Şimdi Ara

ASUS N550JV-CN127H Notebook (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
12
Favori
65.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam onada girmiyo. Driver kaldirdim hem asus hem ge force sitesinden indrdim hala unlem var.nvidia den. Masasina giremiyom ekranla bagli gpu bulunamadi gibi bir hata veriyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının tüm sürücülerini kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra vga sürücüsü yüklenecektir. Bir virüs programıyla da çerezleri felan silip tekrar başlatıp güncel sürücülerin hepsini yeniden yükleyin. Bir de bios sürücüsünü felan güncellediyseniz en son sürüm değil de bir öncekini felan yükleyip deneyin. Eğer hata düzelmezse muhtemelen anakartınızda sorun vardır. Ve değişmesi gerekiyor olabilir.
  • hocam internette yazan yok bilmemne rakamını 3 yapın onaltılık vs onu denedim olmadı. driverı kaldırıp hem asus hem geforce sitesinden full sürüm indirdim olmadı. bi önceki sürümü indirdim yine olmadı. pc yi daha yeni almıştım halbuki. yalnız sizijn dediğinizi yapmadım. vga dediğiniz verdikleri cd nin içindekiler mi ? ekran kartını kaldırıp ordan da yükledim sonra yine sürücü güncelleiştirdim ancak bir virüs programı ya da ccleaner gibi bir program kullanmadım sonrasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

hocam internette yazan yok bilmemne rakamını 3 yapın onaltılık vs onu denedim olmadı. driverı kaldırıp hem asus hem geforce sitesinden full sürüm indirdim olmadı. bi önceki sürümü indirdim yine olmadı. pc yi daha yeni almıştım halbuki. yalnız sizijn dediğinizi yapmadım. vga dediğiniz verdikleri cd nin içindekiler mi ? ekran kartını kaldırıp ordan da yükledim sonra yine sürücü güncelleiştirdim ancak bir virüs programı ya da ccleaner gibi bir program kullanmadım sonrasında.

Ayni sorun yasayan biri

tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85278219

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

hocam internette yazan yok bilmemne rakamını 3 yapın onaltılık vs onu denedim olmadı. driverı kaldırıp hem asus hem geforce sitesinden full sürüm indirdim olmadı. bi önceki sürümü indirdim yine olmadı. pc yi daha yeni almıştım halbuki. yalnız sizijn dediğinizi yapmadım. vga dediğiniz verdikleri cd nin içindekiler mi ? ekran kartını kaldırıp ordan da yükledim sonra yine sürücü güncelleiştirdim ancak bir virüs programı ya da ccleaner gibi bir program kullanmadım sonrasında.

Ayni sorun yasayan biri

tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85278219

yok kardeşim yaptım hepsini yine olmadı. ben devredışı bırak dedim ekran karardı pc yi 3-4 defa kapayıp açtım ole düzeldi ama ekran kartı yine düzelmedi :D

• Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Sürücüleri silip tekrar başlattıktan sonra vga sürücüsü otomatik olarak yüklenir, cd ye gerek yok. Bu arada physx sürücüsünü felan da sildiniz mi?
  • hocam physx ne bilmiyorum. sıkıldım artık 2 gündür uğraşmaktan bu oçları düzgün malı bize vermezler zaten
  • Dayım UK'de tatilde. Bakın notebook um içni ne buldum, mouse gerekli olacak zaten her ne kadar notebook ta kullanamyı sevmesemde (ki bu notebook un kendi mouse u iyi gidiyordur) kod yazmada kullaancağım için hızlı hareket etmem lazım ondan mouse şart.

kalitel ibir mouse buldum UK de, bizde yo kgaliba bu modelden;http://www.scan.co.uk/products/microsoft-h3s-00001-sculpt-comfort-black-bluetooth-wireless-bt-mouse-dongle-not-included

çok güzel hemde microsoftun tam uyum yani.. yeni çıkan bir mouse windows 8.1 bile var descriptionda.. built-in bluetooth ununa bağlanıyor kullanacağın cihazların, yani tak çıkarıda yok süper.

• varmış demek ki, ben bakmamıştım vatan'a çünkü notebook başka siteden alacağım.

usb 3.0 hdd dock ta var mıdır? Eğer o da varsa TR den alayım gerek yok UK e dayımıda uğraştırmış olmam hem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 26 Aralık 2013; 0:56:02 >
  • Asus N550JV-cn127H modeli sahibiyim. Cihaz henüz 5 günlük. Ancak az önce bir şey farkettim. Cihazı yeniden başlat dediğimde kapanması tam 3-4 dk sürdü. Daha önce hiç kapatmadığımdan fark etmemiştim.. Bunu defalarca denedim ama hep aynı. Kapandığında tekrar açılmasında sıkıntı yok. Tamamen kapat dediğimde de bu böyle. İnternetten araştırdııma göre win8 dki kronik bir hataymış bu.. Önerilere uyarak regedit ayarlarından timeout ayarında kısıtlamaya gittim, atıyorum orda 20000 30000 gibi değerler falan vard wait-time yazan bir kaç ayarı düşürdüm. Bu sayede 3-4 dk civarına düştü kapanma süresi. Aksi halde 7-8 dk civarındaydı..

Tabi pc ilk geldinde de böyle bir şey var mıydı bilmiyorum hiç denemedim ya da dikkatimi çekmedi. Ancak geldiğinde win8 yüklüydü ben 8.1 güncellemesi yaptım. Bunun yanında cihaz bazı güncellemeler daha yaptı zaman zaman. Çeşitli makalerlerde, incelemelerde win8 güncellemelerinde KB2795944 koduyla gelen ve sleep ve power tuşlarının işlevi ile ilğili bir güncelleme paketinden bahsediliyor ve bunu kesinlikle kabul etmeyiniz diyor.. Ben güncelleme geçmişime baktığımda bu koda rastlamadım.. Sonuçta problem devam ediyor.

Acaba bu sorun bios sürümüyla alakalı olabilir mi? Değilse öneriniz var mı?

• rotartsanimdA kullanıcısına yanıt
    zaten direkt applarla yüklü gelen notebookalrı hiç sevmem, boşuna şişiryorlar aleti.. zaten içnide 5400 rpm hdd var onunda etkisi büyük..
    en iyisi ssd takıp sıfırdan kurulum yapmak ve sadece gerekli yazılımları driverları yüklemek.. en son güncel driverlar + en son güncel bios + ssd + temiz 8.1 kurulumu o aleti uçurmazsa bende ne olayım

neredeyse aletin performansı beni mdesktop pc kadar (grafik hariç) desktop ım uçuyor resmen.. o notebookta dediğim olanaklarla uçmalı.. şubatta alıyorum bende zaten ssd le birlikte sonuçları yazarım
  • Yani haklısın ne kadar ıvır zıvır varsa hepsini yüklemişler. Örneğin mcfree deneme sürümü koymuşlar içine zaten kısıltlanmış bir işe yaradığı yok, sistemin kendi yazlımı defender bile çok daha iyi kanımca. Bu işde bir reklam kazancıvar diye düşünüorum.

Yani 3000 tl verip 4. nesilin en yüksek seviyeli işlemcilerinden biri olan core i7-4700HQ lu bir canacar diğer özelliklerini saymama gerek yok zaten belli. Performasnın süper olmasını bekliyor insan. Tamam 1 TB lık 5400 rpm hdd biraz ağırlık verir ama bu ram iyi, işlemci iyi nasıl olsa diyip beklentiye giriyoruz.. Ben yine de performansın bu ağırlığı içindeki yazılım ne olursa olsun kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Win yazılımından kaynaklı bence ve güncelleme bekliyorum.

Bu kadar kullanıcısı var burada bu cihazın acaba onlar naptılar böylesi bir sorunla karşılaştılar mı bir kullanıcısının gelip cevap vermesini bekliyorum..

SSD konusunda tamamen haklısın, böylesi bir cihazda ssd olmaması çok saçma bir şey. Cihazda oyanama yapıp garantisini çöpe atmak istemiyorum yoksa ssd takarım. Tabi bir sıkıntımda şu deli gibi arşivim var onuda sürekli yanımda harici kutuyla da taşımak istemiyorum.. SSD taksam bana yeterli alan kalmayacak. Bu makinanın ya ssd si ya da 7200 rpm lik bir hdd si olması gerekirdi.. Bu büyük bir eksiklik.

• rotartsanimdA kullanıcısına yanıt
    iyi bir noktaya daha değindin reklam amaçlı demişsin aynen öyle, ne kadar dost frima varsa hepsnin uygulamasını yükleyip gitmişler.. microsoft defender varken windows 8 le built-in geliyor.. 7 için se windows security essentials.. hem bedava hem iyi hemde lightweight microsoft antivirus yazılımı..
    arkadaş çevremde görüyorum millet güncel olmayan antivirus yazılımları kullanıyorlar eset, norton.. hepsinide denemiş biri olarak MSE yi ve defender ı(win8) tek geçerim..

Ve yine dediğim gibi, notebook u aldığın zaman formatı atacaksın kaçar yanı yok.. aldığın gibi kullanırsan seni kek yerine koymuş oluyorlar.. bilinçsiz kullanıcı sınıfına giriyorsun bir nevi "noob" yani Ha birde foramt atıp yine çok fazla gereksiz şey yükelyip aleti şişiriyorlar gereksiz service ve process lerle o tür kişiler "noob" sınıfına dahiller çevremde çok var. Laptopu seneler evvel ilk gün aldığından beri aynı şekilde kullanan var mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 31 Aralık 2013; 0:34:24 >

• Almayı düşünen olursa bu bahsettiğiniz modelin aynısından elimde vardır.

Hediye geldi hiç açılmadı sıfır kutu

ASUS N550JV-CN127H i7-4700HQ 16GB 1TB 15.6 W8 4GB

İşlemci : Intel ® Core ™ i7-4700HQ İşlemci
    Yongaseti : Intel ® HM86 Express Yonga Seti
    Ekran : 15.6 ınch 16:9 HD (1366x768) / IPS FHD (1920x1080) Arka Sigara Glare LCD Panel LED
    Ekran Kartı : NVIDIA ® GeForce ® GT 750M , 4 GB DDR3 VRAM
    Sistem Belleği : 16 GB DDR3L 1600 MHz SDRAM
    Sabit Disk Kapasitesi : 1 TB HDD 5400 RPM
    Optik Sürücü : Blueray RW
    Ses : Dahili Hoparlör ve Dijital Array Mikrofon
    Ağ Kartı : Tümleşik 10/100/1000 Base T
    Kablosuz Haberleşme : Entegre 802.11 b / g / n ya da 802.11 a / ??g / n (WiDi)
    Bluetooth : BT 4.0 desteği (WLAN + BT 4.0 combo kart)
    Batarya : -
    Klavye : TR Q Klavye
    Geliştirilmiş Portlar : 3 x USB 3.0 , 1 x RJ45 LAN , 1 x HDMI , 1 x Mini Display Port , 1 x AC adaptör fişi , 1 x COMBO ses girişi
    İşletim Sistemi : Windows 8
    Boyutlar : 383 x 255 x 27.7 mm ; Yaklaşık 2,6 kg
    Açıklama : Kart Okuyucu : 2-in-1 kart okuyucu (SD / SDXC / MMC)
    Kamera : HD Web Kamerası

ÜRÜN SIFIR ve KUTULUDUR.

2.600 TL

http://www.pcdepo.com/asus-n550vj-cn...urun10688.html

• Aynen dediğin gibi kardeş temiz bir format attım. Bir dünya gereksiz hantallaştıran yazılımla karşılaştım. Bunların başında Mcfree, Fix My Registry, SpeedUpMyComputer, Asus live update, FilesFrog Update Checker, Software update, Wild Tangent Games, Cyberlink, WPM cherished technology limited ..vs bunlar başılıcaları.. Bunları kaldırdım ancak beni çok uğrştırdı, kaldırılırken ikide bir envayi çeşit sitelere girip toldbar yüklemeye çalıştı hatta kontrolüm dıiında yükledikleride oldu.. Derken akıl almaz bir şekilde lollipop , znoo gibi virüsler bulaştı sitemime..

Silmek için akla karayı seçtim resmen. Denmediğim yöntem kalmadı regestir ayarlarından tut, çekirdek dosalarına kadar ayıklama yaptım virüslerden kurtulmak için banamısın demedi. Sonuçta 9Qvoo, lollipop, znoo gibi meşhur virüslerden kurtulmak için her zaman başvurduğum bir yazılım olan Spyhunter sağ olsun.. Tertemiz yaptı hdd mi. Tam 139 adet böcek buldu.. Düze çıkmam tam 4 saatimi aldı. Ama sonunda problemim giderildi. PC normal sayılabilecek bir dilimde kapanıyor ve açılıyor artık. Sadece win 8.1 güncellemesi yapmadım. Bu durumda iki olasılık belirdi: ya o hantal ön yüklemeli yazılımlar sistemi mahveden ya da win8.1 deki KB...5944 ile biten güncelleme paketi. Ya da her ikisinin de etkisi vardır biraz. Şu an memnun olduğum düzeye geldim win8.1 yüksetmesini yapmayı düşünmüyorum :)

Şu anda sadece winflash kaldı silmediğim. Zaten asusun sitesinde de mevcut bioas güncellemeleri için gerekli bir yazılım.

Sonuç olarak lanet olsun bu makinaya bunları yükleyerek yollayanlara. Keşke win8 im olsaydı elimde freedos alsaydım bu makinadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotartsanimdA -- 31 Aralık 2013; 22:41:19 >

• merhabalar.

aralık ayının 27 sinde Asus N500jv-cn127H aldım arkadaşlar. makine mühendisliği öğrencisiyim. bir performans cihazı olduğunu düşündüğüm ve o şekilde okuduğum için aldım. ancak sadece benim mi problemim bilmiyorum ama sadece açılış kapanış değil. bilgisayar sürekli kasıyor. prizde veya değil. sağ klik yapıyorum masaüstüne en az 3 sn bekliyorum. google chrome'un açılması gereğinden fazla uzun sürüyor. bundan nceki intel centrino cihazım bu işlemleri çok daha hızlı yapıyordu sanki.oda toshiba br notebooktu. şimdi merak ediyorum. benim bilgisayarda bi sorun mu var servise falan mı götüreyim. yoksa herkesin ki mi böyle çalışıyor. normal mi. 3000 tl veriyorsunuz kasıyor. deli olmamak elde değil. cevaplarınızla ben aydınlatmanızı bekliyorum. teşekkür ederim şimdiden.
  • onrknn kullanıcısına yanıt
    Malesef her notebook için durum öyle eğer aldığınız gibi kullanırsanız.. Yüklü gelen gerekli gereksiz şeyler yüzünden kasıyor 99% ihtimal.

Önerim, freeOS makina alıp sizin win8.1 x64 ve gerekli temiz driver, programları kurmanız.. Ya da freeOS bile değilse format atıp yine win8.1 x64 ve gerekli temiz driver, programları kurmanız.
    Ayrıca SSD almayıda planlarınıza ekleseniz iyi olur bu aletin tam performansını ancak hızlı bir SSD verebilir.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    ssd alacağım ocz. win 8.1 de kurulu. yanlız orjinal recoverini da kaybetmek istemiyorum. o yüzden temiz bi formatı başka türlü nasıl atarım bilmiyorum. eski notebookum olsa acımam darma dağan ederimde bu kadar ara verince ister istemez çekiniyor insan. anlamış olmalısınız:D
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.