Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OzzY®
    göreceli süre yazarak anlaşamayız. beklediğiniz hızı nereden bileceğiz? mesela SSDli makina performansı bekliyorsanız, tabiki yavaş olur.
    gereksiz olanlar kapatılabilir tabi ancak hepsini istesenizde kapatamazsınız.
    aynı anda aktif 2 antivurus(vb.) tavsiye edilmez.

ilginiz için teşekkürler.
    2 gb belleğe sahip masaüstü kullanıcısıydım buna kadar. ancak bunun da açılışında ve herhangi bir dosya yada linke tıklamamda açılışı 10 saniyeye ulaşabiliyor.
    açık olan ve asusun kendi uygulamaları o kadar çok ki hangisinin gerekli olduğunu bilemiyorum malesef
    peki avastı siliyorum mcafee internet security yeterli o halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bordeaux57 -- 25 Şubat 2014; 17:32:31 >
  • bordeaux57 B kullanıcısına yanıt
    bilgisayarın ve programların açılışında dar boğaz yaratan disktir. bir şeyin çalışabilmesi için diskten rame yüklenmesi gerekir, bu durumda ki yavaşlık normaldir, büyük ihtimalle masaüstündeki disk laptoptaki diskten hızlıdır. pratik olarak "bu alet niye yavaş yaa" derken disk ışığı yoğun olarak yanıyorsa normal bir durum, ssd takarsanız kat kat hızlanır.
    nelerin kapatılabileceğine dair yazılar internette bolca var.
  • X/ars\X X kullanıcısına yanıt
    4ay olmuş pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esennnnnn -- 26 Şubat 2014; 16:16:45 >
  • rahvan03 R kullanıcısına yanıt
    ben görmedim..
  • ben de n550jv-cn127h aldım gold'dan. aldığım gün hoperlör girişi ve power tuşu bozuk çıktı ertesi gün değiştirdim 2 haftadan fazla zamandır kullanıyorum pek bi sorun yok fiziksel olarak ama yazılımsal mıdır yoksa hdd den midir bilemedim

Assassin's creed 4 black flag yaklaşık 28 gb lık oyunu ultra highda kasmadan oynatırken
    Euro truck 2 yaklaşık 700 mb lık oyunu highda bile açınca takılıyo. hem de oynanmıycak derecede.

arkadaşlar pes 13 kasıyo demiş bende de öyle fakat fifa14 ün grafikleri pese göre daha gelişmiş olmasına rağmen en iyi görüntü kalitesinde kasmadan oynatıyo. sıkıntı hdd mi? ssd için caddy siparişi verdim ebaydan 9.5 mm. gelince onu takıp ssd ile devam edeceğim ama çok saçma.

ben 8 gb 1333 mhz ramli 1 gb ati radeon hd 4850 li i3 işlemcili bi masaüstünde bile daha iyi performans alıyodum

oyunlarda ya da harici diskten pc ye dosya atarken görev yöneticisinde disk kullanımı %100 gözüküyo. Hitman Absolution oyununu 4-5 saat oynadıktan sonra harddisk kısmından arada ses geliyo. Kısacası Hdd çok kötü hatta berbat gibi geldi 5400 rpm hdd yi bu laptopa koyan Asusun mantığı ney çözemedim :D

alan herkes bence çok para verdi bu laptop a ben de dahil fakat benim görüşüm ssd takılmazsa hiç performans alınmıyo. Pentium 4 lü zamanlara dönmüş gibi hissediyorum kendimi. bukadar para vermişken acık daha verin yurt dışından hdd caddy sipariş edin bi de ssd alın. ssd yi laptopun hdd kısmına , çıkan hdd yi de blueray i çıkarıp caddy ile blueray romun oraya takın. çift harddisk daha mantıklı. apple lar da artık İntel e döndükleri için mac os x pc lere de kurulabiliyo. Hackintosh diye geçiyo. ssd ye Hackintos , hdd ye de windows 8.1 yüklü olarak kullancam. yazılım derslerim var okulda böylece mac almak zorunda kalmam.

sizin önerileriniz neler. tek sıkıntısı sadece hdd mi sizce de ? (not: biosu 208 e yükseltip tüm driver ları ve windowsu güncelledim fakat hızda bi değişiklik olmadı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar dün gece bilgisayarı kullanmaya başladım. Günlük performansta şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadım hddden ses vb. ama ilginç bişey oldu. Gece bilgisayara ESET Smart Security yükledikten sonra bilgisayar kendine gelemedi. W8'in başlangıç ekranından masaüstüne geçişte dondu kaldı. 5-6 kere bilgisayarı kapatıp açtım, son 2-3 denememde masaüstüne geçmeden önce de 5 dakka bekledim ama bi değişiklik olmadı. Recoveryden sıfırladım bilgisayarı düzeldi şimdi ama ESET'i tekrar yüklersem aynı sorunun tekrarlanacağını düşünüyorum. Benzer bi sorun yaşayıp sebebini veya çözümünü bulan bi arkadaş olduysa yardımcı olursa sevinirim.

Bi de notebookla alakasız bi sorum olacak. ESET, Kaspersky, Norton'dan hangisini tavsiye edersiniz? Şu ana kadar ESET'ten (Smart Security) memnundum ama sanırım bi alternatif bulmam gerekecek artık.

İyi günler.

• Öncelikle merhaba.2 hafta önce cuma günü 20:00 da media marketten asus 550jv cn127h aldım.Ertesi gün kasasında çıkan sorun(menteşelerindeki sorun nedeniyle kapak kapatıldığında sağ tarafı biraz geride kalıyor ve ekran sallanıyor)nedeniyle geri getirdim. Değiştirmediler teknik servise gönderdiler.ama büyük ihtimalle değişim olacağını söylediler.Dün aradılar ve kullanıcı hatası diyip 270tl fatura çıkarmışlar.Ben kabul etmedim ürünümün değişmesini istedim.Geri mail attılar ve bugün tekrar dönüş yapmışlar.Mailde sorunun kullanıcı hatası olduğu değişim yapılmayacağını yazmışlar.Telefonda görevliye uzun süre konuştuk bu ürünü kesinlikle kabul etmediğimi yenisi ile değiştirmelerini istedim.Yetkili kişilerle görüşüp haber vercekler bakalım.Sizden istediğim şuanda napabilirim bilgisayarı üzerinden 24 saat geçmeden getirdim 17 18 saat falan olmuştur. nasıl bir yol izliyim yardım edin.Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.

• ilker1090 İ kullanıcısına yanıt
    merhaba geçmiş olsun öncelikle ,bende aynı modeli bu ay içinde almayı planlıyorum ,daha önceki laptobumda bu benzeri sorunlarla karşılaştım .malesef böyle durumlarda teknik servisler dişinizi göstermediğiniz sürece istediğinizi vermezler ipleri onların eline vermeyin,değişim alamamanız durumunda tüketici mahkemesine gitmekten çekinmeyeceğinizi bunun için gerekli zamanınızın olduğunu gösterin.her türlü belgeleriizin yedeğini alın.
    şikayetvar.com a taarihlerle birlikte sorunuzu detaylı olarak bildirin(tüketici mahkemesine başvuracağınızı buradada bildirin),bu süreçte sonuç alamazsanız ürünü distribütöre doğrudan elden endiniz götürün(büyük ihtimal"arena"dır)arena distribütör büyük oranda değişim verecektir veya iade.bana bu aşamada arena da yardımcı olmamıştı bu sefer arenayı şikayet var.com a şikayet ettim özellikle tarihleri belirterek ve arena şikayetvar.com a çok önem veriyor bu sefer onlar peşimden koştular değişim raporu çıkardık şikayetinizi geri alın diye inanın 1 ay şikayetimi geri almadım özellikle 2 günde bir aradılar.daha sonra o raporu alıp media markta gidin değişim yapın.
    bu süreç bizzat yaşanmış olup ,2 ay sürmüştür. her gün yaklaşık 10-15 telefon konuşması yapılmıştır
    sizinki hemen halledilir ,geçmiş olsun

• ben tüm bilgisayarlarda kaspersky internet security kullanıyorum. hem kastırmıyo hem de key bulması kolay

• Merhaba,

Yaklaşık 10 gün önce aldım. ASUS N550JV 127h modeli. Oyun ve Render için sorun çıkarmaz diye düşünerek aldım. Aslında genel olarak memnunum, çok ciddi bir problemle karşılaşmadım. 16 GB RAM, GEFORCE 750M Ekran kartı vs. özellikleri görünce, yorumlarda da yeni çıkan oyunları yüksek ayarlarda takılmadan oynuyorum diyenler çoğunlukta olunca her halde canavar gibi bir PC deyip 3000 küsür lirayı verdim.

Ancak şöyle bir durum var; Assasins Creed Black Flag oyununu indirdim, yüksek kalitede istediğim performansı alamıyorum. hatta hemen hemen bütün özellikleri düşürmeme rağmen karmaşık görevlerde (veya şehirde dolaşırken ekranda çok fazla görsel efekt, duman gölge vs. varken) donmalar yaşanıyor (gölge efektlerini kapatmayı da denedim) ve oyun yavaş çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir? ve mümkünse çözümü? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler.

• Dincherman D kullanıcısına yanıt
    Oyunu harici ekran kartıyla çalıştırmıyorsunuz muhtemelen oyunun kısa yoluna sağ tıklayıp nvidia ekran kartıyla çalıştırmayı denediniz mi bu şekilde olmuyorsa masaüstü sağ tıklayıp nvidia denetim masası,3d ayarlar bölümü kart seçenekleri var genelde otomatik seçilir yazar onu yüksek performanslı nvidia yapın aynı yerde program ayarları var orada özelleştirilmiş program seçeneği var oyunun kısa yoluna ayarlayın hemne altında kart seçeneği var onuda nvidia yapın kaydedip çıkın bunları yaptınız mı?
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar çok teşekkür ederim sorunum çözüldü.. Ben ilk aldığım gün o ayarları GeForce 750m ye getirdim sanıyordum, otomatikteydi dediğin gibi, ama PhysX ayarlarından değiştirmişim, ayrıca 3D ayarlarından da değiştirmem gerektiğini bilmiyordum :)
    sağolun varolun ;)
  • bende n55sf kullanıcısı iken garantiden iade aldım ve bu modeli düşünüyorum. kur dan dolayı biraz daha ucuzlamasını bekleyecem çünkü bütçe aşıyor.

size sormak istediğim her modelde usb 3 yazıyor fakat örneğin vatandaki beyaz modele baktığımda usb girişleri mavi değildi ve çalışanlarda usb 3 yok dedi ve çok şaşırdım . bu usb 3 olayı var mıdır ? mavi olmaması nedendir?beyaz ve siyah model içinde soruyorum.

birde siyah olan modellerde resimlerden beyaz olanı ile biraz farklı geldi bana . siyah olan da da subwoofer var değil mi ? ve kasada ses çıkışı için beyazdaki gibi delik delik mi görünüm?

birde bu bilgisayarı F klavye alabilirmiyiz acaba bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakopsi -- 28 Şubat 2014; 0:08:44 >
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    hocam bildiğim kadarıyla o mavi-kırmızı olayı aynı cihazda hem USB 2.0, hem de USB 3.0 girişi bulunduranların karıştırmaması için. bu aletteki 3 giriş de 3.0 olduğu için farklı bir renk seçimi yapılmamış olabilir.

subwoofer siyahta da var, zaten standart kutu içeriğinde o. diğer konudaysa, öncelikle o deliklerin ses çıkışıyla alakası yok diye biliyorum çünkü cihazın 4 hoparlörü de ön kısmın altında, muhtemelen havalandırma veya tasarımla ilgili o kısım ve siyah cihazlarda bulunmuyor.

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme

• yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    gridekilerde ses için değil, aslında delikte değil sadece süs. ses çıkışı ön tarafta altta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 28 Şubat 2014; 1:41:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyeD

hocam bildiğim kadarıyla o mavi-kırmızı olayı aynı cihazda hem USB 2.0, hem de USB 3.0 girişi bulunduranların karıştırmaması için. bu aletteki 3 giriş de 3.0 olduğu için farklı bir renk seçimi yapılmamış olabilir.

subwoofer siyahta da var, zaten standart kutu içeriğinde o. diğer konudaysa, öncelikle o deliklerin ses çıkışıyla alakası yok diye biliyorum çünkü cihazın 4 hoparlörü de ön kısmın altında, muhtemelen havalandırma veya tasarımla ilgili o kısım ve siyah cihazlarda bulunmuyor.

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme

quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

gridekilerde ses için değil, aslında delikte değil sadece süs. ses çıkışı ön tarafta altta.

teşekkür ederim zahmet edip cevap verdiniz... ses sistemi kısmını bilmiyordum öğrenmiş olduk.

• bu laptopa ya da gene intel tabanlı laptopu olup da mac os x kurmak isteyen veya kuran var mı? bu makineyi almışken 5000 küsür verip de mac de almak istemiyorum.

ayrıca dediğim gibi yapan arkadaş var mı aranızda

http://www.ebay.com/itm/New-2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-HDD-Caddy-for-ASUS-N550JV-N750JV-re-GU71N-UJ8C2-/271256107620

bu parçayı sipariş verdim. 9.5mm ve sanırım tam uyumlu. bu parçayı aldıktan sonra makinanın içindeki kendi hdd sini söküp cdrom kısmına takıcam. çıkardığım hdd yerine de ssd alıp takıcam.

cd rom olayını ise:
    http://www.teknosa.com/urunler/125440112/asus-external-siyah-dvd-writer

bununla çözcem çok gerekli olursa.

deneyeniniz oldu mu böyle birşey. teşekkürler

• drakula132 D kullanıcısına yanıt
    hackintosh çok sağlıklı değil, bu bilgisayara uygun mu önce ona bakmak lazım. Intel olmasıyla bitmiyor yani iş, atıyorum ses kartı için driver olması lazım. ayrıca ne gerek var?
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    stabil çalışmadığını ben de biliyorum ama baya patch ler çıktı şimdi hemen hemen herşey mac os x tadında çalışıyo. mac e vercek param yok ve çift işletim sistemiyle ikisini birden çözmek istiyorum. matematik mühendisliği okuyorum ve okulda yazılım derslerimiz var. sadece windows'a bağlı kalmayıp mac'de de çalışmak, mac e de kendi çapımda programlar yazmak istiyorum. çünkü c sharp, sql, visual c windows tabanlı. ben ios için de uygulama yapmak istiyorum. amacım çok büyük şeyler yapmak değil ama sonuç olarak kurabilen oldu mu hackintosh bu laptopa ya da deneyen oldu mu. veya denemek isteyen varmı enazından yapmak isteyip de yapamayanlar varsa yardımcı olursanız iyi olur :)
  • Bende cn241h modelini aldm 2 kere değiştirdim ilkinde klavye sorunu ikincisinde power tuşu sorunu oldu 3 üncüsünü kulanıyorum ama içimde burukluk var klavyesi bok gibi 3 bin tl veriyoruz klavyeye bak çıt çıt ediyo.Ayrıca ışık renginden dolayı ışığı kapat bence daha okunaklı komik gelebilir ama öyle ikincisi hdd 5400rpm bu kötü ayrıca yorumalrda gördüm arkadaşın biri pes2013 kasıyor demiş evet doğru sebebi oyun 1920 1080 den 1376 768 e çekin yükske çözünürlük ws de oynayabilirsniz.herkesin yazdığı fakat en önemli olan bir konuya kimse değinmemiş bilindiği üzere tüm n serisinin bataryaları sabit oyun oynarken yada herhangi bir işlem yaparken sistem nasıl çalşıyor bilen varmı ? %100 olunca direk pirizden çalşıyır pc ama %15 %20 iken oyun oynamya başladınız peki ya o zaman ne olcak

Teknosada bir satış elemanına sormuşum dediği üzere ayarla şarjdan kesbiliyormuşuz %100 lmadan bile ama nasıl yapılyıor bilmyiorum %100 de otomatik geçiyor onu bilyiorum.ARKADAŞLAR BU KONU GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.