Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olabilir ama bakın ne diyorum... Şu an piyasada bu üst düzey notebookların ve masaüstülerin hakkını veren en hızlı, stabil, reliable almaktan kormayacağınız 2 ssd var: samsung evo, pro

50-60 tl fazla verip evo 120 alabilirsiniz. pişman olmazsınız.
  • Elasmosaurus kullanıcısına yanıt
    Okuma yazma hızlarına aldanmayın onlar teoriktir genelde düşük çıkar özellikle yazma hızı verinin durumuna göre samsungda 410mb yazma hızı olduğuna bakmayın o hızda stabil çalışır ama kingstondaki yazma hızı verilenden daha az olabilir samsung'un hızına bile düşebilir bunu arkadaşların çeşitli model başlıklarında yaptığı testlerde gördük hatta onların beklentileri neden teorik hızlarda devamlı çalışmadığıydı.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar kafamda netleşti birçok şey. 250 gb pro almaya karar verdim. Biraz para biriktireyim tabii
  • kimse pile değinmiyor arkadaşlar %100 olunca kendi elektriği kesiyor fakat pilin ömrü gene kısalıyor lion pillerin sürekli%100 de tutulması iyi değil ben istiyorumki %50 de bile elektriğini kessin sarj olmasın power 4 gear vb araştırdm ben bulamadm ama teknosadaki bir satış elemanı ayarlanabildiğini söylemişti yardımlarınızı bekliyorum ben N550JV-CN241H modelini alalı 1 ay oldu 4gb 128bit bir ekran kartı olmasına rağmen oyunlarda kasıyor ya windows8 driverlarda sorun var ekran kartı driverları vs hepsi tam ama ben yazan özelliklerdeki performansı alamıyorum işlemcinin performasnını alıyorum fakat ekran kartı için hayır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28sefa16 -- 2 Mart 2014; 15:36:31 >
  • 28sefa16 2 kullanıcısına yanıt
    Ben tasarruf modunda hiç kullanmadın 3 seneyi geçti halen kullanıyorum tasarruf modunda kullnırsanız yine hücrelerin düzenli doldur boşalt yapılmadığı taktirde yıpranacak.Pili tam dolu kullansanız da en azından haftada bir defa pil uyarı verene kadar doldur boşat yapın pilin ömrü normal aralıkta seyreder ne kadar kollasanızda ortalama 3-4 yıl aralığına gider.Şimdiki piller daha dayanıklı bu pillerden olsaydı bende 4 seneyi deviririm,makiney ilk aldığımda 2.5 saat civarında dayanıyordu şimdi 1.5 saat gidiyor.Benim makinede devamlı harici kartta duruyor normal kullnımda hızları düşüyor sadece şimdiki makinelerin durumu farklı genel itibariyle donanımlar güçlenirken bu donanımların gücü asgari seviyede iş yapacak şekilde ayarlanmaya çalışılıyor eski makineler öyle değildi.Birde bu senin dediğin duruma bir arkadaş değinmişti bende power 4 gear'ı önerdim o seçeneği bulamadım diyordu.Görev çubuğunda güç göstergesinde bir yerden yaptığını söylemişti hatırlayamadım makine alimde olsa kurcalarım ama yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 2 Mart 2014; 15:17:33 >

• 28sefa16 2 kullanıcısına yanıt
    notebookta oyun oynamadığım içni bilemeyecem (pc de oynuyorum hep) ama sanırım sizin sorun oyunları intel kartta çalıştırmak.. nvidia ile çalıştırmaya deneyin.. nvidia control panelden, kartı nvidia ya çekin.

750M in bu notebook un gpu sunun performansı bu şekilde.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-750M.90245.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Mart 2014; 19:29:47 >
  • Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. 9 Şubatta Vatan Bilgisayardan 12 gb olan modelinden aldım. ilk hafta kullanma fırsatım olmadı laptopu. Kullanmaya başladığımda beklediğim performansı vermedi. Win8 olduğundan stabil çalışmadığını düşündüm . Bilgisayarı derecelendirdiğimde grafik notuna 5.6 verdi. Bu beni biraz şüphelendirdi. Aygıt yöneticisini açtığımda nvidia ekran kartı üzerinde ünlem işareti vardı. Forumları araştırdım. Driverları güncelledim v.s hiçbiri sorunu düzeltmedi. 8.1e yükseltme yaptım. Sorun yine devam etti. ekranda renkler arasında geçişte oluyordu. Yeniden başlat dediğimde 3 4 dakikaya kadar beklediğimde oldu. Bunun üzerine müşteri hizmetlerine götürdüm durumu anlattım iade edilmek üzere servise yolladılar. Servisten çıkacak sonucu bekliyorum. Kullanan arkadaşların yorumlarınıda okudum harddiskten gelen ses ekrana vuran sıcaklık bunları düşününce içime sinmiyor. Ya aynı ürünle değişim yaptıracağım yada Acer V3-772G-747a321TMamm Intel Core i7 4702MQ 2.2GHz 32GB 1TB 17.3" Acerin bu modelini düşünüyorum. Fikir vermek isteyen yada önerisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

• Arslanbaatar A kullanıcısına yanıt
    Kızmayın ama tamamen sizin bilinçsizliğiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_80583442/mpage_4/tm.htm

Şu sayfaya iyice göz atın.
  • Acele etme hemen. Unutma ki aranızda bir uyum olması vakit alıyor. Hdd sesi can sıkıyor. Mekanik disk bariz şekilde bir engel. Sıcaklık ekrana vurma konusu ise abartı. Makina guzel. Hemen önyargılı olmayın. Ayarlarını tamamladığımızda makinamız gayet tatminkar. Bence değiştirmeye gerek yok.
  • ReDDoG kullanıcısına yanıt
    SSD şart.
    ayrıca saçmalığa bakar mısın dostum? bunun yerine alacağı makina acer, n550jv den daha yavaş bir makina

total bilinçsizlik başka birşey değil.
  • Laptop kullanmak masa üstü gibi değil. gerçekten bir alışma süreci gerekiyor. Arkadaşa hemen kızmamak lazım. Alışma sürecinde sıkıntı olduğu zaman insan huylanıveriyor. Daha yavaş makinaden önce ekran farkı bariz. Zaten ekranı ıps ve full hd olduğu için pahalı bu makina. Bence emsalleri arasında tercih edilmesi çok normal.
  • Quidditch06 Q kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeş bende vatandan bu modeli aldım fakat aklıma takılan küçük bi ayrıntı var yardımcı olabilirsen sevinirim.meseleye gelcek olursak vatanın sitesinde asus n550jv modelinin tayvan olduğu yazıyo fakat laptobun arka etiketine baktığımda china yazıyor.acaba bu durum sende nasıl cevabını bekliyorum saygılarımla...
  • GPU Oc deneyen var mı? Kaçtan kaça kadar yükseliyor? ge60,n56jr donanımı ihtiyacımı karşılıyor ama kasa olarak n550yi beğendim.Eğer oc potansiyeli iyiyse alacağım.
  • subwoofer'dan 1 gram ses gelmiyor ne yaptıysam olmadı. Sorun sizce ne olabilir?
  • mynameisa M kullanıcısına yanıt
    ses için driver ve application ları yüklemek lazımdı onun için. official sayfadan bulabilrsiniz support bölümünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakula132

ben de n550jv-cn127h aldım gold'dan. aldığım gün hoperlör girişi ve power tuşu bozuk çıktı ertesi gün değiştirdim 2 haftadan fazla zamandır kullanıyorum pek bi sorun yok fiziksel olarak ama yazılımsal mıdır yoksa hdd den midir bilemedim

Assassin's creed 4 black flag yaklaşık 28 gb lık oyunu ultra highda kasmadan oynatırken
    Euro truck 2 yaklaşık 700 mb lık oyunu highda bile açınca takılıyo. hem de oynanmıycak derecede.

arkadaşlar pes 13 kasıyo demiş bende de öyle fakat fifa14 ün grafikleri pese göre daha gelişmiş olmasına rağmen en iyi görüntü kalitesinde kasmadan oynatıyo. sıkıntı hdd mi? ssd için caddy siparişi verdim ebaydan 9.5 mm. gelince onu takıp ssd ile devam edeceğim ama çok saçma.

ben 8 gb 1333 mhz ramli 1 gb ati radeon hd 4850 li i3 işlemcili bi masaüstünde bile daha iyi performans alıyodum

oyunlarda ya da harici diskten pc ye dosya atarken görev yöneticisinde disk kullanımı %100 gözüküyo. Hitman Absolution oyununu 4-5 saat oynadıktan sonra harddisk kısmından arada ses geliyo. Kısacası Hdd çok kötü hatta berbat gibi geldi 5400 rpm hdd yi bu laptopa koyan Asusun mantığı ney çözemedim :D

alan herkes bence çok para verdi bu laptop a ben de dahil fakat benim görüşüm ssd takılmazsa hiç performans alınmıyo. Pentium 4 lü zamanlara dönmüş gibi hissediyorum kendimi. bukadar para vermişken acık daha verin yurt dışından hdd caddy sipariş edin bi de ssd alın. ssd yi laptopun hdd kısmına , çıkan hdd yi de blueray i çıkarıp caddy ile blueray romun oraya takın. çift harddisk daha mantıklı. apple lar da artık İntel e döndükleri için mac os x pc lere de kurulabiliyo. Hackintosh diye geçiyo. ssd ye Hackintos , hdd ye de windows 8.1 yüklü olarak kullancam. yazılım derslerim var okulda böylece mac almak zorunda kalmam.

sizin önerileriniz neler. tek sıkıntısı sadece hdd mi sizce de ? (not: biosu 208 e yükseltip tüm driver ları ve windowsu güncelledim fakat hızda bi değişiklik olmadı)

euro truck 2 oyununu intel hd 4000 ile açıyordur sistem büyük ihtimal ondan yüksek grafik istediğinde takılıyordur. sağ tıkladığında oyunun simgesine oralarda bir yerde nvidia ile çalıştır gibi birşey vardı. oyunu öyle açarsan ultra ayarlara getir bana mısın demez. yada nvidia consol dan ayarlayabilirisin bunu.

• Arkadaşlar bende yeni aldım bu pc yi,size şunu söyleyebilirim win8 güncellemeleri yüzünden pc biraz yavaşladı,vede online oynadığım oyunda hafif kasma başlamıştı bende kızdım ve 8.1 pro yükledim,hemde ne yükleme,usb cihazıma boot ettim win8.1 i ve hayatımda böyle hızlı kurulum görmedim ya,tam 4 dk sürdü :)))) 4 dk da win8.1 kurabilirsin deseler hadi lan ordan derdim ama sanırım ssd ninde farkı var orada vede cd den değilde usb den yüklemenin,unutmadan kullandığım usb kingston vede arabirimi usb 2.0,bide bunu kingston usb 3.0 ile denesem bağlantıda 3.0 olduğu için sanırım bu süre 2 dk ya falan düşer :) denemek lazım,bu arada taktığım ssd kingston hyperx 120 lik ve ssd yi takınca şuan uçak oldu maşallah, bluray okuyucu söküp yerine 12.7mm lik aparatla kendi 1tb lik harddiskini depo olarak kullanıyorum fakat aparatı biraz modifiye etmem gerekti çünkü tırnakların içinden geçmiyordu 1mm kadar daha yüksek geliyordu kenarlarını biraz çekiçleyip hallettim :) ha bu arada bugüne kadar bir çok masaüstü ve laptop kullandım ve bundan önce lenovo z580 ve ondan öncede asus n55snsz007v modeli vardı ve online oynadığım oyunda oyuncumu yüksek performans nv ile açar açmaz yada masaüstünde harici ile açılıyor zaten herşekilde fan devreye girer gürültü olurdu,bu pc mükemmel ötesi ya,2 tane oyuncu açsam dahi fan hızlanmıyor ve aynı sessizliğini koruyor,hayran bıraktı kendine beni,ssd takarken içini gördüm,kalite budur diyorsunuz resmen,ve en güzel yanı pc tamircileri bayılacak bu modele çünkü arka kapağı açtınız anda herşey elinizin altında,ara bölümler içiçe geçmeler falan filan hiçbirşey yok,direk masaüstünün kapağını açıp nasıl anakart ve üzerindeki donanımlarınızla karşı karşıyasanız bundada durum aynen öyle,ramlerin üzerindede soğutucu var,bendeki 16gb olan modeli,gt750m de 4 gb lık,bundan daha iyisi çıkana kadar bence eline su dökebilecek bu sessizlik ve soğuklukta başka pc yok şuan piyasada.

• Şu anda bu bilgisayarı kullanıyorum, ancak webcam'inde bir problem var çalıştırmayı başaramadım. Driver'ını da bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • sitesinde var dostum webcam driverları,eğer win 8.1 kurdun ve driverını arıyorsan uğraşma,sitesindeki win8 kısmına gir oradaki driverı yükle,zaten 2 işletim sistemindede kullanılabilen driverları 8.1 in içine koymamış ve 8 de bırakmışlar,p4g,asus console intel management interface ve bunun gibi 8.1 kısmının içinde bulunmayanlar 8 kısmının içinde var,onları yükleyebilirsin,sitesine gir asusun ve destek kısmından modelini yaz çıkar hemen...
  • Diğer driverları siteden indirdim daha önce; ama webcam driverını göremedim n550 jv için. Destek hattından danıştığımda da windows u yüklediğinizde kendiliğinden yüklenmeli diye cevap verdiler, ancak yüklenmedi. Zahmet olacak ama o driverın linkini atabilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.