Şimdi Ara

Asus N550JK VS Msi Apache ge60 2pc 091xtr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu iki bilgisayar arasından hangisini önerirsiniz asus da kasa kalitesi ve estetiği artı olarak servis kalitesi var msi da ise gtx850m gddr5 var artı olarak bir sürü özellik var gtx850m ddr3 ve ddr5 arasında çok bir fark olurmu birde asus i7 4700hq msi i5 4200h kullanıyor gönlüm msi diyor ancak kasa kalitesinden emin değilim inceliği ve hafifliği hakkında pek bilgim yok burada araya estetiği ile asus giriyor yani anlayacağınız çok kararsız kaldım...
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge60-2pc-091xtr-apache-notebook-pmu314005
    http://www.pcdepo.com/asus-n550jk-cn167d-notebook

• İncelemelerde MSI Apache serisinde kasa kalitesinin arttığından bahsediliyor. GDDR5 850M, DDR3 850M'e göre çoğu oyunda +10 fps civarı fazla performans vermiş.

Ben ikisi arasında kalsam + fps'den vazgeçip Asus'u tercih ederdim. Ekran kalitesi ve soğutma performansı daha başarılı. Ama sadece oyun diyorsanız MSI daha mantıklı.
  • oricalcus kullanıcısına yanıt
    zaten aklımı karıştıran asus kalitesi şıklığı ve servisiydi tabi ki benim için önemli olan sadece oyun değil estetikte çok önemli galiba asus seçeceğim yorumun için teşekkürler oricalcus 1 ay içinde bir bilgisayr alacağım şu anda 1 numarada asus n550jk var acaba fiyatlarda bir düşme olur mu malum öğrenciyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crynet_34 -- 8 Haziran 2014; 15:54:28 >
  • Ne yani msi Servisi kötü mü? Bilmediğim için soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Disk Hızı 5400 RPM olan makina yavaş makinadır, herkes disk hızını atlıyor dikkat edin derim, 7200 rpm olmalı kesinlikle,
    bunlar arasında msi her bakımdan fark atar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oricalcus

İncelemelerde MSI Apache serisinde kasa kalitesinin arttığından bahsediliyor. GDDR5 850M, DDR3 850M'e göre çoğu oyunda +10 fps civarı fazla performans vermiş.

Ben ikisi arasında kalsam + fps'den vazgeçip Asus'u tercih ederdim. Ekran kalitesi ve soğutma performansı daha başarılı. Ama sadece oyun diyorsanız MSI daha mantıklı.

Hocam birinde i5 var birinde i7 4700hq. Ayrıca yazmış mı ki GDDr5 diye? Olsa bile Nasıl ASUSU geçiyor oyun bakımından?
  • 3 sorum var 1. Si asus da ekranın arka kapağı çıkıyormu

2. Si SSD alıp takmak veya takılı almak mümkünmü

3.sü 16 GB lık bir model var 8 gblik model var 2 side SSD siz mi yada farkları ne

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    msi ge70 mi acer v3 772g mi
    10 yıl önce açıldı
    MSI GE60-2OE Laptop
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaGamesRulez
    Hocam birinde i5 var birinde i7 4700hq. Ayrıca yazmış mı ki GDDr5 diye? Olsa bile Nasıl ASUSU geçiyor oyun bakımından?

Oyun performansı açısından önemli olan ekran kartı, i5 - i7 çok fark etmiyor. Ekran kartları da DDR3 - GDDR5 olarak ayrılıyor, GDDR5 850M, DDR3 850M'den çoğu oyunda +10 fps civarında daha iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: elkarun
    3 sorum var 1. Si asus da ekranın arka kapağı çıkıyormu
    3.sü 16 GB lık bir model var 8 gblik model var 2 side SSD siz mi yada farkları ne

SSD takmak mümkün, 3 seçenek var:

1) Mevcut HDD'yi çıkarıp yerine SSD takmak
    2) Optik sürücü yerine SDD takmak > Link
    3) Tek diskte 120 GB SSD + 1 TB HDD > WD Black²

16 - 8, ikisinde de SSD yok. Birinde 16 GB Ram ve Windows 8 var. Diğerinde 8 GB Ram ve FreeDos.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EaGamesRulez

Oyun performansı açısından önemli olan ekran kartı, i5 - i7 çok fark etmiyor. Ekran kartları da DDR3 - GDDR5 olarak ayrılıyor, GDDR5 850M, DDR3 850M'den çoğu oyunda +10 fps civarında daha iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: elkarun
    3 sorum var 1. Si asus da ekranın arka kapağı çıkıyormu

SSD takmak mümkün, 3 seçenek var:

1) Mevcut HDD'yi çıkarıp yerine SSD takmak
    2) Optik sürücü yerine SDD takmak > Link
    3) Tek diskte 120 GB SSD + 1 TB HDD > WD Black²

16 - 8, ikisinde de SSD yok. Birinde 16 GB Ram ve Windows 8 var. Diğerinde 8 GB Ram ve FreeDos.

DDR3 dediği Ram in DDR i olmasın?
    Sistem Belleği 8GB
    Bellek Tipi 1600 MHZ DDR3

demiş çünkü. Yani Ram in ddr i gibime geldi

Ayrıca ikisi de gtx850 m, bu Ekran kartının başka atraksiyonları da mı var ki?

• Ekran kartlarının da bellekleri var, onlar DDR3 ve GDDR5 diye ayrılıyor.

Asus N550JK'da sistem ram'i DDR3, ekran kartı ram'i DDR3.
    MSI'de ise ekran kartı ram'i GDDR5.

İkisi de 850M ama ram tipleri farklı, MSI'ninki GDDR5 olduğu için performansı biraz daha yüksek.

Mesela GTX 860M'in de iki versiyonu var. Kepler ve Maxwell. Aynı isimdeler fakat biri eski seri biri yeni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 8 Haziran 2014; 23:49:02 >
  • quote:

Ekran kartlarının da bellekleri var, onlar DDR3 ve GDDR5 diye ayrılıyor.

Asus N550JK'da sistem ram'i DDR3, ekran kartı ram'i DDR3.
    MSI'de ise ekran kartı ram'i GDDR5.

İkisi de 850M ama ram tipleri farklı, MSI'ninki GDDR5 olduğu için performansı biraz daha yüksek.

Mesela GTX 860M'in de iki versiyonu var. Kepler ve Maxwell. Aynı isimdeler fakat biri eski seri biri yeni.

Anladım da o ayrımı yazmamış siteler.
  • Ne yazık ki teknik özellik yazma konusunda çok cimriler.
    Arka kapak çıkıyor mu da demiştim çıkıyor mu ?

• Çıkıyor, incelemeye göz atabilirsiniz > Link
    Pek anlamadım bu arada ben ekranın arkası demiştim o da çıkıyor demi

• Ekranın arkası çıkıyor mu bilmiyorum, niçin önemli bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.