Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim sorum motion sensoru var mı klavye aydınlatması için?

not: sanırım yok ama emin olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Şubat 2014; 15:08:06 >
  • MJoRaYuLuN kullanıcısına yanıt
    usbnin 3.0 olması ne alaka anlamadım? ben aldığımda açıp şöyle bir kontrol ettim sonra komple format atıp usbden win 8.1 kurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJoRaYuLuN

Konu içerisinde arama yaptım fakat sayfa hata verdi.
    Asus N55SF model bilgisayarıma değişim verdi, bende haliyle tek iyi olan N550JV-CN127H modelini aldım. Fakat birkaç sıkıntım var. Böyle performans pc lere neden Win8 (Single Language) yüklerler anlamadım. 250GB SSD mi normal harddisk yuvasına taktım. Fakat USB'ler 3.0 olduğundan usb bellekle Windows kuramadım. Tabi DVD üzerinden 8.1 Pro kurdum fakat aktivasyon bulunmuyor.

Tekrar üzerinde bulunan HDD ye geçtim fakat buda yavai. Önceden Asus'ta recovery programı bulunuyordu, şuan recovery programı yok.
    Düşüncem recovery alıp SSD ye yüklemek. Sonrada yükseltme paketiyle Win8 Pro ya geçmeyi düşünüyorum. Fakat rahat 6saatimi harcamama sebebiyet vericek.

Ayrıca kutudan Asus'a özel bir DVD çıkmadı. Kurduğum Win8.1 e Asus Destek'te bulunan Driverları yüklesemde orjinalinde olduğu gibi Asus Console tuşu işlemedi, klavye aydınlatmasını kullanamadım. Bir çok eksik söz konusu.

Bu konuda bana yardımcı olacak fikir vericek N550 kullanıcılarını bekliyorum.

ATK paketi var win 8 (8.1 değil) kısmında(asus un destek sayfasında) onu kurmalıydınız önce uyarı vardı indirdiğiniz uygulamalrın açıklmasında atk pakedi .20 den sonrası gerek diye yazıyordu

normal kullanıcı için zaten yetiyor win 8 scl (pro da olan özelliklerden hangisine cidden ihtiyaç duyuyorsunuz?)

USB lerin 3.0 olması ile alakası yok UEFI için GPT formatlı bir usb oluşturmalıydınız(rufus aracı yardımcı olacaktır)

Lisans konusunda ise bios ta mevcut key var eğer yine temiz bir single language medyasıyla format atarsanız aktif olacaktır.

illa pro yükleyeceğim diyorsanız mydgitallife a biraz bakın

quote:

benim sorum motion sensoru var mı klavye aydınlatması için?

not: sanırım yok ama emin olayım.

motion sensor??? Hareket algılayıcısı demek madem bir bilginiz yok derdinizi güzelim türkçe ile anlatın sorunuz sanırım bir ışık sensörü varmı olacak?
    ışık sensörü yok elinizle ayarlıyorsunuz 3 kademesi var aynı şekilde ekran aydınlatması için de sensör yok otomatik ayarlamıyor eğer isterseniz cihazın kamerasını kullanarak parlaklığı ayarlayan programlar mevcut nette

• Cevaplar için teşekkür ederim;
    @OzzY;
    biosta usb bölümü güvenlik nedeniyle kapalıymış. İlk defa karşılaştığım için USB3.0 a yordum. Bi yerdende bu şekilde cevap alınca herhalde USB den dedim. Teşekkürler..

@seaflames;
    ATK paketini kurdum diye hatırlıyorum ama bir daha bakarım, şuanda tekrar format atıyorum. Pro da duyduğum ihtiyaç ağ kurma ihtiyacı. SCL sürümünde kurulmuyor. USB3.0 konusunda OzzY arkadaşa verdiğim cevap, bilmediğim bir konuda aydınlandım.. aktivasyon konusu için teşekkür ederim..

@X-FI;
    Mesajın içinde teşekkür ederim, kutudaki driver'ı kendi üzerindeki yardımcı elemanlar için kullanıyorum. Diğer driverları güncel olarak indiriyorum zaten.
    Cevabın için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar ben bu pc yi tam anlayamadım.

Vatan'da 3900 TL ve 12 GB ram var (CN 209H imiş bu ama daha pahalı)
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n550jv-cn239h-n550jv-notebook-core-i7-4700hq-24ghz-12-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68573

Teknosa'da 4306 TL 16GB ram
    http://www.teknosa.com/urunler/125032669/asus-n550jv-cn240h-notebook?gclid=CIHCur_q5LwCFc_MtAodYC8A7A

Kliksa'da 2700 TL 16 GB ram
    http://www.kliksa.com/urun/asus-n550jv-intel-core-i7-4700hq-2-40-ghz-15-6-16-gb-1-tb-tasinabilir-bilgisayar-cn240h-/901908995

Ya biri bizi koparıyor. Ya da bunlar farklı pc ler. Aydınlatırsanız sevinirim. Ben de yakın zamanda bir laptop alacağım için soruyorum bunları. Ayrıca Tavsiye ettiğiniz laptop'ları da incelerim. Bütçe 2500-2700

Buyrun bu da Media Markt 3700 TL
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-N550JV-CN127H-i7-4700HQ-2-4-GHz-16-GB-1-TB-GeForce-GT-750M-Notebook,103452,504926,947795.html?langId=-14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekopaket -- 24 Şubat 2014; 15:17:52 >

• ekopaket kullanıcısına yanıt
    CN240H 16 GB Ram değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDDoG

CN240H 16 GB Ram değil

Hocam internetete gördüğüm kadarıyla 240h modeli 16 gb. Ben de bugün yarın bi laptop almayı düşünüyorum da eğer fiyat hakkaten böyleyse hemen alayım bunu, çünkü 211d modeliyle aynı fiyat ve rami iki katı. Zaten kliksa'nın böyle büyük ve bariz bi hata yapacağını düşünmüyorum ürün bilgisi konusunda. Tecrübeli arkadaşların ekleyeceği bişey varsa, bi bit yeniği vardır diyorlarsa bilgilendirirlerse sevinirim. İyi akşamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende biraz baktım sanırım 16 GB ama bluray yok DVD var. Tam emin olunca mesajı deiğştireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDDoG

Bende biraz baktım sanırım 16 GB ama bluray yok DVD var. Tam emin olunca mesajı deiğştireceğim

Zaten caddy alıp ssd takmayı düşünüyorum hocam, siparişi de verdim hayırlısı olsun. Teşekkürler ilginiz için tekrar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CN240H yani kliksa ve teknosadaki 16 gb ram bluray. N550JV nin en dolusu, siyahı sadece kliksa ve teknosada var. Ben yılbaşında kliksadan 2700e almıştım 100tlde bonus vermişti, dolar bu hale gelmişken aynı fiyat olması çok iyi. CN127H tan tek farkı kasanın siyah olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 25 Şubat 2014; 3:10:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

CN240H yani kliksa ve teknosadaki 16 gb ram bluray. N550JV nin en dolusu, siyahı sadece kliksa ve teknosada var. Ben yılbaşında kliksadan 2700e almıştım 100tlde bonus vermişti, dolar bu hale gelmişken aynı fiyat olması çok iyi. CN127H tan tek farkı kasanın siyah olması.

Hocam ürünün kargosu konusunda sıkıntı yaşadınız mı, kaç günde ulaştı size? Bir de hangi firmayı seçtiniz PTT mi UPS mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu seri ürün alan arkadaşlar ssd takmak için arka kapağı açtıklarında herhangi bir önleyici etiket veya garanti dışı edecek bir parça gördüler mi?
  • Hocam hem 16GB hem de bluray var. Döviz bu haldeyken fiyat uygun gibi ama ben alıp almamakta düşünceliyim hala. Çok içime sinmedi cihaz.
  • CyeD kullanıcısına yanıt
    28 Aralık Cumartesi gecesi sipariş verdim, 30 Aralık Pazartesi Kargoya verdiler, 31 Aralık Salı sabah 10:30 gibi elimdeydi. Seçenek yoktu diye hatırlıyorum sadece UPS vardı.
  • Sağolun hocam bu hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum o zaman.

Youtube'da nasıl SSD takıldığının videoları var N550JV modeli için, basit ve engelsiz bi işlem gibi duruyor ama garanti dışı kalıyo cihaz. Ama tabi deneyen arkadaşlara sormanızda fayda var yanlış yönlendirmeyeyim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer garantiye konu olacak bir problem yaşandığında ssd yi çıkarıp eski disk i veya bule ray okuyucuyu takıp gönderirseniz problem olmaz diyenler de var.
  • merhaba,

benin n550-cn12h , bios 2.06, 2.08 e nasıl yükselteceğim.

asus sitesinden bios utility diye bir program var. onu kurdum, 2.08 sürüm bios dosyasını indirdim, ancak bios yükseltme yönergelerini takip edip son aşamaya gelsem de, 2,08 e yükleme yapmıyor maalesef.. acaba yanlış yaptığım birşey var mı ?

bir de asus uefi bios utility diye bir program var galiba, bunu da maalesef nette bulamadım,
    link gönderebilecek bir arkadaş var mı aramızda ?

tşk.şimdiden
    Paylaş
  • Diğer mesajları silemedim ama özellikler 127 ile aynıymış sadece kasası farklı. Bence 3000 TL altında her fiyata alınır. İçinize sinmeyen kısmı sorun, yardımcı olalım.
  • 12 gb lık modeli birkaç gündür aranıza katıldım. Ancak açılışta ve kullanımda beklediğim hızda değil.
    W8 kullanıldığından mı yoksa uygulamalar nedeniyle mi böyle ?
    Görev Yöneticisi İşlemler Sekmesinde Arka Plan İşlemleri (61) Windows İşlemleri (23) tane olarak görünüyor.Bunlar açık mı kalmalı yoksa hepsini sonlandırmalımıyım ?
    Bir de Mcafee İnternet Security var içinde buna ek olarak bende Avast freeantivirüs kurdum. Sıkıntı olur mu yoksa birini silmeli miyim ?
    Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordeaux57

12 gb lık modeli birkaç gündür aranıza katıldım. Ancak açılışta ve kullanımda beklediğim hızda değil.
    W8 kullanıldığından mı yoksa uygulamalar nedeniyle mi böyle ?
    Görev Yöneticisi İşlemler Sekmesinde Arka Plan İşlemleri (61) Windows İşlemleri (23) tane olarak görünüyor.Bunlar açık mı kalmalı yoksa hepsini sonlandırmalımıyım ?
    Bir de Mcafee İnternet Security var içinde buna ek olarak bende Avast freeantivirüs kurdum. Sıkıntı olur mu yoksa birini silmeli miyim ?
    Teşekkür ederim

göreceli süre yazarak anlaşamayız. beklediğiniz hızı nereden bileceğiz? mesela SSDli makina performansı bekliyorsanız, tabiki yavaş olur.
    gereksiz olanlar kapatılabilir tabi ancak hepsini istesenizde kapatamazsınız.
    aynı anda aktif 2 antivurus(vb.) tavsiye edilmez.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.