :) yukarıdaki programlar yani all cpu meter version 3,5 birde yanına bu programla beraber çalışan ısı kontrol programı olan coretemp 0.99.8 oldu mu herşey tamam.. hem de bu ikisi cızırtı da yaptırmıyor. :)
    selamlar,
  • quote:

yok değil sistemde ısı kontrol eden ASUS'A ÖZGÜ bir program; siz kaldırın bakalım cızırtı kesilecek mi sizde de. zaten isterseniz de tekrar yüklersiniz. yukarıda yazdığım 2 program da aynı işi sorunsuz şekilde yapıyor hem daha şık, hem daha fonksiyonel ram, çekirdekler ve ısıyı ayrı ayrı gösteriyor. yani demem o ki, nb probe sorunlu bir program ve sistemde de sıkıntı yaratıyor. kaldır gitsin. :) yukarıdaki programlar yani all cpu meter version 3,5 birde yanına bu programla beraber çalışan ısı kontrol programı olan coretemp 0.99.8 oldu mu herşey tamam.. hem de bu ikisi cızırtı da yaptırmıyor. :)
    selamlar,

valla hocam tüm bilgisayarı aradım ama dedidiğin programı bulamadım ...ki kaldırım...acaba önceden mi kaldırdım bilmiyorum...ama bilmediğim programları da kaldırmam ki...tam olarak nerde yüklü bu program ...
    programlar listesinde yoktur....
    c de asus kalsörüne göz attım yok...
    c yi komple arattım" hb probe" ve "monitor u....." diyerek ona da bişey bulamadı...
    :(((

• C:\Program Files\ASUS\NB Probe bende burda ama açınca int explorer açılıyor ve sayfa bulunamadı diyor.. Ben zaten ssd aldım 60gb bir iki saate gelir kargo getirirse sonra pc uçar
  • hb değil; nb probe :)
    ayrıca linki de verdim. bu program o program. sizde nb probe olarak yoksa ne ala. diğer "sistem monito"r utilityleri bir kaldırın. bence temel mantıkları aynı olduğundan sorunun kaynağı aynı işi yapan başka bir yazılımda aynı sıkıntıyı yaratıyor olabilir. yani nb probu neymiş diye yüklemek isterseniz sizin n53jf için yukarıdaki linki tıklayıp indirip kurun. control panelde kurulmuş haldeki şeklini göreceksiniz. demem o ki:
    sistem monitör utiliy asustaki adı nb probe ya da 3ncü parti programlardan belki de everst aynı sıkıntıya sebep olabilir sanırım. çünkü ben nb probu çok deneyerek çözdüm. ne zaman install etsem o meşhur cızırtı baş gösteriyor. uninstall ettiğimde de yok oluyor. sistemi sırf bunu bulmak için acaba kurulumdan mı kaynaklanıyor diye 2 kere kurdum. sonra geriye doğru tüm ekstra asus programlarını teker teker kaldırıp denediğimde nb probun buna yol açtığını fark ettim. yani buraya da yazıyorum ki. bu güzel makinanın hakkı yenmesin. bir progam yüzünden.

ikinci de kilitlenme oluyor denmiş. o da asus expressgate cloud utility. o da kilitlenmeye neden oluyor ancak biosu update ettiğimde denemedim.
    birde bu update versiyon bios211 için bir açıklama yapmışlar upgrade nedeni olarak başlangıçta win 7 sesi duyulmayabiliyormuş o nedenle upgrade edilmiş. belki de yazamamışlardır tam nedenini ama ses lafı geçiyor. aslında biosu dün güncelledim. belkide; denemedim ama, nb probun cızırtı yapması ve express gate kullanıldıktan sonra win7 ye geçildiğinde sistemin donması eski bios209 dan (belki de) kaynaklıdır. tekrar kurayım bakalım o cızırtı ve sistem donması bu sefer yeni update biosta kurulu iken tekrar oluşuyor mu?
    selamlar,

• quote:

hb değil; nb probe :)
    ayrıca linki de verdim. bu program o program. sizde nb probe olarak yoksa ne ala. diğer "sistem monito"r utilityleri bir kaldırın. bence temel mantıkları aynı olduğundan sorunun kaynağı aynı işi yapan başka bir yazılımda aynı sıkıntıyı yaratıyor olabilir. yani nb probu neymiş diye yüklemek isterseniz sizin n53jf için yukarıdaki linki tıklayıp indirip kurun. control panelde kurulmuş haldeki şeklini göreceksiniz. demem o ki:
    sistem monitör utiliy asustaki adı nb probe ya da 3ncü parti programlardan belki de everst aynı sıkıntıya sebep olabilir sanırım. çünkü ben nb probu çok deneyerek çözdüm. ne zaman install etsem o meşhur cızırtı baş gösteriyor. uninstall ettiğimde de yok oluyor. sistemi sırf bunu bulmak için acaba kurulumdan mı kaynaklanıyor diye 2 kere kurdum. sonra geriye doğru tüm ekstra asus programlarını teker teker kaldırıp denediğimde nb probun buna yol açtığını fark ettim. yani buraya da yazıyorum ki. bu güzel makinanın hakkı yenmesin. bir progam yüzünden.

ikinci de kilitlenme oluyor denmiş. o da asus expressgate cloud utility. o da kilitlenmeye neden oluyor ancak biosu update ettiğimde denemedim.
    birde bu update versiyon bios211 için bir açıklama yapmışlar upgrade nedeni olarak başlangıçta win 7 sesi duyulmayabiliyormuş o nedenle upgrade edilmiş. belki de yazamamışlardır tam nedenini ama ses lafı geçiyor. aslında biosu dün güncelledim. belkide; denemedim ama, nb probun cızırtı yapması ve express gate kullanıldıktan sonra win7 ye geçildiğinde sistemin donması eski bios209 dan (belki de) kaynaklıdır. tekrar kurayım bakalım o cızırtı ve sistem donması bu sefer yeni update biosta kurulu iken tekrar oluşuyor mu?
    selamlar,

ok o programlar bende anlaşılan....teşekkürler...ama cızırtı olayıda şimdilik yok gibi arada tabi yapıo....

bu arada

help21

ssd gelio demişşsin
    artık bilgisayarın başlama hızını yazıp biraz bize havada atarsın diye tahmin ediyorumm..
    benim asus 70-80 sn de yeniden başlıo :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidi_52 -- 12 Nisan 2011; 17:55:04 >

• Today 4:37:58 PM
    4/12/2011 22 9 27
    49
    Today 10:04:26 AM
    4/12/2011 23 10 30
    53
    Today 9:54:57 AM
    4/12/2011 22 20 24
    46
    Yesterday 11:11:59 PM
    4/11/2011 21 16 26
    47
    Yesterday 10:55:29 PM
    4/11/2011 22 9 33
    55

nasıl açılış durumları bendeki:)
    bios update işe yaradı. önceki hali için tamamı:

Today 4:37:58 PM
    4/12/2011 22 9 27
    49
    Today 10:04:26 AM
    4/12/2011 23 10 30
    53
    Today 9:54:57 AM
    4/12/2011 22 20 24
    46
    Yesterday 11:11:59 PM
    4/11/2011 21 16 26
    47
    Yesterday 10:55:29 PM
    4/11/2011 22 9 33
    55
    Two days ago 8:29:41 PM
    4/10/2011 27 10 26
    53
    Two days ago 7:59:28 PM
    4/10/2011 23 2 37
    60
    Two days ago 2:11:26 PM
    4/10/2011 26 2 39
    65
    Two days ago 2:06:39 PM
    4/10/2011 44 0 19
    63
    Three days ago 9:35:33 PM
    4/9/2011 25 2 44
    69
    5 days ago 8:30:27 PM
    4/7/2011 24 6 47
    71
    5 days ago 12:19:03 AM
    4/7/2011 25 3 42
    67
    6 days ago 4:15:44 PM
    4/6/2011 21 4 41
    62

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

selamlar;

bende kuruluymuş NB PROBE isimli program şimdi kaldırdım ve ses sorunu gerçekten çözüldü.teşekkür ederim arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: eseslisemih26

quote:

Arkadaşlar merhaba;

selamlar;

bende kuruluymuş NB PROBE isimli program şimdi kaldırdım ve ses sorunu gerçekten çözüldü.teşekkür ederim arkadaşım

rica ederim. problemin sizde de çözüldüğüne sevindim.

keşke asus bunu bilse de nb probu revize etse:)

selamlar,

• *Operating System : Windows 7 64bit

[Problem Description]
    SOUND deterioration.

Hi asus.

I have newely percuhesed a new product of asus n53 jq series laptop.. I have found a problem with sound while i was listening a mp3 or wma music with windows media player or other player programs. that the sounds like reproduction for time to time like "cızzz destortion"
    I have found that this problem is caused by the software produced by asus named nb probe.
    I have tryed again and again. reinstalled the whole system of orijinal win7 and asus drivers cd.. then tryed the system; this problem has just accoured again. than ı unistalled the asus utilities respectively and tryed the play mp3 files. then I found the problem is caused by the system monitor utility of asus "nb probe"...

ı was wondering if you would try the nb probe that causes this problem and please upgrade this utility.
    best regards.

yukarıdaki yazıyı gönderdim. yazdık bakalım asus'a nb probu seste probleme neden oluyor diye. problem çözüldüğünde siz de benzer bişey yazarsanız eğer update etsinler şu nb probu.

adres:
    http://support.asus.com/contactus.aspx?SLanguage=en

5 numaraya bir iki sn de üye olup problemi yazıyoruz arkadaşlar. google translate de yardımcı oluyor çeviriye.

selamlar,

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.